Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    válasz bacus #1333 üzenetére

    Hi, először is grat, hogy ekkora feladatnak nekiállsz, viszont picit kétségeim vannak, mert ugye új dologba kezdesz + elég nagy az időnyomás.
    Én már régebb óta dockerezem, még mindig nem mondom magam profinak, és van sok újdonság amit még tanulok, viszont 1-2 apró kérdés:

    1. Dell szerver: Pontosan milyen HW-ed van, milyen OS van rajta. Ez majd később lehet jó, ha esetleg valamira virtualizációra tesszük a hangsúlyt
    2.Csak belső hálós/intranetes megoldás kell FTP-t kivéve vagy valami neten elérős, mert mindenki most home officeból dolgozik?

    Nulladik lépésnek ajánlom a Portainer, mellyel könnyen futtathatsz és managelhetsz konténereket, látva mi a hiba. :DDD

    -Webserver: Itt használhatod az általad megoadottat, de akkor apache + php-t majd 1 konténerbe tenném, tehát 1 stack/docker compose fájlod lenne.
    - Owncloud-ot felejtsd el, mert fizetőes lett a 10.3.X óta. Helyette van Nextcloud, FileCloud, Seafile, attól függ mire kell. Csak sima tartalommegsztás, szinkronizáció megosztás stb.
    - FTP/vsftpd : ezt passzolom, de egy jobb cloud miatt lehet nem is kell semmi sem. VPN-nek wireguard-ot szoktak javasolni ha szükséges lesz.
    - node js: van dockerben is, habár nem néztem utána mi ez, csak rákerestem

    Esetleg 1 érdekesség: mailszerver és sokminden egybegyúrt már a Nextcloud, melyet ha feltelepítesz akkor lehet kiválaszt vele sokmindent: Link

    Amiket mi felsorolunk általában ingyenesek, mert otthon mi is ezeket ahsználjuk, de így sietve egy végleges sturuktúrát hát nem tudom mennyire egyszerű lesz kialakítanod, de hajrá :DD

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák