Hirdetés

Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

    A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a. Törvények szabályozzák, hogy ilyen tevékenységet ki végezhet. Egy Bnetes tanácsadó, vagy regisztrált pénzügyi tervező nem végezhet.

    A biztosításközvetítőktől 2 évig írják vissza a UL jutalékot, utána szabadok mint a madár és a folytatólagos díjból már csak egész jelentéktelen összeget kapnak. (éves 1-3%)

    Tehát kötéstől számított 2 év múlva az üzletkötődet csak az etikus magatartás tartja melletted és a további üzletek reménye. Szerintem ez nem baj és még helyeselni is tudom egészen addig, amíg a statisztika nem azt mutatja, hogy a többség inkább visszamegy az eredeti szakmájába, vagy másik cégnél folytatja a tevékenységet. Én spec a mostani cégemnél is támogatom a régi ügyfeleimet, pedig - mivel a Bnetet elhagytam -, már azt a minimálisat sem kapom értük. De ha úgy vennék észre az érdekmúlást, hogy elkezdem lesz@..ni a fejüket... Nem az ő hibájuk, hogy céget váltottam, de különösen nem, hogy szerződést kötöttek az én javaslatomra.

    Szóval visszatérve hozzád és az összes ügyfélhez, aki UL-t köt:
    Ez már nem egy bankbetét, ahol kamatot garantálnak, tehát kockázatot vállalsz. Az is a kockázataid közé tartozik, hogy tanácsok nélkül maradsz. Rendszeres infókra van szükséged, ezek biztos forrásaira, valamint minden esetben önálló döntésekre és cselekvésre. Ez az említett heti 1-2 óra ráfordítással megoldható. Talán ennyi sem szükséges. De ez oldaná meg a tanácsadó problémádat. Nem is gondolod, mennyire közel vagy ahhoz, hogy nem kell fizetned drága pénzért vagyonkezelőt, értelmes és intelligens a hozzáállásod, fog menni a befektetésed önálló kezelése is. Ezt azért tudom, mert 5*8 órát foglalkozom vele.

    "Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak."

    A példám pedig jó: rugalmasság az is, hogy az alapok közt váltogathatsz a piaci helyzetnek megfelelően, ezt nem kell vitatnom. Csak azt mondom, hogy ha bármilyen okból nem tudod fizetni a szerződésedet (jaaaa, hogy ezt nem tudod elképzelni? szeeerencsés), a befizetett pénzed töredékét kapod vissza. Természetesen tudok olyan termék változatot, amiben ez nem olyan súlyos (igen, vannak még humánus termékfejlesztők:))

    És újra és újra igen, igen, tudok olyan befektetést, amiről beszélek. Ez lehet UL termék, tőzsde, forex, bármi.

Aktív témák