- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
J.R.Ewing
tag
é n 2001ben mentem oda, friss gazdasági diplomával. amikor egy soma imitátor ovónő akarta nekem elmagyarázni a pénzpiacok működését ott az Andrássy út melletti kecóban, már eleve gyanús volt. Aztán amikor kilpve láttam, hogy egy babaarcú(vagy inkább borjúarcú) max 17 éves kölyök, akin a maglódin vett ármányi úgy állt, mint a tehénen a gatya, tart éppen üzleti tanácsadást egy házaspárnak, akkor mondtam, hogy kalapkabát
viszont gabo ha tudsz egy magamfajta 1.5 diplomás (közgáz-pü-n még van 1 évem) egyénnek vmi jó, és normális melót - látom te vágod a témát ;) (ez itt a nyalás helye) - akkor ne kímélj.
jah izé: nehogy vmi Borjúnetes betaláljon vmi hiperszuper ajánlattal
UI: pedig lehet én is TOP100-as lennék, ha még 2001be kezdtem volna?
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz LifestyleXXX #498 üzenetére
pontosan erről van szó.
-
LifestyleXXX
csendes tag
válasz J.R.Ewing #502 üzenetére
Érdekes értekezést írtam pont ebben a témában egy HVG interjú kapcsán, ami szintén a HVG-ben jelent meg 4 éve.
Nagyjából arról szól, hogy minden fiatal ma még pénzügyi területen, ill. média irányába szeretne továbbtanulni, pedig ma már elmúlni látszanak a 90-es évek eleje, amikor is a betörő multik felsővezetői részeikbe keretek frissen diplomázott, fiatal pénzügyi vezetőket.
Ezeknek nagy része ma is felsővezetőként dolgozik, letaszíthatatlanul a most végző közgazdászok számára, akikből 1, telítetté vált a munkaerőpiac 2, felsővezetőként nemigen juthatnak már be a munkaerőpiavra, max. középvezetőként, egy jobb szakmunkás fizetésért alkalmazzák őket.
Ugyanebben a cikkemben felhívtam viszont a figyelmet a műszaki végzettségű mérnökök alacsony számára, fizetéshátrányaira, és a közeljövőben felfutó keresettségükre, és gyorsan emelkedő bérezésük lehetőségére....
Meg kell ma csak nézni, hogyan is alakultak az egyetemi felvételi keretszámok ebben az évben. Sok mindent elmondanak...A kilencvenes évek elmúltak, a közeljövőben egyértelműen httérbe szorulnak a ma még értetethetlenül divatos - kommunikáció, gazdasági diplomák......és előtérbe fognak kerülni a tényleges munkateljesítményt indukáló mérnöki, ill. szakmunkás szakmák - pláne, ha a magyar lakosság 85%-a rendelkezni fog valamely felsőoktatási intézmény igazoló papírjával, valódi gyakorlat, értékteremtő képesség nélkül...
-
LifestyleXXX
csendes tag
válasz LifestyleXXX #504 üzenetére
Nagyjából erre reflektált az ELTE kommunikáció szakának egyik tanára nemrég az inforádió egyik adásában, ahol a kommunikációt most kezdő hallgatóinak nagy arányú kényszerű pályamódosítását vetítette előtérbe.....nagyjából 5 év múlva...
-
LifestyleXXX
csendes tag
válasz LifestyleXXX #505 üzenetére
Érdemes még szóba hozni az egyetemek versenyét, ahol nyilvánvalan egy Műszaki Egyetem diplomája mellett a közeljövőben teljesen értéktelenné válik egy kihelyezett - mondjuk Nagykanizsai főiskola diplomája....nagyjából egy érettségi szintjéig visszamenőleg is. Ugyanakkor akik 2008 előtt végeztek csak imádkozhatnak, hogy a volt egyetemük, főiskolájuk ebben a versenyben meg tudja őrizni a kezükben lévő régi diplomájuk megítélését a munkaerőpiacon....
A másik tényszerű megállapításom a Bolognai rendszer kasztcsoportosítása az egyetemi és a főiskolai diploma viszonyarányai között. MAGYARUL: teljesen alárendeli az eddig formálisan egyenértékő főiskolai diplomát z egyetemi diplomának....Persze ez a 90-es évektől eddig is megvolt, de nem ennyire egyértelmű alárendeléssel.... -
Agyzuzo
addikt
válasz LifestyleXXX #504 üzenetére
Nagyon igaz... Jogászokból, közgazdászokból dunát lehetne rekeszteni, míg igazi szakemberből egyre kevesebb van - pedig egy jó asztalos, vízvetékszerelő, vagy akár hibakereső technikus nagyon durván jól tud keresni - igaz, ott dolgozni kell, nem öltönyben bohóckodni.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
-
Ecike
csendes tag
Képzeld el van ilyen,nekem volt osztálytársam is a Bnnél dolgozik július óta és a szülei pénzét ő kezeli,nah most beraktak kb 1,5millát a szülei,ami a megtakarított pénzük volt és ez alatt a pár hónap alatt több mint 50%-os nyereséget hozott nekik,szal lehet,hoy csak mi hiszünk a tündérmesékben,de ez egy olyan tündérmese,amit kézzel meglehet fogni.
Szeretkezz ne háborúzz,akinek meg nem inge nem veszi magára vagy kimossa és utána veszi fel:P
-
Ecike
csendes tag
Ebben igazat adok neked,ezért tanulok én is mellette és ezért leszek még plusz idegenvezető is,mivel 9éve már anyumék mellett dolgozom így sikerült a hentes szakmát is kitanulnom,mégha papírom nincs is rolla. Tudod az a baj,hogy a mai világban hiába tökéletesen, kíválóan tudja valaki azt amit csinál,még jobban mint az aki tanulta,ha nincs rolla papírja, akkor bebukta,pedig meg lenne hozzá a tehetsége meg minden, de ha nincs ismerőse vagy olyan ismeretségi köre, akkor ugyanott van. A mai világban nem becsülik már meg a jo minőséget,mostmár az a lényeg, hogy minél gyorsabban kész legyen, nem pedig az,hogy minél szebb legyen vagy profibb. Ezzel csak ez a gond, mert én szivem szerint építészmérnöknek mentem volna el,de barátnőmék rá a példák, hogy mivel nők és hiába jobbak meg ügyesebbek,mint a pasik (tisztelet a kivételnek) egyszerűen azért nem vették fel őket sehova sem,mert nők....Az asztalos is csak akkor keress jol,ha magán vállalkozásban otthon rendes körülmények között csinálja,ezt onnan tudom, hogy apósom asztalos és a minimálbért alig kapja meg,mivel cégnél dolgozik....Sajnos ez van
Szeretkezz ne háborúzz,akinek meg nem inge nem veszi magára vagy kimossa és utána veszi fel:P
-
CineDOG
csendes tag
Igen, nekem is mondta az AXA-s bróker, hogy lehetnek szép hozamok, de lehetnek bukták is.
Mondjuk utólag gondolkoztam el a beszélgetésünk után...
Ő azt mondta, 5milla nem termeli ki a havi törlesztőjét, 1-2évig nekünk kellene befizetni még.
De ha évi minimum 9%-ot hoz, amit azért gondolom havonta jóváírnak, akkor éppen hogy ki kellene hozni a törlesztőjét. -
Agyzuzo
addikt
Naja, csak épp abból a megoldásból te nem fogsz tudni pénzt kivenni...
Ha hitellel van kombinálva egy unit linked, azt 20 évig szépen pengén végig kell fizetni...
Bár megnézném, konkrétan milyen konstrukciót gondolt ki erre...Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Rick4
félisten
hát, csak pár okosság, ami itt olvasgatva eszembe jutott: anno még 1996ban kezdtem el ilyen mlmüzletekkel foglalkozni, volt GET, ilyen olyan ahico-val leszerződött brókercégek, pl: MBI, stbstb. nem volt egyik sem nagy durranás, bár relatíve jó pénzt lehetett keresni velük, a brokernet semmiben sem különbözik a többi brókercégtől, max olyan marketingje van, hogy picivel jobbnak tünik. eltelt pár év, a csillogó jövőkép kissé megkopott, vagy csak jobban kinyílt a szemem, és láttam a hibákat a krómozáson (időközben az is kiderült, hogy nem is arany ) azóta pénzügyi vonalon foglalkoztam magán és céges hitelekkel is, külön több bankkal is leszerződve, de már ezt sem csinálom, az is mókuskerék, mint a többi, nagyon kevés embernek jön be, hogy kevés munkával, ne adj isten munka nélkül megél belőle, és még jut is előre. nincs közgazdász végzettségem, még főiskolám sem, faipari technikusi papírom van, de egy percet sem dolgoztam a szakmában, viszont, már jópár éve nem kell semmit csinálnom ahhoz, hogy ki legyen fizetve mindenem. magamnak keresem a pénzt, nem másnak, nincsenek alkalmazottaim. a titkom, hogy tele vagyok jó ötletekkel, amit rendszerint meg is tudok valósítani, sok embernek én adok tanácsot, amit ha nem fogadnak meg, később maguk jönnek rá, hogy csak meg kellett volna. ha nem rontom el, jövőre az unokatesómmal ( egyben üzlettársam is) csak egy üzletből (persze ahhoz munka is kell) ki tudunk venni 50-50 millió forintot, teljesen legálisan, anélkül, hogy alkalmazottunk, gyárunk vagy bármi olyan lenne, ami kézzelfogható. szal lehetőség van, mindenből lehet pénzt csinálni, de az is fontos, hogy vagy az első, vagy pedig a legjobb legyél..tök mindegy, mit csinálsz..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
CineDOG
csendes tag
Na igen, a helyzet továbbra is... felveszek 5milla szabadfelhasználású jelzáloghitelt, és befektetem hosszútávon, plusz a befektetés hozzon úgy, hogy a hitel havi törlesztőit is fedezze. Már az első hónaptól. A 20éves futamidő végén meg legalább 15milla álljon a számlán.
-
Agyzuzo
addikt
Azért, mert HITELLEL KOMBINÁLT. Lépcsőzetes törlesztik vissza a hiteled ebben az esetben a éves befizetések díjaiból a 10. 15. és 20. év végén. Quorum, Platinum megvan, hmm?
A másik, meg hogy tudná valami fejedni a havi törlesztőt, amiből effektive pénzt nem is vehetsz ki 2 évig, utána is csak nagy veszteséggel? (Nem az esetiről beszélünk most)
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Ecike
csendes tag
Még ha hitellel kombinált is, amit kötve hiszek, nem hinném,hogy KUTYA KÖTELESSÉGE az illetőnek 20 évig fizetnie. Jah egyébként a multkor azt irtad,hogy én nem tudok irni, erről csak annyit,hogy én legalább átnézem az üzenetem mielőtt elküldöm = "meg hogy tudná valami fejedni a havi törlesztőt", mi az a fejedni? Már bocsánat,de ahogy elnézem te se vagy a legtökéletesebb.
-
Bman81
csendes tag
"Quorum, Platinum megvan, hmm?"
NEVETSÉGES VAGY!
Nem értelek... abszolút nem. Olyan dolgokról beszélsz magabiztosan, amikről nem is tudsz semmit.
Teljesen mások már a termékek és a feltételek is. És mielőtt kérdeznéd, igen az új feltételek is érvényesek a régebben kötött termékekre. -
Agyzuzo
addikt
Aham, és mégis hogy kombinálsz hitellel úgy egy Unit Linked-et, hogy nem KELL utána fizetned? Vagy meseországban élünk és valamiről lemaradtam?
-
Agyzuzo
addikt
-
Agyzuzo
addikt
Te nem érted vazze, hogy ha felveszel egy hitelt ami egybe van építve egy biztosítással és X évre aláírsz akkor ott nincs kibúvó? Gondolkodj már picit a biztosító meg a bank fejével. Nekik egy a fontos - hogy megkapják a pénzüket. Miért is engednék meg, hogy ne fizess, hmm? Mert átmentek non-profit alapítványba? Szerintem nem ugyanarra gondolsz, amire én... Persze, valóben nem szükséges 20 évig fizetni, egy esetben - ha nem veszed fel a maximálisan felvehető hitelösszeget, de általában nem ez a gyakoribb.
-
CineDOG
csendes tag
Már én nem értem miről beszéltek.
Veszek fel egy banktól 5milla jelzáloghitelt 20évre, az megy egy az egybe a biztosítóhoz befektetni 20évre. Az 5milla már az első hónapban hoz annyit, hogy a hitel első törlesztőjét is fedezi. És utána mindig. Sőt, többet is, hiszen akkor nem hozna, ha csak a hitel törlesztőt fedezi.Vagy nem így van?
-
Agyzuzo
addikt
"Az 5milla már az első hónapban hoz annyit, hogy a hitel első törlesztőjét is fedezi. És utána mindig. Sőt, többet is"
Ezt nem garantálja neked senki, azt remélem tudod - egy bef. alapnál te vállalod a kockázatot.
Pénzt pedig csak akkor fogsz tudni kivenni belőle, ha ezt az 5 milkát eseti számlára teszed.De jó volna tudni, konkrétan milyen kondíciókkal javasolta ezt az AXA-s üzletkötő.
-
Agyzuzo
addikt
És hogy képzelte a pénzkivételt a 3. évtől? Milyen éves díjat számolt az 5 milka mellé? Havi-féléves-éves befizetéssel?
Az első két évben befizetett összeg visszavásárlási értéke sajnos a 3. évben még gyalázatos, szóval ahhoz én a 10. év végéig nem nyúlnék hozzá. Továbbá ha igénybe veszed az adókedvezményt, 10 évig egyáltalán nem nyúlhatsz hozzá.
-
Bman81
csendes tag
Könyörögtem, h olvasd el az 514-es és 518-as kérdésemet... (amire ugye válaszoltál). Ennél többet nem tudok tenni.
Elárulok egy titkot: tudom, h a hitelt vissza kell fizetni
Viszont nem ez volt a kérdés!!!
És nem, az 525-ösöd utolsó mondata megint nem igaz.
Várom a további KONTÁRKODÁST -
Agyzuzo
addikt
A hitellel egybeépített UL-ről volt szó. Itt az éves díj max. 10-szeresét lehet felvenni hitelként, ha lépcsőzetesen a UL-ből szeretnéd törleszteni. Ez történik a 10. 15. és 20. év végén, három lépcsőben. Ehhez viszont végig be kell vállalni a 20 éves futamidőt, vagy előtörleszteni valamelyik lépcsőnél (igen, EKKOR valóban nem kell végig fizetned). Arra viszont semmi garancia nincs, hogy ezt a hozamokból megtehesd, ráadásul jobban jössz ki egy biztosításnál, ha végigviszed a futamidőt (ezt gondolom neked sem kell magyarázni, bármilyen kalkulátorral utána lehet számolni), mintha hamarabb előtörlesztesz. A kontárkodásról meg annyit, hogy egy felelőtlenül aláíratott szerződés AZ kontárkodás, aminek az ügyfél fogja meginni a levét.
[ Szerkesztve ]
-
Bman81
csendes tag
Végre! Megértetted... Bocs, de idegesített, h ennyire nem figyelsz.
Az a 10x-es az 20x-os, de gondolom ezt csak elírtad.
Az új verzióban annyi változás van, h nincsenek lépcsők, hanem az ügyfél a 10.évtől annyiszor, annyit és akkor fizet tőkét, amikor szeretne. Ez lehet akár 100%-ban a 20.év végén.
A hsz. 2.részéből mindennel egyet értek. -
Agyzuzo
addikt
Igen-igen, az 20x akart lenni, mea culpa.
Ez az tetszőleges törlesztési lehetőség tényleg újdonság, anno én még a lépcsőset tanultam. Viszont így méginkább érdemes kivárni a 20. évet ha már az ember ilyenbe ugrott bele és engedik neki az anyagiak.By the way, külföldön (értsd - már az osztrákoknál is) a legtöbb bank már lazán ad neked 20 (vagy akár 35) éves haladékot is és rádbízza a befektetésed. Ez igen nagyot tud szólni egy megfelelően választott befektetéssel - mondjuk ettől mi még messze vagyunk.
-
Bman81
csendes tag
Igen, nyugatra komolyabb múltja és kultúrája van a hiteleknek (nem csak a befektetéseknek). Azért a 'mindenkihez baromi sok hitelt hozzávágunk' mentalitás miatt indult a mostani hitelválság.Kicsit átestek a ló túloldalára, de azért hál Istennek mi is a könnyebben felvehető hitelek irányába tartunk.
-
g@bo
nagyúr
Tisztelt Álláskereső !
Az AVIVA Életbiztosító kiemelt Igazgatósága állást hirdet Pénzügyi tervező
munkakörbe.Lehetőséget biztosítunk 3 fő részére - az általunk fizetett oktatás után
hosszú távú karrier és biztos megélhetés megalapozására.Feladat: Befektetések és biztosítások ismertetése leendő ügyfeleinkkel,
nyugdíjtervezés szolgáltatások bemutatása.Bérezés: 150 000 ft + jutalék.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem visszajelzését az alábbi
elérhetőségre: *********@avivanet.hu illetve aviva_p32@freemail.huJelentkezési határidő: 2007.11.12.
Üdvözlettel:
Üzleti Igazgató -
RAM
őstag
Erről a brókernetes bizniszről (szolgáltatás) van tömör, lényegretörő összefoglaló?
Hányas hozzászólásaokat érdemes elolvasni?Aviva spam?
[ Szerkesztve ]
Csak tisztán
-
RAM
őstag
azt hittem piacvezetők, az ilyen mlm-es pénzügyi tanácsadásban,
1. h alakultak Kft?,
2. mi a termék/szolgáltatás paletta,
3. mely cégek a partnerek,
4. h szereznek ügyfelet,
5. mi marad az üzletkötőknek, alapítóknak..?
6. Jövő?
7. Versenytársaktól mi különbözteti meg?[ Szerkesztve ]
Csak tisztán
-
Never George
tag
HY!
Új vagyok még !Sok mindent olvastam már erről, mármint itt a PH-rn is !
Viszont 1 valamit nem igazán olvastam,amiről senki sem beszélt, és azt hittem azegész topik ezért nyílt de mégsem!Szóval, pl.:
-mibe érdemes belefektetni?
-kis pénzt vagy nagyot?
-Esetleg ki az aki már rakott bele pénzt, és mekkora hozamot kapott?
-Aki már nyert vele pl évi 25 %-ot mondjuk, az mibe rakta bele, mibe érdemes stb!
-Mibe érdemes tenni kis pénzt, tehát pl 500.000-ret, és mibe érdemes milliókat ?
-Röid távra érdemes, vagy hosszú távra?Az itthoni bankok ugye kínálják akár az évi 7% kamatot (hozamot) is a brokernet csak többet hozna! Inkább erről beszéljünk, hogy mit hova stb !
Előre is köszi, ha valaki ilyesmit írna le!
Lehet esetleg 1-2 konkrét számadat is (ne csakannyit írjanak, hogy tök jól bejött ennek- meg annak)A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál.
-
Agyzuzo
addikt
válasz Never George #540 üzenetére
Szépen beslattyogsz az UniCredit bankhoz és közlöd, hogy szeretnél egy vegyes Pioneer portfóliót magadnak. Ott megadod, hogy mindképp legyen benne a Greater China és az Emerging Markets, plusz még egy-két stabilabb (pl. ingatlan-alap). Kifizeted a minimális kezelési költséged és voilá, megvan az évi 30%-os hozamod.
Itt nézegethetsz: Pioneer alapok
De más bef. alapot is el lehet érni, Citi Bank-nál pl. Merill Lynch-et vagy Templeton-t, stb. Körül kell nézni a piacon, a bankok már nagyon jó alternatívákat kínálnak és egyre barátságosabb kondíciókkal.
-
Agyzuzo
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz Never George #540 üzenetére
ha meg hemzsegnek a millióid, akkor pedig érdemes lehet valamilyen banknál private banking ügyfélként bejelentkezned, mert azoknak van egy külön befektetési tanácsadójuk, akivel kialakíthatod a számodra ideális portfóliót.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Agyzuzo
addikt
Nincs előttem kondíciós lista, de nem vészes, ha nagyon érdekel, akkor javaslom hogy menj be és kérdezz rá vagy kérj ki egy kondíciós listát.
A másik kérdés-blokkra majd egy jelenlegi BNet-es válaszol neked talán, én csak címszavakban:
1. h alakultak Kft?KFT-nek, de talán már RT-sedtek azóta.
2. mi a termék/szolgáltatás paletta,
Unit Linked termékek, kockázati és egyéb biztosítások, hitelközvetítés.
3. mely cégek a partnerek,
AXA, Uniqa, Generali főként + bankok, de hogy most melyek éppen nem tudom, nem foglalkoztam hitelekkel.
4. h szereznek ügyfelet,
Saját ismeretségi kör és onnan tovább ajánlások alapján.
5. mi marad az üzletkötőknek, alapítóknak..?
Pozíciónként egyre több. Kezdőként nagyon kevés.
6. Jövő?
Passz, erről talán egy jelenlegi BNet-es tudna mondani valamit.
7. Versenytársaktól mi különbözteti meg?
Marketingben nagyon erősek és sokan vannak.
Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest