Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz troller #9588 üzenetére

    Az az igazi gond, hogy a gyúrós szakirodalmak egy jó része nem szakirodalom, hanem marketing anyag. Semmi baj nincs azzal, ha az ember konditerembe megy izmosodni/erősödni, ellenben a netre felrakott anyagok egy jó része selejt, de nem azért, mert a mell-bicepsz bontás jobb, mint a mell-hát, hanem mert nem edzéstervek, hanem gyakorlatsorok. Az nem edzésterv, hogy leírsz 6 gyakorlatot, meg melléjük írod, hogy 4*10. Attól lesz rendszerezve, tervezve, hogy meghatározod a progressziós lépcsőket, teszteket iktatsz be, kikönnyítésekkel pihenteted magad bizonyos időközönként, nem mellesleg folyamatosan monitorozod a munkádat és a visszacsatolások alapján újratervezel. Ez egyébként akár a fegyencben is tök jól működik. Nem mellesleg most már alig találsz olyan oldalt, ahol ne az áramlana feléd, hogy csak akkor lehetsz izmos, ha xy gyártónak a termékét magadba tömöd, de akkor aztán úgy fogsz kinézni, mint egy hegyomlás. Ugye ez nyilvánvalóan baromság. Őket is meg lehet érteni, hiszen ebből van a bevételük, ebből lesz vacsora az asztalon és annyira szoros a verseny a piacon, hogy ha nem folyamodnak minden lehetséges módszerhez, akkor a konkurencia bedarálja őket, de akkor is etikátlannak tartom az emberek tudatos félretájékoztatását. És ez most független edzés irányzattól, célkitűzéstől, ismétlésszámtól, még csak a gyártóktól, vagy az oldalakat üzemeltető cégektől is. Nem pálcát akarok törni egyikük felett se, nem lehet kiemelni, hogy ez vagy az ne vágná át az emberek buráját, míg a másik meg maga Robin Hood csak épp izomtrikóban.

    Mindenesetre a lényeg az, hogy bármibe is kezd az ember, legyen körültekintő. Meg kell vizsgálni a dolgokat és ha értelmesnek, logikusnak tűnik, akkor azt meg kell tartani, ha meg böszmeségnek, akkor elvetni. Ilyen idióta böszmeség az, hogy csak a "vastú" lesze' erős meg izmos, meg az is, hogy akkor leszel szálkás adonisz, ha fekvőtámaszokat nyomsz, a vaspumpától dagadt leszel, meg lomha.

    Ja, Sommer első könyvét meg szintén helyén kell kezelni. A Foundation One már sokkal reálisabb célokat tűz ki az átlagemberek elé és óvatosabban halad. Nem is az a legértékesebb, hogy kielemzi a gyakorlatokat, millióan megtették ugyanúgy akár a YouTubeon is, hanem az, hogy nagyon okosan kidolgozott rendszert ad az embereknek, persze jó pénzért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák