- Házimozi belépő szinten
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Logitech Z906
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Fogalommagyarázat bőven ráférne a fent leírtakra, mert úgy látom a fenti hozzászólásokban bőven keverednek a kifejezések, mint pl. software, firmware, driver.
Én ha tehetem mindig a legfrissebb szoftvert használom. Illesztőprogramból (driver) egyszerre többet is felteszek, ha van belőle eltérő, és a szoftverből választom ki melyik drivert használja.
A firmware cserét nem szabad a gépre bízni, ez jogos. (Ez elég kritikus művelet, fw frissítés közbeni kikapcsolással ki lehet nyírni a berendezést, ezért általában ezt csak kézzel lehet elindítani, és nem fut le automatikusan.)Fénymásoláskor a gép önállóan dolgozik, nincs szüksége PC-re. A firmware-ben lévő infók alapján dönti el a patronról, hogy jó vagy sem. A szoftver talán későbbiekben sem vesz részt ebben a feladatban, indokolatlanul emiatt régit használni, és ezt hirdetni csak hit kérdése. Ha konkrét típusoknál és szoftver verzióknál erről fix infó van, az más, de általánosságban kijelenteni az erős pontatlanság.
-
atala
Topikgazda
válasz PociAti #8251 üzenetére
Igazad van, hit kérdése. Nagy valószínűséggel a firmware dönti el, hogy elfogadja-e a patront, de amíg egy belsős ember nem mondja, hogy ez tényleg így van, jobb az elővigyázatosság.
Nagyon régóta van nyomtatóm, sok fajta megfordult már nálam, és én nem vettem észre, hogy az utólag kiadott szoftverek valamivel is jobbak lennének mint ami a gyári CD-n van.Az Epson 5620-nál soha nem frissítettem a szoftvert, és a fw-t sem, mégis a tölthető patronnál addig jó volt, míg egyszer nem kellett resetelni. Utána már kiírta, hogy nem eredeti. Ki tudja miért. Lehet, hogy már eleve benne volt a chip száma a nyomtatóba, de akkor meg miért nem kiabált már az első berakáskor.
Magas dolgok ezek, amiket csak egy Epsonos szoftverfejlesztő emberke tudna megválaszolni.Egyébként többek között ezért is lett elegem az utángyártós, töltögetős, mókolós nyomtatókból. Most már két tartályos van, mindkettőn nyugodtan lehet frissíteni a fw-t, és a szoftvert is.
Két hetente ráengedek egy fúvóka tesztet, és ha nem jó, mehet a fejtisztítás. Ennyi amit foglalkozni kell vele. Na, meg ritkán az utántöltés. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Van egy régi Epson DX4400-as nyomtatóm, tegnap este mindkét led elkezdett folyamatosan világítani miután kinyomtatott pár oldalt. Nem lehet semmit csinálni a nyomtatóval, van rá valami megoldás, vagy kuka?
Köszi előre is.
Jani
,, Kis munkát kis ívben,nagy munkát nagy ívben kell elkerülni. ''
-
törölt tag
Sziasztok!
Létezik olyan tintasugaras nyomtató amivel ha ritkán nyomtatok, akkor sem szárad be?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
realpopek
tag
Sziasztok!
DX4400-as nyomtatóm ezt írja :A nyomtató belső alkatrészeinek használati ideje lejárt, lásd a nyomtató kézikönyvét.
A két piros led világít, lehet kezdeni vele valamit?
Köszi,,, Kis munkát kis ívben,nagy munkát nagy ívben kell elkerülni. ''
-
hali13
tag
Üdvözletem.
Hátha tud valaki segiteni nekem. Vettem egy régi Stylus Photo RX620 nyomtató és szkenner verziót. Nem kaptam hozzá semmilyen szoftvert. A win10 alatt felismeri, gyakorlatilag szkennelni és nyomtatni lehet vele, de én kifejezetten a dia és film szkennelés miatt vettem meg, arra meg használhatatlan.
Már próbáltam a Media Impression szoftverrel, abban sem tudok csak normál szkennerként szkennelni, ha bemegyek a windows nyomtató részébe, ott csak állitani tudom a nyomtató paramétereit, de nem férek hozzá a dia szkenner részéhez. Felraktam régebbi Media Impression szoftvert, az nem ismeri fel szkennerként.
Az Epson oldalán nincs olyan szoftver vagy driver, amit tudnék használni hozzá. Még azt sem tudom elérni, hogy kártyára szkennelje a fotókat, mert ha berakom a kártyaolvasóba az sd kártyát, kiirja hogy le kell formázni, elvileg leformázza, de amikor a beszkennelt fotót rá kellene irni, azt irja ki hogy a kártyához nem fér hozzá.
Valakinek valami ötlete segitségként, mert én most megakadtam.
Köszönöm.
Poco M4 Pro "Öregember nem gyorsvonat......"
-
milu
aktív tag
Van egy külső tartályos Epson L355 nyomtatóm!
A tintatartályok kifogyása, kiürülésekor van minden alkalommal gondom, mert a tinta betöltése nagy gondosságot, részemről nagy figyelmet igényel és rengeteg alkalommal leszek könyékig tintás. :-)
Az a kérdésem, hogy tudtok-e javasolni olyan gyakorlati megoldást, amivel úgy lehet a tintákat betölteni, hogy azt követően is tisztán maradjon a kéz?
-
atala
Topikgazda
Én soha nem leszek tintás. Óvatosan rá helyezem a csőrt a nyílásra, megdöntöm, és kész. Amikor vissza fordítom, egy papírtörlővel letörölöm a csőrt, és ennyi.
-
Stevan87
tag
Sziasztok,
Biztos amatőr kérdés, nem igazán jöttem erre rá.
Epson L455-s nyomtató,most történt benne először "patron" csere, fekete.
Viszont azt hogyan kell megoldani,hogy a helyes töltöttségi szintet mutassa? Mert az nem változott,még mindig azt jelzi,hogy üres. -
PociAti
őstag
válasz Stevan87 #8271 üzenetére
https://epson.com.jm/faq/SPT_C11CE24301~faq-16762
14. Follow the instructions on the LCD screen to select and reset the ink levels of the ink tanks you refilled.
Az egyik magyar nyelvű dokumentumban így szerepel:
"Ellenőrizze a felső vonalig feltöltött színt, majd válassza ki, és a tintaszintek alapértékre történő visszaállításához kövesse az LCD képernyőn megjelenő utasításokat.
Megjegyzés:A tintaszintek alapértékre történő visszaállítása akkor is lehetséges, ha nem a felső vonalig töltötte fel a tintát. Úgy azonban a nyomtató nem fog tudni hibaüzenetet küldeni és időben leállni, még mielőtt a tintaszint az alsó vonal alásüllyedne"Ezt a hozzászólást is hosszabb ideig tartott megírni, mint keresőben megtalálni a választ.
-
Mufanatic
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Epson Stylus SX515W festékpárna megtelt címmel!
Hol érdemes hozzá rendelni?
Ha esetleg valaki tudna linket megköszönném! -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy L805-tel tudok-e plakátot nyomtatni, nyilván a minőség adott, de van-e olyan papír ami jó lenne plakáthoz, tehát ami könnyű és nem áztatja el a tinta?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
sphe
senior tag
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy mitől lehet, hogy újabban nyomtatáskor érezhető a festékszag? (A tinta változatlan, Epson l120 külső tartályos)
[ Szerkesztve ]
-
bradd0ck
újonc
Üdv!
Nem tudom találkozott-e már bárki ilyen problémával, de mivel a szakszervíz nem igazán tudott segíteni, gondoltam hozzátok fordulok
Van egy Epson L6170 típusú nyomtatóm, aminél hiába állítom be az "elalvást", amint elalszik azonnal fel is ébred.
Ez 2 dolog miatt problémás:
- állandóan ég az LCD kijelzője (teljesen feleslegesen)
- hangot ad, amikor el akarna aludni és ez roppant idegesítőHa hálózatról lehúzom (tehát sem kábeles hálózaton, sem wifi-n nem csatlakozik), akkor is azonnal felébred, azaz nem a hálózat ébreszti fel.
Firmware a legfrissebb (legalábbis nem talál újat maga a nyomtató), kliens számítógépeken a driver-ek is frissek.
Gyári beállítások visszaállítása (beállítások törlése) nem oldotta meg a gondot. Esetleg van olyan opció vagy kombináció, amivel abszolút le lehet resetelni ezt a nyomtatót?
Köszönök előre is bárminemű segítséget vagy tanácsot.
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy külső tartályos multifunkciós nyomtatót, aminek van wifije is. Az EPSON 3050, 3060, 3150, 3070 stb. sorozatát néztem, de semmi információt nem találok arra vonatkozólag, hogy miben különböznek. Gondolom valamelyik újabb konstrukció, azt is látom, hogy más tinta kell némelyikbe.
Az "új konstrukció" nem igazán érdekel, sok esetben a régi mechanikák megbízhatóbbak. Az lenne a lényeg, lehetőleg ne legyen típushibája, tinta legyen kapható akár a sarki boltban is (ne legyen speciális), az se baj ha van utángyártott. Ez alapján melyiket érdemes megvenni? Most van rájuk pénzvisszatérítés és 3 év garancia - egyelőre 3050 tűnik befutónak. -
PociAti
őstag
válasz jeriko2 #8277 üzenetére
Szia!
- Ne külső tartályosat vegyél, hanem EcoTank-ot. A korai próbálkozásokra volt jellemző az Epsontól az az otromba megoldást, hogy oldalára akasztotta fel a tartályokat, mostanra már leszokott róla, és az új gépeknél a berendezés része.
- Meglepő, hogy semmilyen információt nem találtál a különbségekről. Legkézenfekvőbb megoldás beírni a böngészőbe: epson.hu. Én megtettem helyetted: íme a 4 nyomtató összehasonlítása.
Ha kipipálod azt, hogy Különbségek kiemelése, akkor vizuális hangsúlyt kapnak a különbségek.
- Például: L3050-es csak USB-n, és infrastruktúra módú Wi-Fi-n érhető el, a többi hárommal ellentétben nincs Wi-Fi Direct.
- Az L3070 komolyabb mobil és felhőalapú szolgáltatásokkal rendelkezik (Apple AirPrint, Google Cloud Print). Google Cloud Print-et az L3150 is tudja.
- Az L3150 kevesebb fekete kezdő tinta mennyiséggel rendelkezik (8100, míg a többiek 13000 oldal).
- Az L3070-nek van 3,7 cm-es LCD-je, és képes fogadni memóriakártyákat.
- Az L3150 kb. 1 kilóval könnyebb (és más felépítésű).
stb.Nagyjából azonos elemekből állnak, jól kiforrott gépek. Tartályos tintás gépek területén Epson abszolút piacvezető. Nem csak eladásokat nézve, hanem fejlesztések területén is. Komoly típushibájuk nincs, vagy ha lenne, akkor mindegyiknek ugyanaz lenne, mindegy melyiket választod.
Utángyártott tintát felejtsd el, ha csak nem speciális tintával akarod itatni a gépet. Különben megkockáztatod azt, hogy olcsó gyári tinta helyett valami ragacsos ***-t töltesz bele.
Ne a sarki boltban keresd a tintát, hanem szaküzletben. 13.000 fekete, 6500 színes oldalra elegendő tintát adnak, az utántöltő is elég nagy kapacitású. Nem hirtelen, az egyik napról a másikra fog kifogyni, lesz időd beszerezni az új adagot.
Bármelyiket megéri megvenni.
-
jeriko2
tag
válasz PociAti #8278 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Az összehasonlítást megtaláltam, csak ezeket az apró különbségeket nem fedeztem fel.
Ez eredeti tinta? Gyanús hogy fele annyi mint máshol: https://www.alza.hu/epson-t6641-fekete-d485917.htm
Vagy ez nem jó 3050-be? Szám szerint jó, de nincs felsorolva a típusoknál.Megrendeltem egy 3050-eset.
-
PociAti
őstag
válasz jeriko2 #8279 üzenetére
Jó bele, itt a tinták kódszámát is látod (néha az alapján könnyebb megtalálni): epson.hu.
Azért nincs felsorolva, mert amikor elkezdték forgalmazni azt a tinta családot, akkor még nem léteztek ezek a nyomtatók, és utólag a termék adatlapján vették fel hozzá az új nyomtatókat. A forgalmazók kisebb figyelmet fordítanak rá, mint az anyacég, lásd ITT.Amúgy 2090 Ft-ért 4500 oldal elég jó ár. 46 fillér a nyomtatási költség, és ehhez jön hozzá a 2 Ft-os A4-es lap ára. Ezért írtam, hogy a nyomtatás minősége, színhűsége, tartóssága, a gép élettartama miatt nem éri meg utángyártott tintával kísérletezni.
-
milu
aktív tag
Ma felhívott az Epson promócia miatt egy férfi és hívott, hogy nézzem meg az országjárásuk során bemutatott eszközöket.
Adtam visszajelzést, nem tudom mennyire jegyzetelte le...
nekem L355-öm van, külső tartályos, a leírásotok szerint az újak már nem kívül vannak felakasztva a nyomtató oldalára?
Amit még mondtam, hogy jó lenne látni szoftveresen (nem a tartályxon) a tinta mennyiségeket, ezzel megelőzve azt, hogy egyszercsak azt jelzi, üres a tartály...
Minden feltöltéskor (függetlenül, hogy veszek-e kesztyűt) festékes vagyok...Pláne, ha nerm látom, mennyi tinta van a tartályban...
-
PociAti
őstag
Bárcsak létezne az internet, ahová képeket tölthetnének fel az emberek, pl. az új Epson nyomtatókról! Vagy mondjuk egy olyan oldal, ahová videókat tölthetnének fel a forgalmazók vagy a vásárlók!
Az utántöltő tartályokat úgy méretezik, hogy a berendezés tartályánál pont annyival kisebbek, hogy amikor üreset jelez a gép (vagy üres a tartály), akkor tele lehessen tölteni, és nem kell azzal foglalkozni mennyi hely van még benne. Kesztyű nélkül is után lehet tölteni tiszta kézzel, sokat javítottak ezen.
Most szeptemberben van az országos Epson Road Show, ott tapasztalt szakemberek mutatják be a fontosabb készülékeket.
-
atala
Topikgazda
Egyszerűen be tudnának építeni egy érzékelőt a tartályokba, de spórolnak rajta.
Én mindig kesztyű nélkül töltöm, és egy csepp sem megy mellé. Nekem 2 év után is olyan a tartály, és környéke mint ha új lenne.
Mint ahogy PociAti is írta, az új tartályosok már csepegés mentes flakonnak tölthetőek, és ha tele van, nem folyik bele több, nem tud kifolyni. -
PociAti
őstag
válasz jeriko2 #8285 üzenetére
Simán mennie kell Linux alól, nekem is linuxos gépeim vannak, mindegyikről gond nélkül csatlakozott az Epsonra. 2 Wi-Firől, 2 kábelről. A routeremen OpenWRT fut, szóval ez sem akadály.
Amelyik gépre eredetileg a HP nyomtató volt dugva, ott a nyomtatásvezérlőt megkavarta, így a két nyomtató közül csak az egyik maradhatott. -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Egy ideje szívok már az EPSON M105 nyomtatóm wifi részével. Egyszer már sikerült beállítanom, de most az Istennek sem jut eszembe, hogy kell. Tud valaki ebben segíteni? Köszönöm!- mozi bolondéria -
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Van egy Epson L355 nyomtatóm és 4 év után elért engem is a használt-festék párna élettartamának vége. A gép letiltott, de a WIC resettel Trial kóddal 90%-ra való csökkentés hatására újraéledt a gép.
No most azt nem tudom, ha veszek 10 dolláért 1 db kulcsot, azzal a gépemet akárhányszor tudom 0%-ra resetelni vagy csak 1x?Előre is köszi!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Earl_Muttley
őstag
válasz Carasc0 #8289 üzenetére
Privátban ment a segítő link az ingyenes programhoz.
@atala: Kirakhatom ide a működő resetter program linkjét, ami L365-ig jó? Szabad? Teszteltem 2 gépen is, rendesen működik.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Carasc0
őstag
válasz Earl_Muttley #8290 üzenetére
Megerősítem! IT'S WORK..... 0% lett! Rég voltam ennyire elégedett! Köszönöm....Már csak párnát kell vennem és ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
atala
Topikgazda
válasz Earl_Muttley #8290 üzenetére
Szerintem wareznek minősűl, így inkább ne.
-
Thrawnad
senior tag
válasz Earl_Muttley #8294 üzenetére
Privátban el lehet kérni?
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
atala
Topikgazda
válasz Earl_Muttley #8296 üzenetére
Szerintem azt nem tiltja a szabályzat, ha privátban megosztod.
[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
@Mindenki:
Közben van itt egy L210, aminek néhány fúvókája nem akar menni még több tintaöblítés és egy valag fejtisztítás után sem. Mitévő legyek, hogy tudnám feléleszteni?
Zoli
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Nagya21
addikt
válasz Earl_Muttley #8298 üzenetére
Tavaly nyáron ugyanígy jártam, világos csík volt a nyomatban, elvittem a ketyerét tatabányára a nyomtat-lak Bt hez, potom pízért megcsinyáták.
[link] ilyen volt.
[link] ilyen lett
[link] Őket keresd....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Windows 11
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest