- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Szerintem:
- 1 db valamilyen wifis router (szinte mindegy a típus, ne a leggyengébb legyen)
- 1 db PoE adapter
- 1 db Dahua kamera (hozzá olyan hosszú UTP kábel, ami az adaptertől a kameráig kell, akár 100 méter is lehetne)A kamerát be kell állítani fix IP-re a router DHCP tartományán kívülre. Routerre PoE adapter rádug, a PoE adapterre a kamera.
A wifin csatlakozott eszközökre fel kell telepíteni a Dahua egyszerűbb kliensét (ingyenes, Android és iOS is van).
A kliensben fel kell venni a kamera IP-jét és máris aki csatlakozik a wifire az tudja nézni a kamera képét.
Ettől egyszerűbben nem hiszem hogy lenne normális megoldás.
Router 5-6k, PoE adapter 2-5k, UTP kábel 1-2k, kamera 20-30-40k....
Az eredmény minden igényt ki fog elégíteni..
Ma szabin vagyok, hétfőn konkrétakat is tudok írni.
Szerk: Böngészőn csatlakozni telefonról felejtős, nyűgös, nem működik, nem opció. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
válasz Fricu #143301 üzenetére
PoE alapvetoen csak egy fizikai reteg megnevezes, vonatkozik tobbfele rendszerre:
- 802.3af/at/b szabvany szerinti ~48V(±4-5V) tapfeszultseget fogad a kamera ez a profi megoldas, de ide neked overkill
- (letezik passziv 24/48V-os is, de engedjuk el ezt is)
- kaphato 1-2k kornyeken olyan atalakito par, aminek a router feloli vegen bedugod a routerbe, es egy kulso 12v-os tapba, a kamera oldali vegen meg a kamera 12V csatlakozojaba es az utp aljzatba. a ketto kozott egyedul az utp kabel megy.
mondjuk ha egymas mellett lesz a router meg a kamera is, akkor egeszen ertelmetlen errol beszelgetni, hisz a routernek alapbol ott a tap, onnan le lehet szedni a kameranak is.[ Szerkesztve ]
-
Fricu
tag
válasz dew28 #143306 üzenetére
Értem, köszi.
Ahogy vázoltam korábban, a kamerát és a routert érdemes lenne egymás mellett telepíteni, hogy ne kelljen hosszan utp kábelt fektetni mindenhol. Már, ha a routert valóban el lehet érni wifin 50-60 m-ről - szabad téren. Ezt ki fogom próbálni. Ha nem, és pl. irányított antenna kell(ene), akkor lassan okafogyottá válik a dolog, megveszem a gyári cuccot és passz.
A youtube-os videókat nézve minden olyan eccerű....
Még régi telefonból is lehet csinálni - állítólag.Fricu
-
Fricu
tag
Miért kéne golyóálló?
Miért lőné szét egy versenyző az 1 m-re álló kamerát, berendezést?
Elárulom, hogy kb. 1 centis a 10-es 50 m-re, 1 mm (!) 10 m-en és egy Sidi 60-ból 59-szer el is találja (ha épp nincs eltiltva), de még én is legalább 50-szer, és a többi lövés sincs messzebb csak 1-2 centire.
A legnagyobb lőlap 50x50 centi (pisztoly) és ők is 20 centin belül lövik.
Ha meg kifizeti a spori a 20-30 ezrest érte: vigyáz rá, hidd el....
(a kezdőket meg távol tartjuk addig)
Ha lesz is védelem (nyilván lesz), de az egyúttal tartóként is funkcionál majd, szóval én ezért nem aggódom.[ Szerkesztve ]
Fricu
-
bul07
nagyúr
válasz Fricu #143309 üzenetére
Nem a célzott találattól kell védeni hanem a gellert kapottól
Biztos hogy előbb utóbb telibe találja pedig az esélye elenyésző, mint legutóbb Szolnokon
Mennyi volt az esélye hogy úgy kap gellert hogy a szomszédos uszodában csapódik be a zuhanykabinba ([link])( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
saril
senior tag
válasz bul07 #143310 üzenetére
"Lőfegyverből származó, irányt tévesztett golyó" talán lövedék, golyót az ágyúval lőnek ki
a kamera elé, elég egy 5-ös tiszta plexi lap, és problem solved, szívesen[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
bul07
nagyúr
válasz saril #143311 üzenetére
Mondjuk az elöltöltős fegyverekből golyót lőttek ki,
Amúgy meg golyós lőszerként árulják a lőszerek egy részét, így ilyet téveszteniBár én nem értek hozzá nincs semmilyen fegyvervizsgám
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Fredo78
aktív tag
'Napot! Kistestű kutya (yorki) panziós / vagy egyéb megoldásos elhelyezésére van gyakorlati tapasztalata valakinek? Mielőtt végigjárnám a net által feldobott helyeket szeretnék infót
-
janesz27
csendes tag
Helló kedves topiclátogatók!
Debrecenben keresek gtx 970-980 vagy 1060 3gb vga-t.
Esetleg rx470-480-570-580 4gb ami szóba jöhet.
Tudom, hogy a mai helyzetben nehéz találni normális áron, de hátha szerencsém lesz.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Keresek SAMSUNG GALAXY TAB 2 10.1 P5100 hoz töltőt.
Ha van valakinek kérem írjon!
Ilyen kellene:
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
GIJoe
addikt
Új HP Pavilion Gaming Desktop TG01 140E Ft
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Kádfestőt, tudtok ajánlani, elfogadható áron?
-
schulc99
aktív tag
2 db ÚJ, BONTATLAN lebegő polc eladó [link]
Megvettem , de nem lett felrakva, így eladóvá vált.
Az új ára Mőmax 5490 Ft / db.
A 2 db CSAK egyben eladó.
A 2 db ára együtt 9000 Ft
Érdeklődni üzenetben lehet.[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Fricu
tag
válasz bul07 #143310 üzenetére
Nézd, nincs, nem lehet "gellert kapó golyó".
Ahhoz képest, hogy ezerszám adnak le a lőtereken éles fegyverből lövéseket, az ezzel kapcsolatos baleset olyan ritka, mint a fehér holló.
Az általad linkelt szolnoki esetről sem tudunk még semmit, most van csak a vizsgálat ez ügyben.
Hidd el, hogy a saját érdekében minden lőtér üzemeltető és minden lövő megtesz mindent, hogy még véletlenül se forduljon elő baki, netán baleset, mert akkor azonnal jön az engedélyek bevonása, rendőrségi vizsgálat, cirkusz.
Sokkal valószínűbb, hogy egy idióta otthoni légpuskás, netán egy mamlasz vadász a hunyó. Mint legutóbb, Újfehértón.
Drága a lőszer, sajnálja az időt, hogy gyakoroljon, jó ha lő egy-egy szezonban százat, de inkább csak 10-et, bejátszik a pia is (hiába lenne tilos, ki a fene ellenőrizné kint a határban őket?) a jó részük kész életveszély.
Ehhez képest egy versenyző lőlapra lő - és el is találja -, naponta (!) 50-et 100-at, a lövedék a golyófogóban landol, a lőtér kialakítása olyan, hogy ha akar se tud kilőni. A célig legalább három olyan takaró deszkázat van elhelyezve, ami megfogja a véletlen lövést, elnyeli. Az eget nem is látod. Másként nem kap a lőtér üzemelési engedélyt, és rendszeresen ellenőrzi a rendőrség.
Az "élménylőterek" más tészta, oda minden gazdag, idióta majom beesik - ezek viszont kivétel nélkül pince-lőterek, vagy kint vannak a pusztában, kilométerekre mindentől - ott ezért nem lehet baleset, perdület.
Őket pont nem érdekli a kamera...
Durranjon, jó hangosat, dőljön a cél, a többi nem számít...És ahogy írtam, a versenyző spori kifizeti a kamerát, (megveszi magának, mint én most), tuti nem lövi szét, kizárt.
Vannak lámpatestek is, amik a célt megvilágítják, szintén 1-2 m-re a céltól és azokat se lövi szét senki.Fricu
-
bul07
nagyúr
válasz Fricu #143321 üzenetére
Én csak azért hoztam fel hogy példa legyen hogy igen kicsi az esélye de megtörténhet, és hogy a kamerát is nem szándékosan fogják eltalálni
Nekem nincs bajom a lőtterekkel, tervezek én is menni ilyen élmény lövészetre
Szeretek is lődözni , van egy Diana 75 légpuskám, egy új árán 85e Ft távcsővel(tulzás nekem hobbira légpuskára), néha napján jó ellőni vele a gyufaszálat.
Na de a vadászokat kifejezeten utálom.
Én egy kis erdő mellet dolgozok, hallom hogy itt puffogtatnak. Kimentem nézem ez erdőt hogy mégis mi hogy, láttom a vadász csávót olyan 25-30m bent a kis erdőben erre balról felszáll egy fácán és közzöttünk repül ell, a vadász szó nélkül rálött kettőtt nem zavarta hogy én pont vele szembe voltam, szerencsére elég magasra repült a fácán így felém lőtt. Hát kösz, és utána még int hogy helló, hát @nyádNa meg megvan arról is a véleményem hogy a ragadozó madarakat kinekk áll érdekkáben megmérgezni, biztos nem csak úgy hobbiból kimegy valaki és lerak mérgezett húsokat. Féltik a belüket hogy a ragadozók megeszik előlük. Ezért is írtják veszettül a rókákkat is, persze amikkor a patkányok meg az egyébb rágcsáló kártevők elszaporodnak tudnak sírni, persze ha minden rókát ami rengeteg kártevőtt is kiiírt kiírtják akkor jóhogy.
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
bul07
nagyúr
válasz mezis #143324 üzenetére
Engem nem zavar ha halom számra lövik a fácánokat, nyulakat, őzeket egyéb két és négy lábúakat, de ne irtsák az egyéb őshonos vadállatokat mert ők ép ragadozók és féltik tőlük a belüket.
Ere vetődött aranysakál pár nem telt el egy két hét hogy hallani lehetett őket már hajtóvadászat indult ellenük.Na meg macskákat és kutyákat, pár éve valami nyomorék kidobott két pár hónapos kutyakölyköt már jól tudtak futni, itt a munkahely mellett szaladtak el a szántásra, ép jött a vadász meglátta őket és egyből le is lőtte mindkettőt, jól látható volt hogy kölyök kutyák voltak és nem vadat hajtották
Ennyit a vadászokrólSőt én azt se bánnám ha teljesen eltűnnének a fácánok nyulak őzek egyéb kocsira veszélyes vadak.
Mert a vadásztársaságok csak nyerészkednek a vadon és még nem is kell nekik biztosítást kötni hogy az estleges vadgázolásokat megtérítse csak ideg a közutakon a vad
És 100m az utol teszik le a etetésre szánt bálát á nem csalja az út közelébe a vadatLehetne ezt normálisan is csinálni, furcsa mód az átkos utáni pár évig normálisan ment minden, csak utána a gazdag gyökerek elszaporodtak
(Mint az a politikus vadász g&nyó)[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz atike #143303 üzenetére
Konkrét típusok:
Router:
TP-Link Archer C24 AC750 [link]PoE adapter:
TP-Link TL-POE150S [link]
vagy
"sima" DV 12V / 2A-es kameratápegység (ez egy plusz kábelt jelent a kamerához a 220-as elosztótól, gyárilag kb 1 méteres kábelhossz) - 2-3kKamera:
Dahua IPC-HFW2431S-S-0360B-S2 [link]
(ennek beszerzésében tudok segíteni, nem ilyen ára lesz )Fixoptikásat írtam végül, mert a motorzoomos az jobban zsebbe nyúlós lenne, de ez is elég.
Ha jól értem, akkor a lőlaptól nem messze lenne mind a router, mind a kamera, így a motorzoom nem akkora nagy plusz.
Még azt tudom javasolni, hogy lehet ezt a routert, kamerát, tápot valami keretre, vagy lemezre vagy valamire összeszerelni, és akkor egyben mozgatható tud lenni....
Ezek a típusok "csak" javaslatok, lehet még variálni bőven.
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Eladó:
- Tefal ActiFry 2 in 1 forrólevegős sütő
- DolceGusto Oblo kapszulás kávéfőző...
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link Tapo kamera [link] ami babafigyelőként működik. Viszont a wifink otthon eléggé szakadozik esténként, így a kamera állandóan lefagy. A router és a kamera között kb 20 méter távolság van, és két fal is van közte.
Ti milyen megoldást tudnátok ajánlani az alábbi problémára? Hogyan tudnék oda másik szolgáltatótól netet varázsolni, hogy állandóan elérjük a kamerát és ne fagyjon le? -
kovacs65
senior tag
válasz szotyika77 #143328 üzenetére
Elektromos hálózaton nem oldható meg?
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
nagyúr
- Meg kellene nézni, hogy mennyire zsúfolt a légtér, például ezzel, majd kevésbé zsúfolt sávot keresni a wifi hálózatnak, és azt beállítani a routeren.
- Közelebb tenni a routert a kamerához, illetve úgy elhelyezni, hogy optimálisabb legyen a kapcsolat, például a router ne legyen közvetlenül fal mellett, ha az antennái mozgathatóak, akkor keresni olyan pozíciót, ahol stabilabb a vétel.
- Egy másik routert tenni a kamera közelébe[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
[link] ebbol 2db pl.
a masik opcio 5GHz bridge kiepitese.
persze legnyilvanvalobb a cat5/6 kabel, de az gondolom nem kivitelezheto.[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
válasz Aryes #143332 üzenetére
lakastol fuggo, egy ujabb epitesu, (vagy felujitott) nem 1950es megszakitokkal szerelt halozaton altalaban nem szokott gond lenni, (persze az az elmeleti max sebesseget nem tudja hozni szinte sosem, de egy kamera stream-nyire eleg.)
alapvetoen az egy AVK alatti kismegek kozott atmegy. (az esetek nagy tobbsegeben.)[ Szerkesztve ]
-
simonzé
addikt
Nálam a födém okoz komoly árnyékolást (egy teljesen alápincézett emeletes házban). A megoldásom a földszinten a szolgáltatótól kapott wifi router. A pincében meg az emeleten egy-egy LAN kábellel rákötöttem egy-egy Wifi routert. Ezeknek mindnek saját SSID-je van, az eszközeim pedig szinte minden esetben simán átváltanak egyikről másikra ha elfogy a térerő. A kritikusabb eszközöket fixen egy-egy routerhez kötöm, és nagyon szépen működik a rendszer. Ráadásul a 30 méteres LAN kábeleket 2x1600-ért vettem, a két plusz routert meg 2x3200-ért. Az egész hálózat egy 10-esből megvolt, házon belül mindenütt simán megvan a minimum 60Mbit/sec, egyszerre vagy 15 eszköz van wifi kapcsolaton, és még a kertben meg az udvaron is vállalható jelerősségem van.
Egyetlen MESH eszköz kb 4x ennyi pénz lenne, és nem adna teljes lefedettséget.[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
simonzé
addikt
válasz Cs1csó #143323 üzenetére
A vadászattal kapcsolatos szigorú szabályokról annyit, hogy ismerek olyan német emberkét, aki magyarul csak az "igenigen"-t, a "nemnem"-et, meg az "egesegedre"-t ismeri. Valmilyen csoda folytán ez az ember sikeresen elvégzett egy vadásztanfolyamot, ahol az oktató és a vizsgáztató sem beszélt semmilyen idegen nyelven, tolmács meg nem volt. A vadászvizsgán a tesztje kitöltődött, mégpedig elsőre sikeresen. Ennek következtében rutinos vadász mellett ez a német csóka mehet vadászni...
Komoly a szigor, mi?Gátlástalan, aljas szemét alkoholista bagázs fegyverrel a vadászoké - tisztelet a kivételnek. És ezeknek szerveznek a ti pénzetekből milliárdokért vadász világkiállítást, amiről külföldön senki sem tudja hogy világkiállítás lenne...
Mondtam már hogy a vadászok gátlástalan aljas szemét alkoholista emberek?
[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
RandomName
senior tag
válasz Aryes #143332 üzenetére
Nálad nem fog.
Alumínium vezetéked van, nagyon régi rendszerű kötőelemekkel, és pár helyen túlhasznált állapotban.
Ez jelentősen rontja a jelminőséget."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
bul07
nagyúr
válasz RandomName #143341 üzenetére
Ha már alumínium vezeték
Nálunk is az van, olyan 85-90 környékén lett csinálva
És minap kicseréltem a kötéseket, és találtam ilyen kötést kép lent
Alumíniumhoz való Wago + WAGO Alu-Plus kontaktpaszta, remélhetőleg jó pár évig nem lesz gond
Valami fogyasztás igényesebb dolog kerülne a házba annak már külön szálat kell behúzni, azt már nem bírnáAkinél alu vezeték van évente vagy fél évente nézzen rá a dobozokra nem e talál ilyet, vagy érdemes kicserélni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RandomName #143341 üzenetére
Tudom, én nem is akarok ilyet használni, a kérdés merőben elméleti volt.
-
saril
senior tag
válasz Aryes #143343 üzenetére
Attól még az alu kábel elavult és veszélyes is lehet, ahogy látszik a képen is, érdemes rézre áthúzni a hálózatot, legalább ott ahol nagyobb fogyasztók vannak.
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Bjørgersson
félisten
Minden eladó:
• Új Samsung Galaxy S10 Duos Prism Black 8/128 GB (független, 2022.05.16-ig hivatalos garis)
• Fractal Design Meshify C komplett előlap
• Gainward Phoenix / Palit JetStream / Palit GameRock GTX 10XX komplett hűtés
• Skechers Flex férfi utcai cipő 44-es
• Skechers Go Walk férfi utcai cipő 42-es
• Quechua NH150 férfi túracipő 42-esAs if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
sto1911
veterán
Van valakinek valami gamerebb laptopja vagy tapasztalata? Nem a millas Razer, hanem valami amivel neha el lehet jatszogatni is, munka mellett.
-
szotyika77
aktív tag
válasz dew28 #143331 üzenetére
Alapból úgy van bevezetékelve a ház, hogy minden szobába van behúzva cat kábel, hogy 5 vagy 6 azt nemtudom most hirtelen. Szóval a cat kábelek egyik vége a szobákba van, a másik pedig a garázsban egy szekrényben.
Viszont a netszolgáltató úgy hozta be a netet, hogy a garázsba jön be az ő kábelük, ott rádugták a kis saját szerkezetüket, melyhez hozzákötötték a router cat kábelét, mely a nappaliba megy, itt is van a router.
Viszont így nemtudom kábelen, hogy tudnék netet varázsolni a szobába, mert a legegyszerűbb lenne, hogy abba a szobába egy router, viszont a másik végén(ami a garázsba van) nincs még internet.Ez a szerkezet, amit linkeltél az hogy működik am? Egyiket a router mellé kell konnektorba dugni, és egy kábelt a szerkezetbe, a másikat meg a nethiányos szobába, kábel a szerkezetbe + router és már van is net?
-
atike
nagyúr
válasz szotyika77 #143347 üzenetére
A garázsban van a szolgáltatói eszköze, és az UTP-vel össze van kötve a nappaliban lévő routerrel.
Így van?
A garázsba be kell rakni egy switchet amire rá kell kötni a szobákat és a routert és kész is lesz - minden kábelen ott lesz a hálózat és a net.
Szerk:
...vagy a routert lerakod a garázsba a szolgáltatói eszköz mellé (és arra dugod rá a szolgáltatói eszközt és a szobákat) és akkor nem kell switch sem, de akkor a wifi nem tudom milyen lesz a lakásban....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest