Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
No, országos fotómegmérettetés is lement:
Igazából érdekes volt, mert idén nem nagyon volt olyan jó képem, amivel valamit is várhattam volna, aztán mikor bedobták a közönségszavazós képeket, akkor hümmögtem, hogy milyen alacsony a maradék színvonal, vagy vegyes, vagy egyáltalán mit láttak bele a bírák.
Az operaház csillárja pld. elég snassz kép, ráadásul a fotós a felújítást dokumentálta az opera megbízásából. Erre elnyerte az operaház különdíját is, hátjajj....
Nekem a kis jégbe zárt gaz vagy az Sgraffítós ház is érthetetlen, ahogy a bazilika felújítása, mert amatőr fotós csoportokban ezer+1 atom jó képet látni és ekkora merítésből itt is kellene lennie.
Még ha nem is kell túlművészkedni, pedig Alagi Misi fája pont bejön. De a Dunakanyaros kép is teljesen átlag, abból van egy csomó másféle villámokkal, ködös, félig havas tejutas mindenfélés, ami legalább kicsit extrább. És ha teljesítményt nézzük meg is kell dolgozni érte.
Ezek alapján mindig matekozom, hogy ha korlátos 1-5 képet lehet beadni, akkor vajon melyik is legyen vagy mi jár majd a bírák fejében.
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
-
npera
őstag
válasz blueboi69 #125553 üzenetére
Ezekkel a gépekkel még line of sight repültem. 15 dodóért vettem kulcstartó kamerát, ami 640x480-ban (!) vett fel, azt tépőzáras ragaccsal feltaktam a gépre, aztán hadd szóljon. Utána otthon le lehetett tölteni és nézni. Offline FPV
Leszállni magammal szemben szálltam le, széliránytól függően balról vagy jobbról.
-
Samott
addikt
Fontos: Tisztelet a bátraknak!
Szerk, ma olvastam, vicces, de igaz: ha nem lett volna rendszervaltas, valoszinuleg akkor is Pinter Sandor lenne ma a belugyminiszter.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #125568 üzenetére
Ja, azt többen csinálták előző évben is. Közönségszavazósok közül egy embert találtam aki nem tarhált szavazatokat fotós csoportokban meg szerteszét ahol csak tudott, többiek elég rendesen körbehaknizták az univerzumot. Egy valaki volt aki csak Instán a saját profilján futtatta meg. Egyéb csoportokban ezeknek jól be is szoktam szólni, főleg ha valami tucatgyenge az alkotás, mert ne az nyerjen már akinek több ismerőse van vagy több helyre simul a kép.
Viszont ha minden igaz akkor az elmúlt 4 évből lesz valami bazi nagy kiállítás, arra kíváncsi leszek.
-
Bujdy81
aktív tag
HP-nál a ProBook és az EliteBook között minőségben, egyebekben mekkora a differencia? Megér plusz 70 ezret az EliteBook?
Lehet, hogy kéne anyának egy laptop és nem veszek neki egy újat, hanem megkapja az enyémet (Asus Zenbook 13,3-as, 1 TB SSD, 11. generációs i5, 16 GB RAM), szóval annyira nem szívás neki, de nekem jobb lenne egy 15 collos gép, mert újabban egyre többet kell irodába járnom, ahova nem vihetem a 42-es monitort magammal...
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, másik kérdés, hogy lehet-e a Microsofttal olyat csinálni, hogy felmegy minden a felhőbe és ha másik gépre bejelentkezem, akkor oda lehúz mindent. Telepített programokat felteszi, adatokat, stb. Elvileg van 1 TB-os Onedrive helyem, szóval a felhős tárhely nem lenne akadály, de létezik-e ilyen konfig a SOHO szektorban?
-
Sipi-
őstag
Jobb helyre nem is kerülhetett volna 200 millió forint!
Jah, de... mégis...https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
A. Crowley
tag
Hehe. Fiam bebukta a #whamageddon-t
-
Jahno
veterán
válasz eattila #125577 üzenetére
Volt ahol kultúr keretek közt megfejtettük. Meg túlzottan én sem, két helyen említettem egy arcnak, hogy én ezt nem csípem, mert ugye ismerősi körön meg lendületen múlik és ha eddig semmit nem tett hozzá semmihez, akkor miért pont így, vagy minek lép be magát reklámozni mindenhova? Aztán rábízom a népharagra, de kb. igazad van.
-
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #125573 üzenetére
Elitebook-ot használtam előző cégnél. 3 év, 3 év, 2 hónapig (3 évnél valamennyivel tovább az elsőket). Az első nagyon jó volt, de az még kis felbontású volt, de stabil, nem fagyott, nem tört, nem kopott érdemben, pedig naponta hurcoltam.
A középsővel nagyobb hardveres problémák nem voltak, viszont kiesett mind a 4 "gumitappancs" az aljáról, de nem egyszerre, így volt amikor billegett az asztalon kicsit. Lett rajta egy pixelhiba is. A külseje, billentyűzet viszont nem volt megkopva, jól bírta. Ezt már jóval kevesebbet hurcoltam, de itthon sem volt állandó helye, folyamatosan volt ide-oda pakolva. Ezen már csak 2 USB volt és nem volt rajta insert gomb.
A legutolsót nem szerettem. A kijelzője baromi jó volt, 16-os és szép éles (full hd, nem 4k). Viszont az airplane módot többször bekapcsolta gépelés közben (más is szívott vele, de windows alatt le lehetett tiltani az airplan gombot, így nem kapcsolagatta már). Power gombja a DEL mellett van, inkább beállítottam, hogy ne történjen semmi, ha megnyomom (pedig a korábbiakat rendszeresen azzal kapcsolatam ki).
Probook-okat nem ismerem, de google szerint elitebook alá van van közvetlenül pozicionálva.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #125579 üzenetére
Gyors volt.
-
blueboi69
senior tag
-
blueboi69
senior tag
nova
asszem neked is tetszett a film:
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #125586 üzenetére
Összekötöd a profiloddal és ugyanaz lesz minden, teljes zen és világbéke. Meg a telefon is integrálható, ha elejted a Balaton közepén és lusta vagy lehajolni, akkor veszel egy másikat, beírod a logint, azt mondod visszaállítás, teltölti, újraindul és kész, még a PH oldala is itt fog kinyílni, ahol utoljára abbahagytad az olvasás a Balaton közepén. Mással? Azzal szopni fogsz és nekem sem kézre nem áll, ezer más bajom is van a technológiával, de ez ilyen. Egyszer fent, egyszer lent :-D
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #125589 üzenetére
Azért ahhoz iCloud tárhelyből is kell fizetni egy nagyobbat, hogy mindent oda szinkronizéljen, vagy time machine-t beállítani otthon NAS-ra mentéssel, de nagyjából ilyesmi. Igazából telefonnal, ipaddal próbáltam csak ezeket, gépfrissítésnél még csak kihasználtam hogy egymás mellé téve azonos wifin lógva az új gépnek annyit mondtam, hogy ott a másik, azt kérem ide, aztán 2-3 óra múlva már az újon folytattam a munkát. Annyira nem upgradelek sűrűn, kb 4 alkalom zökkenőmentes 100%-os statisztikát tudok mondani.
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #125590 üzenetére
Almánál nincs erre termék, az alap OS része az iCloud szinkronizélés. Elvileg realtime is megy a continuity 2 azonos felhasználóval bejelentkezett almás bármi között, de nem használom ki annyira. Nem 0.1Mbites feltöltési sávszélre találták ezt ki, úgyhogy tiltom a fenébe mindig.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #125591 üzenetére
Viszont teljesen korrekt, hogy a felhős tárhelyen a feltelepített alkalmazás nem foglal helyet, csak az adatok, mert azt a boltból majd leszedi.
Régen mondjuk elég nagy pofára esések voltak a sima frissítésekből is, de kikupálódtak és elfelejtette a piac.
Aztán jöhetnek a droidosok, mindenki mondja, hogy ugyanúgy műxik, majd felsorol 10 alkalmazást, feléhez tört telefon kell, fele harmada nem műxik, de amúgy sosem próbálta és olvassak el róla 200 oldalt a neten, mert ott van leírva. És akkor nekiáll duzzogni, mikor rájön, hogy hülye, mert ennek tizedét sem tudja nyújtani egy átlag droidos megoldás.
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #125593 üzenetére
Samsungnál (S7 óta tartom vállalhatónak, és csak az S szériát, alatta hulladék) sokadik verzióugrás megvan hasonlóképp, cserébe évente 1-2 alkalommal valami ismerőstől /távoli rokontól meghallgatom a hülye vagy kezdetű monológot, és hogy adott featureszettet töredék áron összeforrasztja egy szőnyegen kuporgó bácsi taobao-n át rendelve, vagy ménem legalább Huawei. Rutinosan végigbólogatom.
-
Samott
addikt
Mondjuk ha ilyen igenyek vannak nem lenne megfontolando egy Windows-os VPS valahol a felhoben? Az barhonnet elerheto es nem kell ossze-vissza masolgatni semmit.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz -NoVa- #125592 üzenetére
Ez jó hír, de nekem nincsen almás cuccom. Most megnézem, mennyi egy almás laptop, a minimum konfiggal (14+" képátló, mivel Windows környezetben kell dolgoznom, ezért virtuális gép futtatási lehetőség, 1 TB SSD, 1.089.900 Ft. 16"-os kiszerelésben 1.339.900 Ft). Nem én vagyok a célcsoport, úgyhogy marad a Wines megoldás...
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #125594 üzenetére
Samsungtól évekig a hideg rázott, bár, márkán belül a költöztetője éppen jó volt. Abban még a Sony is futott, vagy a Xiao fiókos dolgok. Ezek még BT-n is átzavarták egymás közt, később wifin, de azért jó lenne valami egységes droidos megoldás.
Samu is egyszer csak átvariálta, megszűnt az util és a fiók, az előző telefonon még régi verzió volt, újabbat nem kezelt, új telefonra meg csak a legfrissebb ment fel és jöhet a szopókanyalóka. Vagy kábeles és vezeték nékkülit tudott, felhős kapcsolatot nem, az újnak meg mindenképp kelett felhős fiók.
Persze, telszámok és hasonlók ott vannak a Gnél, fotók kicsiben szintén, többivel majd szórakozom mert lassan telefon kell. Almánál azért nincs olyan, hogy az Angry birds mentéseid, beállításaid visszarakja, vagy a jegyzettömbödet. Van ami teljesen offline, van amihez egyenként külön fiók kell, export, mentés, upload, import, load, recover.... Blááááá. Meg sem merném számolni, de lenne 15-20 fiókom, ha csak mindegyikkel 10 percet szórakozom akkor 3 óra lenne csak ez az egész procedúra egy telefonnál? +szopószorzó.
Persze ezt meg almás havercsaj nem akarta érteni, látott két kotvadék céges droid telefont, aztán az S2est gyorsan összehasonlította a 11es szifonnal, mert az legalább gyors. Egyszer navigáció közben nyomogatta a telefonom, de pont akkor ment el a net jött be hívás és akkor ugye eldobja a 4G-t, roaming sem volt, 2 másodpercre fennakadt a szeme. Azóta azon anyázik, hogy mert ez is lassú fos és szar, mint minden droid, bezzeg az iPhone. Nem is akarta megérteni, hogy persze, kicsit döcög, de ez új korában is egy 40ezer pénzes telefon volt, vállaltam, hogy majd ennyit tud. Sok pénzért itt is van olyan ami nem döcög.
És senki nem bír attól elvonatkoztatni, hogy ez nem egyben alma szoftver+OS, ami "A Termék", hanem a droid lehet tákolt fos is (többnyire az) vagy rárakják egy gyenge vasra, akkor az a baj, vagy akár működhet is ahogy szeretnék, de legtöbbször nem ezzel találkozuk és egy 4 évvel ezelőtti 40-50ezres droidot nehéz lenne összemérni az 1-2 éves 300ezres szifonnal.
-
-igu-
addikt
válasz Bujdy81 #125596 üzenetére
Amea MacBook Air-t használ külső monitorral, egérrel, billentyűzettel, ennek a töredékéért.
Keres vele pénzt, úgyhogy elhiszem, hogy működik.
Natív OS, nem Windows, az mondjuk erősen csökkenti a hardverigényt és a befektetés mértékét.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest