- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az normális a Huawei-es ftth routernél, hogy lassan éled a kapcsolat LAN-on? Mikor bekapcsolom a gépet, akkor még nincs internetem, csak pár másodperccel később és csatlakozhatok újra a programjaimmal amik már mennének a netre...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
urgoz
aktív tag
válasz SunMount3r #81750 üzenetére
Nekem van olyan eszközöm, ahol kadenciahelyesen, 24 FPS-el tudom nézni. Ha lehet, ott még zavaróbb... Döcc-döcc-döcc minden másodpercben.
Az a gond, hogy a források, vagyis maguk a tv adások digitális disztribúciói fixen 25 illetve 50 FPS-ben mennek. Ha 24 FPS-re konvertálsz egy 25 FPS videót, akkor másodpercenként 1 frame ugrik mindenképp. Ha 50-est konvertálsz 25-ösre, akkor nem lesznek döccenések, mert az 50 osztható 25-el. De ha 24-re konvertálod, akkor szintén framedrop lesz. Ez független a megjelenítőtől. Nyilván egy fix 60 Hz-es Androidos képernyőn semmiképp se lesz teljesen röccenésmentes a dolog, de az az 1 eldobott frame ott is meglátszik, nem is kicsit. Egyenletes, közepesen gyors kameramozgásoknál nagyon látszik. Futó feliratnál, stáblistánál szintén. Sportműsoroknál, dokumentumfilmeknél nagyon zavaró néha (másodpercenként ott a nagy döcc). Ahol gyors kameraváltások, fényeffektek vannak (pl. videóklippek, akciófilmek), ott szinte észre se lehet venni.
25-ön kellett volna hagyni, és akkor nincs szaggatás, legalábbis kadenciahelyes lejátszásnál. De egy 60 Hz-es Android eszközön is látható, hogy a Telenor MyTV és a Mindigo mennyivel akadásmentesebben megy.
-
Beniii06
addikt
válasz CPT.Pirk #81751 üzenetére
Nincs ilyen eszközöm, de láttam másik szolgáltatós eszközben, hogy volt a pppoe kapcsolat felépítésnek több módja is, volt automatikus, ondemand és manual. Tippre ez "ondemand" működésnek felel meg, nézd meg a routered beállítási felületén.
"Got any other secret weapons?"
-
-
nokiae51
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott a mai nap folyamán Érden WIFI problémával?
Kb 1 órája nincs Wifi jel.... A PC csatlakozik,de se telefon se TV se sehol ahol eddig volt WIFI-vel internet kb 1 órája nincs net...
Ami érdekes kábeles net viszont van...... Lehet ,hogy elromlot a Digi által adott ruter(ZTE F660RV1)?Üdv: The Flash
-
nokiae51
tag
Hívtam őket ,de azt mondták,hogy ha nincs WIFI-n internet azzal nem tudnak mit tenni, mert a DIGI vezetékesen garantálja az internetet...A WIFI az csak egy opció amit a Ruter gyártója beletett a ruterbe.... és így hiba jegyet se tud felvenni erre a hibára ...
[ Szerkesztve ]
Üdv: The Flash
-
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz qnadam #81765 üzenetére
Így már, hogy ő is leírta világos és ez lett volna a másik amire gondoltam volna, csak éppen akkor nem gondoltam. Mármint nem vettem számításba, hogy főleg kifejezetten TV műsorokról van szó, amik persze 50i-ben vannak alapból felvéve. De ha filmekről van szó, ott ugye lehet 24p és 23.976p is. Tehát a főleg európai 24p-s filmekkel még szerencséje is van.
-----
Amúgy ez nem tudom milyen technikai megoldásokat követel (előzetes konvertálás, vagy on-the-fly átalakítás), de a rendes TV csatornákon, amikor 23.976/24p-s filmeket nyomnak, akkor az 50i-s átalakítás elég jól szokott működni. Mármint semmi microakadás. Az egyértelmű, hogy konvertálva van és interpolációval, mert sokkal finomabb, simább a mozgás ez látszik. És olyan képanomáliák sem szoktak lenni, mint amik akkor jelentkeznek, ha helyileg a TV végez valami mozgásjavító interpolációt. Nem tudom milyen spéci ketyeréjük lehet, ami ezt így megtudja oldani.És van egy csomó olyan TV műsor is, főleg dokumentum/természet filmek, amit kiadásra és TV-re is szántak egyaránt, ezeket ugye 23.976, vagy 24p-ben veszik fel, de még a BD lemezes transzfer is 50i-s lesz a végén. És persze itt már muszáj is, hogy észrevehetetlen legyen az átalakítás és az is.
[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy jelenleg milyen ONT eszközt telepít a Digi? Jelenleg külön ONT és tv vevő egység van, nincs olyan megoldás, ami ezt a 2 egységet egybe integrálná? Pl szüleimnél F668 van, az sokkal jobb pl wifiben is, mint a mostani Huawei eszköz ami nálam van..
Köszönöm
-
veterán
válasz SunMount3r #81766 üzenetére
a 24-ről 25-re konverzió fájdalmasan egyszerű, felgyorsítják a filmet.
európában amit nem moziba szánnak, azt 25 kockával veszik fel, de van hogy azt is, ami moziba megy.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz SunMount3r #81770 üzenetére
nincs többről szó. ha szétszeded félképekre, csak minden második félképen lesz változás.
hanyas vagy, te disznó?
-
Gejza1981
tag
optikára váltás volt és a kérdés a következő:
bejön optika fehér digi dobozba
a fehér dobozból lan1-en utp-n 1 vezetéken bemegy a szobába
a szobában a régi zte dobozba bemegy és kijön belőle lan1, lan2 és a vezetékes telefonmit kell tenni a zte-vel hogy működjön minden? egyáltalán lehet-e vele bármit is tenni?
köszi
-
Amantius
senior tag
Pécsen most kerestek meg, hogy bekötnék az optikát. Milyen előnyei, hátrányai van a dolognak? Gondolok itt arra, hogy kell-e másik router, mit adnak, az jó-e?
Jelenleg bejön az UTP a routerbe, onnan 4 felé a gépekre, egy a telefonra. TV az koaxon jön. A helyzet az, hogy nekem ez így tökéletesen megfelel, semmi kedvem variálni. Stabil a net (ez a legfontosabb, iRacingezek sokat), külön van a TV, a tempó nem lényeg. Van értelme váltani? Nem igazán érzek késztetést.Nagy gáz, kis szerencse!
-
Dragon3000
veterán
válasz Amantius #81778 üzenetére
Előnyei, lesz neted, akkor is, amikor a régi hálózatot lelövik. Adnak routert, aminek a wifi része nem valami jó és általában a lanon lévő eszközök nem látják egymást, illetve ha ddns-t is használnál, akkor kell egy saját router, ha jobb routered van, akkor érdemesebb azt használni.
-
veterán
válasz Gejza1981 #81784 üzenetére
azt már tudod, hogy így nem működik. a szerelőt nem kérdezted meg, az ügyfélszolgálatot sem kérdezted meg, a maradék lehetőséget meg nem akarod kipróbálni, hogy kitaláld, merre tovább.
ha így nem működik (persze ezt is csak sejtjük, te ugyanis csak annyit közöltél, hogy szeretnéd, ha minden működne), akkor valószínűleg nem is fog. miért nem a szobába kérted az új ont-t?[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Gejza1981
tag
válasz qnadam #81785 üzenetére
mi a maradék lehetőség?
azért a folyosóra került mert 1. nem voltak hajlandóak furkálni 2. nem is akartam hogy 3 falat fúrjanak vagy kapcsozzanak össze
egyelőre nem tudom 100%-ra hogy nem működik, hiszen a digi fehér doboz mögé miért ne lehetne bekötni vmi eszközt (ez esetben a zte-t) hogy szétossza 2 gépre + telefonra az utp-t?
-
Amantius
senior tag
válasz Dragon3000 #81780 üzenetére
Tehát lehet saját router. Az viszont fontos, hogy az eszközök lássák egymást.
Nagy gáz, kis szerencse!
-
Borisz76
veterán
válasz Gejza1981 #81786 üzenetére
Ebből ( digi fiberhome gpon an5506 d2 fg ) megy egy UTP a szobába, ahol több végpont is kellene ?
Ha csak több vezetékes csatlakozás kell és ÚGY GONDOLOD , hogy a szolgáltatói eszköz jó lesz, akkor csak egy 5 vagy 8 portos GIGABITES switch kell.
HA a szolgáltatói eszköz tudásánál TÖBBET szeretnél , akkor vegyél egy ROUTERT !
Ez esetben a szolgáltatói eszközt "Bridge" módba kell rakatni az ügyfélszolgálattal. Majd a saját routeredben kell megadni a csatlakozási adatokat.
Ezáltal lesz több vezetékes kapcsolati lehetőség ( UTP )
Lesz egy WIFI-d amit szabadon állíthatsz....
Ha jól gondolom.....
Ha valamit elírtam, akkor úgy is javítják a hozzáértők !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Gejza1981
tag
válasz qnadam #81790 üzenetére
Borisz76:
amit adott a digi (fiberhome) azon van wifi ami nekem megfelelami egyelőre még probléma és megoldani szeretném:
2db számítógép + a vonalas telefon úgy, hogy a fiberhome-ból ___ne___ kelljen több kábelt kihúznieddigi variáció:
1. köttessem be az optikát a szobába s akkor a fiberhome-ba tudok mindent csatolni (csak végső megoldás)2. switch (itt gondoltam, hogy a régi zte doboz majd megoldja ezt, bemenetnek megkapja azt az 1 kábelt a fiberhome-ból, s a kimenetein meg menni fog a két gép + telefon némi config beállítás után)
3. vegyek saját eszközt (nekem tökéletes amit kaptam semmi nagyot nem várok el tőlük csak hogy a wifinél nagyobb sebesség legyen a két gépen kábel segítségével és menjen a telefon is)
azaz (ennél egyszerűbben már nem tudom leírni) azt szeretném, hogy minden menjen mint régen azaz telefon + 2 gép mindenféle plusz kábelezés nélkül
qnadam: de mit próbáljak ki?
-
-
veterán
válasz Gejza1981 #81791 üzenetére
azt írtad, hogy nem tudod, működik-e a zte így.
1. ez a legtisztább megoldás. az utp nyomvonalát nem ismerjük, ha a helyére be lehetne húzni az üveget, az lenne a legjobb
2. a netnek ez jó, a telefont viszont a switch nem kezeli.ha 0621-es számod van, akkor bármi voip-képes holmival lehet kezelni a telefont, ha bármi más, akkor csak a digi saját cuccával (korábban legalábbis így volt).
hanyas vagy, te disznó?
-
-
kopi72
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy Jászberényben mikor lesz digi üvegszálas internet es mobil ?
Mobil nem lesz addig, amíg az egész várost le nem fedik, hiába ingyenes még, ki vagyunk zárva[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az internetes hibabelejtések is a digikábeles bejelentőre mehetnek? Rákérdeznék, hogy on-demand-e a routerem kapcsolódási beállítása.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Van egy ZTE F668 routerünk és ezt szeretném valahogy összehozni egy Epson XP-245 nyomtatóval. A nyomtató doksija két lehetőséget ad:
1. nyomjam meg a hozzáférési ponton a wps gombot, míg villogni nem kezd a hozzá tartozó led, majd a nyomtatón egy gombkombinációt követően elvben csatlakozik a wifire. Viszont hiába nyomom a wps-t a routeren nem reagál rá. A konfig oldalon a wps pbc módban van (jelentsen is ez bármit... ). Így ezzel nem jutok előrébb.
2. a nyomtatón egy gombkombináció után "két percen belül írja be a hozzáférési pont számára a hálózati állapotlap (WPS-PIN Code) oszlopában található pin kódot (nyolcjegyű szám)". Ezt hová kellene beírnom, mert sehol nem találom?
Esetleg valami más ötletetek van?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest