Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    Elég sokat csempészgettem mostanában, és leírnám a tapasztalataimat, hátha segít valakinek:

    A Silent Running, úgy tűnik, semmit nem ér NPC ellen, sem a levélbedobó környékén, sem miután kiszed SC-ből. Nem is használom már ilyenkor, simán becélzom a bejáratot 8+ km távolságból, majd a sebességet úgy 200 fölött kell tartani (nem pontos érték, de nem is a konkrét érték az érdekes, hanem az, hogy meddig van a hajó az állomás körül kóválygó NPC-k scan-elési hatókörén belül), ameddig be nem érek az állomásra, így sokszor még a scan sem indul el, de ha el is indul, nem fejeződik be. Sem chaff, sem heat sink használatára nincsen szükség, csak gyorsnak kell lenni.
    A játék kegyetlenül csal. Bár ez nem meglepő, normális AI leprogramozása helyett ez nyilván egyszerűbb megoldás. Ha igen forró cuccok' vannak az embernél, 3-4 ugrásonként (24LY+-os ugrásokkal) még a sivatag közepén, ahol egy oázis sem nő, és még a kaktusz is kiszárad, gyakran rögtön már az ugrás után (sokszor még a Fuel Scoop-ot sem tudja R2D2 beindítani) jön egy SAV és megpróbál savazni kiszedni SC-ből, és ez igen sokszor elkerülhetetlen is lesz, egyrészt az ID elindulásának elkerülésére sincs sokszor semmi esély, másrészt még egy csoffadt Eagle, vagy Viper Mkvalamennyi is kiszed simán egy nagyobb hajót. Itt az a megoldás működik, hogy amikor kiestünk a normál űrbe, seggre vesszük (persze azért zárva tarjuk előtte, csak semmi buzulás) a SAV-ot, négy pip az engine-re, folyamatos boost, majd amikor elkezd scan-elni, elővesszük a fegyvereket (pontosabban nem is kell fegyvernek lennie, lehet az az FSD vibrátor is, csak hardpoint-on legyen), persze a boost-olást folytatjuk. Így nem fejezi be a scan-elést, és ha gyors (mondjuk 380+ boost képességű) hajóval vagyunk, több scan-t már nem is tud(/akar) indítani, utolérni nem tud(/akar) és simán tudunk ugrani, amikor lehűlt az FSD. Azt is próbáltam, hogy amikor látom, mögém érne még SC-ben, és indítaná az ID-t, nyomok egy emergency drop-ot és megpróbálok elhúzni a kidobási ponttól. De bármennyi idő is teljen el (mondjuk amennyi alatt 5-6 km-re kerülnék a ponttól), kijön az NPC is SC-ből, és teljesen véletlenül mindig a nagy arcom elé/mellé sikerül neki kilépnie SC-ből.

    Érdekességek:

    A legtöbb játékos nem igazán fért oda a kondérhoz az észosztásnál, és sokszor az az egyetlen előnyük, hogy előbb kezdték a játékot, így több zsetonjuk van. Egyszer pl. kiszedett SC-ből egy FAS (kiejtve is értendő), majd nagy mellénnyel tolta a SPAM-et a chat-be, hogy kapcsoljam ki az engine-t, mert hogy ő csak chat-elni akar, és ha nem teszem, kilövi a thrustereket. Miután megtettem a szükséges intézkedést, leírtam neki, hogy testvérem, figyuzzál mán': először is, te egy lassú hajóval vagy, én meg egy gyorssal, másrészt annyira hülyének nézel, hogy ezzel fenyegetőzöl úgy, hogy elvileg csak csak chat-elni akarsz? Harmadrészt, igazából már ki van kapcsolva (FAOFF). Aztán eljöttem.
    Ha nincsen 700+-os hullunk, és 300+-os shieldünk, vagy ezek helyett 10A-s Beam Laser-ünk/Rapid Cannon-unk, ne nagyon álljunk le ELITE NPC-vel problémát megbeszélni, mert majdnem teljesen mindegy, milyen hajóval van, ha Rail Gun, vagy Plasma Accelerator van nála (és mikor nem?), szinte biztos, hogy mi húzzuk a rövidebbet. Nincs az az Isten, hogy egyszer is mellélőjön.
    A Python NPC scriptjével valami komoly gond van, mert egy jobb manőverezőképességű, de jóval gyengébb (pl. egy max. 2 Medium HP-s) hajóval simogatva könnyedén antianyaggá válik úgy, hogy meg sem tud piszkálni a valamijével.
    Az Orca egy igen keresett esküvői limuzin lehet, mert mindenki abban utazik az esküvőről, ill. erős hiány lehet esküvői szervezőből, mert ugyanazt a szövegkönyvet kapja mindenki.

    Valaki nálam tapasztaltabb kérem árulja már el, hogyan lehet egy ASP Explorerrel elcsattintani egy Anacondát! Mert a training mission-ok között van ilyen próbatétel (Incursion, sokadik wave), és csak azt találtam megoldásnak, hogy 3km körül tartjuk a távolságot, és folyamatosan lőjük a lézerrel, mert innen mi még éppen el tudjuk találni, de ő minket jóval kevésbé. Viszont ez baromi hosszú küzdelem, mert igen kemény a pajzsa a gyenge lézerek számára, a rakéta meg semmit nem ér a pajzsa ellen, így elég lassan megy le a hull-ja, de megoldható, csak még nem volt idegem végigvinni. Van rövidebb megoldás?

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák