- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz Overlocker #1651 üzenetére
Hmm, bízok benne, hogy a G.skilleimen is ez lesz.
Ezeknek amúgy mennyit lehet adni max 24/7-re?
-
toyone
őstag
-
AirBooms
addikt
válasz Overlocker #1647 üzenetére
-
P00By
nagyúr
válasz Overlocker #1647 üzenetére
Ismét gratula
-
TazLeacher
nagyúr
Kezdek bajba lenni.
Semmi lényegeset nem akarok, csak a ramot a gyári órajel környékén, a gyári időzítéssel használni.
A specifikációk szerint 790i-ben a ramnak 2000-et kellene bírnia 2.1v-vel, 8-7-6-19-1T-vel.
Én 1920-on szeretném futtatni a fenti beállításokkal, de a memteszt hibázik. Ilyenkor mi van? MCH - 1.7v-n van. Valakinek valami tipp?
-
jugeen
addikt
válasz TazLeacher #1657 üzenetére
hűtöd rendesen az MCH-t? ha összeírnád az össes beállításod, akkor könnyebb lenne segíteni.
-
jugeen
addikt
válasz TazLeacher #1659 üzenetére
annak a ventinek elégnek kell lennie
-
Superman
nagyúr
válasz TazLeacher #1657 üzenetére
Nálam most 1800-on mennek a ramok 8-8-8-24-es időzítéssel, de hogyan.. Az A1 dimm-be (sárga slot) tettem az egyiket és a B2 dimm-be (fekete slot) a másikat. Ez is dual channel, csak így lassabb a cucc, nem is kevéssel, viszont legalább megy és nem jelez a Memtest hibát.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megvannak a képek, íme:
A memória az első és a harmadik slotban van. Megnéztem az alaplap hűtőjét. Rajta van a venti, de megfogva a csövet, így is elég meleg, közel forró. A hűtőbordák nem melegek, de e cső igen.
A fenti beállításokkal már többször hibázott a memteszt, illetve 2-szer szétesett a kép. Egyszer csak a memteszt képe esett szét, de egyszer volt oylan, hogy sakktáblaszerűen zöld-feketére bekockázódott az egész képernyő.
Everest továbbra sem tesztel, még 1333-on, "Optimal" időzítéssel sem, mindig azt a hibaüzit dobja. Akkor várnám a javaslatokat.
-
Fuzz
csendes tag
Viccesek ezek a Diablok, auto-n megy 1.8v 500fsb, dram 844mhz, na de 10-11-11-32 1T Ha vmit beállítok manual módban, azonnal 3 reboot->alap bios a jutalom.
-
Superman
nagyúr
válasz TazLeacher #1662 üzenetére
Én már nem tudok mit mondani. Nálam most az a helyzet, hogy csak és kizárólag 1.9Volttal hajlandóaka ramok üzemelni, mert minden más feszültséggel lefagynak a Windowsban cirka öt percen belül.
Talán vegyünk másik alaplapot, mondjuk Asus Rampage Extremet, cirka 80k fölött. Nekem már így is benne fekszik jelenleg 100k (Asus Striker II NSE 65k 3 Asus P5K3 Deluxe 35k).
-
Urashima
csendes tag
Sziasztok
Megvan a P5Q3, tele ventivel.
Egyszerű a kérdés
Vettem CSX DDR3-1333 6-6-6-18-as ramokat, kettőt.
Szegény Pentium D-m QPB 800 ugye. (3400)
Szeretném a ramokat 4-4-4-12-n tudni
1.5V az alapfesz
Adtam neki 1.68-at, mert az 1.7 már sárga színű volt, nem szereti a 4-4-4-et.
Meddig emeljem, hogy menjen 4-4-4en?
Köszi!Config: Asus P5Q3 P45; Q6600 + Zalman9500; 2x4096 CSX DDR3-1333 6-6-6-18; Asus 780GTX DCIIOC; WD 1TB Green; WD 500GB Blue; Samsung 320Gb; Asus BW-16D1HT; Corsair 750W
-
jugeen
addikt
válasz TazLeacher #1662 üzenetére
számomra csak most tűnt fel, hogy a RAM-okat nem a cpu-tól számolva a 2-4 slot-ban használod, hanem az 1-3-ban. még nem találkoztam olyan lappal, ami az 1-3-ban szerette volna jobban a hajtást.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TechPowerUp
csendes tag
Hello!
Szeretnél választ kapni arra hogy, egy Kingmax 1333 memcsinek mekkora feszt lehet
adni? ami után nem hal meg két hét útán........Üdv: TechPower
-
Superman
nagyúr
válasz TazLeacher #1669 üzenetére
Én a próbálgatás alatt tönkretettem 2 oprendszert, szerencsére csak próbára voltak fenn, valamint az Asus Striker II lapom kinyírt egy vinyót, úgyhogy elég volt, én hagyom így, ahogyan van, ameddig megy, addig megy.
[ Szerkesztve ]
-
Superman
nagyúr
válasz TechPowerUp #1670 üzenetére
Van rajta hűtőborda? Ha van vedd le, nézd meg, mi van a ramchipekre írva. Az tájékozódási alapnak jó lesz...
-
Overlocker
veterán
-
TechPowerUp
csendes tag
válasz Overlocker #1674 üzenetére
Mi ?
2272Mhz-en a memcsi ? nah ne......Congratulations for result!!!
-
jugeen
addikt
uff
-
ferbazs
tag
-
AirBooms
addikt
Utállak!
-
Overlocker
veterán
Thanks all!
-
Szatesz
őstag
Mi a jelenleg legjobb 4gb os kit tuning szempontjabol? És ami itthon is valahogyan beszerezheto...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Szatesz
őstag
Ha valakinek van 2x2gb ramja eladó irjon pls..
-
Szatesz
őstag
Mondjuk ebben az állásban akkor 4x1gb JNM csippest kéne keresnem..... Most ugyis van egy kis kdobnivalo pézem
-
SzlobiG
félisten
-
Szatesz
őstag
válasz SzlobiG #1695 üzenetére
Igen 1 kitre azonosakat raknak csak 2x2gb os kit az 2 db kit Tehat azokon ha peches vagyok lehet kulonbozo chip De én is azért probalok minnél hamarabb rendelni cuccokat hatha belefogok 2x2gb os kitbe ami JNM....Esetleg valami jo teszt eredmények reszedrol a 4gb os kittel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Home server / házi szerver építése