Hirdetés

Aktív témák

  • Porcupain

    aktív tag

    Amúgy egy broki, milyen műveletekért szokott pénzt kapni az ügyfelek után?

    velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9

  • Selev

    csendes tag

    Sziasztok!
    Először is üdvözlök mindenkit. Azzal kezdeném, hogy nem dolgoztam a Bnetnél, csak érdeklődő, egyszerű olvasó vagyok, de az elmúlt időben felmerült egy kérdés, amelyre lehetséges, hogy Ti tudjátok is a választ. A kérdésem az lenne, hogy hallottam,olvastam a Bnetnél lévő részvényopcióról. Tudom mit jelent az opció, de számomra meglepő módon sokan azt mondták, hogy az opció magánban is értékes, mert ha a munkatárs, aki "megszerezte" ezt az opciót, az a bevezetéskor "vissza is adhatja" és ezt pénzzel kompenzálja a Bnet. Kb. nekem ez annyit jelent, hogy ha pl. van 100 egységre részvényopcióm és a bevezetéskor értéke mondjuk 100, akkor ezt a Bnet kvázi kivásárolhatja 50ért. Ez hogy lehetséges? Vagy ez most miként működik? Mert ahogy hallom elég sokan "hajtanak" a részvényopciókra, de az hogy az pontosan miként fog működni elég ködös. Előre is köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
    Üdv,
    Selev

  • szerényke

    újonc

    válasz Worker #4613 üzenetére

    Én tudom hogy 30e a szemináriumuk még most is. Dolgoztam ott egy évet, ráadásul az említett két urat is ismerem. Én neveket nem írok, nem szeretnék személyeskedni, azt hittem itt nem is lehet.

    Szóval egy évet dolgoztam, a debreceni divízióval, jó emlékeim vannak. Nekem sokat segítettek, sajnos családi problémák miatt kevés időm lett, de nagyon rendesek voltak amikor ezt meg kellett beszélni.

    Az előadások nagyon izgalmasak voltak és valóban (főleg az első pasié) "eszméletlenül ütöttek"! Nekem sok energiát adott az a vezető, akit említettél (megmondom nagyon bejött nekem), főleg az elején nehéz volt nekem a munka. A példádra én is emlékszem, de szerintem 100 és 10 voltak a számok.

    Kicsit pontatlan dolgokat írsz és úgy értem nem is voltál túl eredményes. Már akkor is sokat beszéltünk azokról, aki ilyen esetben összehordanak mindent, csak hogy a saját sikertelenségüket palástolják.

    Szerintem sokat számít kivel dolgozok, de nekem speciel mindkét pasi nagyon rendben volt. :N

    miau

  • szerényke

    újonc

    Worker, te egy nagyon rosszindulatú ember lehetsz. Olvastam még egy-két hozzászólásodat és igazából te nem konkrét dolgokat írsz le, hanem feltételezéseket. (Szerintem..., Ennyi lehet...)

    biztos nagyon büszke lehetsz magadra.

    miau

  • Worker

    aktív tag

    válasz szerényke #4654 üzenetére

    ???

    "biztos nagyon büszke lehetsz magadra."

    Még te milyen büszke lehetsz magadra egy ilyen "színvonalas" megjegyzés bepötyögésével... :U

    Nem szeretném bő lére ereszteni, de azért egy ilyen "támadásra" csak reagálnom kell.
    Igen, voltak a hsz-eimben feltételezések is (rendszerint kérdés, vagy zárójeles megjegyzés formájában), amelyek között lehet volt ténylegesen rosszindulatú is, de miután senki sem beszélhet teljesen objektíven semmiről, ezért szerintem ez megengedhető "bűn", főleg hogy a topik témájába bőven beleférnek az EGYÉNI vélemények és tapasztalatok.

    Hazudni pedig nem hazudtam, ha valahol valamit FELTÉTELEZTEM, azt úgy is kezeltem, nem pedig tényként (az, hogyha ezt úgy kezeled, mintha tény lenne, az már a Te szövegértelmezései problémád...)

    Mindenesetre az, hogy CSAK feltételezésekre építkeztem, az azért "enyhe" túlzás, elég figyelmetlen / elvakult olvasó lehetsz, ha Te csak azokat vetted észre.

    Nem mellékesen nekem is voltak pozitív tapasztalataim a Bnetnél, nem véletlenül töltöttem el ott fél évet, de ha a rengeteg kisebb-nagyobb hazugság és manipulatív módszer Neked nem szúrta a szemed, arra én már tényleg nem tudok semmit mondani...

    Írhatnék sok példát, de nem akarok újabb órákat beleölni - legtöbbször feleslegesen - ilyenfajta vitákba.

    Ha más véleménnyel vagy egyes dolgokról, mint én, akkor megteheted, hogy sorba véve a kritizált dolgokat leírod a saját véleményed, de egy ilyen - számomra - alpárihoz közelítő megjegyzés (főleg a következtetés, hogy mennyire "rosszindulatú" vagyok) elég talajtalan és a legkevésbé sem jogos.

    Szerk.:
    Az meg hogy ezzel palástolni akarom a saját sikertelenségemet, elég erős általánosítás (sokak esetében tényleg jogos lehet), de én töredelmesen bevallom (és talán megtettem már korábbi hsz-ben is), hogy elsősorban az én kudarcom volt az, hogy nem jött be az élet a Bnetnél, a leírt tapasztalataim és élményeim hátterében nem az a "szívfájdalom" áll, hogy ők a hibásak mindenért...

    [ Szerkesztve ]

    "To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

  • szerényke

    újonc

    válasz Worker #4655 üzenetére

    Sajnálom, hogy a hozzáfűzésem nem volt elég színvonalas neked. Nyilván a te káromkodásokkal teletűzdelt, személyeskedő és rosszindulatú commentjeid sokkal kiemelkedőbbek.

    Hogy feltételezéseket tényként állítasz, arra sok-sok példa van:
    -a szeminárium költsége (szerinted 40-50e)
    -hogy a szemináriumi díjból kapnak az előadók (ezt sem te sem én nem tudom hogy van, nekem egy előadó erre a kérdésemre egyébként nem-et mondott)
    -OVB-nél nem fizetnek igényfelmérésért (egyik barátnőm ott dolgozik és ezt én is hallottam)

    Az írtad, hogy milyen manipulatív volt a vezetők előadása. Szerintem pont te manipulálod a commentelők-olvasók nagy részét a félinformációiddal/feltételezéseiddel!

    Hogy a Bnetnél milyen tapasztalatokat szerzel az szerintem inkább a vezetőtől függ és nem a cégtől. Szerintem a rendszer nem rossz, de az emberek nyilván elronthatják. Mint például a véleménynyilvánító forumokon, ahol a cél, hogy információt kapjanak az olvasók valamiről, de sajnos ettől még a konkurens/sikertelen/vagy csak ok nélkül acsarkodó commentelők elronthatják ezt a célt.

    Nem akarom őket védeni, hangsúlyoztam nekem jó tapasztalataim voltak. Valószínűleg, ha fél évig ott dolgoztál 2-3 szerződéssel téged is sokat fejlesztettek (vagy csak próbáltam) támogattak, hogy eredményesebb légy. Ma pedig más területen nyilván nagyon sokra vitted, így jól "lehúzod" őket, mert ettől sokkal jobban tűnsz magad előtt és másokkal szemben.

    Azt gondolom, hogy a Bnetnél sok tanácsadó tisztességesen dolgozik és korrekt az ügyfeleivel. Biztosan van ellenpélda, mint amiket te is kiemeltél, de melyik cégnél nincs tisztességtelen ember.

    Ha meg valakivel személy szerint gondod van, mért nem szólsz(szóltál) neki és tisztáztad!

    Sok sikert neked, bármit is csinálsz. :N

    miau

  • filo-p

    csendes tag

    válasz szerényke #4654 üzenetére

    miau!

    Azt meséld el, hogy az ügyfeleid szerződése... ha ennyire büszke vagy erre.

  • Worker

    aktív tag

    válasz szerényke #4656 üzenetére

    Ójajj, még mindjárt kapom az ívet :DDD

    A példáid amiket felhoztál, azokat én sem tényként kezeltem, (mint ahogy azt már az előbb is kib*szottul leírtam - csak hogy emeljem a hsz-em színvonalát).

    Manipuláció (by wiki): "A manipuláció olyan emberi tevékenység, amely tárgyak fizikai vagy emberek mentális állapotának megváltoztatására törekszik. Általában a manipuláció kifejezést negatív felhanggal használjuk, ilyenkor a manipulációra úgy gondolunk, mint aminek célja olyan hatások kiváltása, amely az emberek megtévesztésén vagy félrevezetésén alapul."

    Nekem nem célom az embereket félrevezetni, amit leírtam, az az egyéni véleményem, amelyek nem tartalmaznak hazugságokat.
    A feltételezés meg azért feltételezés, mert lehet téves is, DE amikor valaki rámutatott annak hamisságára, én elfogadtam azt, és nem apelláltam...

    Mivel gondolom Én lennék az "ok nélkül acsarkodó": azért jöttem ide, hogy elmondhassam a topik témájába beleillő tapasztalataimat, amelyek közt jópár negatív dolog is helyet kapott (de érdekes, hogy Neked csak ezek a negítv dolgok szúrtak szemet, az nem, hogy nem csak ilyesmiről írtam).

    A közvetlen felettem álló emberkék igenis segítőkészek voltak, de kétoldalú volt a dolog, mert a sok segítség mellett hazugságokkal is tömték a fejem. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a "segítőkészség" azon is alapul (kinél milyen mértékben), hogy az általad megkötött szerződések után ők is kapják az egységeket / jutalékot, vagyis az Ő egyéni céljuk is az, hogy Te sikeres légy, mert ők is előrébb jutnak ily módon...

    "Ma pedig más területen nyilván nagyon sokra vitted, így jól "lehúzod" őket, mert ettől sokkal jobban tűnsz magad előtt és másokkal szemben."
    Ezt válaszra sem méltatom, a kiemelkedő pszichológiai tudásod és tökéletes emberismereted egyértelműen feljogosít arra, hogy ilyen módon "értékelj" egy másik embert...

    A "dolgaimat" a Bnettel szemben tisztáztam, nem maradtak szálkák a szememben, békésen hagytam ott őket, nem haragszom rájuk, de ez nem jelenti azt, hogy egyetértek az általuk, ill. a cég által képviselt módszerekkel/álláspontokkal.

    Amúgy nem véletenül raktam már ezt is offtopicba, részemről befejeztem a témával kapcsolatos vitát.

    "To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

  • szerényke

    újonc

    válasz filo-p #4658 üzenetére

    A ügyeleimet a vezetővel közösen felkerestük amikor abba kellet hagynom a munkát. Tisztáztuk, hogy a továbbiakban majd egy másik tanácsadó tartja velük a kapcsolatot, ebbe beleegyeztek. Szoktam velük beszélni a mai napig, nyilván nem olyan gyakran, de mindíg megemlítik, hogy akivel most dolgoznak, azzal is elégedettek és köszönik a korrektséget.

    Workernek nem válaszként csak annyit írnék, hogy a manipuláció szót ő használta először (és ő személyeskedett) is nyilván negatív értelemben.

    Az hogy a vezetők kölcsönös érdekből segítették a munkádat a kapitalizmus alapja. Remélem ennek jelentését ismered fejből is, nem kell wikipedia.

    Amit pedig válaszra sem méltatsz az egész ország problémája. Itthon mindenki remekül tudja, hogyan kéne jobban csinálni, mit kellene csinálni, mégis érdekes módon a "kritizált" cégek/személyek a sikeresek. Nem hallom, hogy bárki bármely cég/személy sikerének örülne, mintha arra lennénk berendezkedve, hogy "dögöljön meg a másik"! (elnézést, nem stílusom)

    A leírt (felsőbbrendűséget nem nélkülöző) commetjeid mögött egy átlagos embert tudok elképzelni átlagos élettel. Remélem barátnőd azért van! (nem ajánlkoztam fel, ne értsd félre!)

    Remélem nem sértettelek meg, nem volt célom! Én értékelem az eredményes embereket, legyen szó bármiről: sportról, üzletről, életről, családról. Te valószínűleg a saját eredményeidre vagy büszke. :N

    miau

  • Worker

    aktív tag

    válasz szerényke #4660 üzenetére

    Csak még egy pontra térnék vissza, mert muszáj:

    "A leírt (felsőbbrendűséget nem nélkülöző) commetjeid mögött egy átlagos embert tudok elképzelni átlagos élettel. Remélem barátnőd azért van! (nem ajánlkoztam fel, ne értsd félre!)"

    Reakcióm: :DDD :DDD :DDD

    Igen, és tényleg megvolt a "Pszichológia alapjai" valamint az "Előítéletek kezdőknek" az általad olvasott könyvek repertoárjában...! :U
    És még én bocsátkozok túlságosan feltételezésekbe... akkor te mit csinálsz mikor pár hsz alapján jellemzel személyeskedő módon - de persze mentegetőzve, "nem válaszként" - engem?...

    Vizet prédikál...? (vedd már észre magad -.-')

    Ezennel el is köszönnék tőled,
    Szevasz.

    "To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

  • Széltoló

    csendes tag

    :-)))

    A nick és az alatta lévő halálfej is ismerősnek tűnt, ám a stílus nem volt összhangban az emlékeimben lévővel.
    A fenti Worker ismeri a betűket és azoknak az erejével is tisztában van.(az emlékeimben lévő egy favágó volt)
    Írt egy mások számára alpári, számomra elegendően objektív, humorral és találó szavakkal tűzdelt hozzászólást.

    A kevésbé rugalmasak, rá rontottak. Miért nem tették azokkal, akikben valóban kesernye által indukált indulat robbant? Talán nem "alpári" módon írtak, de oly gyomorforgatóan, hogy sokat próbált emésztő rendszerem is túlóra pótlékért sztrájkolt:-)

    Igenis, kérem szépen a Bnet manipulál, ha tetszik, ha nem...
    A vitatott üzenetben legalább annyi pozitívum íródott le a Bnettel kapcsolatban, mint elmarasztalás.

    Remélem nem Worker védelmező írásnak veszi bárki is a hozzászólásom, mert azzal őt bántanám meg és bizony azt nem szeretném, de nem tudtam személyeskedés mentesen reagálni a jelenségre.(tudom, akkor meg mi a fasznak írtam, de már késő- csak, hogy én is kapjak már alpári kifejezésem miatt elmarasztalást:-))))

    [ Szerkesztve ]

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4662 üzenetére

    Worker eredeti hsz-ének 2/3-a feltételezés volt, aminek egy részét ráadásul tényként próbálta meg beállítani. Hogy miért és mi célból nem tudom.
    Saját bevallása szerint fél év alatt 50-60 tárgyalásból 2-3 szerződést tudott kötni.
    Számomra ez csak annyit jelent, hogy nem volt alkalmas erre a munkára, így számomra nem igazán mérvadó a véleménye sem.
    Az mondod a Bnet manipulál. Szerinted worker itt és most mit csinál?

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4663 üzenetére

    Ugyebár a felvételi eleve nem is felvételi, ha tényleg csinálni akarod, akkor egy "látszatfelvételi" után megköszönik, hogy megjelentél, bekérik a 40-50ezer ft-ot (gondolom most kb. annyi lehet) a "bázisszemináriumra",

    Ebből nem kéne figyelmen kívül hagyni: (gondolom most kb. annyi lehet) a "bázisszemináriumra",

    Hatványozottan fontos ez az egyetlen kis szócska: gondolom

    Talán ezek után már abba is lehetne fejezni, mert mintha már ezt megbeszéltük volna...

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Széltoló #4664 üzenetére

    "látszatfelvételi"
    Nyugodtan íródhat körmök nélkül, mert akkor sem lesz túlzás.(apróság, aminek az üzenetét dekódolni kéne)

    [ Szerkesztve ]

  • filo-p

    csendes tag

    válasz szerényke #4660 üzenetére

    Komoly agymosás lehetett... hajrá... annál több munkám lesz nekem.

  • szerényke

    újonc

    válasz _zozo #4663 üzenetére

    Zo-zo megmondtad a tuttit! :))

    Ha 50-60 tárgyalásból csak 2-3 üzlete lehet, akkor nem volt nagy ász. Ráadásul az is csoda (vagy inkább könyörület), hogy addig hagyták "próbálkozni". Lehet, hogy pont az ő tárgyalása is rontottak a cég megítélésén. (nem lehetett túl felkészült)

    Széltoló, te melyik kategóriába tartozol? (konkurens/csalódott eredménytelen, vagy acsarkodó) :N

    miau

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4664 üzenetére

    Olvastad te valahol. hogy Worker elnézést kért volna, hogy téves információt írt le vagy téves következtetést vont le? Ha igen, légy szíves, másold be.

    Azt valahogy Worker kifelejtette, hogy azok a közép fokú végzettségűek, akik elvégzik az "akadémiát" majd sikeres vizsgát tesznek és 2 hónapon belül 2-es pozícióba lépnek (ez 3 db 400 000 Ft-os szerződés), azok visszakapják az OKJ-s képzés 20 000 Ft-os díját.
    Ennyit a Bnet "pénzéhéségéről" - amit Worker bázisszemináriummal kapcsolatos "gondolata" sugalt!
    Egyébként a Bnet nem egy angyal, hanem nagyon is profitorientált cég, ugyan úgy, mint a versenytársai, akik közül nem egy korábban kezdte a "szakmát". Ennek ellenére a Bnet diktál a piacnak és nem a többiek. Vajon miért?

  • _zozo

    csendes tag

    válasz filo-p #4657 üzenetére

    Légy szíves mondd már meg, hogy 10-15 éves időtávon ti mekkora hozamot tudtatok produkálni?

  • _zozo

    csendes tag

    válasz szerényke #4667 üzenetére

    Dehogy mondtam!
    Sajnos sok igazság van abban, ami a Bnetről megjelent, de ez csak az érem egyik oldala.
    És én nem szeretem, ha egyes részeket kiragadnak, felnagyítanak, majd ez alapján általánosítanak.

  • DrM

    csendes tag

    válasz szerényke #4667 üzenetére

    "Ha 50-60 tárgyalásból csak 2-3 üzlete lehet, akkor nem volt nagy ász."

    Vagy csak nem baszott át mindenkit aki szembejött. A UL nem csodaszer, el kellene gondolkodni azon hogy miért van 40% alatt a 2 éven túli szerződések megmaradási aránya...

    A gyűlöletáradatot megelőzendő: tisztában vagyok azzal hogy a fenti statisztikai adatot egyik bnet zealot[link] sem fogja elfogadni, mint ahogy az is teljesen egyértelmű hogy egyiküknek sem volt még letörtölt szerződése. Mindezek ellenére elgondolkodtató hogy tényleg megfelelő módszerekkel dolgozik-e a cég ha messze a piaci átlag alatti megmaradási arányt produkál...

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz _zozo #4663 üzenetére

    Nagyon komoly problémák vannak az értékrendeddel.

    'Trust the pilot'

  • DrM

    csendes tag

    válasz szerényke #4667 üzenetére

    "Széltoló, te melyik kategóriába tartozol? (konkurens/csalódott eredménytelen, vagy acsarkodó)"

    Ő a korlátolt szemellenzős ügynököket reménytelenül megvilágosítani próbáló romantikus mesehős.

    Minden ügyfeled határozott igennel felelne a következő kérdésre: "...és azzal ugye tisztában van hogy a konstrukció sajátossága hogy a rendszeres díjként befizetett összeg első 3 évre eső részét a konstrukció sajátosságaiból fakadóan hozamokkal együtt elvonják, függetlenül attól hogy a szerződés 4 vagy 35 év után lesz megszüntetve?" ?

    Amennyiben nem úgy a továbbiakban szerintem nem tudsz hitelesen hozzászólni a korrektség témakörhöz. Ugyan ez vonatkozik a zozo pajtidra is.

    'Trust the pilot'

  • _zozo

    csendes tag

    válasz DrM #4674 üzenetére

    "a konstrukció sajátossága hogy a rendszeres díjként befizetett összeg első 3 évre eső részét a konstrukció sajátosságaiból fakadóan hozamokkal együtt elvonják" - mivel ez nem igaz, ilyet nem is mondok az ügyfeleknek. A költségeket természetesen ismertetem velük és azt is, milyen bónuszok illetik meg őket, ha a szerződést nem mondják fel idő előtt.
    És igen, rendszeresen van olyan ügyfelem, aki azt mondja, ez így számára nem éri meg.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz DrM #4672 üzenetére

    "miért van 40% alatt a 2 éven túli szerződések megmaradási aránya" - Ismeretem szerint ez az adat a Bnetre nem igaz! Meglehetősen keményen büntetik a 3 éven belül felmondott szerződések miatt a tanácsadót, így elemi érdeke, hogy ezt megelőzze.
    Szakmai vezetőmnek több mint 5 éves múlttal és több mint 10000 saját egységgel a háta mögött 6 db olyan szerződése van, amit 3 éven belül felmondtak. Ha a tanácsadó sztornóállománya meghalad egy szintet, akkor felmondják a vele kötött szerződést!
    Nem véletlen, hogy a Bnet-nél nem lehet havidíjas konstrukciót kötni.

    "messze a piaci átlag alatti megmaradási arányt produkál." - tessék mondani, ezt milyen hiteles forrással tetszik tudni alátámasztani? Ha így lenne, a biztosítók már rég felmondták volna a Bnettel kötött szerződéseiket, és olyan partnert preferálnának, aki jobb eredményeket ér el!

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz szerényke #4667 üzenetére

    Széltoló, te melyik kategóriába tartozol? (konkurens/csalódott eredménytelen, vagy acsarkodó) :N
    Olvass, oszt megvilágosodsz:-)

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4669 üzenetére

    Ohh...ohh...
    A szőrszálhasogatáson túl a SAJÁT igazság keresés is életcél?

    Nem gondolom, hogy túl sokan vannak, akik a Bnetet nálam jobban igyekeztek és igyekeznek megvédeni az elferdítésekkel szemben, de az egyoldalú tájékoztatás nem vezet túl messzire, ezért úgy hiszem, hogy a súlyán és értékén kellene....

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4675 üzenetére

    Az első kettőre azért tökéletesen igaz, vagy nem!?:-)
    (én úgy tudom, hogy léteznek 3 éves díjból kreált kezdeti költségek is, de mivel csak a régi konstrukciókat ismerem, így ez is csak FELTÉTELEZÉS- ha ismerjük a szó értelmét:-))

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4676 üzenetére

    eglehetősen keményen büntetik a 3 éven belül felmondott szerződések miatt a tanácsadót, így elemi érdeke, hogy ezt megelőzze.

    Ez így igaz, csak sajnos éppen az én időszakomban kezdték el, de valóban nagy pofont kap a bnetes tanácsadó egy elvesztett ügyfélért.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz DrM #4674 üzenetére

    Ő a korlátolt szemellenzős ügynököket reménytelenül megvilágosítani próbáló romantikus mesehős.

    Ez már valóban lassan a hol volt, hol nem volt kategória, de találó nagyon...:-)

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4679 üzenetére

    Valóban van olyan konstrukció, ahol az első 2 éves díj alapján, és van olyan, ahol az első 3 éves díj alapján számolják a kezdeti egységeket. Ismereteim szerint nincs olyan Bnetes konstrukció, amelynél az ÖSSZES kezdeti egységet elvonnák.
    Pl. a Signumnál a 15. év végére a kezdeti egységek kb. 1/3-a megmarad. Ha végig viszed a szerződést, a 10. majd a 15. évben összesen bónuszként megkapod ennek a felét. Így kb. másfél éves díjat "nyel le" a biztosító.
    Ha az ügyfél az eseti számlára be tud fizetni legalább az éves díjnak megfelelő összeget, akkor a költségek meglehetősen kedvezővé válnak! Emiatt van, hogy magán személlyel meglehetősen ritkán szoktam 400 000 Ft-nál magasabb éves díjú szerződést kötni.
    Emiatt a szakmai vezetőmmel volt már némi vitám, de én ezt tartom helyesnek.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz _zozo #4682 üzenetére

    Bocs, pontatlan volt, a bónuszokkal együtt megmarad a kezdeti egységek 65%-a, azaz durván egy harmadát (kicsit több mint egy éves díjat) nyeli le a biztosító!

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4682 üzenetére

    Nem mindegyik konstrukcióhoz adtak anno bónuszt és mint tudjuk csak bizonyos összeg fölött díjazták a kötést.

    10 év után, hogy mennyi marad az első évekből(2 vagy 3), azt egy excelen valaki kiszámolhatja.(11- 13% körül emlékszem az avivás éves sarcra)
    Ezzel kapcsolatban ajánlom, hogy keresd meg az itteni hsz-m, mely a saját biztosításom eddigi költséghányadát mutatja meg forintalisán.(5 éves UL robbantott rajz címen találod meg)

  • DrM

    csendes tag

    válasz _zozo #4682 üzenetére

    3 rövid kérdés:

    1, a visszaírási statisztikákhoz a biztosító saját, belső statisztikája elég hiteles forrás számodra?

    2, arra gondoltál már hogy a kezdeti kötségen kívül más tételeket is elvonnak? Sok kicsi sokra megy, egyszer számold végig...

    3, láttál te már 10 éves UL szerződést? Konkrétan felhívtam az Avivás srácok figyelmét az új bónuszrendszerük hátulütőire, és erre az volt a reakció konkrétan hogy kiröhögtek, mondván biztosak benne hogy elenyésző számú szerződésre kell majd bónuszt fizetni. Valamiért mernek nagyot mondani de 300 év alatt nem sültek fel vele. Szerintem ez elgondolkodtató...

    A tudatlanság veszélyes, maradj csendben és tanulj szorgosan mert borzalmas érzés lesz mikor felismered mekkora károkat okoztál azzal hogy olyan ügynökök véleményére támaszkodtál tényként, akiknek anyagi érdekében állt a te sötétségben tartások.

    Egy kedves barátom szavaival élve: befosni is kényelmes, de mikor kihűlt ki kell mosni magad belőle.

    U.i.: ahhoz mit szólnál ha kiderülne hogy a Signumot lehet kötni 150eFt éves díjjal rendkívül hasonló kondíciókkal?

    'Trust the pilot'

  • _zozo

    csendes tag

    válasz DrM #4685 üzenetére

    1.) Légy szíves egy linket, lehetőleg olyat, ami a Bnetes konstrukciók visszavásárlási statisztikáját tartalmazza.
    2.) Végig számoltam, de az eredeti állítás az volt, hogy a biztosító ez első 3 év díját kezdeti költségként lenyeli.
    3.) Igen, ING Univerzal. Megfelelő alapokat választva nem is teljesít rosszul.

    +1.) Nem olyan könnyű engem sötétben tartani! :)

    Ui.) Igen csak meglepődnék, mivel a Signumnál egyértelműen le van írva, hogy a minimáldíj 250000 Ft/év.

  • DrM

    csendes tag

    válasz _zozo #4686 üzenetére

    1, na ez az ami nem lesz, azonban szíből kívánom neked hogy egyszer te is legyél annyira komoly ember hogy merjenek panaszkodni a kapcsolattartók a piacvezető brókercégre, mely messze nem termel annyit hogy a visszaításait le tudják vonni a kifizetendő jutalékból. Egyébként struccpolitika RULEZ! :C

    2, olvasd el mégegyszer az eredeti állítást, szó nem volt kezdeti költségről.

    3, Gratulálok, hány kötésre jutott egy amit végigfizettek?

    +1, sötétben tartod te saját magad :R

    U.i.: http://www.biztositasifeltetelek.hu/CIG/cig_0015.PDF , a min éves díjon kívül te sem találsz más különbséget a bnet-es módozathoz képest? Ja hogy ezt neked nem lehet...

    'Trust the pilot'

  • _zozo

    csendes tag

    válasz DrM #4687 üzenetére

    1.) Messziről jött ember azt mond, amit akar.

    2.) Eredetileg ezt írtad:
    "a rendszeres díjként befizetett összeg első 3 évre eső részét a konstrukció sajátosságaiból fakadóan hozamokkal együtt elvonják"

    Erre válaszoltam én, hogy a 15. év végén (a bónuszokat figyelembe véve) a kezdeti egységek kb. 65%-a még meg van! Ugye te se gondolod komolyan, hogy az egyéb költségek ezt mind elviszik? A kezdeti egységek számának számításakor már figyelembe vettem az 5%-os adás-vételi árrést, így attól nyugodtam eltekinthetsz!

    Ui:) Te a Signumot említetted, ez nem az!
    Egyébként Signumot bizonyos feltételek megléte esetén már 90 000Ft/év összegtől is lehet kötni. És ezt nekem is lehet! :)

  • DrM

    csendes tag

    válasz _zozo #4688 üzenetére

    Hajrá, pont jó cégnél vagy.

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4688 üzenetére

    Ne keverd össze azt amit én vagy Dr M írt és mindaddig nem biztos, hogy kéne ilyen éles hangon válaszolni, míg nem olvastad el az ajánlott hsz-t. Persze bemásolhatom és naprakész mérleget mutathatok, de akkor megint csak én dolgoztam.
    Én a saját pénztárcámon tapasztalom, hogy minek mi az ára.
    Nem az UL és nem a Bnet ellen vagyok-sőt, de a helyén- súlyukon kezeljük már végre. Az elfogultság és az érdek maradjon meg belül és ne legyen itt nyoma.

    Szóval, ha megtaláltad, elolvastad, értelmezted, akkor újra visszatérhetünk a valós költségekre. Ezekkel a költségekkel együtt is lehet nagy buli az UL, csak első körben ismerni kell, aztán érteni a mozgatásához, de legalábbis nem elcseszni azt.

  • DrM

    csendes tag

    válasz _zozo #4688 üzenetére

    1, szerintem azért egy ici-picit közelebb vagyok a tűzhöz mint gondolnád ;)

    2, kb két évnyi díj amiből 1,4 év hűségbónusz amit csak abban az esetben kapok meg ha szorgosan minden évben 15 évig fizettem és nem szüneteltettem? Igazad van, a befizetett pénz 20%-a tényleg megmarad... amennyiben számoltál az 1,95% alapkezelési díjjal és az adminisztációs díjjal is... bomba üzlet, köthetek ilyet én is?

    U.i.: Ügyes vagy, kössél! Látom gyorsan megbeszélted az ügynökkordinátoroddal. Szerintem többet ide ne írj mert meg fog haragudni hogy ha mégsem vagy annyira hülye mint amilyennek mutatod magad akkor hamar rájössz hogy szar helyen vagy.

    'Trust the pilot'

  • _zozo

    csendes tag

    válasz DrM #4691 üzenetére

    Nincs mindenhol alapkezelési díj! :)
    Az évi kb. 5000 Ft-os adminisztrációs díjjal valóban nem számoltam.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4690 üzenetére

    Hidd el, végig számoltam. Nem hasra ütve írtam, hogy ha csak a rendszeres éves díjat nézzük, akkor idő előtt kb. a 7. évben lehet nullszaldóval kiszállni (azaz annyit kapok vissza, mint amennyit befizettem). Az eseti számla használata lényegesen javít a költségmutatón.

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4690 üzenetére

    "Nem az UL és nem a Bnet ellen vagyok-sőt, de a helyén- súlyukon kezeljük már végre" - egyetértek. Emlékeim szerint nem is a te hsz-eiddel volt problémám.

    DrM hsz-ei alapján úgy érzem, hogy valahol a konkurenciánál dolgozik. Ha valóban így van, nagyon is érthető, miért támadja a Bnetet.

    Tisztában vagyok vele, hogy a Bnet nem angyal, de meggyőződésem, hogy nem is maga a patás ördög. Viszont ha valaki annak próbálja beállítani, akkor azt elvárom tőle, hogy megcáfolhatatlan bizonyítékok alapján tegye.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4693 üzenetére

    Nem az volt a téma, hogy mikor lehet nullán kiszállni, de én tudok neked mutatni olyat is, hogy 6 éven belül is plusszal szállok ki. Látom a visszaolvasás nehezedre esett...

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4694 üzenetére

    :-) Nekem viszont a Tieddel volt gondom, mert vádoltál valakit félretájékoztatásért, holott csak könnyed stílusban fogalmazott.

    Viszont ha valaki annak próbálja beállítani, akkor azt elvárom tőle, hogy megcáfolhatatlan bizonyítékok alapján tegye.
    Ez szerintem megtörtént.

  • Worker

    aktív tag

    Még jó, hogy kiszálltam ebből a vitakörből...
    Egyre inkább olyannak tűnik az egész "beszélgetés", mintha vallási / szurkolói ellentétekről lenne szó, PEDIG... (folytassa mindenki ahogy akarja)

    Mindegy, külső megfigyelőként sokkal viccesebb nézni az egészet, mintha engem dobálnának sárral :U

    "To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz _zozo #4693 üzenetére

    Évfordulós költségek:
    Tranzakció megnevezéseÉvfordulós költségelvonás
    Hatálynap2006.08.28
    Végrehajtás napja2006.08.26
    Költségelvonás összege -45 105,70 HUF
    Biztosítási évforduló2006.08.26
    Tranzakció megnevezéseÉvfordulós költségelvonás
    Hatálynap2007.08.27
    Végrehajtás napja2007.08.26
    Költségelvonás összege -111 675,45 HUF
    Biztosítási évforduló2007.08.26
    Tranzakció megnevezéseÉvfordulós költségelvonás
    Hatálynap2008.08.26
    Végrehajtás napja2008.08.26
    Költségelvonás összege -67 728,59 HUF
    Biztosítási évforduló2008.08.26
    Tranzakció megnevezéseÉvfordulós költségelvonás
    Hatálynap2009.08.26
    Végrehajtás napja2009.08.26
    Költségelvonás összege -84 842,22 HUF
    Biztosítási évforduló2009.08.26
    Tranzakció megnevezéseÉvfordulós költségelvonás
    Hatálynap2010.08.26
    Végrehajtás napja2010.08.26
    Költségelvonás összege -141 607,04 HUF
    Biztosítási évforduló2010.08.26
    Havi költségelvonások.(minden évben veszek egy mintát)
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2005.09.14
    Végrehajtás napja2005.09.14
    Levonás összesen -1 792,69 HUF
    Bankkártyaszolgáltatás havi díja 0,00 HUF
    Nyilvántartási díj -427,00 HUF
    Főbiztosítás kockázati díja -132,00 HUF
    Kiegészítő biztosítások díja 0,00 HUF
    Kezdeti költség -1 233,69 HUF
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2006.09.26
    Végrehajtás napja2006.09.26
    Levonás összesen -1 261,52 HUF
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2007.09.26
    Végrehajtás napja2007.09.26
    Levonás összesen -471,00 HUF
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2008.08.26
    Végrehajtás napja2008.08.26
    Levonás összesen -505,00 HUF
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2009.08.26
    Végrehajtás napja2009.08.26
    Levonás összesen -520,00 HUF
    Tranzakció megnevezéseKöltségelvonás
    Hatálynap2010.08.26
    Végrehajtás napja2010.08.26
    Levonás összesen -545,00 HUF

    Főbiztosítás

    Pénzpiaci forint
    3 566 439,38 HUF

    589 716 –al kevesebb a visszavásárlási a rendszeresnél

    A fenti volt és ma ez van:(még mindigTranzakció megnevezéseKötvény kibocsátás
    Hatálynap2005.08.26
    Végrehajtás napja2005.09.13)

    Pénzpiaci forint 4 124 175,97 HUF

    684 071-el kevesebb a visszavásárlási az aktuálisnál, ami azt jelenti, hogy a visszavásárlásim: 3 440 104 mínusz 2 100 000 egyenlő: 1 340 104 osztva 2 100 00 egyenlő:63.8%-os emelkedés öt és fél év alatt, ami 11.6%-os éves emelkedésnek felel meg, de én ezt kettővel szoroznám, ha tiszta hozamot szeretnék számolni, hisz ez éves befizetés.

    Akkor számoljunk:eddig levontak:450 957 csak évfordulós költségként, de ebben nincs benne semmi más és még ezek után tutira le fognak vonni 684 071, ami összesen 1 135 028, de mivel továbbra is jó hozamra törekszem, így „remélhetőleg” még sokkal többet vonnak le.(a százalékos egységszámolás-elvonás miatt)

    1 135 028 hogy aránylik a 350 000-het???
    Segítek: 3.2 szerese...
    Van még kérdés azzal kapcsolatban, amit Dr M mondott, hogy legalább a rendszeresed háromszorosát elvonják???(tudom, hogy te másképp értetted, viszont, akik ezt napi szinten művelik, azok Őt IS értették)

    Asszem ezek után jó volna ha elhalkulnál és tanulgatnál még kicsit....

  • _zozo

    csendes tag

    válasz Széltoló #4699 üzenetére

    Mit is írt DrM?
    "a konstrukció sajátossága hogy a rendszeres díjként befizetett összeg első 3 évre eső részét a konstrukció sajátosságaiból fakadóan hozamokkal együtt elvonják, függetlenül attól hogy a szerződés 4 vagy 35 év után lesz megszüntetve?"

    Lehet hogy hibás következtetést vontam le, de számomra ez azt jelentette, hogy a kezdeti egységekről beszél, ezért arra is reagáltam.
    Te azt mondod, hogy a futam idő alatt legalább az éves díj 3 szorosát költségként levonják, ezt nem is vitatom.
    Összeségében mennyit fektettél be, és eddig mennyi hozamot hozott neked?
    Számodra ez elfogadható vagy sem? Más konstrukcióval el tudtál-e volna érni legalább ekkora hozamot? Igazából ez a lényegi kérdés!

    "jó volna ha elhalkulnál " - nem szokásom.

Aktív témák