Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eugene Roe

    őstag

    válasz Zoliee #72091 üzenetére

    A szubjektívhez kösse az objektívet? Még mindig jobb, mint a magazinok, akik árcédulához kötik.

    A maga módján hiteles, ő a tiszta hangzást keresi. Ami neked fasza meleg, meg sötét, meg harsány, az neki mind-mind zaj. Ilyen, vagy olyan, de zaj. Ugyanez a sötétítőre, meg harsányítóra is igaz. A retro iskolával szembe megy, és nem állítom, hogy ez lenne az örök igazság, csak azt, hogy önmagához viszont hű.

    Az audio gd r2r az ő mérései, nézőpontja szerint egy zajos szar. Mondhatod, hogy neked az a bizonyos zaj karakterisztika megér 120-300-500 ezer ft-ot, csak ne tedd mellé azt, hogy az az etalon, mert akkor érvényét veszti az itt már 1000* hangoztatott audiofil definíció, hogy az a cél, hogy a felvételt maximális pontossággal hallgathasd vissza, mert az az r2r-rel nem fog menni. Lehet, hogy a r2r sajátos karakterisztikája feledteti veled a gyenge studiómunkát, még az is lehet, hogy véletlenül olyanabbá tesz egy-egy zenei stílust, mint amilyen az valójában lenne, vagy ahogyan azt te elképzelted, de akkor sem a dac a gagyi, hanem a ~studiómunka, ami pontosan jelfeldolgozva képtelen visszaadni az eredeti zenei művet.

    Ez egyébként a fórumtopic összefoglalójában is benne van, tehát, hogy a dac gyorsan veszti értékét a nagy fejlődés miatt, de a tulajdonosok (teljesen emberi módon) el se játszanak a gondolattal, hogy pl egy 12 ezer $-os 6-7 éves peachtree daccal felérhet egy 2 hónapos 500$-os jól implementált kínai. Miközben akinek itt 12 ezer $-os dacja van, az elvből se adna esélyt egy ilyennek, ezért igazából nem is állíthatná bizonyosan (tisztelet a kivételnek).

    Ui.: A sok-sok véleményt olvasva (nyilván én nem próbáltam...) ez a "baj" az adi2-vel is. Kérdezitek, hogy magas vagy mély, vagy sötét, vagy mifene, miközben igazából egyik sem, és éppen ez a lényeg, egy jó dac, meg egy jó erősítő, nem színez érdemben, csak előadja a felvételt, ezáltal kiteljesedhet benne a fejhallgató egyéni karakterisztikája, ami ha nem tetszene, akkor a millió beállítási lehetőséggel a végtelenségig módosítható, és ennyi. Laikusként szerintem ez lenne a referencia kategória ismérve.

    Most jól megmondtam :D megyek is inkább a strandra!

    It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

Új hozzászólás Aktív témák