- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz ReFleXx #47053 üzenetére
Attól, hogy nem ismered a jogi nyelvetet, még nem ment fel.
Nehéz elolvasni azt az szerződésedbej gumi szabályokat, hogy baleset okozója a gumi miatt van, akkor nem fizet a biztosító.
Nemcsak profil mélységre vonatkozik.
De nekem mindegy, nagy ívben kakkantok rá, majd megtapasztajátok, mikor kárt okoztok.Rövid példa CIB biztosítótól:
Fizet-e a biztosító?
A jelenleg hatályos törvények szerint nem szabható ki büntetés vagy figyelmeztetés, ha egy autós az évszaknak nem megfelelő abroncsot használ. Ez természetesen nem vonatkozik a minimum profilmélységet (1,6 mm) el nem érő, sérült vagy szakadt abroncsokra. Az autós még abban az esetben sem vét a hatályos törvények ellen, ha télen nyári gumival, de nem a gumi miatt szenved balesetet.
Az viszont lehetséges, hogy a kötelező biztosító egy szakértői véleményre támaszkodva, a 2013-as 72/2013. (XII. 2.) NFM rendelet alapján úgy ítéli meg, hogy a még szabályos, de biztonságosnak nem igazán tekinthető, 4 mm-nél kisebb profilmélységű gumiabroncsok is szerepet játszottak a balesetben, és megpróbálja behajtani a kifizetett kártérítést.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
sparta2
tag
válasz erdey_a #47056 üzenetére
Megkérdeztem ezzel kapcsolatban a flottakezeléssel foglalkozó barátomat, aki napi szinten intéz különböző biztosítóknál kárfelvételeket.
Ebben a kérdésben egyértelműen a #47042 számú hozzászólásod a mérvadó.
Kivétel persze van (mint például nálam is), ha a biztosítás kötésekor valamilyen százalékos kedvezményt kapsz, mert vállalod az évszaknak megfelelő gumi használatát.
Emlékeim szerint azonban tól-ig dádumok nincsenek leírva. -
darvinya
titán
válasz gabor9991 #47055 üzenetére
Gumiszabály nálad csak védelmi eszközig tart.
sparta2
Kivétel persze van… ennyi, gumiszabály.
Ha nem érdeke fizetni a biztosítónak, mert jó másik fél ügyvédje.
Akkor biza még gumi öregedés is kifogás lesz a nem fizetésért.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem már mindent kitárgyaltatok, a gumis topik amúgy sem ez
⭐ Stella
-
veterán
Na jövőhéten valamelyik nap indul az önsz.patás.
Contitech vezérlés vízpumpával+hűtőfolyadék+vezérlés rögzítő szett+lendkerék rögzítő+főtengelyszíjtárcsa csavar megrendelve.
Lesz némi anyázás az biztos,de 66e forint az 66e forint.
Tetemes spórolás egy szervizes cseréhez képest,főleg mivel ott a Bárdis alkatrész árat számolnák fel (plusz munkadíj)… -
veterán
válasz subaruwrc #47068 üzenetére
Vezérlést cserélek csak,ahhoz kell lendkerék rögzítő (főtengely ne forogjon el a csavar meghúzásánál).
Kuplung+kéttömegű is érik lassan,de rendes emelő/akna hiányában az még tolódik kicsit,sima emelővel és a kocsi alatt fetrengve szívás lenne a váltót levenni.Vagyis levenni még csak-csak,inkább visszarakni szívás.
Amúgy 1.6TDCI (MK3-as fóka). -
subaruwrc
félisten
ja lendkeréknek csak rögzítő
értem
az szép nagy meló, elég sokat kell bontani hogy a lendkerékhez hozzáférj, úgy tudom
nekem mk3 1.6ti-vct-hez van vezérlés rögzítő szettem 0 perces nem tudom az a tdcihez is jó-e.
van benne lendkerék rögzítő, bár már ahogy látom tárgytalan ...
kölcsön adtam volna ha úgy van -
veterán
válasz subaruwrc #47070 üzenetére
Nem volt egy drága mulatság a rögzítő szett,a 2 együtt sincs 10e forint sem,de azért köszi a felajánlást!
Amúgy az önindítót kell csak levenni és mehet is fel a helyére a rögzítő.
Persze azért nem egyszerű hozzáférni,de nem félek a kihívásoktól.Legfeljebb egy féldeci szilva segít majd nyugodtnak maradni. -
n1nja
tag
Hali.
Beltér durván párásodik. Ki mit javasolna, hogy javuljon a helyzet? Klíma opció, de 4 fok alatt be se kapcsol...Köszi!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy hónapja vásároltam magamnak is egy mk1-es focust. 2003-as 1.6-os lépcsőshátú.
Olyan problémám lenne, hogy GPS-sel mértem egy sebességet most este és 7 km/h-t csal lefelé az óra ( nem felfelé). 50-es tempóval megyek, akkor 57 körül van.
Már nem tudom hirtelen milyen nyári abroncs van az alufelnin, de arra gondoltam, hogy az is okozhatja. Kérhetek egy kis segítséget mik a gyári kerékméretek? Holnap leellenörzöm milyen is van rajta.
Lehet probléma az is, hogy a kilométer mutató az majdnem függőlegesen áll alaphelyzetben? Mintha nem lenne az a pöcök ott, ami megtartja 0-nál.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem sok minden látszódik a képen, illetve ennyiből nem igazán lehet megállapítani, de egy 13 éves német autóhoz (Mk2.5 Focus) képest ez mennyire vészes állapot a hidat, illetve a lengőkarokat nézve?
Sajnos élőben még nem láttam, csak megnézték nekem, mert 370 km-re van az autó. Elvileg nem rohad, illetve más szempontból elég kulturált az autó elvileg, csak ez a rozsda aggaszt.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
-
gabor9991
őstag
válasz Balcsix #47082 üzenetére
Teljesen jónak tűnik a kép alapján az alja, az enyém garázsban áll és ettől rozsdásabb rajta a futómú.
A hátsó emelési pontnál nézd meg a küszöböt belülről. ott jön ki legjobban a rozsda ha van rajta.
De 4M-ért szerintem nem lesz rajta kicsit irigyellek hogy ilyennel fogsz járni szerintem az egyik legszebb autó a w124 után -
Balcsix
senior tag
válasz gabor9991 #47089 üzenetére
Köszönöm neked is, akkor az emelési pontra is jobban rálesek hátul!
Már elég régóta szerettem volna egy ilyet a menetteljesítmény miatt, de sajnos a kínálat tetején is ezer sebből vérző autókkal találkoztam. Pedig már lassan 1 éve napi szinten figyelek minden lehetséges adás-vételi csatornát, de nem igazán akarnak tőlük szabadulni az emberek (érthető is).
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz subaruwrc #47080 üzenetére
Ma reggel megnéztem a gumikat.
Hankook Kinergy eco2 K435 185/65 R14 86T vannak rajta.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
troll81
addikt
A kipufogó javítás a pasztaval [link] megoldható jónak mondanám tart amíg nem vesz az ember alá újat.
Ha tömítetlen és kifúj ez jó megoldást hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest