Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz lezso6 #160640 üzenetére

    Elvileg nem lehetetlen, csak valószínűtlen elérni negatív Kelvint. Pl.: False vacuum decay.
    De kezdetben is nyitott voltam elengedni a negatív Kelvint, csak feldobtam, mint egy ötletet (mert azzal elvileg megváltoznak a fizika szabályai, és itt az történik a filmben bizonyos dolgokra nézve). Ha azt átugorjuk...
    Eredetileg az lenne, hogy a hő spontán áramlik a melegebből a hidegebbe. Ha a meleg tűz lehűti a hidegebb embert, akkor ez fordítva van, és ilyenkor a hidegebb levegő is fűti a melegebb testet. A testünk tudtommal kötelezően fűt (kémiai oxidáció hajtja), és csak az izzadtság párolgásán át tudja magát hűteni (azon túl, hogy minimalizálja a fűtését és/vagy hidegebb levegőben él, mint a testhőmérséklet). De ha az izzadság az invertált testből jön, akkor nem tudom, hogy az invertált izzadtság hogy párolog légköri hőmérsékleten (attól függ hogy nézzük, mert vagy elforr, vagy megfagy). Szóval nekem kicsit problémás kitalálni/kiszámolni azt, hogy ezt túl lehet-e élni (főleg viszonylagos komfortérzet mellett). Szerintem nem biztos, de hogy nem komfortos, az tuti (főleg nem az első pár napban, míg próbál valahogy alkalmazkodni a test).

    Az "akarni kell" dolgot a golyók kapcsán nem is akarom firtatni.
    Ahogy te írod, "csak akarni kell" az szerintem nem működik, csak mint varázslat. :P (Igen, ezt Harry Potter, ahogy te is írtad. Varázslat és nem sci-fi...)
    Ugyanakkor a nő nem azt mondja, hogy "akarni kell" (ő nem Yoda), hanem azt, hogy "el kellett, hogy dobd őket"! Ezt én úgy értelmezem, hogy valamikor megfordított állapotban "el kellett vala majd dobja (időutazós nyelvészeti probléma, értsd ahogy kéne). Ami még össze is vág azzal, hogy a film vége arra utal, hogy főhősünk sokat visszautazik majd a múltba, ahol eldobhatja vala, ha emlékszik rá, hogy el "akarja" majd vala volt kapni. :)) Szóval ez akár még működhet is (még ha nem is látom teljesen tisztázottnak, de lehetségesnek igen, szóval ez felőlem OK -- de sok minden nem NEM OK elsőre...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák