Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Nolan-féle Batman trilógia

    Azon kevés filmek egyike, ami(ke)t képes vagyok bármikor újrázni, imádom minden percét.
    Bő egy hét alatt végeztem ki a három részt és még mindig kiemelkedőnek tartom, azzal együtt, hogy mai szemmel és fejjel azért egy-két dolgot már másképp látok. Mindhárom résznek megvan az erőssége és hogy hol bicsaklik meg kissé (az első részben, a cseréptetőn száguldozó batmobil mondjuk nem most verte ki nálam először a biztosítékot). Ha egy szóval kellene jellemeznem: "grandiózus".
    A legapróbb részletekig átgondolt és kidolgozott, nagyon összerakott filmek ezek, fantasztikus látvánnyal és isteni zenével, emlékezetes jelenetek egész sorával. Bale nekem nagy kedvencem, de be kell látnom, nem itt hozza a legemlékezetesebb alakításait. Kihozta a szerepből a maximumot, de talán még így is marad utána hiányérzetem (esetében magasan van a mérce), legalábbis nálam. Freeman, Caine rutinból, de tökéletes, a csúnya bácsik kiválóak, Anne Hathaway meg, hát... Anne Hathaway :B
    Mindhárom résznek meg van a maga karakterisztikája és sajátossága, ami még sokadjára is képes lenyűgözni.

    Viszont azt kell mondanom, nem tökéletes, messze nem tökéletes a trilógia.
    Érdekes, mert minden újrázás után más-más rész marad meg bennem leginkább, most valamiért épp a legutolsó rész. De nem tudnék dönteni, a három rész közül melyik számomra a legkedvesebb.

    Még Nolan-mércével nézve is több ez, mint tisztességes iparosmunka, de valahogy úgy érzem, egy picivel sikerülhetett volna még jobban. Mindenesetre továbbra is a legfelső polcon a helyük és kizárt, hogy ne nézzem újra két éven belül. Addig pedig marad az OST.

    #értékelés

Új hozzászólás Aktív témák