Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz Realradical #36885 üzenetére

    Jól teszed, ha ezt nézed. :)
    Annak idején média OKTV-n a képregény adaptációk tárgykörében írtam az esszémunkát, úgyhogy át kellett nyálazni sok mindent hozzá. Én alapvetően DC-fan vagyok, főleg azok miatt a források miatt, amiket akkoriban szedtem össze, ezért ironikusnak érzem, hogy az X-Men óta kvázi egyeduralkodó a Marvel a mozikban, ennek oka persze, hogy minden jó DC (jellemzően Batman) filmre jut legalább egy rossz (szintén van egypár Batman), ezzel szemben a Marvel, ha minőségben nem is, de nyereségben konstansan tud hozni egy közepes szintet, ha nem többet (két milliárdos filmjük is van, ennyit mondjuk Nolan khm.. a DC is kitermelt, csak épp milliárd alatt nem olyan sokkal van még kb féltucat másik).
    Na ezzel szemben rajzfilm fronton oda-vissza csapkodjuk a Marvelt már két évtizede. Több díjnyertes Batman sorozat, a Justice League sorozat, az öt egészestés JL mese, Batman-ek, Superman-ek, Green Lantern... töméntelen mennyiség csak az új évezredből és mind jobb, mint mondjuk a vérszegény ... vs. Hulk mesék. Ennek a DC örökségnek az ékköve a The Dark Returns. Szerintem nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom, a Pixar, Disney vagy DreamWorks költségvetésének töredékéből összehoztak egy olyan kétrészes rajzfilmet ott a srácok, ami a nagy stúdiók alkotásainak 90%-át elpicsázza dramaturgiai szempontból mindenképp, a karakterei élő, lélegző SZEMÉLYEK és szinte tökéletesen ível át a cselekmény a film egészén, nem törik meg sehol és nincs felesleges történés. A zeneszerző, szinkronszínészek, dizájnerek munkájáról már nem is beszélek.
    Én imádom a Pixar összest, a Shreket, Jégkorszakot, még a Disney hercegnős meséit is, de ha kéne mondanom egy rajzfilmet, ami 10/10, vagy legalább közel van hozzá, az Batman két részes visszatérése lenne.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák