-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #34844 üzenetére
Bocsi !
Szal a linkek:
Fiio E10k (Olympus 2) aszinkron DAC saját USB kábelével ( [link] )
Audioquest Big Sur interconnect ( [link] ) ( [link] )
Denon 1604 AV intergrált erősítő
Sinus Live hangfal kábel
Dynavoice DX5 audiphile zárt rendszerű polc hangsugárzó ( [link] )
Wharfedale Powercube10 ( reflex ledugózva )
Szeretném továbbfejleszteni.
Erősítőnek már kinéztem, meghallgattam egy NAD316BEE-t . Megfelelőnek tűnik. ( [link] )Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
MC Pite
veterán
válasz bkercso #34849 üzenetére
Azt írják, hogy tölteni csak 3.0-áról fog, a fél A kevés neki ehhez.
Anno volt nálam vmi... nem emlékszem milyen, 10.000 alatti kábel, vakteszten 8/10 lett, úgyhogy el is adtam később - feltételezem ez a kombó még annyira sem lesz érzékeny a kábelre.Basszus, mikor extra vékony micro usb-t kerestem akkor nem találtam, most meg persze az arcomba ugrik egyből: [link]
Találtam is végre 1-2 jóképűt, csak hosszúak egy kicsit...Serricon: Harisnya (bár az lehet picit nagy) és zsugorcső van is, de még a csatik... ehh, mindegy, két ilyet bámulok naponta, és jól esne a szememnek és a kezemnek ha a DAC-ra nem ilyen menne 1600-3000 között találtam ilyet (rossz kategóriában kerestem korábban), ha valahol lelek a 90centisből, sztem inkább megrendelem azt...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
DDL
őstag
A többiről nincs infóm, de a NAS dologban talán segíthetek. Igaz nem gyári Syno...
Tehát az én megoldásom hálózati zenelejátszásra:
- NAS: DELL T20 szerver Xpenology-val
- média lejátszó: ASROCK Q2900, 4GB RAM, 250GB SSD, oprendszer: Openelec
- DAC GUSTARD X-9USB-n keresztül van összekötve a PC és a DAC. Lejátszásra a Syno saját AudioStation szoftverét használom amit tabletről (droidos eszközről) vezérlek. DLNA-n keresztül megy át a az adat a PC-re. Kicsit bonyolultnak tűnik, de egyelőre így jobb a vezérelhetősége, mintha az OPENEC lenne a lejátszó. A hangja meg nem feltétlenül rosszabb.
A média lejátszó PC van a zeneszobában, teljesen zajmentes, mivel nincs benne ventilátor. A szerver másik szobában van. Egyébként is más funkciója is van.
Árban sem feltétlenül drágább ez a megoldás. Nem tudom milyen Syno NAS-t néztél ki, de elég drága. Ha nincs szükséged csak média fájlok tárolására, akkor az én megoldásomnál lényegesen olcsóbban is meg lehet oldani a NAS-t. Ha SSD-t használsz, akkor teljesen zajtalan lehet (bár ez elég húzós lehet árban). Felhasználható NAS-nak akár az ASROCK J1900-ITX 4GB RAM-mal. Háttértár nélkül kb. 30k-ból kijön.
Ja és a fogyasztás. A DELL T20 4db 2TB-os WD RED vinyóval kb. 45W, a médialejátszó 15W
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
krichd1
addikt
Szia!
Ha E10K-t akarod jobb táppal ellátni, és nem akarsz magad készíteni egyet, akkor egy ilyesmit érdemes, kábelnek olyat, ami tetszik. Szerintem inkább DAC-ot kéne cserélni, bár ezt az újabb Fiiot még nem ismerem.
Én Macminire szavazok, OSX-el.
A rendszeredet jobb lenne 2.1-ről inkább 2.0-ra módosítani, legalábbis ha tisztességes hifit szeretnél. A C316BEE helyett inkább a C326BEE-t vedd, annak jobb a hangja, kevesebbet torzít.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Serricon
senior tag
Megosztom én is, legyen több alternatíva.
-NAS: Synology DS210j
-média szerver: kis celeronos NUC, Daphile OS-el
-DAC/AMP: NAD D 3020 USB bemenetenNAS-on pár kattintás az NFS megosztás.
Daphile bármiről indítható, headless, WEB GUI-n 2 kattintással telepíthető. Megadom neki az NFS címet és már be is scannelte az összes zenét. Rádugom az erősítőt, plug&play, automatán bitperfect-re beállítja. Kész.NUC-ba egy kimaradt SSD-t raktam bele, meg 4GB RAM-ot.
Pici, kb 10x10 cm, venti biosból lenyomva, passzívan 50fok körül megy 24/7
Lejátszás közben 5-6 Watt a fogyasztása.Telóról vezérlem Orange Squeeze appal, meg böngészőből.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
MacMini OSX-el és első körben Voxxal. A Winnel csak rontasz rajta, nem is kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
ZeUS2140
aktív tag
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz bkercso #34867 üzenetére
Igazából azt mondom, hogy otthonra zenehallgatáshoz. (rock, symphonic rock, metal)
Hordozhatóság nem szempont, mert melóhelyen kicsit furcsán néznének rám a fejessel
Jelenleg egy Sennheiser HD-201 (nem kinevetni) de készülök év elején venni valami komolyabb cuccot.USB, DAC, AMP. Ezért nézegetem a musilandokat.
- 02 US/dragon majdnem egy árban van. Nem feltétlen kell a hangerő szabályzó, de ha már egy árban van akkor a dragon.
02 US-nek nem tudom mennyire korrekt a beépített tápja.
- 03 US dragon egy kicsivel többe kerül, de többet ajánjátok itt a topicban is és én is jobbakat olvastam róla.
Ezzel a "kicsit többe kerül" tudom, hogy el lehet menni több százezrekig.Régebben olvastam, vagyis találtam egy linket itt a topicban egy PCB vagy DIY musiland-ról, amit szintén ajánlottatok de istenért sem találom meg újra Az is lehet, hogy nem musiland volt
Szóval a lényeg, hogy ár/minőség elsődleges szempontból USB/DAC/AMP-ot melyiket tudnátok ajánlani?
DIY-től sem riadok visszaElőre is köszi!
Üdv!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
Alabástrom
senior tag
Azt hiszem ez mást is érdekelhet:
Az Android Play Store-on az "USB Audio Player PRO" app leírásában van egy jókora táblázat, hogy melyik telefon- és melyik DAC tipusokkal müködik (vagy nem müködik) tesztelten:És még egy megjegyzés oszlop is van, adott esetben tök hasznos infókkal. Szép gyüjtemény!
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
bkercso
nagyúr
válasz Alabástrom #34870 üzenetére
Akkor a kisDAC is működik. Kár, hogy már nem kapható.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
válasz ZeUS2140 #34868 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen 30-40k-s kínai "komoly" DIY DAC-okat még senki nem hallotta személyesen
Csak DAC-ként nekem ez a letisztult panel most a kedvencem, és olcsó is: [link]Shiit cuccok pl.relatíve olcsók, vehetsz Modi2 DAC-ot és Magni2 erősítőt, $99/db-tól, és még szép is.
Az ilyen beszólásokért meg imádom a Schiit-et "Again, Windows requires drivers. Alert to Microsoft: USB Audio Class 2 was, like, a decade ago. Please support it and stop requiring us to provide drivers. Seriously, Android phones support it... Ez így a hivatalos honlapon
Vagy ilyenek
"Terms & Conditions:
Yeah, Lawyer Stuff
Sorry, guys, but in order to CYA in these litigious states (The LSA, aka the USA), we have to have some words on here. If you’re browsing, shopping, or generally just using this website, there’s probably nothing to worry about, but if you’re an alien intelligence looking to weaponize our code and/or our products, knock it off, OK?"
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Alabástrom #34873 üzenetére
De csak úgy ha nem otthon szerei össze mert az időben és kisker alkatrészárban nem érimeg -> tehát nem lenne elég olcsó. Ő megtervezné, és legyártatná full egy az egyben, készre. És akkor a házat is meg lehetne reformálni. Csak ehhez biztosan tudni káne, hogy párszáz darab el fog kelni megérős időn belül...
Szerintem...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz Alabástrom #34873 üzenetére
Ha, tiszta A-osztályban megy a P2, 120mA-t eszik nyugalomban, szerintem nem hordozhatónak való.
-
bkercso
nagyúr
válasz Alabástrom #34876 üzenetére
Poroszagyú mérnök vagyok, csak máshoz értek. (Viccen kívül azt vettem észre, hogy tényleg nem értek hozzá.)
-
krichd1
addikt
Gondolom hogy van, csak hiányolom a felsorolásból, mivel elég fontos alkatrész a működéshez.
Ugyebár több út is létezik táp kérdésben. Legegyszerűbb egy ATX táp beszerzése átlag felhasználó számára, vagy a drágább Q1900DC-ITX lap és egy laptop adapter. Több pénzből például pico psu vagy hdplex psu + egy jó lineáris táp vagy laptop táp.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
dgyuri0123
nagyúr
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #34880 üzenetére
Mivel alapból USB nincs rajta, ezért nem. Amúgy ennyit nem ér ez.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #34885 üzenetére
Opcionális.
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #34885 üzenetére
Az a csatlakozó az USB kártya nélkül csak üresen áll. (vagy ha van is a panelen egy PCM2704 az önmagában nagyon felejtős).
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #34887 üzenetére
Vannak olyan változatok is.
Lényegében te most mit akarsz venni ?Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
Egyébként az Impact Twin ajánlott még ? Már egy ideje nem ajánlja senki.
-
KisTücsök
addikt
Hrt Music Streamer II+
Musiland Monitor 01 US
NAD DAC 1Mik a vélemények ezekről?
A HRT ár alapján már lehet nem fog beleférni. Musiland Dragon 03 (vagy mi) tetszik, külsőre, szolgáltatások, stb, ár alapján sem lenne rossz, ha lenne eladó. A NAD jó, kicsi, stb... A Musi tűnik ár/szolgáltatás alapján a befutónak eddig. De azért a hangról sem ártana tudnom, hogy hol áll...
-
contaxg
veterán
válasz KisTücsök #34891 üzenetére
HRT II már nem, a II+ még éppen hogy létezik...helyettük van/lesz az MSIII
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
KisTücsök
addikt
válasz contaxg #34894 üzenetére
Használtan látok egyet most.
krichd1: Használtan beleférne. Nem biztos, hogy hosszútávon marad a cucc, ezért sem újakat nézek. Van egy olyan érzésem, hogy ez a fejhallgatós dolog nem az én világom, de ha már megvan a fejes meg erősítőkből is betáraztam, akkor kíváncsi vagyok, egy - már ajánlható - DAC-cal milyen lesz.
Tudom, van az a szinergia nevű dolog is...
-
Ear001
addikt
válasz Toncsi #34860 üzenetére
Nagyjából igen. A régebbieknél lehet játszani azzal, hogy a különálló tápot lehet cserélni valami töösebbre, az újabbakban a beépített táp miatt ez már nem pálya. Ha alapvetően zenét akarsz hallgatni, akkor bőven jó az a MacMini, ha videót is akarsz nézni jó nagy felbontásban, akkor a proci és videókártya már lehet szűk keresztmetszet.
Igen, az gond lehet, hogya 2007-re csak a 10.7-es OSX megy fel rá, utána kell nézni, hogy a neked tetsző zenelejátszó program fut-e rajta.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz KisTücsök #34896 üzenetére
A táppal vedd meg szerintem 40k-ért
Ha Q701-ed van akkor egy Canamppal használd.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
KisTücsök
addikt
válasz krichd1 #34897 üzenetére
Q.
Elvileg úton a champ. Plusz van még három mellette (abból kettő mondjuk nem ez a kategória), de DAC-ból már nem tudok (akarok) többet betárazni, csak hogy kiderüljön, melyikkel szeretik egymást.
contaxg: Mármint a HRT-t? Nem írja, hogy lenne hozzá külön táp. HRT-vel kapcsolatban amúgy visszaolvastam elég sokat, dicsértétek, de azon az áron (fix 50) már nem igazán férne bele. Valószínűleg. Vagy inkább csak nem akarnám, hogy beleférjen.
Jó lenne a karácsonyi leállás előtt még beszerezni egyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest