- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem is van egy olyan ventilátorom és én is jártam úgy azzal, csak nálam egy PWM Y elosztó okozta. Amint azt lecseréltem egy másikra helyreállt a rend. Az Asus lapommal tudtam rendesen szabályozni.
#696: pingwin92: rákerestem, de nem láttam semmi olyat ettől a gyártótól. Nem lehet, hogy csak a ventilátora CM jelzésű? Ami mintha nem is lenne szabvány 25 milliméteres. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valami kínai csoda plágium.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
seniman
veterán
válasz Glaz-dozfhut #703 üzenetére
Nekem is Asus van,az összes ventit oda tudom szabályozni,ahova akarom,a technikai specifikáción belül.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
pingwin92
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #703 üzenetére
Hát igen, én sem találtam semmi ilyet a gyártó honlapján.
Az akkor tényleg lehet, hogy csak a ventije CM. Na mindegy. -
Ármester
Sziasztok!
Sedion 120V vásárlásán gondolkodom. i5 3570K szeretnék 4,5GHz használni. El fogja bírni ez a hűtés? Azért ezt a típust nézegettem mert elég jó árban adják és nagyon sokat nem szeretnék rákölteni.
-
watador600
senior tag
Erre valaki?
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
seniman
veterán
válasz watador600 #707 üzenetére
Szerintem a tápos topicban előbb kapsz választ
-
denko
senior tag
Sziasztok,
kérek a szakértők segitségét:
Ki szeretném cserélni a CoolerMaster hyper212 plus Ventiket, mert hangosak nagyon.
Mi az ami illik a helyére és csendes?Előre is köszönöm
-
denko
senior tag
válasz watador600 #712 üzenetére
hüteni nekemis jol hütik..de hangosak...
Akkor bármlyiket rátudom szerelni ami 12 centis? -
seniman
veterán
Inkább ezt a pwm-est.De szerintem elég egy is,nem olyan széles az a borda,hogy kettő kellene rá,de te tudod.
-
Gerivagyok
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Cooler Master Silencio 652s terméket a PCX-ben. Az egyik ventillátor két hét használat után elkezdett nagyon búgni. Kiszedtem a házból a kezemben fogva bekapcsoltam és még úgy is rezonált egymagában.
Azért fontos a válaszod nekem, mert úgy tudom ilyen esetben az egész gépházat vissza kell vinnem garanciába ami azt jelentené, hogy szét kell szednem a gépem.
A tapasztalataitok alapján fog a Cooler Master garanciába ventilátort cserélni nekem vagy a nagyobb hangot nem fogadják el mint indok?
Ha esetleg nem viszem vissza ismersz ugyan ilyen extra halk ventilátort(11dBA+-1)?Köszi, hogy elolvastad!
-
seniman
veterán
válasz Gerivagyok #718 üzenetére
Gentle Typhoon 8dB-n dolgozik,igaz ára is van,meg már a beszerzése sem egyszerű.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves COOLERMASTER Hyper TX2 CPU hűtőm, amin csapágyas lett a ventilátor.
Erre egy sima 92 mm-es, fordulatszám szabályzós ventilátor rátehető?
Helyben hirtelen egy ZALMAN ZM-F2 Plus ventilátort tudok beszerezni.
Köszi: sinick
-
sinick
senior tag
Fordulatra nem is figyeltem. Ez a venti ugye 1500-2800 fordulatú. A hűtőn a venti egy műanyag tokon van és a műanyag tok húzható a bordára. A műanyag tok csavarozása stimmel.
Szerk.: Először nem értettem a rudazás témát. A műanyag tok felől van csavarozva, így a rudazás nem kell.
A házban (Gigabyte GZ-M1 még egy régi, felsőtápos ház) van két 10 centis venti is, így az első és a hátsó elvileg huzatol. A CPU egy Intel Core 2 Duo E8200-es és nincs húzva. Most nem megy a venti és nem nagyon megy 50 fok fölé. Játék nincs, csak net meg néha youtube meg avi (xvid) esetleg mkv (720p) filmek. Egy ORTOS teszt viszi fel 60 fok fölé kb. 20 perc futás után, 23 fokos szobahőn (ami nyáron max 27). CPU hőmérséklet figyelés 60 fokra bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Miskolcer85
csendes tag
válasz CM Hungary #723 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég vásároltam használtan egy CM Storm Enforcer házat. Csak utána fedeztem fel, hogy az újonnan vett házakhoz van egy csomó tartozék (csavarok, rögzítő sínek, stb) ami az én házamhoz nincs, pedig kellenének.
Főleg a HDD rögzítő sínek!Lehet olyat valahonnan szerezni??? Nagyon kéne!
Mindenhol krestem már, de se eBay-en, se Hardveraprón, se a CMstore.com-on nem lehet rendelni. Mert Magyarországra nem szállítanak. Kellene nekem legalább négy olyan rögzítő sín.
Légyszi segítsen, akinek van fölösleges.
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Miskolcer85 #724 üzenetére
Szia!
Itt nézz körül, ez az EU Shop. [link] -
Powerer
tag
Kedves CM!
CM Hyper TX3 Evo hűtőmet 2012 novemberében vásároltam. Leírásában még nem szerepel, hogy 1150-es foglalathoz is használható, viszont hivatalos oldalukon ez szerepel. Elképzelhető, hogy az 1150-es foglaltra való rögzítéshez szükséges elemek nincsenek mellékelve hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Ádám
-
Miskolcer85
csendes tag
válasz CM Hungary #725 üzenetére
Megrendeltem, és már úton is vannak. Köszönöm!
Bár 5+3,5 Euró 4 ilyen kis műanyag bizbazért kicsit sok......
-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok!
uj gépet épitek és vásároltam egy ilyen hütést
még sosem volt vizhütésem és az sem ma lesz mikor be lesz szerelve mert nem tudom egyszere megvenni az egész gépet
csak véleményt szeretnék kérni rőlla és hogymenyire megbizható
egy főrüm társ irta máshol hogy időnkint csobogó hangja van ez normális?HTC desire 500
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Miskolcer85 #729 üzenetére
Sorry...
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz NyuszyCaster #730 üzenetére
Szia,
Seidon nem a csúcskategória, de eléggé megbízhatóak. Az újabbaknál már a zajszinten is javítottunk. Szerintem megéri a pénzét, de lehet, hogy kicsit elfogult vagyok. Biztos van itt a fórumon olyan aki használja! -
NyuszyCaster
senior tag
válasz CM Hungary #732 üzenetére
Köszönöm a válaszodat
eredetileg ilyet szerettem volna
de a bolt szerint ebbe a házba 2mm hilyán nem fér bele...
igy válsztottam a vizeseta 212 től jobb a hatásfoka?
HTC desire 500
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz NyuszyCaster #733 üzenetére
Hatásfokra nem sokkal jobb mint a H212. talán 1-2 fok az amivel többet tud. A H212 egy nagyon megbízható és jó teljesítményű hűtő. De a Seidon sem rossz választás.
-
Powerer
tag
Üdv!
Egy Cooler Master Silencio 452-es házba tervezem beépíteni a következő konfigot:
ASUS Z97-K, i5 4570 + CM Hyper TX3 Evo, NVidia GTX 550 Ti, 1 SSD, 1 HDD (WD Green), Chieftec 500W tápegység, 8 GB DDR3
Húzást nem igazán tervezek, illetve eszement terhelésnek sem lesz kitéve.
Ebbe a midi méretű házba bőven beférek, igaz? Mennyire halk ez a ház? Az alaplapom fogja irányítani a ventillátorok sebességét? Számomra az a fontos, hogyha nincs terhelés alatt a gép akkor nagyon csendes legyen.
Előre is köszönöm!
Ádám
[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz CM Hungary #734 üzenetére
köszi CM:HU
lenen még egy kérdésem a CM nem ad pasztát a rendszerhez mert kibontottam teljesen bontatlan volt de paszta nem volt benne minden más igenHTC desire 500
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz NyuszyCaster #736 üzenetére
Hmm. Ez a paszta dolog érdekes. Elvileg benne kellene, hogy legyen a csomagolásban. Ha nincs használható pasztád, akkor megpróbálok segíteni valahogy...
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz CM Hungary #737 üzenetére
ismételten köszi CM:HU (ne haragudj a névért de szerintem jól ál itt neked )
A pasztadolog az hogy össze legyen rakva az uj gép még igen távolvan kb fél év.. nem telik mindenre egyszerre addigra meg veszek pasztát nem is kötekedés képpen irtam hogy hiányzott a csomsgból csak fura volt hogy tök bontatlan cucc és nincs benne
azért köszönöm szépenHTC desire 500
-
Asshur
tag
Szia CM!
Szerinted az NZXT Kraken G10 kompatibilis lehet a Seidon 120M-el?
Van egy elfekvőben a polcomon (Neptonra cseréltem), felhasználnám, ha van rá esély.
Nincs benne a kompatibilitási listájukban, gondoltam, hátha tudtok valamit erről, a méretek hasonlóak
a többi single radis, 120-as egybevízhez. -
watador600
senior tag
Az létezhet, hogy egy cm690-es házba, nem fog beférni egy GTX 970 Gaming G1-es VGA?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz watador600 #741 üzenetére
Sima cm690? Igaz, az NV edition-t néztem, abba az elméleti max. 314.9mm.
Véleményem szubjektív...
-
seniman
veterán
válasz watador600 #741 üzenetére
12,28 coll a kártya,kérdés,hogy ezt honnan mérik.A múltkor mértem belülről a házat,én a feltámasztási ponttól a hdd rackig 30centit mértem.
-
watador600
senior tag
válasz hackeeeee #742 üzenetére
Igen sima.
Megtaláltam én is a leírást, 304 mm van írva.. de én meg többet mértem.
De még az a 314.9mm is necces, mert a kártya elvileg 314mm.
Az még érdekes, hogy belülről ugyan úgy néz ki az NV edition, mint a sima 690.(#743) seniman
Igen, ezt én sem tudom. Nekem 32 centi lett. Te hogy mérted le?
Szerk.: Ja látom. Én a mostani vga végétől, a hdd rackig mértem. Remélem nem csaltam... Eléggé nagy pech lenne, ha nem férne be.Esetleg ha valaki tud hasznos infóval szolgálni, szívesen meghallgatom
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz watador600 #744 üzenetére
Ha jól emlékszem,a pci slot fedelektől mértem,tehát a vga rögzítőfüle már nincs benne.
Lemértem újra,a ház hátfalától 335mm,a vga nyák tényleges kezdetétől 314mm.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz watador600 #746 üzenetére
Ott elméletben a kártya teljes hossza számít, elejétől a legvégső pontjáig (elvileg).
Véleményem szubjektív...
-
Ármester
Napokban vettem egy Seidon 120V Ver 2 hűtőt. Proci húzás nélkül i5 3570K 3,4GHz 65 fokosak voltak a magok játék közben. 4,2GHz-nél meg 70-74. Kicsit jobb eredményre számítottam. Ennyit bírna csak? Azért is vettem meg mert sokan dicsérték. Még paszta cserével próbálkozom és dupla venti hűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest