Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz #29810560 #68122 üzenetére

    A közös képviselő nálunk a lakóparkban azon akadékoskodik, hogy csak akkor hajlandó közreműködni ebben a Digi beengedő nyilatkozatának aláírásában, ha tutira meg tudja csinálni a Digi az optikai kábelezést rejtett csatornákban. Már oda jutottunk a levelezésekben a számvizsgáló bizottsági tagokkal együtt (akik lakók és ellenőrzik a közös képviselet munkáját), hogy jó, én megnézem és lefotózom a saját lépcsőházunkban, hogy a folyosói álmennyezetben milyen lehetőségek vannak újabb kábelek behúzására, meg a lenti más szolgáltatók által is használt alagsori helységben is ezek hogy néznek ki. Fél évvel ezelőtt egy közgyűlésen épp az derült ki, hogy a közös képviselet azt se tudja, hogy nálunk a villanyórák hol vannak helyileg, így gondoltuk jó, hát ezt se tudják akkor, hogy valószínűleg van bőven üres kábelcsatorna, vagy egyszerűen valami sima álmennyezet amiben mehetnek a kábelek, meg gondolom azt se, hogy 3-8 mm között van egy optikai kábel átmérője.

    Mikor szétnéztem mindenhol és fotózgattam biztató kép fogadott. Az emeletekre 8 db kb 50 mm-es átmérővel rendelkező kábelcsatorna jött fel a folyosó álmennyezetébe, a lenti villanyórás, Telekom és UPC szekrényes helységből, és ebből 4 full üres is volt, tehát van hol még vezetni kábelt bőven. A folyosó álmennyezetében pedig amik ezekből kijönnek, tovább vannak vezetve további ugyan ilyen kábelcsatornákba, amik mennek a lakásokba, lakásonként 4 db, (pofon egyszerű a tovább vezetés, van hely nagy ívekhez is). Itt még az is kiderült, hogy van olyan kábelcsatorna a lakásig, amiben megy egy darab koax kábel és kész, oda aztán bőven befér még az optikai kábel is pluszba. Ezek után nagy boldogsággal küldtem a képeket, hogy itt tutira lenne még szabad cső is az emeletek felvezetéséig, meg bőven van hely a lakások tovább vezetéséhez is az optikának, és akkor tessék, haladhatna a dolog tovább egy aláírt papírral, de aztán jött megint a mégse... :W

    Hiába csináltam pár képet, hogy hátha ebből látják ők is a kedvező helyzetet, ők csak és kizárólag akkor fogadják el azt, hogy a jelenlegi kábelcsatornák alkalmasak erre, ha azt a Digi kijelenti számukra írásban és abban vállalja, hogy úgy csinálja is meg, és nem valami saját igénytelen falra vezetett kábeleket vezetgetnének. Ezek után hiába hivatkoztam, nekik arra, hogy a Digi megállapodásának 3-as pontja pont erről is szólna, hogy a meglévő csatornákat használnák, meg hogy egyeztetés is lenne minden előtt, de nem, ők nem írják alá így. Előbb jöjjön ki a Digi, vizsgálja meg, adjon róla papírt (állítólag ezt már egyszer kérték, de senki semmit nem tud róla) aztán aláírja, vagy szavaztassuk meg gyűlésen, hogy nekünk ez nem számít, hogy hogyan csinálja meg majd a Digi, és akkor majd őt se fogja ez érdekelni, és így aláírja.

    Valakinek volt esetleg tapasztalata ilyen Digi társasház bekábelezéssel kapcsolatban, hogy lehet tőlük kérni amúgy valami műszaki elő felmérést, még az aláírt megállapodás előtt, hogy mondják meg írásban mit tudnának használni meg mit nem a jelenlegi kiépítésekből? (Én amúgy úgy látom, hogy kb mindent tudnának használni, csak a mélygarázsba kellene bejutniuk az utcai kábellel, mondjuk a garázs bejáratától, hogy még földmunka se kelljen és kész, ugyan ott vezethetnék fel a kábeleket, ahol minden más szolgáltató tette 10 éve, mikor épült a lakópark.)

    Valamint jogilag mi van akkor, ha a 3-as pontban, szerintem egyértelműen leírt, meglévő csatornákat mégse tudnák használni? Akkor még a munkálatok megkezdése előtt, ha olyanok a tervek a saját kábelezéseikre hogy tényleg igénytelenül mennek a falon nem elrejtve benne, akkor az aláírt megállapodás ellenére még kipenderíthető a Digi, hogy na ilyen gányolt megoldással mégse jöhetnek be a lakóparkba?

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák