Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    C'mon C'mon (Az élet megy tovább)

    Nem igazán nyűgözött le, de mégsem rossz, leginkább széttartó... Olyan, mintha két különálló filmet egybeerőltettek volna: egyrészt egy kedves-érzelmes családi dráma szálat, másrészt egy mindentől elvonatkoztatott és levegőben lógó interjúdarabka-füzér szálat tartalmaz, illetve váltogat. Elvileg a kettő összefügg és erősítenie kellene egymást, de nálam ez a hatás nem működött.
    A családi szál tetszett, szép, nézeti magát, a másikról meg azt sem tudom eldönteni, hogy mennyire természetes-valós vagy művi (szájukba adott) szövegek hagyják el az alanyok száját, illetve szerkesztetlennek és roppant didaktikusnak éreztem film közben. Zavart. :F

    A fekete-fehér kivitel szerintem emelte a hangulatot, laposabbnak vélném a filmet színesben, így kicsit különösebbnek tűnt. A képek, operatőri munka tetszett, de zeneileg is kissé (nem túlságosan) váratlannak/illetéktelennek (szóval kizökkentően) hatott.
    A színészek jók, de a film elején Phoenix kissé idegesítően nyálas-művész módon hozta a figurát, ezt később levetkőzte.

    Ha van valami megragadható tanulsága ennek az inkább érzés-alapú filmnek, akkor ez az, hogy "...senki nem tudja, hogyan kéne, csak csinálni kell", avagy e ponton fura módon összekapcsolódik a You Won't Be Alone-nal: elmélkedés az életről.
    Az író-rendezőtől a Huszadik századi nőket láttam, az is hasonlóan csapódott le: nézhető, de nem kihagyhatatlan filmélmény.
    Bizonyos konkrétumok nem szimpatikusak, de ezek mellett vannak olyan erényei, amiért érdeklődőknek ajánlom.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák