Hirdetés

Aktív témák

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    Sziasztok, na visszaérkeztem :-)

    azigazforest (4031)
    "naivitásod lenyűgöző.."
    Ez lehet, hogy így van és kétségtelenül nem szerencsés egy farkasokkal teli környezetben :) De érdekelne, hogy mi naivitás van azokban az alapelvekben, amiket leírtam. Szerintem lényeges, hogy ezeket be kell tartani és akkor nem lehet baj.
    "bajba kerülhetsz, ha így kezeled a szerződésedet.."
    dehát hogyan?? megkötöttem és nem nyúlok hozzá - lehetőleg 20 évig
    "csak aggódunk.."
    Ezt köszönöm mindenkinek :))
    Alapvetően ami a pénzem hozamát meghatározza az az, hogy hogyan teljesítenek a bef.alapok (alapkezelők) és nem a brokernet.
    Mégegyszer: hosszútávban (20 évben) gondolkodom és nem szándékozom korábban megszüntetni, amit kötöttem.

    filo-p (4041)
    "vedd észre, hogy egyik kijelentésed a másik után dől be"
    Már írtam néhány oldalnyi szöveget, de ebből még csak egy mondatom dőlt be, amit el is ismertem. Szóval ez a szöveged így nem állja meg a helyét.
    "nem vagy hajlandó befogadni az információt"
    Könyörgöm milyen információt? Hol hangzott el információ azon kívül, hogy a brokernet szar és szemét? Nem látom a különböző befektetési lehetőségeket sorjázni, amelyek mind sokkal-sokkal jobbak, mint a brokernet által ajánlottak. (Nem mellesleg, honnan a fenéből lehetne tudni, hogy jobb-e valami más, mikor majd csak a jövőben fog mindez eldőlni)
    Utólag mindenki tudja, hogy 2009.márciusban otp-t kellett volna venni akár úgy is hogy eladod a házadat miatta.

    bill-getc (4046)
    "két-három év elteltével a szerződést díjmentesíttetik az ügyféllel"
    Ez tuti nagyon nem fair :((( , mert a költségek (máramit ígértek) az a teljes futamidőre befizetett összegre vonatkoznak - csak úgy jön ki a 4% körüli költség. Ha díjmentesítik, akkor ez megugrik nagyon magasra, hisz már levonták a költségeket de a befizetés nem történik meg. Rossz tanács, szemét tanácsadó!!

    Széltoló (4079)
    "nem cég,hanem ember függő a hatékonyság- "szaktudás"."
    Lehetséges, hogy nekem szimplán szerencsém volt - legalábbis itt olvasva a sok szerencsétlenül jártat. :(

    Nekem egy kívánságom van ezzel a befektetésemmel:
    20 év múlva adja ki a befektetett összegek 12%-os kamatos kamattal növelt összegét plusz inflációt. Ha ezt tudni fogja, akkor elégedett leszek maximálisan!! Még akkor is, ha lehetett volna ennél is jobb. (Biztos, hogy lehetne, hisz utólag mindenki marha okos)

    Azt írjátok, hogy úgy tűnik mintha a brokernetet védeném. Látom, hogy itt rengeteg haragvó ember van, de nekem attól még jók a tapasztalataim és le is írom - több szem.. ugyebár..

    Mondjuk olyan valóban érdekelne, hogy valaki végre mondjon már jobb befektetést, mint mondjuk az brokernet által forgalmazott avivás ul.

  • ÖregSam

    csendes tag

    válasz #15143680 #4090 üzenetére

    Azt hallottunk korábban, hogy mintegy 1000-1500 embernek küldték ki az 1 millás felszólítást.
    Csak 100 -an támadták volna meg??? Biztosak az információid?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4101 üzenetére

    Nem látom a különböző befektetési lehetőségeket sorjázni, amelyek mind sokkal-sokkal jobbak, mint a brokernet által ajánlottak.
    Egy elhangzott,mégpedig az értékpapír számla. A részvények beválogatásához kell némi szakértelem, ám semmivel sem több mint egy olyan ul-hez,amiről te írsz, mert ha jól értem,akkor a lényeg az, hogy válaszunk részvényalapokat és tervezzünk 20 évre.
    Ilyen megfontolással az értékpapír számla olcsóbb , mint az egyébként általam is nagyra tartott aviva játék, hisz utóbbiak 10 éven át kb 13%-ot vonnak el, míg a erstéék(és még sokan mások is valószínűleg) 250 huf havi számlavezetési díj mellett dolgoznak. Utóbbinál az adok- veszek is olcsóbb, mert ritkán kell és nincs elhelyezéskor mínusz 2%(pplusz)- 5%)rendszeres) költség. Gyakori áthelyezgetéseknél már az aviva olcsóbb, ha a ppluszon nagyságrendekkel nagyobb az összeg, mint a rendszeresen.

    A 20 év utáni éves 12% infláció feletti elvárás túlzó, hisz éppen te voltál,aki beszélt hasonló éves értékpapír teljesítményről, de ebben ugye nem voltak benne a költségek, melyek nagyságát szépen mutatják az én 5 éves rendszeres biztosításom "robbantott rajza"
    Értem én, hogy elvileg a Te ul- edet évente- egyszer kétszer átnézik és döntenek felőle, csak valahogy én ettől nem volnék nyugodt... Az én legfontosabb üzenetem valóban az volt, hogy foglalkozz magad vele, mert lehet, hogy jobb lehetsz, mint a bnetes gurud, ám az írásaidból inkább az jön le, hogy magad vagy az a bizonyos bnetes tudor- ettől függetlenül az üzenetem változatlan, melybe rossz szándék nem szorult...
    (Nem mellesleg, honnan a fenéből lehetne tudni, hogy jobb-e valami más, mikor majd csak a jövőben fog mindez eldőlni)
    E mondatoddal bizony már előre cáfolsz bármilyen lehetséges teóriát, hisz előre elutasítod, mondván csak évek múlva lesz kézzel fogható az eredmény, de ne feledd, így a saját elvárásaid is(egyébként is) csak teóriák...:-)

    Lehetséges, hogy nekem szimplán szerencsém volt - legalábbis itt olvasva a sok szerencsétlenül jártat. :(
    Különösebben nem izgatnak a "szerencsétlenül jártak", hisz szervesen hozzájárultak a saját bukásukhoz. Ez a téma még sokáig aktuális lesz a deviza hitel aspektusában. Ki kellene mondani, hogy nincs megoldás. A frank erősödik a forintunk meg cikázik- utóbbiról tehetnek a "nagyjaink" előbbi meg tőlünk független. Mozgatják- spekulálnak a frankra és bizony gyakorta a forintunk ellenében.
    Ul: el akarták hinni a tisztelt ügyfelek a nagy hozamokat- nyalni akarták a mézes madzagot, amit persze szépen megtáncoltatva el is húztak előttük. Csapda volt, melyben azóta is pihennek együtt az egész szakmával. Utóbbi sem izgat, mert nem vagyok része, de kár érte, mert csinálhattuk volna jól is ugyanilyen erővel...

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4101 üzenetére

    3953 olvasd csak el, ha kétségeid vannak a magas költségek felől.
    Az utóbbi másfél év alatt baromi sok munkát tettem bele, hogy csinosodjék az összeg. Én is jónak tartom, de érdekelne, hogy hány százaléka az öt éves Ul- eknek van most egyáltalán csak nullán aktuális értéken...

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4101 üzenetére

    Ezeket a befektetéseket szerintem kezelni kell. Ha beleülsz egy pozícióba 20 évig, számomra alapvető érdektelenséget tükröz, de talán beszélgessünk erről 10 év múlva, amikor megkérdezünk néhány hozzád hasonló ügyfelet, milyen befektetési teljesítményt sikerült kisajtolni a UL-ből? Válaszként pont ugyanolyan csalódott motyogást, vagy esetleg kirohanást várok, amilyeneket mostanában lehet hallani az első lejáró 10 éves szerződések tulajdonosaitól: "ha bankba teszem, jobban járok". A jelenlegi vélemények közt van az "ez egy szar", "hülyeség volt", "átvertek", "soha többet biztosítás", "a biztosítók rohadékok" meg még durvábbak is. Az ok pedig mindegyiknél ugyanaz volt: 10 évre magára hagytak egy pénzügyi terméket, aminek árfolyamkockázata van. (az okok közt van az is, hogy utólag mindig kidobott pénznek tűnik a kockázati fedezetekre fordított összeg és olykor ez is sokat elvisz a befizetett díjakból)

    Kizárólag erre gondoltam, és kívánom hogy az elkövetkező 20 évben csakis árfolyam emelkedésben legyen részünk. Csoda lenne, de kívánom.

    A megtakarítási céljaidban nagyon is helyes gondolat a 20 évre szóló tervezés. Nem mindegy azonban, hogyan valósítod meg. Nem tudom érzed-e, hogy a legnagyobb hangsúly a megvalósítás és a megvalósulás között van. Utóbbi szerencse kérdése, előbbi tudatos dolog.

    A naivitásod csak annyi, hogy mennyire megbízol a tanácsadódban. A tervezés kényszerét jól át tudta adni és ebben semmi probléma nincs. A megvalósítás részét illetően vagy túl naiv. Én a helyedben törekednék rá, hogy tanácsadó nélkül is megvalósítható legyen az a nagyon helyénvaló 20 éves terved. De ehhez jobban bele kéne ásnod magad (és minden UL szerződőnek)

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz ÖregSam #4102 üzenetére

    engem felhívott egy másik szakmai vonal (nem akiknél korábban voltam), hogy ha visszalépek, spongyát borítanak az egészre

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #4105 üzenetére

    ráadásul a többség csak irigykedve nézi, miket varázsolsz az esetin....
    nekik esélytelen ekkora hozamokat elérni

    mennyi kezdeti ktg elvonás van a szerződéseden? 2 éves díj?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #4103 üzenetére

    én asszem mindenki attól fél, hogy újabb teher az amúgy is zsúfolt hétköznapokban, hogy kezelni kell a pénzt, infókat feldlgozni, értelmezni, döntéseket hozni (A SZABAD IDŐBEN, AMIKOR LEHET PIHENNI IS!!!)

    Őket nagyon nehezen győződ meg egyáltalán arról, hogy törődjenek a pénzügyeikkel. Ők már azt hiszik az is törődés, ha nem a bankba rakják. Ha tudnák hogy sok esetben pont ezzel rontanak a helyzeten...

    A TBSZ valóban a legjobb költségszerkezetű befektetési forma (adózás szempontjából még EU színvonalúnak is mondható), de a kockázat megint csak a szakértelem megléte, vagy hiánya. Jójó, tudomtudom, de befektetési döntések meghozatala csak neked tűnik ilyen egyszerűnek. Azért remélem nem hiába jártatjuk a szánkat és egyre többen beépítik az általános műveltségükbe.

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz azigazforest #4107 üzenetére

    Hi!

    Erről a történetről lehet többet is tudni? Ez nagyon érdekes!

    Felhatalmaztak valakiket h hívják vissza az embereket? Megy a mutyizás? Akiket én ismerek azok közül egyik sem kapott.

    A Kostevc visszahivatja az embereit? Mit gondol? Beleszarik a szájukba aztán csókolózni akar?

    Betegek!

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #4108 üzenetére

    Az esetin valóban csuda dolgok történtek az elmúlt másfél évben, viszont tavaly augusztus után, most megint összehoztam egy 1.4%-os mínusz ügyletet, melynek oka csupán a forint erősödés volt. Valahogy kibírom, de frusztrál a mínusztalan sorozat megtörése:-) Tudom, hogy Te érted, de mások csak akkor fogják, ha játszanak szenvedéllyel.

    mennyi kezdeti ktg elvonás van a szerződéseden? 2 éves díj?
    Igen, ez még az a verzió, hogy a két év alatt képzett kezdeti egységeket évente százalékosan vonják évfordulós költségelvonás címén.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #4109 üzenetére

    Azért remélem nem hiába jártatjuk a szánkat és egyre többen beépítik az általános műveltségükbe.
    Iskolában kell, hogy tanítsák az alapokat, remélem mihamarabb a döntéshozók is rájönnek erre...

  • S80_f_index

    csendes tag

    ó-ó, hova lettek a 4090-4094. sz. hozzászólások? :Y
    miről maradtam le? :F

    Svenska80

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz bill.getc #4110 üzenetére

    Vannak üzleti ügyeim, ami miatt még tartottam régiekkel a kapcsolatot. Szerencsémre nem tartanak rossz értékesítőnek, és ismered a Bneteseket: mindenki dolgozzon az ő Mátrixukban, mert ott a legjobb. Ezzel az én termékemet és cégemet illetően hasonlóképp vagyok, de b@...a a csőrüket, hogy ez nem a Bnet. Egyszer az egyik megkeresett: szerinte a legjobb megoldás az lenne, ha befizetném az 1 millkát. Ha szerintem mégsem, akkor tud egy jobbat - elintézi a 7/3-as Bnetes vezetőnél, hogy nekem borítsanak fátylat a kis kitérőmre, amit nyilván zavart elmeállapotban és fegyveres kényszer hatása alatt tettem.

    Tudod a legcsúnyább, hogy elgondolkodtam az ajánlaton.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #4111 üzenetére

    Igen igen, ez elég magas. Van újabb termék az AVIVA palettán?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #4112 üzenetére

    de nem csak pénzügyekből....

    nem politizálni akarok, de az "átkos" még nem olyan régen ért véget. A "szoci" oktatási rendszer két teljes generációt rontott el azzal, hogy egyszerűen kivette a gondolatvilágból az öngondoskodás igényét, sőt a lehetőségét is korlátozta. Manapság életszemléletet is és életvitelt is tanulni kéne, de ez már egy másik fórum és hosszabb értekezések. Mindenesetre a negatív életszemlélet megakadályozza, hogy túllépjünk a tudatlanságon, a lustaságon és a gyanakváson. Ezek után nem kell csodálkozni, ha nincs lelkesedés. Aki ma el akarja érni a céljait, két teljes életfeladatot kell teljesítsen egyszerre.

    Érdemes megnézni néhány külföldi oktatási rendszerben a tantárgyakat. Svájcban pl van háztartási ismeretek tantárgy, benne háztartási pénzügyek (meg életpálya tervezés, meg anyagi biztonság, meg csupa ilyen biztosító-ügynökös hülyeségek ;) )

    Más: Ausztriában a lakosság 80%-a igénybe veszi még azt az 1,5%-os állami támogatást is, amit lakáscélú ráfordításokra lehet használni. Itthon győzködni kell az embereket, hogy 30%-ot elfogadjanak. Azt hiszik, segély, vagy valami illegális dolog.

    Sorolhatnám a példákat és valóban az a legnagyobb baj, hogy alig AKAR valaki hosszabb távban gondolkodni a másnapi ebédnél. Erről szívesen nyitnék új topicot.

    És hogy tényleg ne politizáljunk: a mai napig senkinek sem érdeke, hogy a lakosság felvilágosultabb legyen.

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz S80_f_index #4113 üzenetére

    4090-4093 hszeket 4094-ben a szerző maga törtöltette.
    habár én iróniának vettem a töröltetést...

    [ Szerkesztve ]

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #4115 üzenetére

    Az egyszeri összegesük volt rendkívül olcsó, de azok már eurósan sem elérhetőek.
    Dr M vágja a palettát, én már nem követem. Anno rendszeresben ezek a költségek megegyeztek a Bnet által forgalmazottakkal.

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz Széltoló #4103 üzenetére

    Azt látom, hogy többeknek itt ez a szakmája, vagyis a pénzügyi tanácsadás, befektetés.
    Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen jól befektetni? (Mellesleg ti hogyan és miből keresnétek ti profik a tőzsdén, ha mindenki jófelé mozogna?? :) ) Tehát értékpapírszámla annak való, aki ezzel foglalkozásszerűen vagy majdnem foglalkozásszerűen foglalkozik. Ez azt jelenti (csak saccolom), hogy napi 1-2-3 órát kell ezzel foglalkozni. Gondoljátok, hogy van olyan ország a világon, ahol ez így működik?

    Én már rég eldöntöttem, hogy befektetési alapokat fogok használni, ahol profi alapkezelő van. Én aztán nem akarok közvetlenül részvényekkel foglalkozni - ez tuti, mert akkora a kockázat...
    Ugyebár a bef.alapok is mozognak rendesen, tehát az sem teljesen jó, hogy csak betoljuk oda a pénzt és várunk 20 évet.
    Azt látom, hogy mindenképpen kell egy tanácsadó, aki ezzel foglalkozik és profi és akinek érdeke is, hogy nekem minél nagyobb legyen a hozamom. Szóval ennek a játéknak vannak költségei. Ha magam fektetek be és kezelem pláne, ha elkezelem, az jóval költségesebb lehet, mintha fizetek egy profinak.

    Nos ennél a pontnál valóban nagy kérdés, hogy ki és mi legyen az a profi. Brókernet, valami bank, biztosító ügynöke, független tanácsadó... ??
    A kérdés itt is: mi hozhat nekem többet?

    Fontosak a költségek. És ebből a szempontból valóban drága a Brókernet.
    Megnéztem én is az UL-emet. Nagyjából ilyesmi költségek vannak, mint te is írtad a (3953) hszedben.
    A tied is Aviva? És Brokernet is? A költségekből úgy tűnik...
    A befizetésre vetítve van vagy 12-14%. Ez tényleg sok.
    Még az a kérdésem, hogy te magad kezelted és váltogattál a bef.alapok között? Mert a hozam az bizony nem rossz!!

    "...elvileg a Te ul- edet évente- egyszer kétszer átnézik és döntenek felőle, csak valahogy én ettől nem volnék nyugodt"
    Nem-nem. Kapok rendszeresen információkat és ritkán ajánlást is, ha lépni kell. De én döntöm el! Ehhez felhasználhatom persze az info-kat tőlük, illetve tájékozódhatok máshol.
    Itt a döntés arra vonatkozik csak, hogy a lehetséges alapok között változtassak-e /váltsam-e át/

    "A 20 év utáni éves 12% infláció feletti elvárás túlzó"
    Hisz épp a te befektetésed hozott ennél magasabb hozamot egy igencsak nehéz időszakban!! 2006-2010. Lásd (3953)hszed.

    "a saját elvárásaid is(egyébként is) csak teóriák"
    Ez így van!! Az, hogy a nagy válság (1929) óta most jött csak el egy újabb nagy, nem jelenti azt, hogy ismét 80 év múlva lesz a következő. Tehát a köv. 20 év alatt jöhetnek még és jönni is fognak nehéz idők!. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy 1-2-3 évvel korábban már el lehet kezdeni a kiszállást valami okos stratégiával.

    "magad vagy az a bizonyos bnetes"
    Nem, nem vagyok :-) :-) De bnetes befektetésem van és egyelőre elégedett vagyok vele. Ettől még azokat a szemétségeket, amiket itt olvastam én is elítélem, de nagyon!! És igazából nem csak az ügynökök, de a bnet is sáros. Elsősorban az a hülye mlm rendszer, ami ilyen agresszív. (más kérdés, hogy vajon ma hogy nézne ki a bnet, ha nem mlm-ben dolgoztak volna... ?? - ki tudja...)

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4106 üzenetére

    "Ha beleülsz egy pozícióba 20 évig.."
    nem is így értettem /rosszul fejeztem ki magam
    beszálltam egy ul-be és ebben akarok maradni 20 évig, mert úgy választottam, hogy elég flexibilisnek tűnt (belső választási/váltási lehetőségek vannak) - de szerintem te jobban ismered, ha bnetes voltál - prospero aviva

    "soha többet biztosítás"
    Ez tulajdonképpen nem biztosítás - mert már az első két évben túlszaladtunk a biztosítási összegen - ez csak egy ernyő a befektetés fölött

    "A naivitásod csak annyi, hogy mennyire megbízol a tanácsadódban. A tervezés kényszerét jól át tudta adni... ".
    Én kerestem meg őket egész határozott 20 éves céllal - pont a tervezés kényszerét nem kellett átadni. Viszont ami hiányzik nálam az a szaktudás, ahogy az egészet kezelni kell. És ez nem alapműveltség kérdése, hanem információk és döntés kérdése.
    Ezért kell nekem tanácsadó.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4119 üzenetére

    Egy magyar bef alap és esetleg az általam vadul szétporlasztott dájrekt választott részvények között nincs semmilyen kockázatbéli különbség, hisz ha akarom, akkor kb az általuk beválogatott részvényeket hasonló súlyozással tudom megvenni- ha akarom.:-)(másolószéltolóalapkezelő)
    Tudom, hogy bef alapból több piacot tudok játszani, de már ez is elérhető direktben is és ott is tudnám alkalmazni a fenti módszert. Ne felejtsük el, hogy rövid távon a piacok igen hasonlóan mozognak.

    Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen jól befektetni?
    Biz nem, de a válaszom neked volt címezve és ha elkezdesz érdeklődni, akkor elfajulhat...:-))

    (Mellesleg ti hogyan és miből keresnétek ti profik a tőzsdén, ha mindenki jófelé mozogna?? :) )
    Én éppen azt teszem- megkeresem az áramlat irányát és vitetem magam...:-)( ritkán kifizetődő trenddel szembe menni)

    A tied is Aviva? És Brokernet is? A költségekből úgy tűnik...
    Az.

    Még az a kérdésem, hogy te magad kezelted és váltogattál a bef.alapok között? Mert a hozam az bizony nem rossz!!
    Én játszatom.

    Hisz épp a te befektetésed hozott ennél magasabb hozamot egy igencsak nehéz időszakban!! 2006-2010. Lásd (3953)hszed.
    :DD Itt most nem működik a fegyvered sokadik átfordítása, mert vannak egyenlőbbek... Ha az átlag hasonló hozammal állna, akkor valszeg ez a fórum már bedőlt volna... Ilyet is lehet, de ezt itt már többször elmondtam, hogy ez a hozam és az általam gyakorta mutatott riszálás egy tanácsadótól nem elvárható.

    1-2-3 évvel korábban már el lehet kezdeni a kiszállást valami okos stratégiával.
    Ez úgy lehet...

    Elsősorban az a hülye mlm rendszer, ami ilyen agresszív.
    Nem az mlm agresszív, hanem maga az ember.

    (más kérdés, hogy vajon ma hogy nézne ki a bnet, ha nem mlm-ben dolgoztak volna... ?? - ki tudja...)
    Nekem nincsenek illúzióim...:-)))

    Egy rendkívül rosszindulatú kívánság: legyen mindenkinek átlagosan 15% éves hozama, de lebegtessék meg előtte a 30% elérhetőségét. Ej, de önismeretre nevelő kis teszt volna ez...:-)))

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4119 üzenetére

    "Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen"
    a jó befektetéshez szükséges bonyi dolgokról itt nem is beszélünk, csak a sok nyavalygásra (nem tőled) megpróbáljuk meghatározni, hogy szerintünk mi a legkevesebb, amit tudni kéne ahhoz, hogy az ügyfél gazellákat ne rágják meg az ügynök krokodilok.

    Informatikát sem kellett tudni addig, amíg nem lett az alaptanterv része...

    "Én már rég eldöntöttem, hogy befektetési alapokat fogok használni, ahol profi alapkezelő van"
    még mindig irigylem a naivságodat, ha ezt hosszas keresés után a Bnetnél találtad meg

    "és akinek érdeke is, hogy nekem minél nagyobb legyen a hozamom"
    Értem, ezt az embert megtaláltad a Bnetnél, rendben. Jelenleg mi motiválja, hogy a hozamod nagyobb legyen? Most ez nem froclizás, hiszen van ilyen ok. A kérdés, hogy az esetében ez fennáll-e.

    bocs hogy beledumáltam, de olyan naivitás sugárzik a mondandódból, ami számomra kizárja hogy annyira megalapozott a választásod, mint ahogy hiszed.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4120 üzenetére

    az égvilágon semmiről nem akarlak meggyőzni, de furcsállom, hogy mennyire vissza tudod mondani a Bnet sablon gondolatait. A mondataid eleje jól indul, de rá lehet ismerni a Bnet félrevezető és üres frázisaira, a végén pedig valami félresiklott gondolat jelenik meg. Ilyen pl.: számodra felxibilitást jelent, hogy belső átváltási lehetőségek vannak. Ez sajnos még Bnetes körökben is egy félremagyarázás. Ahogy emlékszem, a tanfolyamokon a rugalmassági pontok között a visszavásárlás, díjmentesítés és díjszüneteltetés hangzott el. Ezzel az erővel az is rugalmassági pont lehet, hogy önként írhatod alá.

    Befektetések rugalmasságánál elsősorban a likviditási tényezőket szoktuk megemlíteni, UL-nél ezek leginkább a kiszállás lehetőségei. Likviditás=hozzáférhetőség=készpénzre váltás. Ez pedig a te verziódnál (összes Bnetesnél) legalább 10 év, de inkább több. Hát nem jobban éreznéd magad egy olyan szerződésben, ahol ez az időszak 3-5 év úgy, hogy ha úgy akarod a 20 éves céljaid nem sérülnek? Számomra azért nem jó az ilyen, mert nincs 20 éves munkaszerződésem.

    És hogy ez nem biztosítás tulajdonképpen, hát aha. Biztos vagyok benne, hogy a te szerződésedben (mert Bnetes), kötelező jelleggel, kikerülhetetlenül fizetsz egy "minimális" biztosítási díjat. Még táblázatot is adtak hozzá, hogy hogyan kalkuláld ki az életkorodnak megfelelően a díját. Hát nem jobb lenne egy olyan 20 éves program amiben még ennyi biztosítási költséged sincs? Persze ha akarod akkor van, de ha nem...

    Jójó, én látom hogy egy racionális döntést hoztál, de a legnagyobb tisztelettel megjegyzem: befogadónak aztán éppen nem neveznélek.

    [ Szerkesztve ]

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz Széltoló #4121 üzenetére

    "egy magyar bef alap és esetleg az általam vadul szétporlasztott dájrekt választott részvények között nincs semmilyen kockázatbéli különbség"
    Ebben természetesen igazad van. De azt hiszem még mindig nem ment át, amit akartam közölni: Nekem az alapkezelő és a tanácsadó szerepe nagyon fontos az egészben. (A direkt esetben te magad vagy az alapkezelő és a tanácsadó is.)
    Az alapkezelő úgy kezeljen ahogy a legjobb hozamok jönnek ki (tehát csinálja azt, amit te csinálsz a választott részvényekkel) A tanácsadó meg szóljon, mikor kell váltani a bef.alapok között. Hozzáteszem, hogy egy darabig néztem, hogy alakulnak a bef.alapok árfolyamai és az általuk választott referenciahozam - hát nem volt lényegi eltérés. A tanácsadó meg eddig tette a dolgát.

    "ez a hozam és az általam gyakorta mutatott riszálás egy tanácsadótól nem elvárható"
    Pedig én ezt szívesen venném tanácsadótól, hogy a hozam érdekében tegyen meg mindent.

    Gondolkodtam a hozamon, amit produkáltál. Végül is lehet nem volt mégsem olyan nehéz /legalábbis utólag :) /, hisz ha a lejtmenet elején át tudtál szállni pénzpiaciba, akkor a főgond megoldódott. Hogy ezt miért nem léptették meg az ügyfeleikkel a bnetes tanácsadók?? -ezt nem igen értem.
    Azt megszámoltad már, hogy a sok riszálás mennyibe került neked? Gondolok itt arra, hogy váltási költségek, vételi-eladási közti különbség. És ezt összehasonlítottad-e a riszálás által elért hozammal? (Persze a nagy buktát -2008vége- érdemes ebből kiszűrni)

    "Nekem nincsenek illúzióim...:-)))"
    Annyira azért nem ismerem őket, de lehet az mlm röpítette őket ide. Más rendszerrel lehet, hogy kisebb/szerényebb cég lenne - itt erre gondoltam a tulajdonosok fejével gondolkodva. Vagyis lehet az ő szempontjukból jó döntés volt az mlm.

    Nem gondolom, hogy az ember lenne eleve agresszív. De az mlm egy folytonos teljesítési kényszert nyom az ügynökökre, hiszen előre haladva kaphat egyre többet... De mondjuk ez a téma engem annyira nem zsibbaszt, csak próbáltam megérteni a tulajok gondolkodását.

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4122 üzenetére

    "hosszas keresés után a Bnetnél találtad meg"
    Ennek egyszerű oka van, itt olvastam olyan gondolatokat, amik megoldást kínáltak az általam már felfedezett problémákra. Kb. 10 éve jutottam oda először, hogy jobb, ha a nyugdíjat úgyahogyvan elfelejtem. Na de mit tegyen az ember... Először elhessegettem problémát, aztán néztem valamit, aztán kerestem már... végül igen egyértelműen láttam leírva a dolgokat - és ez a bnetnél volt.

    "jelenleg mi motiválja, hogy a hozamod nagyobb legyen"
    Hát ez egy nagy gondom nekem. Fogalmam sincs. Ő már megkapta a jutalékát és nem tudom, hogy kap-e még a folyamatosból valamennyit. Talán motiválja, hogy ne vásároljam vissza (visszaírás ugye), vagy hogy ajánljak neki, vagy a többi pénzem - ami nem náluk van....
    De ez egy problémás pont.
    Jobb lenne nekem egy olyan konstrukció, ahol mondjuk negyed év végeken megnéznénk, hogy mennyi a hozam adott negyedévben és abból egy %-ot fizetnék neki. (Persze mi van, amikor minusz van -gondolom visszaírás, na de meddig .... szóval nem egy kiforrott koncepció)
    Tényleg ti tudorok, mennyiért mozgatnátok egy idegen portfóliót is ilyen rendszerben hozam %-ban? Kíváncsi lennék mit mondanak erre a szakik.

    "furcsállom, hogy mennyire vissza tudod mondani a Bnet sablon gondolatait"
    Ez valószínűleg azért van, mert azokat hallom. És azért ragadtam itt ezen az oldalon, hogy mást is halljak.
    A mondatok eleje meg azért jó, mert azt hiszem, hogy az alapelvek azok nagyon a helyükön vannak: öngondoskodás, életpálya-tervezés... fontossága.
    Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak.

    "félresiklott gondolat jelenik meg"
    Ezt egy kicsit jobban meg kéne világítanod, mert szerintem a példád nem jó:

    "Ilyen pl.: számodra felxibilitást jelent, hogy belső átváltási lehetőségek vannak."
    Lehet, hogy a rugalmasság kifejezés nem volt eléggé szakmai, vagy a szakmátokban mást neveztek így. Olyan a szerződésem, hogy van egy prospero alap, amiben több befektetési alapból válogathatok és bármikor szabadon válthatok. Tehát tehetem pénzpiaciba, kínaiba, indiaba, nyugatiba, oroszba.....
    Ezt értettem rugalmasság alatt.
    Tehát a befizetés nem bemegy és futamidő végéig változatlan állapotban van, hanem ezek között lehet váltogatni (és ha jól értettem Széltoló ezek között riszált). Mondjuk, ha nagyobb eséseket át lehet vészelni pénzpiaciban - már teljesen jóó!

    "Hát nem jobban éreznéd magad egy olyan szerződésben, ahol ez az időszak 3-5 év úgy, hogy ha úgy akarod a 20 éves céljaid nem sérülnek?"
    Tekintve, hogy a részcéljaim 20 évesek, annyira ez nem érdekes. Sokkal érdekesebb, hogy mennyi a hozam. Ha 4x5 év alatt a hozam ugyanakkora, akkor nyilván jobb az 5 éves. De hát van ilyen?
    Tudsz ilyent?

    "kikerülhetetlenül fizetsz egy "minimális" biztosítási díjat"
    Erre a részére nem emlékszem jól. Ami rémlik, hogy ha valami történik velem, akkor semmi plusz szolgáltatást nem kap a kedvezményezett, mert a bizt.összegen már túlnőtt az amit befizettem -és azt kapná meg hozammal növelten.

    "befogadónak aztán éppen nem neveznélek"
    Továbbra is azt a problémát látom mindkettőtőknél, hogy evidenciának veszitek, hogy ha valaki jól gondolkodik, akkor jó döntést tud hozni. Pedig ez bizony a ráfordított időn is múlik. Mondjuk a ti 5x8 vagy ki tudja mennyi órátok hetente, nincs meg senki másnak a többi foglalkozási ágakban.

    És újra kérdezem, hogy tudtok-e olyan befektetést, ami mondjuk olyasmi hozamokat hoz mint az aviva, de alacsonyabbak a költségei. És nem igényel különösebb kezelést, nem igényli, hogy tőzsdebrókerré képezzem ki magam. Mondjuk van rá heti 1-2 órám.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4124 üzenetére

    Az alapkezelőnek erősen meg van kötve a keze- igen kicsi a játéktere, tehát ezzel kár példálózni, így aztán nem is jöhetett át teljesen:-)

    Pedig én ezt szívesen venném tanácsadótól, hogy a hozam érdekében tegyen meg mindent.
    Az bizony neki nincs megfizetve....

    Végül is lehet nem volt mégsem olyan nehéz /legalábbis utólag :)
    Utólag akár több is lehetett volna- utólag:-)

    És ezt összehasonlítottad-e a riszálás által elért hozammal?
    Rendszeresen kb 200 ezer a risza éves szinten, de azzal, hogy mi lett volna ha, nem biztos, hogy érdemes számolni, de ha gondolod, akkor bő fél éves távlatban könnyedén megy.
    03.01 maharadzsa:1,42771 - tegnapi:1,81482 : 27%(azért választottam őket, mert talán India húzott a legjobban,de meg lehet nézni a többit is)
    Ugyanebben az időszakban nekem a rendszeresen mutatkozik 40% plusz aktuálison(kifizetve minden közben), de mint mondtam csak másfél éve csinálom ennyire intenzíven.

    Annyira azért nem ismerem őket, de lehet az mlm röpítette őket ide.
    Még mindig ember függő és ezt nem elsődlegesen a tulajdonosokra, hanem a tanácsadókra értettem. Belénk van kódolva kapzsiság, ha tetszik, ha nem.

    Nem gondolom, hogy az ember lenne eleve agresszív.
    Én sem gondolom, hanem meggyőződésem:-)

    De az mlm egy folytonos teljesítési kényszert nyom az ügynökökre, hiszen előre haladva kaphat egyre többet...
    Ezt nem kapzsiságnak nevezik?

    csak próbáltam megérteni a tulajok gondolkodását.
    Én lehet, hogy ebben a témában naiv vagyok vagy rossz az emberismeretem, de úgy hiszem, hogy a három tulaj, 3 különböző etikai szinten áll. Kostevc habitusa- viselkedése nem a kapzsi rövid távon való gondolkodást mutatja- közvetíti, de mint mondtam az én ítélőképességemmel is lehet gond.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

    az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak.
    Ne általánosíts...
    Részben ad rá csak, mert a teljes(vagy ahhoz közelítőt) kizárólag hatékony tanácsadókkal lehetséges.

    És újra kérdezem, hogy tudtok-e olyan befektetést, ami mondjuk olyasmi hozamokat hoz mint az aviva, de alacsonyabbak a költségei. És nem igényel különösebb kezelést, nem igényli, hogy tőzsdebrókerré képezzem ki magam. Mondjuk van rá heti 1-2 órám.
    Még mindig úgy gondolom, hogy az értékpapír számla ezeknek a kritériumoknak megfelel, de tényleg csak hosszútávon, ha már ennyire kötött a ráfordítandó idő.

  • ÖregSam

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

    Kedves qqqqqqqq!

    Azt hiszem, már többször feltetted a kérdést, hogy a topikon tudnak-e olyan jó hozamokkal befektetést mint az AVIVA és kevesebb költséggel mint a Bnetes változat.

    Nos itt van az eb elhantolva. Minden Bnetes megoldásnak a biztosítóknál van nem Bnetes megfelelője és a költségszerkezetük sokkal jobb. Már publikusak a TKM mutatók, abból világosan látszanak ezek.
    Válaszom tehát tudunk, pl az AVIVA NEM Bentes változata (Prezstizs)
    A dolog úgy működik hogy miután a legerősebb a Bnet, diktálhatja a feltételeket, így mindenkinél több jutalékot kap a piacon lévő biztosítóktól. Ezt azonban a biztosítók csak úgy tudják megtenni, hogy a költségszerkezetet alakítják át. Ne legyen tehát kétséges, ezt a magasabb költséget te fizeted meg aki a Bneten keresztül fektetsz be. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha tudnád és azt is tudnád, hogy ezért valami pluszt kapsz, DE NEM.
    Kérdésedre válaszolva, természetesen az ügynököd érdekelt abban, hogy az első két évben ne hagyd abba a befektetésed (ekkor van visszaírás) utána egy árva fillért sem kap érted, csak a szakmai tisztessége lehet az ok, amiért foglalkozik veled és a befektetéseddel, ezért gondolom, hogy maga a rendszer a hibás, de azt tapasztalom, hogy ezt követően többnyire eltűnik az ügynök és melózhatsz magad ha jót akarsz.

  • DrM

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

    "Jobb lenne nekem egy olyan konstrukció, ahol mondjuk negyed év végeken megnéznénk, hogy mennyi a hozam adott negyedévben és abból egy %-ot fizetnék neki. (Persze mi van, amikor minusz van -gondolom visszaírás, na de meddig .... szóval nem egy kiforrott koncepció)
    Tényleg ti tudorok, mennyiért mozgatnátok egy idegen portfóliót is ilyen rendszerben hozam %-ban? Kíváncsi lennék mit mondanak erre a szakik."

    lásd: high-water mark. Az ipari standard alapkezelőknél 20% sikerdíj egy az ügyféllel közösen megállapított küszöb elérése esetén. Szerintem ez egy korrekt ár. Ha vállalnék kizárólag minimális renszeres díjjal tenném és az eseti számlára rakatnám a pénzt az ügyféllel így likvid marad minden értelemben és a költségeket is csökkentettük.

    Ha jobban belegondolok akkor ez a konstrukció egy komolyabb biztosítási alkusszal meg is valósítható... sajnos ez a bnet többesügynökségéből fakadóan soha nem fog működni pedig lehet, hogy mindenki jobban járna vele.

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz ÖregSam #4128 üzenetére

    Minden Bnetes megoldásnak a biztosítóknál van nem Bnetes megfelelője és a költségszerkezetük sokkal jobb.
    Ez bizony így sántít...
    Az avivál szemben én tudom, hogy hol drágább a bnet, de az egy átlagos ügyfelet nem érint.
    A Prestige meg főleg nem jó példa, mert azt hiszem ,hogy éppen azt kaphatják az alkuszok(nem a bnet).
    A Bnetes Prospero és az avivás light, armada és társai között meg anno én egyáltalán nem találtam különbséget, ezt valamikor itt a fórumon én magam hasonlítottam össze.(ma már más a költsége a bnetes avivának)

    Kérdésedre válaszolva, természetesen az ügynököd érdekelt abban, hogy az első két évben ne hagyd abba a befektetésed (ekkor van visszaírás) utána egy árva fillért sem kap érted, csak a szakmai tisztessége lehet az ok, amiért foglalkozik veled és a befektetéseddel, ezért gondolom, hogy maga a rendszer a hibás, de azt tapasztalom, hogy ezt követően többnyire eltűnik az ügynök és melózhatsz magad ha jót akarsz.
    Ez valahogy így van...

    [ Szerkesztve ]

  • ÖregSam

    csendes tag

    válasz Széltoló #4130 üzenetére

    Nos ... ismereteim szerint már nincs PROSPERO. Ha össze akarunk hasonlítani egy AVIVA-s terméket akkor lássuk a Bnet által prezentált MAGNUS-t és a biztosító által (ugyanazt más néven) nyújtott PRESZTZS-t. A hivatalos TKM mutatójuk szerint

    AVIVA Magnus whole life folyamatos 4,27%-6,74% és

    AVIVA Presztízs whole life folyamatos 3,29%-5,74%

    Igy a hivatalos TKM kimutatások szerint ugyanaz a befektetési forma (megjegyzem, hogy a Presztizsben még több rugalmassági pont is van mint a Magnusban) ha NEM a Bneten keresztül veszed igénybe 1% ponttal minden befektetési tartományban olcsóbb. :Y
    Akkor hol sántít amit korábban írtam? Szabad számolni mit jelent ez 20 év alatt ??? :K

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz ÖregSam #4131 üzenetére

    A Magnust a Corprate- val kellene hasonlítani, ha egyáltalán utóbbi még létezik...
    A Tkm- be elvileg minden benne van, de a tételes összehasonlítást mégis jobban szeretem, amit mint már írtam a prospero és light vagy amada összehasonlításában meg is tettem, de legyen igazad és én kérek elnézést!
    Az 1%, hogy egyébként mit jelent azt egyetlen beárazási nap után látni lehet:-)
    Nem az 1%-al való magasabb bekerülés fogja eldönteni a 20 éves hozamot, de mint mondtam a tkm alapján neked van igazad.

  • Széltoló

    csendes tag

    Prospero( 2007 május 1 től hatályos értékek) és Armada2008 május 1-től hatályos) összehasonlítás.

    Vételi eladási ár: 5% mindkettőnél.
    Éves alapkezelési díj : Prospero:1.7%(Shanghai expresz 0.5%) / Armada: 1.75%(nincs kivételm de valszeg már a prosperonál sincs kedvezmény)
    Nyilvántartási díj: Prospero 471 / Armada: 505(ezek ma már megegyeznek, mert a prosperot is emelték)
    Minimális díj: Prospero 300 ezer évente/ Armada: 9500 havonta
    Áthelyezési költség: Prospero: min 500 max 5000 a kettő között 0.5%. Armada 492- 4500 a kettő között 0.2% volt áprilisig, amit módosítottak 250HUF-ra ennél a verziónál- papíron:-)(ezek ma már megegyeznek kivéve a ppluszt és erre céloztam azzal a bizonyos mondattal, miszerint az átlag ügyfélnek mindegy)
    Baleseti halál: 02% mindkettő
    Baleseti rokkantság: 0.15% mindkettő

    És így tovább....
    Sajnos nem volt itthon két azonos évjáratú kötvényem, mert visszaadtam annak, aki még hasznosíthatja, de azok akik a neten nálam jobban eligazodnak, megkereshetik és összehasonlíthatják. Nem a TKM alapján, hanem tételesen. Én úgy gondolom, hogy ezek alapján joggal mondtam, hogy sántít a kijelentés, miszerint a direkt biztosító olcsóbb, mint a bnetes verzió.
    Használat közben meg kiderül, hogy lehetnek(vannak is) alacsonyabb költségek is az áthelyezések kapcsán, mint amit ők a kötvényben leírtak anno:-)

    [ Szerkesztve ]

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz cfpbroker #1358 üzenetére

    Tedd félre a rossz emlékeid és gondolj, arra hogy ezt az utat is be kellet, hogy járd.

    Szerintem ezt most nem sokan osztják a régiek közül! Ezerszer megbánták hogy elmentek a trógernet szekerét húzni! :(

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1452 üzenetére

    Ez is érdekes:

    Kedves mindenki!
    Ismét Hans beszél... Hm, felkavarom az állóvizet, mint mindig.
    Elkezdtem olvasgatni a fórumot és rájöttem, hogy sokakat invitáltak egy sablonos Bnetes állásinterjúra, főleg mostanság. Biztos keresettel hitegetnek és hasonlók. Mesélnék nektek erről, hogy mi is van itt, hogy is megy ez.
    Szóval egyik ismerősöm beszélt engem anno rá erre. Van vagy másfél éve. Na szal mondta, hogy nagyon jó helyen dolgozik, 3-4 hónapon belül ő Porsche tulaj lesz. Ezt eleve furcsáltam. Na mindegy. Adott egy címet, meg egy számot. Keressek egy bizonyos XY-t. Szóval felhívtam őt, beszéltem vele, hogy mi lenne a munkakör. Ő már ekkor is ragszkodott ahhoz, hogy csak élőben beszél erről. [[Intő jel#1]] Megbeszéltünk egy találkozót.
    Idegennek kicsit furcsa a székház, hivalkodó, nagy, látszik, hogy költöttek rá, van pénz mögötte. Érkezéskor mint minden gentleman - kerestem a recepción ezt a bizonyos XY-t. Amira az volt a válasz, hogy nem is ismerik. Ez még furcsább volt.
    "...Milyen cég, ahol egy HR-est nem ismernek???" :S [[Intő jel#2]]
    Felhívtam ezt a bizonyos XY-t hogy akkor mivan, itt vagyok a recepción. Mondta, hogy fél perc és ott van. Szóval jött is, a recepciós meg is jegyezte, hogy ja ő az... :S Érdekes szitu volt.
    Na szóval felmentünk, beszélgettünk, majd a kezembe nyomott egy lapot.
    Sima sablonos kérdések voltak rajta. Volt egy olyan "feladat, hogy háromszög oldalaihoz kelett hozzárendelni a tulajdonságokat". Nem lövöm le a poént, kb annyi a lényege, hogy milyen világszemléleted van. Mennyire ismered a pénzvilágot, mennyire vagy kommunikatív. Belegondolva nincs rossz válasz rá, max hüüülye, aki nem tudja megmagyarázni, hogy miért írta azt...
    Illetve a leg érdekesebb kérdés. Erre mondtam, hogy ja biztos ez lesz az elvárt jövedelem. Be is X-eltem, hogy most mit várok el 150-200, meg hogy 1 év múlva. Mondom, jó lenne egy 300-400 környéke, konstans. Azzal már bevállalok egy 530as Bömöst, de ez már privát infó.
    Szóval beszélgettünk. Elmondta, hogy mennyire király ez a hely, hogy a srác, akivel beszéltem, ergó a köztünk lévő lépcsőfok mennyire nagy arc, büszke lehetek, hogy ő hozott ide be engem is. Elmondta, hogy ő most kb 800 ezret keres, a főnököm pedig 500at... [[Intő jel#3]]
    Hm, munkával ennyit keresni??? Erre rá is kérdeztem, amire az volt a válasz, hogy ezt a bróker szakmát megfizetik. Ekkor meg őszintén mondva tudta a kisf--zom, hogy nem tőzsdei, hanem biztosítási brókernek keresnek ezek tucatszám embereket...
    A legviccesebb rész az volt, amikor elővettem azéletrajzomat, az érettségi fénymásolatomat, meg a motivációs levelemet magyarul, angolul és németül. A srác meglepődött és annyit mondott, hogy "erre nincs itt szükség"... [[Intő jel#4]]
    Rákérdeztem, hogy ez most nem állás interjú? Mondta, hogy de, de náluk a teszt dönt. Mondom: "Ahhhhha." megkérdeztem, hogy lesz-e második kör, amire azt mondta hogy igen. Ez egy szombati nap, amin nagyon fontos ott lenni, mivel ott ismerjük meg a szakmát. [[Intő jel#5]]
    megkérdeztem a bérezésről, amire az volt a válasz, hogy ő most vállalkozó és így sokkal jobban keres, mint ha alkalmazott lenne. Megvillogtatta nekem a PDA-ját, én meg neki az enyémet. Majd mondta, hogy 1 éven belül S500as Mercit kap a cégtől az eddigi munkájáért... Ez a srác 25 körül van. [[Intő jel#6]]
    Ergó szépen át---szák a népet a palánkon. Konkrét infó nem hangzott el, bezsebelte a 30 ezret. Majd mondta, hogy látja, hogy kocsi mániás vagyok, szal levinne a garázsba megmutatni, hogy mik szoktak ott állni... S Merci, egy Porsche, több Jaguár... Na lementünk és konkrétan egy Ignis állt ott... Mint utólag kiderült a biztonsági őré. xD Néztem is rá, szval kifelé úton még mutatott pár képet, amik tényleg ott készültek. Utána szombaton már bázison ültem, érdekelt, hogy mi a fenével lehet itt ennyit keresni. A többit meg ismeritek.
    Na és most a csúnya igazság, amit utána kiderítettem, pl komissiós papírokból.
    A srác akkor kb 40et keresett, a szakmai vezetőmnek pedig még egysége sem volt, ergó kemény 0 forintot. Egyikőjük sem keresett nagyobb összeget, eltekintve az alulról jövő jutalékoktól...
    Utána láttam, hogy mindenkinek ez az interjú volt, ezekkel a kérdésekkel. Egyen interjú, minden sablonos. Utána megláttam a metodikát is, a srác szóról szóra mondta nekem. Egy saját kérdést nem sikerült neki összerakni, csak mesélt "Kohnstevc" birodalmáról. Mint egy janicsár. Aztán meg meg voltak lepődve, mikor bejelentettem, hogy ÉN nem fogok egyenszöveggel interjúztatni. Aki ismeretségi körből akar jönni, annak elmondom, hogy én mit csinálok és vagy jön, vagy nem. Nem fogok nekik asztalnál pöffeszkedni, direkt lenéző lenni, mert nem öltönyben van a másik, nem fogok zagyva dolgokat mondani, HAZUDNI, hogy ÉN MENNYIT KERESEK! Nem fogom az ismerőseimet tudatosan, célzottan félrevezetni, megtéveszteni. Nem fogok azoknak hazudni, akiket be akarok hozni a céghez. Elmondom nekik, hogy én eddig mit értem el és vagy látják, hogy van benne fantázia és jönnek, vagy nem. nem lett 20 fős munkatársi bázisom. Viszont, akik jöttek, azok AZÓTA IS OTT VANNAK! Igaz, már nem alám tartoznak, nem is akközé, aki bevitt engem a céghez, hanem ehhez a bizonyos XY-hoz. De az én kollégáimat nem tudták süketíteni azzal, hogy milliókat keresnek, miközben ez nagyon nem igaz.
    Szóval kedves fórumozók! Ha ilyen sablonos MLM interjúra hívnak, akkor egyet mondok, TAPASZTALATBÓL. Menekülj... És ezt nem rosszindulatból mondom, hanem azért mert én egy évig ott voltam és láttam jót és sok rosszat. És a legvacakabb részről még nem is meséltem, mert még mindig b@ssza a csőrömet. De már érik a komment, de az lesz a mese vége.
    Üdvözlök minden kedves olvasót, bocsi, hogy hosszú volt a komment.
    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

    Kiváncsi lennék kapott e ő is levelet Kostevc úrtól.... :Y

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

    A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a. Törvények szabályozzák, hogy ilyen tevékenységet ki végezhet. Egy Bnetes tanácsadó, vagy regisztrált pénzügyi tervező nem végezhet.

    A biztosításközvetítőktől 2 évig írják vissza a UL jutalékot, utána szabadok mint a madár és a folytatólagos díjból már csak egész jelentéktelen összeget kapnak. (éves 1-3%)

    Tehát kötéstől számított 2 év múlva az üzletkötődet csak az etikus magatartás tartja melletted és a további üzletek reménye. Szerintem ez nem baj és még helyeselni is tudom egészen addig, amíg a statisztika nem azt mutatja, hogy a többség inkább visszamegy az eredeti szakmájába, vagy másik cégnél folytatja a tevékenységet. Én spec a mostani cégemnél is támogatom a régi ügyfeleimet, pedig - mivel a Bnetet elhagytam -, már azt a minimálisat sem kapom értük. De ha úgy vennék észre az érdekmúlást, hogy elkezdem lesz@..ni a fejüket... Nem az ő hibájuk, hogy céget váltottam, de különösen nem, hogy szerződést kötöttek az én javaslatomra.

    Szóval visszatérve hozzád és az összes ügyfélhez, aki UL-t köt:
    Ez már nem egy bankbetét, ahol kamatot garantálnak, tehát kockázatot vállalsz. Az is a kockázataid közé tartozik, hogy tanácsok nélkül maradsz. Rendszeres infókra van szükséged, ezek biztos forrásaira, valamint minden esetben önálló döntésekre és cselekvésre. Ez az említett heti 1-2 óra ráfordítással megoldható. Talán ennyi sem szükséges. De ez oldaná meg a tanácsadó problémádat. Nem is gondolod, mennyire közel vagy ahhoz, hogy nem kell fizetned drága pénzért vagyonkezelőt, értelmes és intelligens a hozzáállásod, fog menni a befektetésed önálló kezelése is. Ezt azért tudom, mert 5*8 órát foglalkozom vele.

    "Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak."

    A példám pedig jó: rugalmasság az is, hogy az alapok közt váltogathatsz a piaci helyzetnek megfelelően, ezt nem kell vitatnom. Csak azt mondom, hogy ha bármilyen okból nem tudod fizetni a szerződésedet (jaaaa, hogy ezt nem tudod elképzelni? szeeerencsés), a befizetett pénzed töredékét kapod vissza. Természetesen tudok olyan termék változatot, amiben ez nem olyan súlyos (igen, vannak még humánus termékfejlesztők:))

    És újra és újra igen, igen, tudok olyan befektetést, amiről beszélek. Ez lehet UL termék, tőzsde, forex, bármi.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz bill.getc #4135 üzenetére

    valahonnan ismerős volt a stílusod :)

    Hans, elhiszem nagyon sértő ahogyan bántak veled. Főbb dolgokban egyetértek azzal amit mondasz. Azért tanácsadóként szerettél dolgozni?

  • Pörp

    senior tag

    válasz bill.getc #4135 üzenetére

    Ez már nem egy mai HSZ volt, de a topik elején valóban sok 1,2,3 HSZ-es lelkes Bnetes kezdő írt ide. :) Érdekes hogy mára lekoptak. Nekem ez tetszik.

    Egy korábbi hsz-ében:
    [I"'Sziasztok,én már lassan 1 hónapja a brokernetnél dolgozom..."

    Abban a HSZ-ében, amit itt linkeltem én is:
    "nekem eddig bevált..."

    Neki bevált a Bnet 1 hónap után. :R

    Egyébként fel kellene venni az ilyen kis lelkes tanácsadókkal a kapcsolatot, hogy az elmúlt években hogy is alakult a helyzetük. Azóta Jaguárral járnak, meg Rolex óráik vannak? Csak mert ugye annó sokan írtak ilyen fényűző gazdagodási lehetőségről. Kíváncsi vagyok, hogy ment a soruk az azóta eltelt időben. Bár gyanús, hogy tulajdonképp egy sincs itt azóta se...

    [ Szerkesztve ]

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4136 üzenetére

    "A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a."
    :Y :Y :Y :Y :Y
    Na neeeee!! 25-40 % ??? És nektek a bnet drága??
    A befizetett összegekre van valami 10-14% - azt hiszem ezt erősítette meg Széltoló is.
    Hát, ha jól látom csak elég rövid futamidőnél és alacsony kamatnál lesz csak drágább ez a második verzió.
    Én meg már azt hittem, hogy találok itt olyan megoldást, ami alacsonyabb költségekkel üzemelő tanácsadóval jár. :F
    Merthogy a jövőre vonatkozó hozam az csak teória - mint valaki itt elmésen megjegyezte már.

    "Rendszeres infókra van szükséged, ezek biztos forrásaira, valamint minden esetben önálló döntésekre és cselekvésre. "
    Így van, ez kell nekem! Ezt egyelőre nyújtja a bnetes tanácsadóm.

    "Ez az említett heti 1-2 óra ráfordítással megoldható"
    Csak tanácsadóval együtt igaz ez a kijelentés, egyébként nem értek vele egyet:
    azt gondolom, ha kezed közé kapsz 10 milliót és azt heti 1-2 órában kezeled, azzal sokat elérhetsz - csak nem a heti 1-2 órád miatt :( , hanem előtte a heti 5x8 munkaórád miatt :D Vagyis te magad vagy a saját tanácsadód. Hát úgy könnyű.

    "Rugalmasság az is, hogy az alapok közt váltogathatsz a piaci helyzetnek megfelelően"
    Akkor mégis jól használtam a 'rugalmasság' kifejezést. :DDD
    Viszont akkor nem értem, hogy mi az eredeti probléma. Innentől fogva ez a befektetés elegendően rugalmas és én ezt is írtam (amit te vitattál).
    Tudomásul vettem, hogy arra nem rugalmas, hogy bármikor kivehetem. Nem is szándékozom.

    "..fog menni a befektetésed önálló kezelése is. Ezt azért tudom, mert 5*8 órát foglalkozom vele."
    Ne haragudj, de én azt állítom, hogy éppen az 5x8 órád miatt nem tudod elég jól ezt megítélni. A heti 1-2 óra nagyon kevés. Több éve tőzsdéztem, csak pár százezret tettem be és inkább csak játékból, hogy lássam. Kb. 4 év után feladtam, mert hol nyertem, hol veszítettem - 4 év után kivettem ugyanazt a pénzt. Nem megy ennyi időből.
    Nincs meg az az információforrás, amiben meg lehetne bízni és ilyen kevés időráfordítással az ember elmerül az eszméletlen mennyiségű információban.
    Ezt kapom jelenleg a tanácsadómtól - amit ő átküld, azt fontolom meg, még esetleg utánanézek egy-két dolognak, vagy inkább kérdezek tőle.

    "Csak azt mondom, hogy ha bármilyen okból nem tudod fizetni a szerződésedet (jaaaa, hogy ezt nem tudod elképzelni?)" Az esetin már most van annyi, hogy a teljes futamidő alapbiztosítását fedezné. Valószínűleg ettől nem kell fájjon a fejem - nagy tragédia kellene ahhoz a világ pénzügyi világában.

    Még valami eszembe jutott: Azt értem, hogy ez szabályozva van és nem lehet vagyontkezelni csak úgy. De tanácsot adni biztos lehet olcsóbban is.
    Pl. van 3 millióm mondjuk befektetni való. Te a hozam hány %-áért vállalnád el, hogy tanácsot adj? És te Széltoló?

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    Tehát van-e olyan konstrukció, amiben
    - havi rendszeres befizetéssel,
    - a világ régiói, részvényei között válogatva/váltogatva,
    - folyamatosan a referencia árf. (bux, s&p.... ) fölött lehet teljesíteni,
    - max. heti 1-2 óra ráfordítással (megbeszélve a tanácsadóval)
    - tanácsadói tanácsok segítségével,
    - olcsón ??

    Az a válasz, hogy igen, tudtok - ezt értem.
    Na de mi az? Hol lehet megtalálni?
    Vagy ezt nem lehet ideírni valamiért?

  • jugen

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4140 üzenetére

    "- havi rendszeres befizetéssel,"
    A havi fizetéses dolgok nem igazán jók, mert nagyon széttördeli a befektetéseket, ezért a BNet befektetési részénél ilyet nem is találsz, de létezik ilyen nem BNet-es támogatású termék természetesen.

    "- a világ régiói, részvényei között válogatva/váltogatva,
    - folyamatosan a referencia árf. (bux, s&p.... ) fölött lehet teljesíteni,
    - max. heti 1-2 óra ráfordítással (megbeszélve a tanácsadóval)
    - tanácsadói tanácsok segítségével,"
    Ez nekem tőzsdézésnek hangzik, nem pedig befektetésnek.

  • DrM

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4139 üzenetére

    "Na neeeee!! 25-40 % ??? És nektek a bnet drága??"

    Ha azt nézzük hogy a UL alapok árfolyama is úgy kerül megállapításra hogy ezt a sikerdíjat az alapkezelő már szépen levonta magának és a bnet ezen felül veszi el évi 5-7-15% fix költséget attól függetlenül hogy több lett-e a pénzed akkor én ezt igenis soknak érzem...

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4139 üzenetére

    "A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a."
    Ha van 200% éves hozamom, akkor szívesen odaadnám annak a bő negyedét is....
    Az arányok fontosak...

    Én meg már azt hittem, hogy találok itt olyan megoldást, ami alacsonyabb költségekkel üzemelő tanácsadóval jár. :F
    Pedig ott lapulnak, csak te nem akarod észrevenni őket:-)
    Hozamcél, futamidő,biztonság, likviditás meg hasonló körülmények nagyon fontosak.
    12% körüli hozamcél- hozamelvárás mellett jó eséllyel olcsóbb lehet, de mindenképp konkurenciája lehet egy vagyonkezelő az UL-nek.
    És igen, hosszútávon a heti 1-2 óra elegendő lehet egy általad nyitott értékpapírszámla rentábilis mozgatásához HOSSZÚTÁVON, ami meggyőződésem, hogy olcsóbb, mint bármelyik UL.
    Még mindig az az üzenet -többször erre nem vagyok hajlandó felhívni a figyelmed, hogy a heti 2 órádban teszteld a saját magad által gondolt irányokat a tanácsadódtól függetlenül, mert "lehet még hűvösebb is" Arról nem beszélve, még az a csúfság is megeshet, hogy pár hónap után arra eszmélsz: a te választásaid több hozamot termelnek:-)

    öbb éve tőzsdéztem, csak pár százezret tettem be és inkább csak játékból, hogy lássam. Kb. 4 év után feladtam, mert hol nyertem, hol veszítettem - 4 év után kivettem ugyanazt a pénzt. Nem megy ennyi időből.
    Nincs meg az az információforrás, amiben meg lehetne bízni és ilyen kevés időráfordítással az ember elmerül az eszméletlen mennyiségű információban.
    Én ezt a számlát hosszútávú befektetésnek ajánlottam és nem tőzsdei játékra. Utóbbira is jó, de abban a műfajban hozzád hasonlóan jártam:-.)
    Akkor beszéljünk hozamról: hogy áll a rendszeresed és ppluszod százalékosan?

    Te a hozam hány %-áért vállalnád el, hogy tanácsot adj? És te Széltoló?
    Én nem vállalok ilyet.

    [ Szerkesztve ]

  • huncutka82

    csendes tag

    Sziasztok!
    Sajnos én is a bacsapottak között vagyok ugy érzem.
    Augusztus elején kötöttem szerződést a Signumra, hogy kapjak részvényt CIG-től.
    Még nem kaptam meg a kötvényt, s azt olvastam, hogy a kötvény megkapása után is kiléphetek 30 napon belül, akkor én kiléphetek s visszakapom a pénzem is.
    Amúgy voltam a Bázison is. Gyönyörű ígéretek szép álmok, de ez nem én vagyok, így nem is foglalkozom vele.
    Csak szeretnék kilépni!
    Segítsetek mi vonatkozik rám!

    ui.: a szerződést aláíratták velem, de meg sem engedték, hogy elolvassam.

  • DrM

    csendes tag

    válasz huncutka82 #4144 üzenetére

    Jelezd hivatalos levélben a CIG felé hogy szeretnél elállni a szerződéstől és a befizetett díjat utalják vissza a számládra. Nem kell semmit magyarázkodni, törvény szerint indoklás nélkül eljárhatsz így. A legjobb ha mindezt az ügyfélszolgálatukon teszed meg és kérsz egy példányt amin igazolják hogy átvették tőled a levelet. Hivatalosan úgy van hogy a kötvényátvételtől számítva 30 napon belül állhatsz el a szerződéstől, a kötvényátvétel tényét egy kötvényátvételi elismervénnyel tudják igazolni amit alá kellett hogy írj.

    'Trust the pilot'

  • huncutka82

    csendes tag

    válasz DrM #4145 üzenetére

    Azt mondta a BN-es, hogy majd hozza, de még nem hozta a kötvényt.
    Miért a CIG-nek szólnom, nem a BN-nek kell?

  • DrM

    csendes tag

    válasz huncutka82 #4146 üzenetére

    Mert a CIG-el kötötted a szerződést, nekik fizetted a díjat.

    'Trust the pilot'

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz azigazforest #4137 üzenetére

    Tévedsz! Nem vagyok Hans!
    Csak beleolvasgattam a tavalyi hozzászólásokba és gondoltam jó lesz felborzolni megint.

    Azért a stílusom sem olyan paraszt... :))

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz huncutka82 #4144 üzenetére

    Szia!

    Mesélj egy kicsit milyen egy ilyen bázis! Sokan voltak? Mi ez valami nagy varázslás vagy szeánsz?
    Hol tartották? Beszéltek a tulajdonosok? Miket ígértek? Milyennek festették a piacot?

    Más is írhat ha van infója!

    Ki mit hallott?

  • gomolya

    csendes tag

    válasz huncutka82 #4146 üzenetére

    Hogyhogy becsaptak? Mivel? Mert még nem kaptad meg a kötvényt? Vagy...? Nem igazán értem, miért akarod máris felmondani, mikor még el se indult.

    Más: én egy hónapja kezdtem. Én nem látok a rendszerben semmi szörnyűséget, becstelenséget, stb. Eddig semmi olyasmi nem ért, ami miatt becsapva kellene éreznem magam. Ellenben tényleg olyan lehetőséget ismertem meg az UL-ben, amiről eddig nem is hallottam. Miért is ne lenne jó dolog elmondani másoknak is, hogy ilyen is létezik? Aztán vagy meggyőzőnek találja vagy nem. Van, aki egy szemernyi kockázatot sem mer bevállalni. Egyetlen nehézségnek azt tartom, hogy fel kell hívnom a barátaimat, ismerőseimet. De miért is olyan nehéz ez? Mert mi emberek korlátoltak, szűk látókörűek és nem-befogadók vagyunk. Nekem ez egy jó kis személyiségfejlesztési tréning: tulajdonképpen miért is félek? Mitől is? És egyben pszichológiai teszt is: ki hogyan reagál a megkeresésemre. Kicsit szomorú, hogy ennyire tele vagyunk szorongással, előítéletekkel.
    Kíváncsian várom a továbbiakat!

Aktív témák