Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Tenet:

    ja nem, bocsánat, csak megzavar a fórum tematika.

    Barbie, az volt az!

    Mit is lehet elmondani róla? Hát, elsősorban, hogy ne az 5 éves kislányoddal gyere be, mert nem egy Barbie mese lesz. Greta Gerwig írta és rendezte, biztos lehetsz benne, hogy társadalom kritikára fog épülni a java.

    Épült is. Volt itt beszólogatás jócskán a patriarchális berendezkedésre, a főbb konfliktus forrás maga a férfi (talán kicsit túlságosan is.. gondoltam én, amíg fel nem szálltam a metróra ahol megjelent egy falka "keményre" felspannolt Ken baba a metróra jó hangosan megmutatni, ki is a férfi a házban/metrókocsiban ...), de azért meg-megcsócsálta kicsit a túlzott feminizmust, vagy legalábbis a matriarchális irányba való eltolódást is.

    Van itt némi mondanivaló(ra akarat), egy imádni való (és megunhatatlan) Margot Robbie és egy végletekig szórakoztatóan túl-szét-agyon-mármárkínosan-játszó Ryan Gosling, és az elsősorban köréjük és a Barbie világ köré épített szórakoztató humorvilág, úgyhogy a filmet kifejezetten lehet élvezni.

    Annyi baja van csak, hogy irtózatosan fárasztó, túlságosan is műanyag, és a mondanivaló, de maga az egész film is olyannyira összecsapott, hogy mozi helyett simán streamingre gyártott alkotásnak tűnik. Élveztem, de azért meg is szenvedtem vele.

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák