Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Zamery #83667 üzenetére

    Ha beküldted nekik és ők a szállítási költséget is az értékbe beleszámolták akkor eleve rosszul gondolkodnak, egyébként a mai árfolyamon 146,7 € a 125 font, november 25-én meg 148,275, így az eBay helyesen járt el.
    Írja az UPS-nek újból, magyarázd el nekik hogy a 150 €-nál a termék ára számít az értéknek, a szállítási költség nem és az kereskedő által felszámolt áfa sem, az áfánál viszont a szállítási költség beleszámolandó, ezért az eBay igazoltan és jogszerűen szedte be az áfát.
    Mivel nekik UPS ehhez nem volt joguk, a vámolásnál nem adták meg a vámosok felé az eBay IOSS azonosítóját és törvénytelenül szedték be tőled az áfát szíveskedjenek 1 héten belül visszautalni, mert ha nem teszik meg akkor a NAV nyomozóhatóságnál feljelentést teszel az áfa törvény és a vám törvény megsértése miatt. Rosszul számolták az áfát és egyáltalán nem kellett volna számolniuk.
    Mert ez alábbiakat követték el azzal hogy ezen termék után másodjára is a NAV-hoz küldték az áfát, mert elsőként ugye az eBay a német adóhivatalon keresztül már megtette, még novemberben.
    2012. évi C. törvény [ Btk. ]
    Költségvetési csalás
    396. § (1) Aki
    a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,
    A költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása
    397. § A gazdálkodó szervezet vezetője, ellenőrzésre vagy felügyeletre feljogosított tagja vagy dolgozója, ha a felügyeleti vagy az ellenőrzési kötelezettség teljesítését elmulasztja, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a költségvetési csalást a gazdálkodó szervezet tagja vagy dolgozója a gazdálkodó szervezet tevékenysége körében elkövesse, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Aztán esetleg meggondolják magukat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák