- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
Legyetek olyan kedvesek,erre dobjatok egy kicsit több segítséget!
[link] -
Hunter2
addikt
Ezt az oldalt ismeritek? www.asusalkatresz.hu
500-as noti HDD 92000Ft -
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Kicseréltem a AO4466-os mosfeteket amik szét voltak égve AO4468-ra,a hiba annyira oldódott meg,hogy ha bent van az akku elkezdi tölteni kb.10mp után megáll 7%-nál.Az aida64 azt írja,hogy töltés alatt van.Néha fogja és újra jelzi,hogy tölt de megáll ugyan úgy.
Minél kellene keresni a hibát még?Kicsit megakadtunk. -
alienpapa
senior tag
Ma jött haza a laptopom reballozásból. Fel volt válva a gpu.
Nem tudom mi lehet a baja, de van úgy, hogy csak 4-5 alkalomra hajlandó elindulni. A többiben csak felpörög a ventillátor ég a power led és ennyi. Ugyan az a hibajelenség mint újragolyózás előtt. Viszont amikor indul akkor hibátlan. A 3d mark 2011 2szer is hiba nélkül lefutott rajta.
A hiba nem csak akkor jelentkezik, amikor álló helyzetből kapcsolom be a gépet, hanem akkor is amikor újraindítom. Szóval restart után nem bootol, csak pörög a venti és ég a led.
Próbáltam resetelni a biost, hátha az a baja. Nem nyomtam meg időben az F2-t, így túlment a gép a biosba lépésről és muszáj voltam a windows 8 bootlogó alatt nyomni egy ctrl-alt-del kombót. A laptop újra is indult, de megint csak a venti pörög és ég a kék led aszt'ennyi.
Bocs, ha kcisit szájbarágósan írtam le, de nem akartam semmit kihagyni.Szóval nem tudom mi lehet a baja? Nem lett jó a reballozás? Viszont akkor egyáltalán be sem kéne indulnia. Az is fura, hogy működik rendesen a gép, és ha nyomok egy restartot már nem. Van egy olyan érzésem, hogy ez más hiba lesz. Ti mit mondtok így látatlanban?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz Gigabyga #5017 üzenetére
LRF-től rendeltetek már chipeket?!mi eddig tőlük rendeltük az Nvidia/amd/intel chipeket de a legújabb amd szállítmány kezd fura lenni.Ami amd-s azokat nem nagyon hatja meg a chipcsere
Kompatibilitással mi a véleményetek?! pl:G86-770-A2-vel nekem papíron kompatibilis a 730-as..De már erre gondolok,hogy mégse kompatibilis.. :S
Honnan szoktatok rendelni?!Olvastam múltkor,hogy lobby-s módszert szeretnétek a chipekkel(kinek mije van)
Van jó pár új chipem ha kell valami írjatok meglesem van-e.
van jó pár alaplapom is ami bontós meg monitorom meg mindenSzeretnék aktívan részt venni a közösség életében nem csak kapni adni is
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz alienpapa #5023 üzenetére
Gyorsan kutasd fel és verd el rajta az összegetn egy iylen hiának azonnal fel kell tűnnie egy röpke teszt alatt.
Nézz be a brkolat alá valahol csak lennie kell egy pecsétnek vagy mail cím vay akármi.Ha már burkolat, nincs valakinek egy x200-as hoz való bille? az enyém hibázik
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
alienpapa
senior tag
válasz Tamás9x #5024 üzenetére
De most szerinted mi a hiba? Mert ha próbálom az egészet végiggondolni, akkor a laptop régen faszául működött. Majd felvált a gpu, amit elvileg most megcsináltak. Most ugye akkor ismét tökéletesnek kéne lennie. Valszeg a reballozás az sikerült, mert különben a gép egyáltalán nem kapcsolna be.... szerintem. Viszont akkor mi a baj? Túlmelegítették volna a gpu-t?
-
alienpapa
senior tag
Bocs a duplázásért, lejárt az idő!
Annyi fejlemény van, hogy alvó módból is minden gond nélkül feláll a gép.
A hiba csak hidegindításkor és újraindításkor jelentkezik.''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Tamás9x
őstag
válasz alienpapa #5026 üzenetére
Maga az a hiba, hogy ilyen állapotban valaki kiadta a kezéből a gépet. Milyen típusú a gép? eljutottunk arra a szintre, hogy reballról addig nem beszélhetünk amíg nincs rá bizonyíték, egy hőlégezés vagy sütőzés is életre tudja ideiglenesen kelteni a legtöbb gépet.
A billentyűzetet fel tudod szedni? az alatt szokott lenni a szignó általában.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz alienpapa #5029 üzenetére
Hmmm szedd már le a billentyűzetet, ez kezd izgalmassá válni, Nemrég volt nálam 6db ilyen gép a bill alatt van a gpu merevítő azon nincs egy dátum 2013.11.03? A numerikus billentyűzeténél illetve a burkolatban volt valamiféle "folyadék" fehéren kikristályosodva?
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
6 darab bizony, ömlesztve hozzák fene tudja honnan, de a 6 ból csak 2 sikerült. angliára tippelek, mert mind fehér pasztás volt, és melegítgetés jelei, ami púposodással jelentkezett Biztos amikor felbontottam a burkolatot a kezem akkora hőt adott neki, hogy azonnal megsült a notiban a nyák ) na meg a jól bevált grap pad hiánya
Hmm bundáskenyér, vagy sültkrumpli között vacilálok én is
-
nagyúr
válasz Gigabyga #5015 üzenetére
Meg tudod nézni az alldatasheet-en a kompatibilitási listában. Ha csak egy féle akku (pl. csak Li-Ion akku van a géphez és nincsen Ni-Mh) van a géphez, akkor nem kell "multichemistry"-nek lennie. Ha mondjuk csak 6 cellás van a géphez, akkor nem kell, hogy többféle nominális feszültséget támogasson. Így már több között tudsz válogatni.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
Tamás9x
őstag
válasz KillHates #5034 üzenetére
Ha nálam járt akkor a GPU-hoz nem lett nyúlva csak az IGP-hez, de ha az amire gondolok akkor már kapott előttem hőt, a nyákon meg volt valami kifehéredett folyadék + fehér paszta, na meg a jobb oldali hangszórója is hiányzott
[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
válasz alienpapa #5029 üzenetére
Ha újraindításnál is hibázik,akkor nem hinném,hogy kontakt hiba lenne,mivel már meleg .Ha a hűtőt le tudod róla szerelni biztonságosan,meg kell nézni nem raktak e alá rézlemezt,ha igen vedd le,tegyél az helyette "szalonnát" gapadot,és úgy próbáld meg.
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Tamás9x
őstag
az a baj, hogy a réz lemezt sokan máshogy használják, összefutottam már nem 1 notival ahol, feszítésként alkalmazták, persze a tulajnak az lett bemesélve, hogy újragolyózták a gpu-t
3 lemez a gpu-n eléggé ráfeszítette a nyákra úgy, hogy menjen még 2 hetet.https://www.youtube.com/@kisstontour
-
alienpapa
senior tag
válasz Tamás9x #5030 üzenetére
Nem hiszem, hogy nálad járt volna a gép, mivel ez új korától fogva nálam volt. Soha senki nem piszkál eddig bele se hőlégfúvóval, se fehér pasztával mert kb 2 héttel ezelőttig nem volt semmi baja.
Közben leszedtem a billentyűt és nem volt alatta semmiféle dátum.
(#5034) KillHates
Ez az rs micsoda? Chipset? Hogy érted azt, hogy "bemelegedni"?(#5037) robick5
Megnézem majd a hűtő alatt ezt a lemezt, de mi a jó eredmény? Az ha van, vagy az ha nincs? Mi célból lenne ott?Bocs a rengeteg kérdésért, de érdekel a téma nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz alienpapa #5043 üzenetére
Biztos ami biztos
RS780 egy IGP/északi híd kombináció, azaz ban benne vga is HD3200 személyében. A GPU és a processzort köti össze, legtöbbször ő szokott felválni, a gpu helyett.
a kettő egy és ugyan az csak lézeresen le van vágva az 1 iknél a VGA
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz Kemotox75 #5046 üzenetére
Sajna nem lehet visszakötni, próbálkoztam vele régebben, aztán egy nálam okosabb elmagyarázta, hogy amit levágtak az nem aktiválható újra. 1 pár esetben a teljes értékű IGP 100%-osan működőképesnek bizonyult a sima északi híd helyén, Acer Aspire 5742-ben talán ha jól rémlik.
-
nahunn
tag
Újabb gyöngyszem:
5920 ajándékba kapták mert nem volt kép csak külső kijelzőn és 38.000 Ft-ért megcsináltatták de megint nem jó...
Persze, hogy megmelegítették meg összefluxolták a 8600GS MXM-et...Bp. XIII kerületi szervizMondtam a néninek, hogy hívja fel őket, hogy ezt hogy gondolták és erre a válasz, h ők nem videokártyát hanem tápáramkört javítottak az alpalapon mert azért nem volt kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest