Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    War Machine: valószínűleg az egyik leginkább semmire se jó film lenne ez, ha nem az lenne a téma ami. Semmire se jó, mert bár lehetne mondani, hogy vicces szatíra, ha az ember megáll egy másodpercre és elgondolkodik azon, hogy min is poénkodunk, akkor máris érthetetlen, hogy mi a búbánatot gondoltak a készítők. Tény és való, hogy valószínűleg sosem fogom megérteni az usákok viszonyulását a háborúskodáshoz, magához a katonáskodáshoz, akár nemzeti, akár egyéni szinten, tökmindegy, hogy milyen aspektusból közelítjük meg a témát. Ebből következik, hogy ugyanolyan értetlenül állok a feltétel nélküli tisztelet előtt, ahogy értetlenül állok azelőtt, hogy vajon mi vezet rá néhány filmipari majmot, hogy elkészítsen egy ilyen filmet. Jó hát na, pénzről beszélünk, úgyhogy erkölcsről, etikáról, értelemről teljesen felesleges is lenne.

    Mint film, rendkívül zagyva lett, tökösnek próbál látszani és talán az is lett volna úgy 7-8 évvel ezelőtt, de ma már inkább csak szánalmas. Obamát lehülyézni a mandátuma után, az afgán háborút kritizálni amikor effektíve már vége és új helyszínre vonultak át, de még magát a hadsereget és az azt működtető ideált is kifigurázni ebben a formában semmiképpen nem tökös. Zagyva azért is, mert nagy része komédia akarna lenni, aztán mindenféle átmenet nélkül egyszercsak egy vérkomoly háborús drámában találjuk magunkat, majd vissza a szatírához. Hiába játszik zseniálisan Bradt Pitt, meg tulajdonképpen mindenki, abszolút semmi értelme az egész filmnek, olyan dolgokról tart kiselőadást amit már ezerszer hallottunk, no meg úgy 15 éve tud minden az agyát kicsit használni hajlandó ember. Tilda Swinton kis monológ-szerűsége is üthetett volna úgy 2002 tájékán, mostmár csak inkább bájgúnáros öntömjénezés, ráadásul pont németként pózolva, röhej. Ha valami kiderül ebből a katyvaszból az éppen az, hogy a készítők legalább annyira nincsenek képben, mint azok és amit nevetség tárgyává akarnak tenni a filmben, csak utólagos okoskodásra futja tőlük is.

    Nem tagadom, kicsit felcseszett a film, tipikusan buta, nyugati arroganciával előadott ál-propaganda a legrosszabb fajtából, szórakoztató(nak szánt) köntösbe bújtatva.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák