Hirdetés

Aktív témák

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4122 üzenetére

    "hosszas keresés után a Bnetnél találtad meg"
    Ennek egyszerű oka van, itt olvastam olyan gondolatokat, amik megoldást kínáltak az általam már felfedezett problémákra. Kb. 10 éve jutottam oda először, hogy jobb, ha a nyugdíjat úgyahogyvan elfelejtem. Na de mit tegyen az ember... Először elhessegettem problémát, aztán néztem valamit, aztán kerestem már... végül igen egyértelműen láttam leírva a dolgokat - és ez a bnetnél volt.

    "jelenleg mi motiválja, hogy a hozamod nagyobb legyen"
    Hát ez egy nagy gondom nekem. Fogalmam sincs. Ő már megkapta a jutalékát és nem tudom, hogy kap-e még a folyamatosból valamennyit. Talán motiválja, hogy ne vásároljam vissza (visszaírás ugye), vagy hogy ajánljak neki, vagy a többi pénzem - ami nem náluk van....
    De ez egy problémás pont.
    Jobb lenne nekem egy olyan konstrukció, ahol mondjuk negyed év végeken megnéznénk, hogy mennyi a hozam adott negyedévben és abból egy %-ot fizetnék neki. (Persze mi van, amikor minusz van -gondolom visszaírás, na de meddig .... szóval nem egy kiforrott koncepció)
    Tényleg ti tudorok, mennyiért mozgatnátok egy idegen portfóliót is ilyen rendszerben hozam %-ban? Kíváncsi lennék mit mondanak erre a szakik.

    "furcsállom, hogy mennyire vissza tudod mondani a Bnet sablon gondolatait"
    Ez valószínűleg azért van, mert azokat hallom. És azért ragadtam itt ezen az oldalon, hogy mást is halljak.
    A mondatok eleje meg azért jó, mert azt hiszem, hogy az alapelvek azok nagyon a helyükön vannak: öngondoskodás, életpálya-tervezés... fontossága.
    Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak.

    "félresiklott gondolat jelenik meg"
    Ezt egy kicsit jobban meg kéne világítanod, mert szerintem a példád nem jó:

    "Ilyen pl.: számodra felxibilitást jelent, hogy belső átváltási lehetőségek vannak."
    Lehet, hogy a rugalmasság kifejezés nem volt eléggé szakmai, vagy a szakmátokban mást neveztek így. Olyan a szerződésem, hogy van egy prospero alap, amiben több befektetési alapból válogathatok és bármikor szabadon válthatok. Tehát tehetem pénzpiaciba, kínaiba, indiaba, nyugatiba, oroszba.....
    Ezt értettem rugalmasság alatt.
    Tehát a befizetés nem bemegy és futamidő végéig változatlan állapotban van, hanem ezek között lehet váltogatni (és ha jól értettem Széltoló ezek között riszált). Mondjuk, ha nagyobb eséseket át lehet vészelni pénzpiaciban - már teljesen jóó!

    "Hát nem jobban éreznéd magad egy olyan szerződésben, ahol ez az időszak 3-5 év úgy, hogy ha úgy akarod a 20 éves céljaid nem sérülnek?"
    Tekintve, hogy a részcéljaim 20 évesek, annyira ez nem érdekes. Sokkal érdekesebb, hogy mennyi a hozam. Ha 4x5 év alatt a hozam ugyanakkora, akkor nyilván jobb az 5 éves. De hát van ilyen?
    Tudsz ilyent?

    "kikerülhetetlenül fizetsz egy "minimális" biztosítási díjat"
    Erre a részére nem emlékszem jól. Ami rémlik, hogy ha valami történik velem, akkor semmi plusz szolgáltatást nem kap a kedvezményezett, mert a bizt.összegen már túlnőtt az amit befizettem -és azt kapná meg hozammal növelten.

    "befogadónak aztán éppen nem neveznélek"
    Továbbra is azt a problémát látom mindkettőtőknél, hogy evidenciának veszitek, hogy ha valaki jól gondolkodik, akkor jó döntést tud hozni. Pedig ez bizony a ráfordított időn is múlik. Mondjuk a ti 5x8 vagy ki tudja mennyi órátok hetente, nincs meg senki másnak a többi foglalkozási ágakban.

    És újra kérdezem, hogy tudtok-e olyan befektetést, ami mondjuk olyasmi hozamokat hoz mint az aviva, de alacsonyabbak a költségei. És nem igényel különösebb kezelést, nem igényli, hogy tőzsdebrókerré képezzem ki magam. Mondjuk van rá heti 1-2 órám.

Aktív témák