Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz Ispy #104628 üzenetére

    Tegnap megnéztem mégegyszer a 2049-et moziban, feltűnt pár dolog, ami először nem:
    Most már tök egyértelmű, hogy a kisgyerek, akit kergettek a falóért lány, mert volt haja, míg az őt kergető fiúknak nem. Mikor K odamegy nyomozni, akkor látni, hogy minden fiú kopasz és minden lány hajas.

    A végén K halála gyakorlatilag teljesen hasonló felépítésű, mint Batty-é az egyben, épp csak sok minden fordítva van ugyanarra a zenére: mindketten megmentették Deckard-ot és utána haltak meg közvetlenül. Míg Batty lenéz, addig Joe gyakorlatilag a jelenetben ugyanannál a pontnál felfelé. Batty-nél megvolt a megtisztulást jelképező eső és a szabadságot szimbolizáló galamb, addig Joe halálánál a hó a megtisztulást jelképezi szerintem. Ugye a névadás is bibliai, Ráhel fia volt József, akiről még a Disney is mesét csinált.

    Az is egy érdekes adalék szerintem, hogy Luv miért olyan amilyen. Wallace azt mondja rá, hogy ő a legtökéletesebb angyal. Azt érdemes figyelni, hogy milyen szélsőséges reakciói vannak bizonyos esetekben, emberi szemmel nézve indokolatlanul: mikor Wallace levágja az új modellt megsiratja, a hadnaggyal ordibál és szintén sír, Joe-t megcsókolja, mikor legyőzi a végén (az is megérne egy misét, hogy ezt mennyiben leste el Wallace-tól, aki szintén megcsókolta az új modellt, mielőtt megölte). Valószínűleg belé szélsőséges érzelmi reakciókat programoztak, így a név is kap egy plusz adalékot.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák