-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz diablo1984 #109544 üzenetére
Ugye az történt, hogy
superman halott volt és az anyakockával élesztették fel, simán lehet, hogy ettől is erősebb lett. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz diablo1984 #109552 üzenetére
De a történet szerint szupcsimen azért
olyan erős, mert ő csecsemő kora óta itt él a Földön, ő már az anyatejjel magába szívta a nap sugárzását. Zodék meg nem. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
válasz diablo1984 #109550 üzenetére
Mert most hívta őt Luthor (mármint a BvS-ben), hogy Superman-t kicsinálja és jöhet meghódítani... addig nem volt fókuszban a Föld... vagy épp még mindig úgy gondolhatta védik akik anno elzavarták...
Nincs ezzel akkora gond... nem a sztori gyengesége volt itt a baj, vagy a fő baj.
Mindegyik kb logikus, az meg bőven elég egy ilyen filmbe.
Meg igazából Steppenwolf még nem "valódi new god"... csak azt mondja, ehhez kéne hogy Darkseid visszafogadja és felruházza valódi isteni képességekkel... azért nem olyan erős, mint Superman.
Doomsday ezért volt sokkal erősebb ellenfél pl.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
hoffman_
nagyúr
válasz diablo1984 #109550 üzenetére
én valamit vagy nagyon elhallottam, vagy pedig kifejezetten volt egy rész,
ami megemlíti a Kriptont és hogy az utolsó kriptoni is eltűnt az univerzumból, tehát zöld az út a kockákhoz. persze ettől még kusza az összkép, meg overpower is van rendesen. [ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vond
MODERÁTOR
Ujjjujjjuuujjj.
(Lehet, hogy 18 pluszos, úgyhogy csak óvatosan.)[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Ispy
veterán
válasz bagyulajuve #109560 üzenetére
Akkor ez most mi is ez? Film lesz, vagy játék tréler?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
zoltanz
nagyúr
Nemrég olvastam az új Batman-t egyszinesbőrű, afro fogja alakítani. Nem vagyok fajgyűlölő, én még hagyományos képregényeket forgattam gyerek csótányként.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erről jut eszembe.
Sam Raimi Evil Dead-ja mára kultikussá vált, azt azonban már kevesebben tudják, hogy Peter Jackson-nak is volt egy korai, hasonló komoly(talan)ságú horrorja, ami szintén masterpiece a maga stílusában.Eredetileg Braindead néven futott, de DeadAlive címmel is jegyezték. Itthon Hullajó néven híresült el, valamint műfaját tekintve Színes szinkronizált új-zélandi vérbentocsogó (erre emlékszem a VHS kazettára volt így felírva)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
-
Laraxior
titán
válasz #48613632 #109564 üzenetére
Én a Bad Taste-t láttam tőle.
Az se gyenge darab"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
gyuromoj
veterán
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Nem hiszem el hogy nincs robotpilóta azokban a kurva űrhajókban és valakinek mindig fel kell áldoznia magát...
BB-8 nálam hatalmas kedvenc.Luke-ból kiindulva Snoke nem valószínű hogy meghalt. Leia-t kicsit furcsálltam hogy nem írták ki, de így talán szebb volt.
Kylo végig bamba fejet vágott, nem nagyon lehet komolyan venni.
Rey elvolt, remélem a végén azért kicsit keményebb lesz.
Luke biztos visszatér szellemként, ahogy most Yoda is tette.
Végén a Sólymon nem voltak ott a Jedi könyvek a végén a fiókban? Nem hiába gyújtotta fel olyan könnyű szívvel Yoda azt a fát...
Az a csók jelenet kicsit erőltetett lett, de legalább nem buzultatták be a srácokat.Összességében amúgy nem volt rossz, jobb volt mint az Ébredő Erő szerintem.
Mozit nem ért volna, de itthon pont jó volt. Nem lesz ez másként a befejező résszel sem.#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
válasz gyuromoj #109574 üzenetére
Azért Luke-hoz
kitalálhattak volna, egy a karakterhez méltóbb befejezést. Végülis az alap trilógia legendássá vált főszereplőjéről beszélünk. meg amúgy is. Ezt az itt vagyok vagy nem vagyok itt dolgot, Loki jobban csinálta
Szegény Luke meg simán belehalt az erőlködésbe.Meg sok értelme nem is volt.
Nyert pár percet a menekülőknek, aminek sok értelme nem volt, hiszen amikor megjelent a barlangban, még nem volt menekülő útvonal. Az csak később derült ki, egy véletlen folytán.
Plusz, ugye elbúcsúzott Leia-tól, amire szintén nem volt szükség, ha marad a seggén, és tovább él.
Így Luke, heroisztikusnak egyáltalán nem nevezhető halálának, pusztán a vakszerencse adott értelmet!?De lehet, hogy meg kell néznem még egyszer, mert rosszul raktam össze a dolgokat.
-
eeXaa
addikt
válasz cyberkind #109581 üzenetére
...azt azért nem kellene piszkálni... nincs is sok értelme..
...bár örülnék ha Mik76 adna némi felvilágosítást erről, hogyan történik egy ilyen "remaster", mivel van elképzelésem, de kétlem hogy annyi munkát beleraknának....viszont azt is nehezen tudom elképzelni, hogy csupán a final mastert szkennelik ujra......
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
A sok lehúzó kritika ellenére, szerintem-ünk simán illik a "sorozatba". Igen, vannak hibái, de melyik filmnek nincsenek....
Kár, hogy a 4. részre év végéig várni kell.#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Mik76
senior tag
válasz #48613632 #109578 üzenetére
Igen, ez az a bolt. Felig amugy muzeumkent mukodik.Van sok minden amit nem lehet megvenni. Majd ebedidoben beugrok par percre aztan csinalok par kepet a mobilomrol.
A nagyobb szobrok valoban eleg dragak, a gazdag fanoknak vannak kitalalva.(#109582) eeXaa
Sajnos el kell hogy keseritselek, az esetek 99%-aban ennyi tortenik. Aztan persze atfuttatjak nehany algoritmuson ha kell hogy kiszurjek az aprobb hibakat. Ha a master mozi bontasu akkor a 4k az siman interpolacio eredmenye. Ha a master filmre lett forgatva akkor lehet reszletgazdagabb a scan, de ezt inkabb olyan filmeknel jellemzo amit a 35mm-nel nagyobb filmre forgattak.
Ami fix az az hogy a vfx 99%-ban a 2k korul keszult leszamitva az utobbi 3-4 evet de azota is csak par film trukkjei keszultek nagyobb bontasban. Szoval ez ugye azt jelenti hogy vfx heavy filmek 4k konverzioja par kiveteltol eltekintve poszt interpolacio.
A filmzajt nem bantjak, az feature.
A hdr-hez inkabb nem szolnek hozza mivel nem sok lovesem van rola. A masterekben van dinamika tartomany boven. Asszem meg joval tobb is mint amit a hdr tv-k kepesek megjeleniteni.A regi kopiaknal lehet erdekesebb a sok kis szosz, karc egyebek eltuntetese, szinek ujra egyengetese, de ez altalaban inkabb korrekcio mint muveszi szabadsag kiterjesztese.
[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
callmeakos
veterán
Úgy tűnik a kritikusok igencsak kemények a Tomb Raiderrel. Empire 2/5 csillag, magyar IGN 5,5, amcsi IGN szintén (ez amúgy véletlen?!), Collider: Rating D.
Közben meg a mindig nagyon kritikus OW Zoly meg szerette.
KI érti.
All→M8
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz callmeakos #109587 üzenetére
Soha nem lehet megérteni. Persze van összhang, néha.. De.. na mindegy. Érdekes.
Várom már, holnap kiderül. Kíváncsi vagyok már.
Véleményem szubjektív...
-
pohár
félisten
válasz callmeakos #109587 üzenetére
a VOX 70%-ra hozta ki, számomra ez jó jel
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
eeXaa
addikt
válasz cyberkind #109593 üzenetére
....nem szeretik...
valószínűleg a szkennelés volt "gyenge" minőségű annó.... nem tudom a jelenlegi eredeti BR verzión mennyire elviselhetetlen, ill, szemet szúró a jelenség, de ha valaki ilyen olyan rip-ek alapján von le végkövetkeztetést, nincs tisztában a dologgal....[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz #48613632 #109592 üzenetére
Szivesen. Van itt meg rengeteg minden de nem akarom elarasztani veluk a topikot.
(#109593) cyberkind
Mas dolog egy film anyagabol adodo zaj (1) es mas egy digitalis kamera tomoritesi eljarasai miatti zaj (2). Az meg hogy jatekokra utolag radobjak az mar megint teljesen mas dolog.
Mig az elso egyaltalan nem zavar, a masodikat igyekszik minden film studio minimalizalni hiszen ez mondhatni hiba ami minnel kevesbe erzekelheto, annal jobb.
Kicsit emlekeztet ez a chromatic abberration nevu jelensegre. Regen a film korszakban a legdragabb lencsek is bizonyos extrem korulmenyek kozott ezt produkaltak es mindenki ugy volt vele hogy ez van, nincs itt semmi gond. Utana jott az a korszak amikor mar digitalis kepfeldolgozas soran igyekeztek mindenhonnan eltuntetni es igy olyan filmek jottek sorban ahol semmi CA nem volt lathato. Most ott tartunk hogy sok esetben a renderelt anyagra utolag tesznek ra szandekosan CA-t hogy valodibbnak hasson.Az utolagos zaj hozzaadas lehet pl stiluselem amikor regi idok kinezetet akarjak imitalni, de nehanyan csak abban remenykednek hogy ez megoldja az egyebkent nem tul jol sikerult kinezetet. Ez is egy olyan dolog ahol a kevesebb tobb. A tulzasba vitt zaj valoban csak zavaro. En is kikapcsolnam.
eeXaa
Hat igen. Ha van egy film amin ha nem is sok de minimalis zaj van akkor arra meg egy szinten alig erezheto mertekben ratesz a bluray konverzio, es utana megegyszer a letoltendo video kompresszioja.
Ez igy mar eleg sok es soha nem szep es homogen.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
madgie
titán
válasz cyberkind #109593 üzenetére
A filmzaj legalább annyira hozzátartozik a mozi-érzéshez, mint a 24p. Egyik is hiba ,a másik is, mindkettő ad egyfajta "érzést", ha rajtam múlna, egyiket se bántanám, mert persze stílusfüggő, de egy 60p-s steril digit anyagra max valami barátok köztöt tudnék elképzelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- KERESEK: Synology DS224 v DS223
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs