Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz FoxiestFox #61736 üzenetére

    Erre nagyon nem lehet mit mondani, mert egyrészt fogalmam sincs, hogy miket nézel és miket láttál, másrészt még ha adott lenne egy olyan elméleti, idealisztikus helyzet, amiben két ember pontosan ugyanazokat a filmeket látta, akkor is ott az a kikerülhetetlen tényező, hogy az ember saját megtapasztalásai, élményei, környezete nagy mértékben befolyásolják bármilyen alkotás befogadását. Azt hiszem Pitterix mesélt egyszer arról, hogy abban a közegben ahol ő él, mennyire más a viszonyulás a filmekhez, mint amit aztán itt a topikban látott és megtapasztalt, mennyire megváltoztatta ez az ő viszonyulását is és mi mindent ért és lát másként, miközben a környezete közben változatlan és folyamatos konfliktusai vannak emiatt. Amellett, hogy remek emlékeztető (nem jut eszembe a megfelelő magyar kifejezés - reality check-re gondolok) és sokat lehetett belőle tanulni, máig nagy tisztelettel gondolok emiatt őrá, egyike volt a nagyon ritkán előforduló igazán emberi és őszinte pillanatoknak itt.

    Pontosan ezek miatt gondolom úgy, hogy amíg arról szól a véleményformálás, hogy adott stílus, megközelítés, felfogás közelebb áll hozzád, mint egy másik, az teljesen rendben van, de amikor ez átcsap abba, hogy akkor a másik gagyi, értéktelen, akkor az már az én szememben bizony hibádzik.

    Szerk: az kimaradt, hogy nekem bőven volt olyan amerikai készítésű film, ami teljesítette a lélekre, gondolatokra hatást, napokra, hetekre adott gondolkodnivalót. Nyilván én ezeket keresem is, de egyáltalán nincs hiány belőlük. Az meg, hogy mellette van egy kommerszebb dömping engem nem igazán zavar addig amíg nem fognak fegyvert a fejemhez, hogy nekem is meg kell nézni. :)

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák