Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Fury

    A Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat után már hiányzott egy európai hadszíntéren játszódó 2. Világháborús film.
    A hangulata nagyon jó, pontosabban valóságos és mind nyúzott arccal jöttünk ki a moziból. Úgymond tökéletesen háború ellenes film, mert nyomasztóan, gyomorforgatóan mutatja be. Brad Pitt alakítása szerintem kiváló, bár mindig is jó színésznek tartottam. A karaktere igen hatásos volt a film alatt, képes volt minden érzelmet kiváltani az emberből, megvetést, utálatot, ugyanakkor tiszteletet és sajnálatot. A filmben sokminden klisés és kiszámítható volt, hollywoodi baromságok nem maradhattak ki a drámaiság jegyében.
    A fényképezés és effektek azt kell mondjam első osztályú munka, semmi CGI érzet, mindennek súlya, ereje, dinamikája van, a harcok félelmetesen valóságosnak tűnnek. Naturalista elemek is vannak szép számmal, amivel még inkább fokozzák a nyomasztó hangulatot. Aki szereti a 2.VH témát annak kötelező. Sajnos szinkronosan adják, de még elviselhető minőségű.

    SPOILER:
    Itt elsősorban a negatívumokra térnék ki. Sajnos itt is megvolt a 300 érzet, amikor a végén egy egész SS hadosztály szaladgál mint a birka és megy a pulykavadászat. De legalább nem halt minden egyes szereplő szép, színpadias halált. Azon viszont külön röhögtem amikor képzett SS katonák nem egyszer felnyitják a tank ajtaját és benéznek. A másik kedvencem amikor megérkezik az invázió a kisvárosba és persze a kiscsaj belőtt frizurával, csini szoknyás ruhában bujkál a szekrényben.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák