Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    Clash of the Titans – Wrath of the Titans – Immortals
    #akció # kaland #fantasy #dráma #szandálos

    Valami érthetetlen okból kifolyólag (muhaha) szandálos, ágyékkötős és félmeztelen pasikra vágytam, így újra megnéztem ezeket a fantasztikus alkotásokat. Amikbe most indokolatlanul bele fogok kötni a megvalósításuk miatt, mert igen csak félresikerültek, ezzel mitológiákat döntöttek porba számomra. Tudom, tudom, mit vártam ezektől, de hát nem vártam sokat, főleg nem többedjére nézve ezeket, na de azért mégis voltak benne bosszantó dolgok.

    Az első sokk, ami ért maga Sam Worthington, nevével ellentétben egy fabatkát sem ért, annyira semmilyen volt Perseus szerepében. A másik nagy csalódás maga Liam Neeson Zeus szerepében, aki szerintem ebben az esetben a katasztrofális casting egyik mintapéldája. Ralph Fiennesnek legalább volt fasza kis animációja, amikor megjelent valahol. De az is lehet ezekben a szerepekben tényleg rosszak voltak a színészek. Az első rész picit jobban össze volt rakva, picit jobb volt a sztori, legalábbis el lehet mondani legalább 3 mondatban, ellentétben a második résszel, ami egy félmondatos leírás.

    Másik csalódás a nagy Krakenes rész. Mivel az a 8-10 perc pont jó házimozi tesztelésre, lenyomtam párszor, ekkor tűnt fel, hogy a cselekmény nagy része abból áll, hogy a Kraken kiemelkedik a vízből, miközben lezúzza az alatta elterülő várost. Ami indokolatlanul lassú volt, még úgy is, hogy a mérete nagyobb volt. Azért ez nem egy bolygóközi utazás volt, hogy az indulás és a visszatérés között eltelik sok-sok év. Pedig itt pont az történt, hogy amíg a Kraken kiemelkedett a vízből, sok akció történt relatíve hosszú ideig (ami valójában csak néhány pillanat kellene, hogy legyen), majd mire végre feleszmélt és meglátta a hercegnőt, addigra már vége is volt az egésznek.

    Ugyanez Chronos esete is. Baromi nagyra csinálták, lomhának, lassúnak tűnt, mire észhez tért volna, ott is vége lett mindennek, de közben baromi sok minden történt, amit nem indokol a nagy mérete. Persze látványban baromi jó volt, de a megvalósításban és forgatókönyvben meg borzalmas. Emmerichnél jobban pedig senki nem tud tűzgolyókat dobálni, kár is volt utánozni. :P

    Az Immortals pedig még rosszabbra sikerült szerintem. Theseust nem nagyon tudtam szeretni, telepakolták sablonokkal az egész filmet, habár látványban azért volt néhány érdekes pillanat. A végét számomra nagyon elrontották, az Istenek a sok arany ruhában gagyinak tűntek, mesterkéltnek, műnek. A Titánokat pedig agyatlan ragadózóknak állították be, mintha valami rossz horrort néztem volna, kis ideig a háttérben tűntek el és fel ezek az alakok. A csata a végén nem volt jó, felesleges volt, sem látványban sem hangzásban nem tett hozzá semmit a filmhez, ezzel az erővel nézhettem volna péntek éjszaka kis tévén valamelyik kereskedelmi csatornán.

    Az Istenek és Titánok harca pedig baromi súlytalan volt. Az a koreográfia semmiben nem különbözött bármelyik másik filmtől, amiben verekedés van láncokkal. Csak itt más volt a körítés, de az entitásokhoz méltatlan volt. A másik problémám, hogy lehozták az Isteneket az emberek szintjére, és nem fordítva történt a dolog. Attól, hogy emberi alakba öntenek egy felsőbbrendű entitást még nem lesz érthetőbb számomra, nem ez alapján fogom megérteni, hogy ő micsoda. De úgy tűnik az emberek többsége így érti meg, hogy ki kicsoda, hogy kiírjuk egy cetlire a nevét és rátűzzük egy színészre vagy a homlokára. Itt borzalmasan csalódtam, úgy éreztem lebutítottak egy nagyon jó sztorit miközben engem is hülyének néztek. Valahol a 300 környékén (10 éve) meg kellett volna állni ezekkel a filmekkel, mert darabra mentek, nem pedig minőségre. A film utolsó jelenetei jó dolgot vetítettek előre, de szerencsére nem készült folytatás. Ha lesz is, remélem jobban átgondolják majd.

    És akkor egy kis ellenpélda: az utóbbi időben sokat szidott Gods of Egypt mérföldeket ver rá erre a 3 filmre, mind sztoriban, mind megvalósításban. Fordulatos volt, szórakoztató és sokkal jobban érzékeltette az arányokat az emberek és az entitások közt. Ráadásul Ra és Apophis viszonyát is teljesen új megvilágításba helyezte, egy teljesen új formában mutatta be. Néhány CGI bakitól eltekintve talán az utóbbi évek egyik legjobb popcorn mozija ebben a témában, amiben volt egy kicsit mélyebb értelem is. Főleg, hogy az alvilág bemutatása nagyon jól sikerült, a fenti világ is újszerű volt (igaz pont a Föld lett unalmas így).

    (#90782) spammer Nincs sok infóm a folytatásról, így fogalmam sincs mire számítsak. Sem történetben, sem megvalósításban. A technikai fejlődés biztosan nagyot fog dobni az elődhöz képest, akkor már csak a tartalmon kell kicsit dolgozni. Annak viszont örülnék, ha nem ilyen kínosan lassú filmet csinálnának, hanem egy picit pörgősebbet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák