- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz lapalapa #102445 üzenetére
Szerintem itt a vakteszt nem a látás- nem látásra vonatkozik, hanem a tudom, nem tudomra.
Szóval hallgathatod nyugodtan nyitott szemmel a cuccot, elég ha nem tudod biztosan, hogy mondjuk melyik kábel/eszköz/stb szól. Röviden meghallgatod A-t: rohadt jó ---> meghallgatod B-t: rohadt szar ---> meghallgatod rohadtjót: A ---> meghallgatod rohadtszart: B utóbbi kettőt ismeretlen sorrendben.
Ennyi és nem több, gyakorlatilag egy sima visszaellenőrzés.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz lapalapa #102445 üzenetére
Szerintem ez a teszt erre volt. Megmutatja, hogy akik annyira nagyra vannak a "palcébó immunitásukal a hallás tekintetében" mennyire nagyot tévednek. Már minden elhangzott a témába és pont azok szarozzák a tesztet (mint fentebb) akiket eddig sem lehetett meggyőzni. Akik eddig is tudták, azoknak meg csak +1 igazolás.
látás- nem látásra és a tudom, nem tudom ebben az esetben ugyan az szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz liszi70 #102450 üzenetére
Szerintem ennél komplexebb a helyzet. A zenét mi, emberek nem csak a fülünkkel halljuk: érzéseket, hangulatot kelt. Kérdés, hogy ez mennyiben tudatosodik, képesek vagyunk-e fogalmakat, paramétereket, hangzási jellemzőket társítani hozzá. Mert ha nem, ha nincs feljegyezve magunkban, megnevesítve, az nem fog szerepelni a tudatos kiértékelésünkben, pedig érzésben, zenei élményben jelentkezik. Ezért is lehet az, hogy sokan ráunnak egy-egy cuccra, amiért az elején még oda-vissza voltak. Bonyolultabb ez az egész, mint a vakteszt emlegetése afféle igazságleleplezőként, hogy na majd az rendet tesz. Aminek inkább van esélye helyére tenni a dolgokat, az az idő és a tanulás/fejlődés.
Mert ez a vakteszt olyan, mintha azt mondanánk, hogy aki így dönt ("vakrandi"), választ pl. párt magának, az belső értékek alapján jól választ, vagy akár csak azt, hogy tud különbséget tenni a saját értékrendje alapján. Csak hát ez egy kiegyensúlyozott, jó ön- és emberismerettel rendelkező egyént feltételez. Pedig lehet, hogy adott pillanatban nem tud különbséget tenni, de 5 év múlva már tudna. Vagy fordítva: először tesz különbséget, évek múlva meg nem, "átlát a szitán".
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Vakteszten gyakorlással egyre jobb eredményt lehet elérni. Szóval ha nem hallasz különbséget 2 kábel között vakteszten az nem azt jelenti hogy nincs különbség 2 kábel között, hanem azt hogy nem gyakoroltál eleget. Lehet az összes vakteszt amit csináltatok téves eredményt adott.
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
Amir (ASR) mondta, nem én. -
Mathiask
senior tag
válasz btraven #102456 üzenetére
Gyakorlatilag 2 éve hozod ezt fel időnként és eddig mindig megpróbáltam elmondani mit értettél félre.
Kezdjük ott, hogy nem a vakteszt gyakorlásáról beszél, sőt semmilyen gyakorlásról nem beszél. A "trained listeners"-t inkább képzett hallgatóságként kell értelmezni. De nem a vaktesztben, hanem a hangi hibák ismeretében. Tehát tudja milyen az, amikor van 1kHz-en egy beszakadás, tudja milyen mikor magas a harmonikus torzítás, stb. Onnan tudja mert megmutatták neki. Ezek a tapasztalt emberek jobb eredményt értek el utána a vakteszteken, mint pl az utcáról behívtak. Pusztán azért, mert fel tudják ismerni a hangi hibákat, tudnak mihez viszonyítani. Sean olive talán egy training programot is nyilvánossá tett korábban. Nem vaktesztre "tréninggel", hanem hangi jellemzők felismerésére.
Kettő. Most nem arról van szó, hogy két "cucc" között létezik-e hangi különbség. Ha ezt akarjuk megtudni akkor sok vakteszt kell és ha akár egyetlenegyen is meg tudja valaki biztosan állapítani, hogy van különbség, akkor van, addig azt lehet mondani, hogy nem bizonyított. De az is lehet, hogy soha nem lesz olyan, aki különbséget tud tenni, akár milyen előképzettséggel is bír.
De itt most az lényeg, hogy az egyének "látva" és "vakon" különbözőképpen ítélik meg a hangot. Ha te nem hallasz meg különbséget vakon, az nem "téves eredmény" (ahogy mondod), mert az az eredmény, hogy számodra nem érzékelhető a különbség. Tehát az adott pillanatban számodra nem érzékelhető objektív hangi különbség. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Mathiask #102458 üzenetére
Az nem elég hogy hallasz (valamilyen) különbséget a teszten (akár vakteszt, akár egyáltalán nem az - jelen esetben kb. tökmindegy.) Hanem hogy a hallott különbségnek mi az "előjele" és mi a pénzbeli értéke? (Hoz-e annyit a hang javulása
változása?mint amennyit fizetned kell érte? Ráadásul még ez is csak a Te (a tesztelő) számára igaz (megér-e neked annyit) - függ az ízlésétől, meg még sok mindentől. Szerintem.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ba cy lus
addikt
válasz stellaz #102457 üzenetére
Én nem állítottam, hogy akkor feltétlenül megy, de egy hosszabb távú "teszten", amit inkább időszaknak neveznék, mindig jobban kitisztulnak a dolgok, mint akármilyen teszten, ha az embernek van belső igénye a fejlődésre.
Szerintem a hifizésben rengeteg önámítás van. És nem is arról van szó csak, hogy van-e különbség, hanem hogy valójában melyik a jobb, illetve hosszú távon mire van szükségünk. Akármilyen hihetetlen, ez gyakran nem teljesen tiszta. Mint ahogy az emberi kapcsolatoknak is vannak mélységei, szintjei, így van ez a hifizéssel is. Ideális esetben, ahogy idősödünk, szinteket lépünk a hifizéssel kapcsolatos elvárásainkat illetően.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ba cy lus #102460 üzenetére
"...ahogy idősödünk, szinteket lépünk a hifizéssel kapcsolatos elvárásainkat illetően..."
Ez így igaz. Csak sajnos a hallásunk meg exponenciálisan romlik a korral. Egy idő után feltétlenül...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #102401 üzenetére
Meg is jött a válasz az eladótól:
"The logistics company returned the goods, which were considered live products. Please request a refund"
... vajon mit akart ez nekem küldeni a táp helyett? -
bkercso
nagyúr
válasz liszi70 #102446 üzenetére
Ha én úgy érzem, hogy valami más, az egy dolog. De, ha 10/10-es eredményre gyúrok, én legalábbis másként állok az egészhez.
És - ahogy írjátok is - vakteszten csak az dőlhet el, van-e különbség. Hogy nelyik a jobb, az nem.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
nagyúr
válasz bkercso #102463 üzenetére
És? Attól az eredeti funkciója még egy fikarcnyival sem ér kevesebbet. Lehet előrángatni sok dolgot, amit nem tud, talán arra kéne koncentrálni, amit tud. A többi tesztmetódusnak is vannak buktatói, pont ez teszi fontossá a szóban forgót.
A 10/10-kényszer sem létezik, ha otthoni, saját tapasztalat megszerzése a cél, nem pedig bizonyítás.
Annyira érezhető és levezethető, hogy egyesek zsigeri elutasítása valójában miből táplálkozik.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Eléggé OFF, de itthagyom :
Bérelhető reklámfelület
-
Gijon
senior tag
válasz liszi70 #102464 üzenetére
Szerintem nem zsigeri elutasításról van szó. Elméletben nagyon is jó elgondolás a vakteszt. Gyakorlatban sokkal nehezebb kivitelezni, annak aki nincs tele lovettával. A gyártóknak nem érdekük, a kereskedőknek szintén nem érdekük. Mezei polgár nem fog kifizetni négy öt DAC-ot, vagy fejhallgatót, azért, hogy vakteszteljen. Igaz össze lehet dobni pl. haverok stb., de senki nem fogja hosszabb távra nélkülözni a saját eszközét. Csoportosan hallgatva, mind szép és jó.., de pl. mindenki a saját fülesével, hangsugárzójával szeretné összehallgatni pl. az adott DAC-ot.., szerintem,.. de ha nem, akkor nem igazán kivitelezhető. Én most saját rendszeremben épp kondenzátorokat "tesztelek", ezt pl. hogyan oldjam meg vakon? Csak példa, de egy wima mkp10-el kezdtem.., az első napon még azt mondtam, hogy megérte, pár nap múlva számomra fárasztó visító hangzást kaptam, így kikerült az eszközből.., ettől még nem mondom, hogy rossz, de nálam nem vált be. Csip-csup filléres eszközöknél aránylag könnyen kivitelezhető a vakteszt, de drágább "hangkeltő eszközöknél" nem oly könnyű megtenni, mint leírni.
-
nagyúr
válasz Gijon #102469 üzenetére
Sok a félreértés....
"Gyakorlatban sokkal nehezebb kivitelezni, annak aki nincs tele lovettával."
Zéró, 0, nulla jelentősége van a lovettának a kérdésben. Meglévő eszközökről van szó, ami ott van nálad, és amúgy is kipróbálsz, tesztelsz, meghallgatsz, aztán élménybeszámolsz róla. Ezt érdemes kiegészíteni vakteszttel IS.
"A gyártóknak nem érdekük, a kereskedőknek szintén nem érdekük."
Ezzel tökéletesen egyetértek. Az érdekük a lila köd és a befolyásolt psziché fenntartása. Náluk pont emiatt vörös posztó a vakteszt.
"Mezei polgár nem fog kifizetni négy öt DAC-ot, vagy fejhallgatót, azért, hogy vakteszteljen."
Erre nincs is szükség, honnan veszed ezeket?
"Én most saját rendszeremben épp kondenzátorokat "tesztelek", ezt pl. hogyan oldjam meg vakon?"
Senki nem állította, hogy mindent lehet vaktesztelni. Tegnap is leírtam, és előtte már kismilliószor máshol, hogy természetesen nem lehet mindent, és nem is kell. Viszont amit lehet, azt érdemes. Hozzájárul egyes konkrét eszköz-hatások objektívabb értékeléséhez, általánosan nézve pedig a gigantikus túlzások, bullshitek terjesztésének megakadályozásához. Mert helyre teszi az embert, és utána reálisabban fogod értékelni mind a saját hallásod, mind a komponensek hatását.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz liszi70 #102470 üzenetére
"Meglévő eszközökről van szó, ami ott van nálad, és amúgy is kipróbálsz, tesztelsz, meghallgatsz, aztán élménybeszámolsz róla. Ezt érdemes kiegészíteni vakteszttel IS."
Vakon hogy cserélgetek mondjuk kábeleket?
Más meg nem nyúlhat a hifimhez, mert akkor feszült leszek és oda a vakteszt nyugodt körülmények között..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
nagyúr
válasz lapalapa #102472 üzenetére
"Más meg nem nyúlhat a hifimhez...."
Rögeszmés-kényszer kezeléséhez már létezik megfelelő terápia. Nekem is vannak rögszméim, meg valószínűleg sokunknak, és igen nagy előnyt jelent, ha meg tudunk szabadulni tőlük. Persze tudom, hogy csak poénkodtál, ahogy én is.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ti kiadnátok 45K-t egy ilyenért?
-
nLali
őstag
válasz SunMount3r #102475 üzenetére
Egy fénykép, alaposabb műszaki leírás, esetleg valami mérési eredmények kicsit hitelesebbé tennék a terméket.
Bérelhető reklámfelület
-
SunMount3r
nagyúr
válasz nLali #102476 üzenetére
Azt írták a FB-on, hogy a fényképeket majd pótolják, még annyira friss a dolog, hogy nincsenek, de a gyártást már elkezdték. Meg a cégről/márkáról is azt írták, hogy eléggé értik ezt a dolgot, nem ma kezdték. No ezeket nem is azért írtam mert engem most aktuálisan nagyon érdekelne ez a kütyü, csak kíváncsi vagyok.
-
Tulku
veterán
Tesztekről, vaktesztről...
Nem tudom, mi a cél?
Amennyiben sikerlista, vagy az enyémjobbmintatied akkor érthető, de egyébként szerintem minden becsaphat, még a vakteszt is.
Elmondom nálam mi a helyzet.
Tehát van két visszacsatolás, az egyik egy rövid idejű (mondjuk amit rögtön hallok) és egy hosszú idejű, ami akár napokon át csapódik le...
Na ezek nem mindig találkoznak és itt nem csak lelkiállapotról, a zenéhez éppen fűződő attitűdről van szó, egészen egyszerűen vannak ügyek amik hosszan hallgatva adják ki a hiányosságokat, esetleg fárasztanak, vagy olyan semmilyen-laposnak-élettelennek hangzanak.
Mára eljutottam ugyan addig, hogy rögtön hallom, ami esetleg hosszú távon fáraszthat, de nem minden elemét tudom azonnal felismerni, meghatározni, csak hozzávetőleges megállapításaim vannak rövid meghallgatások során.
Persze ezen túl jönnek, az ugyan olyan kábel, hangerő, csatlakozások....és ezek hatványai, amik ugye nyilván megint jócskán befolyásolhatják az adott hang érzékelést, lecsengést.
A hallásunk sokkal szofisztikáltabb mint a látásunk, nem hiába világosított fel engem egykor egy hozzáértő, hogy a született vakok jóval intelligensebbek mint a született siketnémák...persze ez is lehetne akár egy vitatéma, de azóta figyelem ezen egyedeket és bizony igazat kell adjak neki... -
Polllen
nagyúr
válasz SunMount3r #102475 üzenetére
Nem, mert elengedtem a PC alapú minőségi zenehallgatást. Ha egy általános PC minden zaját és baját megoldja, elgondolkodnék rajta, de az a tapasztalatom, hogy az ilyen kártya mellett még mindig ugyanúgy oda kell figyelni a tápra és a többi elemre. Értsd: ugyanúgy építeni kell egy dedikált gépet. Persze ezt is lehet olcsón, paneltáppal, kis teljesítményű integrált procis lappal, de ezt a pénzt inkább beletenném streamer fejlesztésbe. (rpi, wiim, hozzá táp, stb)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-NoVa-
addikt
válasz SunMount3r #102477 üzenetére
Mindig, minden körülmények között egyetlen asztali PC-t használsz zenére? Ha igen, lehet értelme, ha nem, akkor egy lépéssel kijjebb viszi a megoldást egy iPurifier 3 vagy újraórázó USB HUB.
Lehet persze streamerezni, DAP-ozni, mind jobb lesz, de sok esetben a PC-s zenehallgatás, főleg munka mellett eléggé kötődik a géphez, így valamennyit érdemes rajta optimalizálni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polllen #102479 üzenetére
A wiim pronál jobban szól bkercso dacja. Lineár táppal, de a PC saját usb-jéről.
Ennek féynében megnézném fapaci audio usb-jét kiváncsiságból, de vásárlási kényszer nélkül..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #102481 üzenetére
De az a wiim pro saját belső dac-jával!
Sajnos bkercso DAC-ján nincs koax bemenet, a wiim pro pedig usb kimenetben hiányos, szóval ezt a kettőt közvetlen összehozni bajos, pedig az lenne releváns tapasztalat ez ügyben. -
Polllen
nagyúr
válasz RetepNyaraB #102481 üzenetére
A streamer nekem forrás eszköz. Arra érdemes DAC-t kötni.
Amúgy még szép, h az MFD jobb. Sok mindennél jobb.
-
SunMount3r
nagyúr
Pl. nekem állandóan csak a gép előtt ülve megoldott a zenehallgatás. De pl. arra már gondoltam, hogy mi lenne, ha a PC zenélőkéjét egy Pi-al váltanám ki, úgyis dual bemenetes a hangfalam. De mondjuk erre meg azt írták a hangfalas Topic-ban, hogy nem tesz jót a hangzásnak, ha egyszerre van rákötve két eszköz, még akkor sem, ha az egyik totál csendben van, mert "zavarják egymást".
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Nekem eddig a pc tök csendes volt, de mióta beletettem egy dedikált videókártyát, van némi zaj benne
-
nLali
őstag
A táp kérdés az rpi esetében ugyan úgy nyitott. Úgy sejtem, hogy wiim-nél se jobb a helyzet. Mindegy az eszköz, a táppal foglalkozni érdemes. A kényelem nem mindegy.
A Windows minden hangját szeretném kiterelni valami eszközre, ami nem PC, de nem tudok olyan megoldásról, ami ezt stabilan és ingyen/olcsón tudná.Az meg szintén nem elhanyagolható szempont többünknél, hogy a Cavern + EQ APO + Rew szoftverek adta többlet mellett szerintem marginális annak a jelentősége, hogy milyen eszköz a forrás.
PC előtt ülve kényelmesen tudok váltani, hogy hangfalon, vagy valamelyik fej/fülhallgatóval szeretnék tartalmat fogyasztani. Ennek megfellően betöltöm a hangfalhoz/ szobához esetleg adott fej/fülhallgatóhoz való korrekciós fájlokat és bumm.
így készül a csokapik.A YT mobil alkalmazásával lehet tévére lőni a néznivalót. Ha ehhez hasonló lenne pc-n böngészőből, vagy akár win-re telepíthető yt alkalmazásból, akkor az sokat dobna kényelemben és már elgondolkodnék, hogy pc-t csak távirányítónak használjam. De még ebben az esetben is ott maradna pár megoldandó dolog.
Én még nem találtam alternatívát a pc elhagyására.Bérelhető reklámfelület
-
nagyúr
válasz Tulku #102478 üzenetére
"persze ez is lehetne akár egy vitatéma"
Hú, de még mennyire! Az utolsó bekezdésed nagyon elgondolkodtató, nem azért mert feltétlenül igaz, hanem pont mert valószínűleg nem ennyire egyszerű ez. Most rohadt sok kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban.
"a született vakok jóval intelligensebbek mint a született siketnémák"
Lehet, nem tudom. De ha így van, akkor sem biztos, hogy ennek okait csak és kizárólag az általános emberi látás és hallás "szofisztikáltságának" különbségében kell keresni. Ha van ilyen különbség egyáltalán. Nem tudom, létezik-e erről orvosi, antropológiai állásfoglalás. Mihez képest szofisztikáltabb? Egymáshoz képest nem lehet mérni, mert almát körtével. Mérjük az állatvilág egyes fajaihoz? Onnan nézve mindkettő bukta, csökevényes szerv. Egyébként, hogy testközelbe hozzam a témát, valószínűleg teljesen mást gondolnak erről az audiophilek és a videophilek is.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Továbbra sem értem ezt az egész vakteszt vitát.
A vakteszt téma mindig olyan esetben jön fel, amikor valaki tutira megmondja ~10 másodperc után, hogy hatalmas a változás olyan eszközök esetében, mint pl. kábel, szűrő, lejátszó program, stb.
Na most ezt a ~10 másodpercet azért illene vakteszten is felismerni, mert erre nem lehet válasz, hogy hosszabb távon derül csak ki, meg nincs feltérképezve a hallásunk, stb. mert teljes önellentmondáshoz vezet. -
bitrograde
senior tag
válasz SunMount3r #102477 üzenetére
Nekem történetesen MZ/X által készített USB-kártya tesz szolgálatot az audio-PC-mben, és ha megfelelően van kiszolgálva, akkor igen kiváló (jobb, mint a Paul Pang 2-4). A dedikált audio-Pc-nek egyébként (passzív kiépítés, többkörös analóg táp, rendes szoftverezés és/vagy optimalizálás) egyébként van létjogosultsága a dedikált lejátszókkal szemben - pusztán a hang szempontjából.
[Tulku] +5 -
Mathiask
senior tag
válasz lapalapa #102490 üzenetére
Ugyan. Csak kevésbé ismertek, mint a képi illúziók.(könnyebb egy képet mutogatni, mint mondjuk mindenkire egy fejhallgatót adni)
Kezdve azzal, hogy a hang irányát a fülhöz legelőször érkező hang iránya határozza meg, hiába érkezik ugyanez a hang ha jól emlékszem 100-200msen belül máshonnan is, azt te nem érzékeled, hogy több felől jön, viszont az érzékelt hangosságot a leghangosabb hang határozza meg. Így lehet egy színházat jól hangosítani, a színpadról a színész hangja ér el hozzád először, igaz halkan, tehát azt érzékeled az iránynak, oldalról meg késleltetve hangosan érkezik. De te azt érzékeled, hogy szemből jön, hangosan a hang. Rengeteg ilyenről lehet tanulni az egyetemen. A youtube is tele van audio illúziókkal. Semmivel nem megbízhatóbb mint a szem, szerintem rosszabb is. -
Polllen
nagyúr
válasz SunMount3r #102484 üzenetére
Nekem M-Audio BX6 Carbon volt anno, a manualjában le volt írva, hogy köthetek rá egyszerre 2 dolgot.
Amúgy nyilván ilyenkor már nem mindig éri meg 2 eszközt egymás mellé tenni és az általad kérdezett usb kártya máris nem tűnik olyan rossz vételnek. De ehhez az edifier-hez ne vegyél 45k-ért dedikált usb kártyát.
Az ilyen usb kártyáknak akkor van értelme ilyen áron, ha a 100k+s láncod szeretnéd javítani. Szerintem.
-
bitrograde
senior tag
válasz stellaz #102491 üzenetére
Ajánlom az észlelés és érzékelés fogalmi különbségtétellel való megismerkedést.
Ha mutatok neked két ismeretlen könyvből egy-egy oldalt 10 másodpercig, akkor el tudod dönteni egy fél mondatos részlet alapján, hogy melyik könyvből származik? Hogy melyik a jobb könyv, azt a kérdést meg se nyissuk. Pláne, ha nem tudod, ki írta. -
stellaz
veterán
válasz bitrograde #102496 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel mondani. Ha két oldalról szól a hang, de én középről hallom (tévesen), akkor az egy illúzió.
A könyves példával szintén mit szeretnél mondani? Hogy két kábel között aki 10 másodperc alatt különbséget tesz, az becsapja magát?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Ezzel a napok óta tartó beszélgetéssel hova akartok eljutni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest