Hirdetés

Aktív témák

  • Pörp

    senior tag

    válasz DrM #3500 üzenetére

    Lehet, hogy félreértettem, de akkor a tanácsadómat is... Mert ezesetben, nekem igen komolyan ki kell képezni magamat, és managelem a magam pénzét, ez nyilván a legtisztább módszer, de akkor ezt kell mondania a tanácsadónak, nem pedig azt, hogy "neked nem kell vele foglalkozni, majd én figyelem, szólok ha változtatni vagy belenyúlni kell, és megbeszéljük mi a legjobb lépés". Ez független attól, hogy az alapkezelő elvégzi azt amiért évente 1,73%-ot kap. Ha az én felelősségem (ami ok), akkor NE ajánlgassa Ő, hogy majd foglalkozik vele, hanem mondja azt, hogy megkeresni nekem a legjobb ajánlatot, én döntöm el, hogy beleugrok-e vagy sem, de ha belelépek képezzem ki magam... Illetve miért nyilatkozott úgy a bnet, hogy mostmár nem maradhat egy befektetés se kezeletlenül bnet oldalról, ha az én felelősségem a befektetett pénz, akkor mit izgul a bnet? NE befektetési tanácsadóknak hívják akkor magukat, hanem üzletkötőnek, mert akkor ez annyi nem több.

    Teljesen mindegy hogy mi a végzettsége, ha nem ért hozzá...
    Viszont ha üzletet akar kötni, értsen ahoz amit kitalál nekem, tudjon a kérdésekre válaszolni, és NE tanácsadónak hírdesse magát, és világosítson fel, hogy az üzeltkötés után ő akár a közepébe is sz**hat, semmi felelősség nem fogja terhelni, az hogy felajánlkozik és segít, csak egy baráti gesztus. Ergó ne azt nyomassa, hogy ő megold mindent ha baj van, mert ezek szerint nem kötelessége.

    [ Szerkesztve ]

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3499 üzenetére

    Jó kérdés...Ezzel a tétellel ilyen szintem még nem számoltam,pedig igazad lehet... Majd az ezzel többet foglalkozó fórumtársak megerősítik vagy cáfolják a díj mértékét.Az szent,hogy nem olcsók ezek a konstrukciók,de mint látod kitermelhető a költség.

    Ezt hogy érted? Én nem értek ezekhez...
    Rövid távon a piacokat a kapzsiság és rettegés mozgatja. Ebbe ásd bele első körben magad,aztán talán könnyebb a döntés.

    Ha csak befektetésre szánnál valami hasonló UL-t,akkor kis rendszeres vagy egyösszegű,de az előzőnél mindenképp eseti díj és ide dobáld a fölös pénzed.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz DrM #3500 üzenetére

    függetlenül tud nyilatkozni, nem érdekelt az üzletkötésben.
    Feltéve,ha hozzá tud szagolni a kérdéshez...:-)

  • Pörp

    senior tag

    válasz Széltoló #3502 üzenetére

    Az alapkezelői díjak, ha úgy vannak ahogy gondolom, az utolsó években már a 200.000Ft-ot fogják súrolni alulról. A 10.év után 100.000Ft csak az alapkezelői díjtétel. Ergó a végén nem csak arra kell számolni, hogy az éven meglegyen az 500.000, hanem a vége felé inkább az évi 700.000. Mindez abban az esetben, ha ezt az alapkezelői díjat egyösszegben kell befizetni minden évben. Persze ha jó a hozam 20 év után, akkor eltörpül ez a többletköltség, tiszta sor, csak számolgattam.

    Egyébként ha 20 év múlva jóval kevesebbet fog érni az a 10 misi, csak egy kiló kenyérre lesz elég, akkor mi történik?

    20év csak rövidtávnak számít?

    [ Szerkesztve ]

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3501 üzenetére

    Marketing. Kötnél velük szerződést ha azzal a szöveggel jönnének, hogy "itt a tuti, 20 évig nem nyúlhatsz hozzá, a spéci bnet kedvezmények miatt 2 év díja helyett 3-al nyúlunk le és még a felelősség is a itéd:D" Valószínűleg nincs még olyan régóta ott a "tanácsadó" a cégnél, még azt is el tudom képzelni hogy komolyan gondolta amit mondott. Az alapkezelő az 1,75-öt arra szedi hogy próbálja kiválasztani neked hogy ha van 5 kínai cég melyik lesz az a 3 amelyik ügyvezetője betonkeverő helyett nem házat sikkaszt magának, ezáltal a piaci átlagnál jobb hozamot ér el;). Ez viszont nem véd meg attól hogy ha kína és nem veszed ki belőle elég gyorsan a pénzed ne bukj rajta.
    Elég hamar bele lehet tanulni a dolgokba és évi 8-10% NETTÓ hozam eléréséhez nem is feltétlenül kell éjjel nappal figyelni az árfolyamokat.

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3501 üzenetére

    Mert ezesetben, nekem igen komolyan ki kell képezni magamat, és managelem a magam pénzét, ez nyilván a legtisztább módszer
    Ezt én erősen támogatnám...:-)

    "neked nem kell vele foglalkozni, majd én figyelem, szólok ha változtatni vagy belenyúlni kell, és megbeszéljük mi a legjobb lépés".
    Ha így tenne,akkor nehezen tudna bármit is eladni:-)
    Duma-duma-duma,de éppen ez kell az átlagos ügyfélnek:-)

    Illetve miért nyilatkozott úgy a bnet, hogy mostmár nem maradhat egy befektetés se kezeletlenül bnet oldalról?
    Mert,ha a te embered abbahagyná az ipart,akkor a szerződésed kezelését megkapja egy csapat,amely éppen arra teremtődött,hogy az otthagyott szerződésekkel foglalkozzon vagy más esetben megkaphatja az embered fölöttese is.

  • DrM

    csendes tag

    válasz Széltoló #3503 üzenetére

    Ha nem akkor majd megkérdezel valakit;)

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3504 üzenetére

    Nekem tetszik,ahogy számolgatsz...

    Egyébként ha 20 év múlva jóval kevesebbet fog érni az a 10 misi, csak egy kiló kenyérre lesz elég, akkor mi történik?
    Akkor azt hiszem,hogy mindannyian beszoptuk....:-)

    20év csak rövidtávnak számít?
    Ez már mindenképp számít.

  • Pörp

    senior tag

    válasz Széltoló #3506 üzenetére

    Mert,ha a te embered abbahagyná az ipart,akkor a szerződésed kezelését megkapja egy csapat,amely éppen arra teremtődött,hogy az otthagyott szerződésekkel foglalkozzon vagy más esetben megkaphatja az embered fölöttese is.

    Mit jelent a szerződés kezelése? Ha ez a befektetésem kezelését jelenti, akkor ez is csak a duma,duma,duma, mert épp írtad, hogy nekem kell kezelni, nem a bnetnek.

    Ha ez nem a befektetés kezelését jelenti, akkor mit?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Pörp #3510 üzenetére

    Kezded érteni:-)
    Nagyrészt csak duma van a magukat tanácsadóknak mondott tarsolyukban,de vannak valódi hozzáértők is-őket kell megtalálni,ami szerintem nagyon nehéz.( én már vázoltam egyszer,hogy szerintem mi mentén kellene elindulni,hogy megtalálható legyen)
    A fő probléma,hogy a rendszeres díj megállapításában ellenérdekben van az ügyfél és tanácsadó. A másik gond,hogy eddig még nem tudták kellően érdekeltté tenni a tanácsadót az ügyfél befektetésének a hatékony kezelésére. A nagy mínuszok esetén sincs szankció,de vastag pluszok esetén sincs ösztönző-szóval nyugodtan kóklerkedhet:-)

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3510 üzenetére

    Arra mindenképpen felhívják a figyelmed hogy komoly megtakarítási céljaid voltak és ha mást nem szerződéstől függően a első 2-3 év díját mindenképpen fizesd be:D
    Bocsánat, rettenetesen rosszindulatú vagyok :B

    'Trust the pilot'

  • Pörp

    senior tag

    A "tanácsadók" (mint kiderült inkább üzletkötők) kapnak jutalékot minden szerződés után. Ez a jutalékpénz honnan van előteremtve? Ha az alapkezelői díjtételből csorog vissza, akkor erősen üzletkötőhaszon orientált sok kötés. Ha nem az alapkezelőtől csorog vissza a pénz a bnet-hez, akkor honnan jut az üzletkötőnek az a kevéske pénz, amiért éjt nappalá téve dolgoznak?

  • Pörp

    senior tag

    válasz DrM #3505 üzenetére

    Most vettem észre a hsz-ed. :B

    Az alapkezelő az 1,75-öt arra szedi hogy próbálja kiválasztani neked hogy ha van 5 kínai cég melyik lesz az a 3 amelyik ügyvezetője betonkeverő helyett nem házat sikkaszt magának, ezáltal a piaci átlagnál jobb hozamot ér el.

    Világos, ok, dolgozik azért remélhetőleg az én érdekeimet is figyelembe véve, hogy jól járjak. Azonban ha úgymond a megfelelő cég keresése a feladat, akkor mi indokolja, hogy 10misinél díjként majdnem 200.000Ft-ot kér, 500.000Ft-nál meg 9000Ft-ot csak? Ugyanannyit kattint az egérrel... :D

    évi 8-10% NETTÓ hozam...

    Jól hangzik, kár hogy csak 20éves opcióval, vagy igen hosszú évek elkötelezésével lehet belevágni, ezt írtam korábban, hogy miért nem lehet "kipróbálni" 2-3éves lefutással, 2-3 év után jól csinálva is megvan a 8-10% hozam, van akinek elég lenne...

    [ Szerkesztve ]

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3514 üzenetére

    Ha mondok olyat ami 3 évre megköthető akkor az érdekel? ;]
    (figyeld a kis sarokbaszorítós köcsög üzletkötői fordulatot :)))

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3513 üzenetére

    Ez a jutalék biza jellemzően a kezdeti költség nevű tételből van előteremtve. Igazából azon csodálkozom hogy erre eddig nem figyeltél fel mert ez az első 2-3 éves befizetést gyakorlatilag el is tudja vinni egy remek mlm módozatnál... ha erről eddig nem beszélt a "tanácsadó" itt az ideje hogy rákérdezz.

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz Pörp #3514 üzenetére

    "...Ugyanannyit kattint az egérrel... "
    az egész alapért kattint annyit amennyit. Ha ebből a tortából te nagyobb szeletet eszel többet fizetsz érte. Félreértés ne essék, itt nem privát vagyonkezelésről van szó, vannak befektetési alapok x milliárd forint össztőkével és ha te úgy döntesz hogy belelapátolod a pénzed akkor arányosan viseled a költségeket.

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    Kedves DrM! Kedves Széltoló!

    ELőször is köszönöm a kiegészítéseket. Amikor idetaláltam erre a honlapra, azért gondoltam, hogy írok, mert tudok (érdemben is) hozzászólni, másrészt azt látom, nem csak olyan emberek írnak ide, akik "fikázni" tudnak, hanem tapasztalatuk is van, valamelyest rá is látnak a dolgokra, és ezekkel az emberekkel szívesen vitázok, a szó olyan értelmében, hogy eszmét cserélünk, megbeszéljük ki mit tud, összehasonlíthatóvá tesszük, és a matek ugye döntő; nem pedig sárdobálózás megy vita címszó alatt. Keresem mindig a nálam okosabb emberek társaságát, mivel szeretek tőlük tanulni.

    Látom már mi okozhatott félreértést, ezt kezelném most. A legfontosabb: KOMOLY, őszinte, egyenes, gerinces embernek tartom magam, ezért is foglalkozom ezzel, sok keresgélés után, ahol csak bnet és társai mézesmadzagja volt. Komoly oktatást kapok, komoly szakmai háttér van, és nem csak magukat pénzügyi tanácsadónak csúfolni merő egyének vannak, hanem a konkrét, tényleges munka, mint presztízs, tényleges, szakmai alapokra, tényekre helyezett tanácsadás, semmi máshoz nem adtam volna a nevem! Valljuk be, ott nem független tanácsadás van, hanem érdek, méghozzá jutalék. Ők számomra az ügynökök, akik az adott pénzintézetet képviselik (ügynök jelentése is, valamilyen ügy képviselete, de ez nem az ügyféléaz intézeté, de akkor könyörgöm, mitől független?).
    Pontosan ezért merem kijelenteni, hogy én nem vagyok ügynök, és NEM ÁRULOK semmit!!! Ezeket kérem helyretenni, mert ettől tartom magam profinak, és ettől tudom elit módon kiszolgálni az ügyfelet. :) Az alapvető probléma, amiért a korábbiakat írtam, ami nekem nem tetszik, az nem a termékekkel van, hanem az intézetek hozzáállásával, és én nem Rólatok beszélek, akik értenek annyira hozzá, hogy tudják kezelni az UL terméküket. Hanem nagy átlagban az emberek ezt nem tudják, mert nem értenek hozzá, nincsenek felvilágosítva, és a 600 000 UL is ezt bizonyítja, én ebből a szempontból néztem ezeket a dolgokat.
    A másik fontos dolog, az értelmezés!!! Kérlek Titeket, ha a hozzászólásomat idézitek, azt kellő körültekintéssel és tisztelettel tegyétek, ugyanis nem írtam olyat, hogy garancia van! Ebben a szakmában úgy gondolom nem szabad ilyet mondani( ezért vagyok különb az ügynököknél), ha csak abból indulok ki, hogy pl. a new york-i tőzsde a böfire is reagál, annyira érzékeny, mint amilyen maga a pénzpiac is, akkor ki mondja azt, hogy garanciát ad nekem erre, ha pl. elúszik a pénzem 50 százaléka, akkor garancia van, és ha más nem, saját zsebből kártalanít. pl. erre: az OTP 2008 őszén elindult 8300 ft-ról nagyon durván bukni, meg is állt 1272 ft-on. Csányi Sándor úgy reagált, gyerekek, válság van! Hagyjuk ezt, nekem sincs varázspálcám! Akkor jeleztük, hogy venni kellene, így mire felment 5700-ra, kerestünk az ügyfeleknek 400 százalékot!!! Hagyjuk ezt, nekem sincs varázspálcám! Szóval hagyjuk a garancia szót e tekintetben, erre nincs, figyelni kell, kezelni, és megoldható, hogy az emberek nem buknak rengeteget, de megint körbe értem, és megint ott tartunk, hogy nem igazán érdekük a pénzintézeteknek, hogy az emberek zsebeit pénzzel tömje meg... én legalább is sok ilyen nem találkoztam, persze a másik oldalon meg vannak az üvegpaloták.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3518 üzenetére

    Miért ekkora titok hogy hol dolgozol?

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    Megint a lényeget nem írtam le. :)
    Én Top Finance munkatárs vagyok. Mi szembe megyünk a legtöbb pénzintézettel, és ez nem tetszik nekik, ezért van egyfajta "közutálat" felénk, mert miután leülünk az ügyfelekkel, felvilágosítjuk őket a termékeikről, költségszerkezet stb. Legtöbbször vegyes, díjtartalékos életbiztosításokkal találkozom, amikről gyorsan ki lehet számolni, mennyi is van benne, hol tart, mióta fizeti stb. Átlagemberek ezeket azért kötik, hogy biztosítva legyen az életük, de mikor baj van, nincs olyan kiegészítő paramétere a biztosításnak, ami neki kellene, köpködés van ezért biztosító felé, amit megértek, de ezeket nem mondták el nekik. Másrészt a díjtartalék sem hozza az elvárt dolgokat, jó, ha felét ki tudják venni belőle, és az sem igaz, hogy 20 év után minden nyereséges. Sok sírást végig kellett ezért néznem, de ki merem jelenteni, hogy pénzügyi szempontból rendbe tettük ügyfeleink életét, miután olyat kaptak, amire szükségük van, és ami őket szolgálja.
    Nem az UL termékkel van bajom, a hozzáállással.
    Miután ezekről felvilágosítom a tisztelt ügyfelet, utána ő kéri a segítségemet, és ezért nem szeretnek minket, mert ahol megjelenek ügyféllel, onnan el is jön, attól az intézettől, van ahova nem is engednek be minket:) De miért nem tették meg ők? Megtehették volna... bárki megteheti ezt...
    Nekem személy szerint ezekből kifolyólag van egy komolyabb kockázati életbiztosításom, mivel sokat utazom. E mellett befektetésem van a Top Finance-nél, konkrétan: Signal Gold termék, ami Top Finance opciókkal érvényes, ez szintén UL termék!!! Tehát ezért nem szólom le a terméket, mert nem azzal van a baj, nagyon is tud felfelé menni, de ugyanígy lefelé is, és itt a nem mindegy! Ki hogyan kezeli! Általánosságban nem kezelik a pénzintézetek! Mi igen! Top Finance alkusz cég, és ezzel az aktív befektetés menedzsmenttel és 24 órás piacmonitoringgal vagyunk egyedülállóak a piacon, de kíváncsian hallgatom, ha tudtok jobbat!
    Top Finance, a közép európai befektetési és tanácsadó intézet munkatársa vagyok, mint pénzügyi tanácsadó. Független, tényekre épülő tanácsadást végzünk, személyre szabott pénzügyi elemzést végzünk mindenkivel, és ezt folyamatos, magas szintű képzésekkel érjük el, csak így lehet.
    Bárkinek szívesen állok a rendelkezésére, kérdezzetek nyugodtan!
    Peti

  • filo-p

    csendes tag

    válasz Pörp #3497 üzenetére

    Kedves Pörp!

    Az alapvető probléma a hozzáértéssel kapcsolatban szerintem mindösszesen annyi, hogy rossz a rendszer. Vagyis: ha valakinek van felsőfokú végzettsége, diplomája, akkor oszthatja az észt pénzügyi területen, függetlenül attól, hogy előtt műszaki területen volt, vagy akárhonnan fordult 180 fokkal ide, pénzügyre. Az összefüggést eddig nem sikerült elmagyaráznia nekem PSZÁF-es "szakembereknek" sem.
    Ha nincs diplomája valakinek, az elvégezhet egy BOI-s vizsgát, ott megint gyönyörű dolgokat oktatnak, konkrétan arról szólt, amit nekem is el kellett végeznem, hogy működhessek, hogy azt kell láttatni az ügyféllel, hogy minden miatta van, neki lesz jó, és jött a következő mondat, szó szerint idézem: "ez a látszat, minden szart el lehet nekik adni, volt egy olyan biztosítás, ami az országban egyetlen egy embernek volt, én adtam el, egy bencés szerzetesnek"
    Remek mondom, hajrá! És ezt végig kellett ülnöm, katasztrófa, olyan ügynök képzés megy, hogy öröm volt nézni, és ezek az ügynök tolják tele a piacot a csodálatos termékekkel, amiről azt sem tudják mi is az.
    Ez a nagy baj! Eljöttünk onnan, és azt azonnal el kell felejteni, mert ők azt sem tudják, hogy mi mit is végzünk. Ne haragudjatok az idézett szöveget nem mondom meg ki mondta! Bnet-nél is halom hozzá nem értő ügynök van, a marketing nagyon jó, olyan duma van, hogy tuti jó, de nem értenek hozzá, ügynökök, és ha kell, ha nem letolják az ügyfél torkán a terméket, mindezt független címszó alatt. Ők több terméket értékesítenek, és nagyon sok biztosító megégette már magát velük, de mégis hozzájuk fordulnak, mert tény, hogy az egyik legnagyobb M.o.-on, könnyen tudják tolni ezeket, és nagyon jutalék is van, a vezetők felé meg mégegyszer ekkor, ezért is van üvegpalota meg minden, de ha olyan jók lennének, nem kaptak volna a vezetőségi autók az elmúlt 1-2 évben annyi kromofágot... ez úgy gondolom magáért beszél---> dühös, pénzét vesztett, átvert ügyfél...

  • anagylevin

    csendes tag

    válasz Széltoló #3511 üzenetére

    Itt mindig elakadok. Mármint ezzel a befektetés-kezelés üggyel. Sztem az ügyfelek nagy többsége nem ért hozzá, kvázi nem is nagyon foglalkozik vele. A másik, hogy meggyőződésem a sok-sok (hasznos) érved ellenére, hogy könnyebben ráfaraghat az ide-oda tologatással, mintha nem csinálna semmit. Az átrakás sincs ingyen, ugye. Ha sokat ugrál, rámegy a lóvéja, nem?

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3520 üzenetére

    Ez eddig érdekes, tudnál még mesélni róla? Megmondom őszintén hogy nekem a Signal Gold nem túl meggyőző...

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz anagylevin #3522 üzenetére

    Szia!

    Jól látod a dolgokat, a befektetés kezelés sok mindenen tud változtatni, ha nem megfelelően csinálják, pont ezért szükséges hozzáértő ember, csoport.
    Ott kezdeném ezt a dolgot, amit már említettek itt korábban is. A legtöbb helyen 1 vagy 2 alkalommal az ügyfél rendelkezhet, hogy szeretné átrakni a pénzét, ezen pár alkalom ingyenes, de mivel nem értenek hozzá az emberek... mit tudnának ehhez hozzászólni.
    Az áthelyezés díja, miután már nem ingyenes, általában 1-2%, de 5%-ról is hallottam már, és találkoztam is vele. Az 1-2 % még nem tűnhet vészesnek, de azt figyelembe kell venni, hogy nagyon sok helyen úgy csinálják, hogy az áthelyezés 2 tranzakció abból áll, hogy valahonnan kiveszem a pénzem és máshova beteszem. Remek, számoljunk csak az 1%-kal, ez esetben, ha áthelyezem a pénzem( amit némi hozzáértés alapján kellene csak, nehogy bukóba tegyük át) az így már 2%. Ha nézzük az elmúlt éveket, nem kevésszer kellett átpakolgatni, de számoljunk csak 10 alkalommal, az 20 %. Így elkerültük a bukó tendenciákat, de a pénzünk 20 %-át levonták... mivel költségből élnek, ami azt jelenti az ő nyelvezetükön, hogy ebből gazdagodnak meg. Tehát nem buktad el a pénzed, csak "elátragoskadtad" :)De van olyan biztosító és olyan cég, ahol ezt ingyen meg is teszik!

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3523 üzenetére

    Természetesen tudok :)
    Az a titok, hogy nincs titok... ha őszinte kommunikációval szolgálunk ki egy ügyfelet, és ezt látja is, tapasztalja, meg is hálálja, és én ezért még akkor is talpon leszek, mikor b barátaink nem lesznek, és lesz mit takarítanom utánuk :S
    A lényeg, ha Te bemész a Signalhoz, és mondod, hogy szeretnél egy Signal Gold terméket, nagyszerű megveheted magadnak... de drágább konstrukció lesz és nem lesznek rá azok a dolgok érvényesek, mint ami nekem is van, tehát Top Finance opciókkal érvényes. Tehát önmagában a Signal Gold termék semmivel sem különb társainál. Említettem, hogy a Top Finance alkusz cég, és ezért mondhatom ki magamról, hogy független vagyok, mert nem képviselem semelyik pénzintézetet sem azáltal, hogy konkrétan ugyanazt a terméket árulnám jó jutalékért, mint amit Te magad is megvehetsz a Signal biztostónál. Olyan dolgokat alkudunk ki, amik nem elérhetőek normál esetben, alkuszok dolga, van 461 jelenleg. De ez nem lehet biztosíték ugye arra, hogy az jó is. Ebben az esetben vedd figyelembe, hogy 2 szerződés él, egy a biztosító felé, egy meg felénk, amiben le van írva, hogy a pénzre mi adjuk ki az utasításokat, és ezért nem is úgy kezelik, mint a többit. Ez biztosíték az ügyfél számára, mivel a bit kimondja, hogy amit pl. ma aláírsz pl. 20 éves futamidőre, arra végig az vonatkozik, nem lehet változtatni, legfőképpen nem egyoldalúan--> lásd bankok, hitelek stb. emberek belerokkannak az egyoldalú szerződésmódosításba, mivel a plusz költségeket az embereken hajtják be. Ha én megszűnnék, ami nem fog előfordulni :), a szerződés miatt végig az lesz és úgy, ahogy le van írva, ez törvényi kötelezettség.
    Tehát a Signal Gold terméket ennek fényében kell nézni, Top Finance opciókkal, amivel meg úgy alakítgatod, ahogy akarod.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz anagylevin #3522 üzenetére

    Szia Levin!
    Már sokan riogatták ezzel a drága átrakásos dologgal a publikumot,ezért újra:
    aviva:(én nem foglalkozom azzal,h az első kettő ingyenes,mert az nálam max 2 hét)
    min áthelyezési díj az myaviván alaponként 200HUF
    max 4500HUF(bármekkora összegre ennyi a max)
    a kettő között ha jól emlékszem 0,3%,de ne haragudjatok,hogy nem tudom pontosan, mert egyrészt már megírtam, másrészt meg még mindig azt mondom,hogy ezek a költségek bizony elhanyagolhatóak.
    Uniqára csak egyetlen áthelyezési költségre emlékszem fejből és az a maximum:2500HUF.

    A max összegek úgy hiszem pontosak,de nézzétek el nekem,ha a többi nem,mert én tényleg hetente dobálom,de soha nem foglalkozom velük.(ma uniqában vettem kelet európát és mindjárt avivában kezdek neki ugrani a szputnyiknak)

    Ha sokat ugrál, rámegy a lóvéja, nem?
    Ha jó az irány,akkor éppen ellenkezőleg:-)

  • Széltoló

    csendes tag

    Inkább arról beszéljünk,hogy új csúcson Amerika és az olaj...(az árutőzsdéket szétszedik)
    Marad-e még két napig legalább a trend?!:-)

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3525 üzenetére

    Mesélj a Top Finance opciókról! Kérlek írj konkrétumokat hogy azon túl hogy kezelitek a pénzem milyen előnyöm van belőle ha nálatok kötök szerződést!

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3529 üzenetére

    Ha azt mondom, hogy az áthelyezés ingyenes, akkor azt hiszem ez nagy dolog! Ugyanis Magyarországon egyetlen egy pénzintézet sem vállalta az ingyenes áthelyezéseket. A reakció annyi volt, hogy ne vicceljetek gyerekek, költségekből élünk. M.o.-on mindenki így reagált, ezért sem vagyunk hajlandóak ilyenekkel foglalkozni, aki nem hajlandó az innovációra, hogy az ügyfél fontos. És rájöttek, ha előbb adnak, utána kapnak is.
    Ehhez hozzákapcsolódik a 24 órás piacmonitoring, jól képzett piaci elemzőkkel. Ha várhatóan változás lesz, és bukóba fordulhat, áthelyezés lesz, és minden ilyenről az ügyfél tud, ugyanis abban a pillanatban felvesszük vele a kapcsolatot, hogy javasolt az áthelyezés, tehát nem önkéntesen tesszük, ha ért hozzá, megbeszéljük, ha nem akkor megoldjuk mi neki.
    Ezenkívül a költségszerkezetben annyi van, hogy az első 2 évből vonnak le 6 %-ot! Ezt 20 éven keresztül, nálam is, mivel annyi a futamidő, ez forintalapú. Ez kezeletlenül sem tud elfogyni, 20 év után nincs költség még a 6 % sem. 3. évtől azt csinálsz vele amit akarsz, növeled, csökkented, szünetelteted, eseti díj... és nő a pénzed :)
    Az elmúlt 70 évben a kezeletlen részvények hoztak 12,8 %-ot (dollárban), mi ezt kezeljük, így tudunk jóval felette teljesíteni.

  • filo-p

    csendes tag

    válasz Széltoló #3528 üzenetére

    Amerika úgy néz ki megindult ténylegesen is kifelé a válságból. Most kijött a Intel és a JP negyedéves gyorsjelentése, másrészről jobban is alakultak a kiskereskedelmi eladások, összességében ez eredményezte, hogy lázba jöttek a befektetők. :)
    El is indult felfelé a Dow Jones is, S&P is.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3530 üzenetére

    Miért nem 10 évre kötötted?

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3532 üzenetére

    Még fiatal vagyok. :) Ez forint alapú, de nem lesz gáz, ha átállás lesz euro-ra, ezek nem problémák. :)
    Van 10 éves konstrukció is, forint, euro alapú is. Mindenkinek azt keresem, amire szüksége van.
    Az enyémet majd megörökli a trónörökösöm. Ugyanis ezt is lehet, így lehet dinasztiális vagyonokat felhalmozni.

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3532 üzenetére

    Nézd, ha majd x múlva, miután feltőkésítettem magam, és esetleg úgy döntök, nem akarom tovább fizetni, akkor nem fizetem, kérhetem belőle az életjáradékomat is. Ez egy nagyon rugalmas konstrukció, tág variálhatósággal, hisz a lényeg az, hogy ne csak most mosolyogjunk, hanem 10 év múlva is. :)

  • monstaa

    csendes tag

    "Nagy itt a mágia...:-)" LOL! ...és tényleg! Úgy látom új csillagunk van. :) Forest nyugdíjba ment? Egyébként -csak hogy ne legyen teljesen off- én javaslom minden befektetni vágyónak, hogy olvassa el egyszer legalább a tőzsdei szakvizsga anyagát taglaló "tankönyvet" ahol négy modulba "sűrítették" az alapokat. Bár a szakvizsga sem diploma de egyetlen diplomával sem lehet kiváltani és "parkettre menni". Anélkül, hogy bárkit bántani akarnék egy kicsit én is "fázom" attól hogy a diploma bárkit tanácsadóvá tesz... Persze ez fordítva is igaz.

  • filo-p

    csendes tag

    Tulajdonképpen nem is nagyon van, ahol iskolarendszerben meg lehetne tanulni, ügynökösdit lehet tanulni, 4 nap alatt lehet valaki "pénzügyi szakember". Hajrá! Ilyen téren is lenne mit tanulni nyugatról, de az unió már orrunkra koppintott.
    Írországban pl. úgy megy, hogy kihalásos alapon lesz valaki pénzügyi tanácsadó. És ott ez nagyon komoly presztízs. Meg van határozva, hogy pl. 10 ezer emberre mennyi tanácsadó juthat.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3533 üzenetére

    Nem érted a kérdést. Milyen előnyöd van abból hogy 10 évnél hosszabb időre kötötted a saját szerződésed?

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3537 üzenetére

    pl. csak 6 % a kezelési költség, 10 éves futamidőnél 10 %

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3538 üzenetére

    Ezt most komolyan gondoltad?

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    Ettől függetlenül, hogy 20 éves az enyém, ha akarom a 3. évtől nem fizetek, akkor csak a bent lévő dolgozik, viszont esetibe itt is akkor rakok be, amikor akarok, és akkor is veszem ki.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3540 üzenetére

    És a kezdeti költség? Úgy látom tévedtél. Fizetsz mint a kisangyal a bent lévő pénzből...

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3541 üzenetére

    Nem érted, egyszer már leírtam, de lehet nem vagyok egyértelmű, viszont így itt annyira nem lehet, ez egy hosszabb beszélgetés mindig
    . Csak az első 2 évből vonnak le, és abból a futamidő végéig. Pl. első év 100 ft, ebből mínusz 6 %-->94; 2. év +100 ft, 194-6%--> 182, nos ha ezt levezeted húsz évre, anélkül, hogy bármilyen hozamot is számoltam volna erre, csak így önmagában sem fogy el, 59 körül van, de erre ugyanúgy van hozam, ráadásul, ha az első 2 évben befizetek 300 ezret évente, akkor plusz 3 %-ot kapok is, tehát magyarul csak 3 % jön le. És ez csak az első két évre vonatkozik, és a 3. évtől nincs abból levonás, hanem 100 %ban be van fektetve, csak az első 2 évből vonnak. 3. évtől azt csinálsz vele, amit akarsz, 5 év után kamatadómentesen is kiveheted mindet akár, nem perelhető, nem végrehajtható.
    Mivel így kezelve a kamatos kamatnak elég durva ereje tud lenni, nem is kívánom kivenni 20 év után sem, meg előbb sem, hanem csak a hozamait max, azt pedig havi járadékként is megtehetem, anélkül, hogy a tőke fogyna.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3542 üzenetére

    Nem akarok bunkó lenni de mennyi idős vagy?
    59-re ugyan annyi a hozam mint 200-ra? Ha 600e 6%-át vonják és megkapom 300e 3%-át bónuszként akkor csak 3%-át vonták le a 600e-nek? Baj van a matekoddal...

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3543 üzenetére

    Nekem nincs mit titkolnom, egyébként 26 éves vagyok.
    És a matekommal semmi baj nincs ezzel kapcsolatban, de amit válaszoltál nem értem... bocs, de most ott a katyvasz.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3544 üzenetére

    Házi feladat: olvasd el a Signal Gold feltételeit és próbáld meg értelmezni. Elismerem, nem egyszerű, de lesz miről érdemben társalogni holnap.

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3545 üzenetére

    Rendben, ehhez fáradt vagyok, de egy valamit érts meg, amit már elmondtam itt nem olyan régen. A Signal Gold termék így semmiben nem különbözik a többitől, talán nem is jobb.
    Amit én tudok Signal Gold termék Top Finance opciókkal, nagy különbség.
    Én tisztelettel beszéltem Veled, mint mindenkivel szoktam, de ugyanezen dolgokat visszafelé is elvárom! Elhiheted, hogy párszor elolvastam már, és azokban nem fogod megtalálni azokat, amikről kérdeztél és beszéltem Neked, de ha valamiről nem tudok valamit, nem okosítok ki senkit belőle.
    Leírtam azt is, hogy M.o.-on senki nem vállalt olyan dolgokat, amivel hajlandóak lettünk volna ügyfél elé állni, Németországban a Signal viszont igen, ezért dolgozunk vele, és a termékre amennyiben Top Finance-n keresztül veszi igénybe valaki olyan dolgok vonatkoznak, amiket nem fogsz magánál a Signal biztosítónál megkapni.

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3546 üzenetére

    Véleményem szerint rendszeresen ellentmondásba keveredsz saját magaddal, őszinteségről beszélsz de az általad kínált exluzív módozat speciális paramétereiről kimerítően nem nyilatkozol, sőt, próbálsz tévedésbe ejteni ("5 év után kamatadómentesen is kiveheted mindet akár, nem perelhető, nem végrehajtható"; kérlek javíts ki ha tévedek de tudtommal lehet Signal Gold-ot 5 éves tartamra 6% kezdeti költség mellett kötni...).
    Elismerem, rossz természetem van, tiszteletet csak olyan ember felé tanúsítok, aki a szerénység és hozzáértés erények közül legalább az egyiket gyakorolja; sajnos nálad egyiket sem tapasztalom.
    Sajnálom hogy a fenti okok miatt eddig érdemi vita nem tudott kibontakozni. Remélem a jövőben ez változni fog.
    Üdvözlettel, László

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • filo-p

    csendes tag

    válasz DrM #3547 üzenetére

    Kedves László!
    Az általad ellentmondásnak számító dolgok azért vannak, mert annyit nem vagy képes felfogni, hogy nem a Signal biztosítónál vagyok, és nem őket képviselem, hanem oka van,miért is velük alakítottuk ki a koncepciót, amit már elmondtam. Amíg ezen lovagolsz, valóban nem lesz érdemi beszélgetés, de az elmúlt pár hozzászólás alapján, amikor ezt többször jeleztem... úgy gondolom nem nekem kellene ezen változtatni.
    És a komoly emberre visszatérve, én nem rágalmaztalak, és amíg nem tudsz felfogni valamit, és nem beszélted át a dolgokat az adott témában, Te ezek szerint megteheted azt, hogy bárkit lefikázhatsz. Ismételten megkérnélek arra, ha engem idézel, azt pontosan tedd!!! Egyszer már volt ilyen, azért osztottál, amit nem mondtam! Én megint nem mondtam, hogy nem tudsz 5 éves időtartamra kötni. Hajrá! Bemész a Signal-hoz, azt kötsz,amit akarsz!
    Érdemi beszélgetés így valóban nem fog kialakulni, amíg a butaságon lovagolsz, már elnézést. Nagyon szívesen leülök Veled, megmutatok mindent, mert azt látom, nem érted, és nem is akarod, viszont úgy érzed megteheted, hogy földbe döngölhetsz embereket. Nekem nincs mit titkolnom, bármit megmutatok és leteszek Eléd, de amíg ilyen hozzáállásod van, hogy a Signal Gold terméken lovagolsz, én pedig Signal Gold Top Finance opciókról beszélek, amit leírtam nem is egyszer, így csak gratulálni tudok. Össze akarsz hasonlítani almát és körtét, amit nem igazán lehet, pedig mindegyik gyümölcs... Privátban, vagy személyesen megbeszélem szívesen Veled, de nem itt így, mert nem is vagy hajlandó befogadni dolgokat, és ezt nem is lehet itt írásban megtenni. Viszont Te tisztelet címszó alatt megteheted azt, hogy x ember előtt ismeretlenül pocskondiázol, anélkül, hogy tudnád miről van szó és mit is csinálok pontosan. Ehhez csak gratulálni tudok! És máris megérkeztünk a Te tiszteletedhez és szerénységedhez, bravó. Hozzáértésedet nem firtatom, ugyanis nem ismerlek, nem tudom mit is csinálsz, így ismeretlenül úgy érzem nincs jogom bárkit is bírálni!

  • DrM

    csendes tag

    válasz filo-p #3548 üzenetére

    Úgy látom a konkrétumok valahogy megint kimaradtak... elmeséled, hogy mi az összes opció vagy nem?

    'Trust the pilot'

  • deedee

    őstag

    üdv

    olvasván a topikot,assz'em sz@rban vagyok..... :DDD Bocs a dúrva sorokért...
    de talán még van remény....

    A lényeg,hogy signal gold 20 éves konstrukcióm van,260 k az éves egyösszegű befizetés.Most nem vagyok benne biztos, majd megnézem otthon,de 50% magyar részvény és 50% külföldi részvény a portfólióm.....Talán.... :U Na itt látszik,hogy az átlag ember mennyire nem követi a dolgokat és a pénzpiac változásait.Évek óta nem is változtattam a portfólión... :U

    Csak fizetek már 6-7 éve és várom a csodát ha lejár a kötvény ;]

    A pillanatnyi lejárati ősszeg kb annyi,amennyi az eddig befizetett pénzem lenne ha bankban kamatoztattam volna a pénzem.Tehát ugyanott vagyok,de legalább biztosítva is vagyok.Viszont az 5. évtől vettem észre,hogy a befizetések és a pillanatnyi érték pozitív irányban eltér.Vagyis nem évi 260k-val nő az értéke,hanem többel...és mindíg egyre több az a több,ami az arányokat illeti....Remélem érthetően fogalmaztam... :B
    Szóval én bízom benne,hogy 13 év múlva ha lejár,akkor igenis "nagyot" kaszálok vele... ;]

Aktív témák