- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz #48613632 #116743 üzenetére
Három fő oka van annak, amiért utálom a szinkront:
1. színészi játék: a karakterek sokszor nem is hasonlítanak az eredetire, az érzelmek sem jönnek út át, így komplett jelenetek vesztenek a hatásukból, s ez nagyon rányomja a bélyegét az egész filmre. Sok film teljesen más szinkronosan és eredeti nyelven. Azzal még nem lenne különösen gond, hogy eltér a szinkronhang az eredetitől, de amikor már komplett karakterek radikálisan leegyszerűsödnek az nagyon nem jó.
2. szövegírás: én nem tudom ki fordít manapság, de főleg nem a fordítási hibákkal van gond, hanem azzal, hogy olyan szavakat és kifejezéseket használnak, melyeket kb sosem hallottam élőben. Itt is sokszor rugóztam már azon, hogy az "eszelős" szót ki használja? Több nem jut eszembe, mert annyira sehonnai szavak. Nem lehet arra sem ráfogni, hogy nem stimmel a szájmozgással, mert egyrészt általában telibetojják, másrészt rengeteg esetben tudtam volna ennek megfelelő alternatívát is.
3. hangminőség: rádióstúdiós hang. Egyrészt illúzióromboló, másrészt túl hangos. Nincs akusztika, pedig mai technikával kb semmiség lenne megcsinálni.
És nem arról van szó, hogy a magyar nyelvvel van bajom, hiszen a színvonalas magyar alkotásokkal nincs ilyen problémám. Ezek mind megoldható dolgok lennének. Persze tudom, a szinkronstúdióknak nincs pénzük és idejük jó munkához. De ettől még a szinkron ugyanúgy szar marad. Meg hát az igyekezetet sem látom, szerintem már beleuntak nagyon.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest