Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anglergab

    addikt

    válasz dchard #8201 üzenetére

    Király! :)

    Lassan összeáll a kép Neked köszönhetően!
    A CP/modemet, mint önálló alrendszer, valamennyire ismerem, meg a rajta futó RTOS rendszerről hallottam. AT parancsok, QPST, QXDM, NV/EFS :)
    Viszont az nem tudtam hogy az IP-t fel is veszi, még "APN nélkül" is.

    Ezek szerint ha pingelnének LTE-n, fel se tűnne, és nem tudnám megakadályozni (kikapcsolom mindig a mobilnetet, ha nem használom, de ebben nem segít), így merülne az aksi / vagy fogyna az adatkeret szép lassan, de folyamatosan, illetve ott a DoS lehetősége is.

    Az feltűnt korábban, hogyha lekapcsolom a mobilnet kapcsolót, lemegy az Androidos rmnet0/rmnet1 interfész, egy ideig (?) még jönnek be IP csomagok, VoLTE-nél is szépen küldi vissza a modem az ICMP ("vissza a feladónak") hibákat amikor már/még nincs meg a dedikált QCI1-es vivő. IP cím ugyanaz a default és dedikált vivőre, csak a QoS/GBR/AMBR stb. más.

    Ami még érdekes a témában, a telefon melyik app forgalmát hogyan route-olja egy APN-hez, majd interfészhez. Tudtommal csak a VoLTE, XCAP, MMS tud nyitni saját interfészt, minden más a defaulton megy. Pl. lehet-e adatokat, pl. ping küldeni a VoLTE IP-n stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák