Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz ben11 #114053 üzenetére

    Túlnépesedés kicsit másként működik.
    Egyfelől, lokális gócok alakulnak ki, így előfordul, hogy bizonyos helyeken valóban problémát jelent, máshol azonban nyoma sincs. Pl Banglades és Európa, de menjünk tovább, akár Izlandot is említhetjük.
    Marhára megnéztem volna az Izlandiak képét, mikor rájönnek, hogy az amúgy is gyér lakosság fele azért tűnt el, mert túlnépesedés van.

    Másfelől, a túlnépesedés veszélyes mértéke, az utolsó évekre koncentrálódik, amikor is drasztikusan, ugrásszerűen megnő a populáció. Ne felejtsd el, hogy az első milliárd ember a földön, az 1800-as évek elején jelent meg.

    Az, hogy maximum hány milliárd ember élhet a Földön, egy valóban jó kérdés. Egyesek ezt kb 10 milliárdra taksálják, mások feljebb merészkednek. De végülis mindegy.
    A kérdés az, ha 10 milliárd ember felét kiírtjuk, az mit old meg? 5 milliárd emberből mikor lesz ismét 10? Még 100 év sem kell hozzá. (és ez nagyon elnagyolt számolás volt)

    szerk:
    csomó mindent kellene még írnom, visszakanyarodva korábbi beszélgetésekhez, de sajna nincs időm, így elnézést mindenkitől, akivel félbehagytam egy témát. :B

    Bad Pritt
    Isten és Thanos között annyi a különbség, hogy Isten azt pusztította el, amit Ő maga alkotott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák