-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitterix
őstag
válasz thomeef #58508 üzenetére
Sokan nem tudják összeegyeztetni a szöveget és a képet, azaz csak a képre, vagy csak a szövegre képesek figyelni. Rengeteg ilyen ismerősöm van.
Az egyik ilyen ismerősöm szokta mondani, ha magyarok vagyunk beszéljünk magyarul, nézzünk filmeket magyarul és aki idejön beszéljen magyarul...."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
-
dokee78
félisten
Grace 3/10
Mekkora sz@r ez a film.
Lehet felirattal jobb lett volna kicsit. -
Realradical
őstag
válasz ígyvanferi #58511 üzenetére
Ez a generáció vagyok. Mindennemű iskolai képzés, vagy kintélés nélkül folyékonyan beszélek angolul. Eleinte nehéz volt munkába áthelyezni, de egy-két hónap alatt belejöttem még az indiai akcentus processzálásába is.
Tehát szerintem, ha nem lenne magyar szinkron az országban nagyot nőne az angolul beszélők aránya.#58517 cyberkind
Azért mi is alaposan megváltoztunk, így jóval nehezebb meló a megbozongatás. Anno a Kedvencek temetője után az emberek ki voltak borulva. Manapság üvöltöznek az arcodba a bezoomolt démonok és röhögsz rajta, hogy milyen szar a CGI...[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
thomeef
őstag
-
gyuromoj
veterán
A Walk Among the Tombstones
Lassú volt, de legalább a feszültséget jól adagolták benne.
6/10
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
diegho
nagyúr
Az Equalizer csak szerintem az utóbbi idők egyik legjobb akciófilmje? Denzel Washington nagyon jól tolja az ilyen szerepeket, remélem lesz 2. rész és nem cseszik el, mint a Taken-nél.
-
diegho
nagyúr
válasz Realradical #58562 üzenetére
Azért jó Washington legtöbb filmje, mert hitelesen alakít szinte bármilyen karaktert. A Safe House is jó volt. Remélem lesz még tőle 4-5 jobb akciófilm mielőtt nyugdíjba vonul és nem cseszi el a karrierje végét úgy, mint Bruce Willis.
A Taking Pelham 123 nekem annyira nem tetszett... a Training viszont tényleg jó és természetesen a többi is.
Ha már akciófilmek és bejött Travolta, szerintem a From Paris With Love is jó kis kikapcsolódás, igaz a Basic-nél nem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
válasz Realradical #58562 üzenetére
Tegnap láttam John Wicket tényleg erősebb az Equalizer.
Galaxy Fold 4
-
eeXaa
addikt
...ugyanazt alakítja már vagy 20 éve, ezalól kb. 1 kivétel volt a flight.
(#58567) madgie : ...és az a vicc hogy a 3 bourne volt harmat a legacy-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Viszlát
addikt
válasz thomeef #58506 üzenetére
Ezen átsiklottam, szkuzi.
Az a probléma ezzel, hogy adott egy alapvetően szakmai díj, amit irtózatos felhajtás kísér és ez nyilván jól becsap néhány embert. A népszerűségtől semmi sem lesz etalon, főleg nem egy olyan területen mint a filmművészet, ami jellegéből fakadóan rendkívül szubjektív. De az általad leírt "fail"-lel egyenértékű blama, amit a topiklakók nagy része is elkövet, mégpedig a klasszikus "szarazoszkár", amit soha senki nem tudott még mással megindokolni, minthogy "nemaznyert" meg "némmámegmilyenfilmnyert" és hasonlók. Már többször leírtam, hogy az akadémiai díjak is szubjektív döntés alapján kerülnek kiosztásra, 6-7000 szakmabeli szavazata alapján. A szubjektivitástól a szakmaiság felé az mozdítja el az egészet, hogy nem Piroska néni és Gyula bácsi szavazgat, hanem színészek, producerek, rendezők, kosztümösök, zeneszerzők, látványtervezők, írók, operatőrök, stb. És még ezen felül is van szűrés, mert eleve csak meghívásos vagy ajánlási alapon lehet tagságot szerezni, persze csak akkor ha bizonyos szakmai feltételek teljesültek (ez utóbbi alól ha jól emlékszem akkor kivételt képeznek azok, akik jelölést kaptak, de még ők sem kerülhetnek be csak úgy, hogy felteszik a kezüket, hogy én nagyon szeretném).
Ebből aztán egyenesen következik az, hogy az Akadémia tagjai teljesen normális módon egészen másképp nézik a filmeket. Egy hímzett terítőre egy laikus annyit tud mondani, hogy szép/ronda vagy tetszik/nem tetszik, míg egy 40 éve ezzel foglalkozó hímező 3 másodperc alatt kiszúrja, hogy hol vannak a hibák, egy gyűjtő kisujjból megmondja milyen stílusjegyek a meghatározóak, és így tovább. Egyáltalán nem meglepő, hogy 10 terítőből a laikus mást választ kedvencnek, mint egy hozzáértő.
Egy szó mint száz, azzal nincs semmi gond, ha valaki mást gondol egy adott filmről, viszont az meglehetősen primitív, ostoba és irritáló hozzáállás, hogy a véleménybeli különbözőség miatt megy a szarozás és olyan emberek vonják kétségbe a díj értékét és szakmaiságát, akiknek halvány gőzük sincs a filmiparról (a legtöbb esetben magáról a díjazási procedúráról sem).
A példád egyébként nagyon jól mintázza mindazt amiről fentebb írtam. Félreértés ne essék, magam is maximum a lelkes amatőr kategóriába tartozom, de szerintem az Interstellar pontosan azokban a kategóriákban kapott jelölést ami olyan szintet hozott, ami kapcsán egyáltalán szóba jöhet a díjazás. DE, ha az Interstellart jelölik, vagy akár meg is kapná a legjobb filmnek járó díjat, a véleményem akkor se változna a filmről...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
brownus
veterán
Ket filmet ajanlok, a (az iras spoileres, az elso ket bekezdes kivetelevel) the salvation , kurva jo! A szereploket nem kell bemutatni, az ost is szep, illik a film ala. mads nagyon badass
Killers, ez eleg beteg egy film, de emellett jo is! Nyers, eroszakos.
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #58563 üzenetére
Igaz, hogy nem akció, de az Antwone Fisher története c. filmje is nagyon jó, ráadásul Ő rendezte. Nagy kedvenc.
- mozi bolondéria -
-
dokee78
félisten
Ki mit gondol?
Lesz olyan jó az American Sniper,mint a Lone Survivor?brownus Betárazom a Westernt.
Volt még 2 western,de nem ugrik be a címük,azt is itt ajánltátok,de majd rákeresek. -
james001
veterán
Ezt látta már valaki? Ez ilyen csavaros sci fi vagy inkább lassú dráma?
https://psnprofiles.com/kazama001
-
pohár
félisten
-
Pitterix
őstag
brownus kollégának és másoknak, akik szeretik a keleti "blokkot".
[ Szerkesztve ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Devid_81
félisten
Az olcso Interstellar volt mar?
...
-
brownus
veterán
magic in the moonlight (2014) soundtrack
jó hétvégét!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest