Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Focaccia

    Recept:
    - 500 g liszt
    - 150 g kovász (100% hidros)
    - 350 ml víz
    - 2 ek olíva olaj
    - 12 g só

    Szegény Pompi(így hívják a kovászom)lemaradt a képről. :B

    Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát. 1 óra fermentálás után adtam hozzá a sót, ezt követően 2 órán át a pulton hagytam, majd megformáztam és kiolajozott tálba tettem és ment a hűtőbe. Másnap vagy akár harmadnap is elő lehet venni kisütni. Miután kiveszem a hűtőből kb. 1 órát hagyom, aztán egy kiolajozott tepsibe teszem, és az ujjaimmal kilapogatom/kinyújtom, majd hagyom a duplájára kelni, és 230 fokra előmelegített sütőbe teszem, ahogy betettem a sütőt leviszem 200 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütöm, a végén kapcsolok légkeverést.
    Miután megsült rácsra teszem, hogy ropogós maradjon.

Új hozzászólás Aktív témák