Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz Ispy #119817 üzenetére

    Versenyautóhoz nem, de autóhoz igen - márpedig száguldozni azzal is lehet, épp ez volt a lényege, hogy tök fölösleges ilyenekkel ijesztgetni, hogy jajj a gyerekek is utánozzák majd.
    Nem fogják, mert ahogy versenyautóhoz sem jutnak, úgy a mászási képességük sem lesz meg - vagy pont annyira mint a versenyautó/utcai autó közel áll egymáshoz, illetve a gyerekek sem hülyék alapvetően, ha felmásznak egy fára is rájönnek, hogy onnan nagyot lehet esni, nemhogy egy 900méteres falról.
    Ez kb ugyan az a téves érvelés mint amit a pc játékok ellen hoznak, hogy attól lesznek agresszívak a gyerekek, vannak az iskolai lövöldözések, stb.

    Ez a film egy sportolói csúcsteljesítményről szól, ami igen, veszélyes, ahogy 100 éve a Mount Everest megmászása is pont ennyire az volt, és az sem kevésbé öncélú, de lehetne hozni rengeteg különböző csúcs sportolói teljesítményt még.

    A határokat feszegeti, ahogy a filmben említik az első megmászása napokig tartott kibiztosítva, ő meg megmászta pár óra alatt, minden nélkül. Biztos vagyok benne, hogy idővel lesz más aki még gyorsabban megmássza majd, mert épp ez a sport lényege.

    (#119818) pitepeti71 :

    De egyáltalán mi az a felesleges életveszély? Felesleges életveszély ennyi erővel már a mászás maga is, hiszen ha otthon maradunk biztos nem történik majd semmi.
    Hiszen a filmben pont ez jelenik meg, egy kibiztosított mászás közben sérül meg ugye, a barátnőjének köszönhetően, tehát már ez is feleslegesen veszélyes akkor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák