Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Once upon a time in Hollywood
    Ahogy a Lobster esetében, itt is nagyon másra számítottam az előzetes információk alapján - akár még halálos unalomra is fel voltam készülve az első két órában. Pedig ez a film minden volt, csak unalmas nem.
    Tarantinoról közismert, hogy előszeretettel rejt el (vagy tesz közszemlére) mindenféle tiszteletadásokat a Hollywoodi filmes hőskor irányába, ezúttal azonban nem tökölt utalásokkal, csinált egy komplett filmet a témában. Több szálon több (eltérő fajsúlyú) főszereplőt követünk, akiknek közös vonása, hogy a karrierjük nem éppen pörög - Rick (Leonardo Dicaprio) mindig győzedelmes főhösből átcsúszóban van mindig megruházott főgonosszá, Cliff (Brad Pitt) Rick kaszkadőr dublőre volt, de manapság egyre inkább Rick sofőrje és inasa, míg Sharon (Margot Robbie) (aki a szomszédban lakik férjével, egy bizonyos Polanskival) karrierje többé-kevésbé takaréklángon van a terhessége okán. A film az ő életük érdekesebb eseményeit követi a 60-as évek végén, Tarantino szokásához híven nem túl koherens és nem túl izgalmas történettel, remek szövegekkel, nagyszerű soundtrackkel és emlékezetes jelenetekkel. No meg remek alakításokkal. A film első 2 órája és 20 perce a fentiek jegyében telik el, lazán, lassan hömpölyög, mindegyik jelenetbe alaposan belemászunk, hogy kicsit megtudjunk arról, kik is a főszereplőink amúgy a lelkük mélyén, viszont addig nem maradunk bennük, amíg már unalmassá válnának. Én ennyivel már simán elégedett lettem volna, viszont a lezárásban szerepet kapnak bizonyos történelmi események is, és ott hirtelen sebességet vált a film, és egy igencsak brutális, helyenként kissé túltolt befejezést kapunk. Egy olyan befejezést, aminek ugyan a film addigi része alaposan megágyazott a karakterek lélektanával, de valahogy mégsem sikerült teljes egésszé tenni vele az alkotást, nekem kicsit hozzácsapott érzésem volt. Nem volt amúgy a jelenetsor rossz, de a (feltehetőleg) kitervelt katartikus hatást nem érte el nálam.
    Ahogy a Lobsterre, a Once upon a time in Hollywoodra is egy 8-ast szavazok meg a 10-ből - bár ez sokkal inkább a 7 felé húz, mint a 9 felé.

    #értékelés

    [ Módosította: radi8tor ]

    "... and with your wicked wishes we will rise again"

Új hozzászólás Aktív témák