- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van Toshiba Satellite c650-hez kapcsolási rajza? nem találom csak fizetősben, annyit viszont nem ér. Nagyon megköszönném ha kisegítenétek vele.
A másik amire szükségem lenne: HP Pavilion dv6000 bios bin/rom fájl.
Annyit ültem már rajtuk és nem találom.
Köszönöm.
-
Gigabyga
aktív tag
Van egyébként amihez találok, de sokszor nem jó a bios, amit ráírok.
Típus szerint jónak kellett volna lennie, de mégsem működött, vissza kellett tennem a gyárit, ami rajta volt.
-
hoax
senior tag
-
Router
őstag
Valaki használt már 215-0674042 chipet 215-0674034 kiváltására? Állítólag 100% kompatibilis de nálam nem megy egy DV5-ben. Vagy nem is azzal volt a gond.
Ja és a hiba: Bekapcsolás után folyamatosan világít az összes led, a caps led elalszik pár másodperc után és kb 20s után az igp-nek már szaga van, annyira forró.
[ Szerkesztve ]
www.reballing.hu/forum
-
kikihun
csendes tag
Akkor nem töltöm fel.
-
beeper129
csendes tag
Van egy Asus K40AB lap, bekapcsol de sehol nincs kép, igp (215-0674034) vagy videó (216-0728018) hiba lehet inkább? Kellene cserélni valamelyiket?
-
netzoli
tag
válasz alienpapa #5614 üzenetére
Jó reggelt... Hol máshol lenne Tartanak kihelyezett képzéseket is, csak fizesd meg. Egyébként az árak ott vannak egy szép színes táblázatban. De szerintem jobban jársz, ha veszel egy állomást és kukázol innen onnan néhány forrasztani való dolgot. Egy rossz PC tápegység kiváló kezdésnek. Aztán, ha profi vagy elmész egy ilyen képzésre és megcsinálod, majd kirakod az üzleted falára a bizonyítványt, hogy te ezt is tudod
Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<
-
Kocska89
tag
Erről mi a véleményetek?
Xbox360 gpu a kisebbik mag nem ér hozzá a hűtőbordához...
Nem a chip görbe, amikkel találkoztam mind ilyen.Szerintem ezek elfőnek. Azért javulnak a mindenféle kontár melegítésre. Hiába a reball ott sem a reball segít hanem, hogy meleget kap a chip. Bizonyára van, hogy tényleg a forrasztás válik el de nekem nem ez tűnik a fő hibaoknak. Amit magamnak csináltam box is csak 1,5 hónapot bírt pedig nem is ment sokat. (ráadásul rgh is megcsináltam sw be átteltek írva a hőmérsékletek szóval nem 80 fokon főt a gpu)
Vagy ezeken a chipeken ahol lejjebb van a 2. mag gyártási hiba lenne?
-
diablo1984
veterán
válasz Kocska89 #5620 üzenetére
ami ilyen, az vagy bő pasztával, vagy killhates javasolta vékony rézlemezzel áthidalható! bár ha megfőtt, akkor már mindegy neki, ha meg új, akkor meg szétneszedd, kínlódjon vele a szervize gariban! ha egy ilyet meg egy reball/reflow meg tud javítani, akkor az első része a mondani valómnak az érvényes és várni kell a csodát!
-
nagyúr
válasz Tamás9x #5621 üzenetére
Zsírkirály gányolás, de nagyon célravezető. Nincs az az RS780 ami ez alatt képes lesz lefőni!
Oszt a bejosz modding hol van? Teljesen benedvesedve olvastam végig, hátha ott lesz a végén, de csak a megduzzadt barlangos testek maradtak, semmi kielégülés.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Tamás9x
őstag
válasz KillHates #5623 üzenetére
Ti még szoktatok reflowozni ? Akárkitől kérdeztem nekem azt mondták semmi értelme ne csináljam, így nem is csinálom.
KillHates: Sajna azt nekem is csinálták, még eddig nem volt "ideje" elmagyarázni az illetőnek, hogy miként is működik. Hála égnek a noti azóta is működik 60 foknál 100%-on jár a venti, a friss gazdája "játék" gépnek használja ha meglesz a friss íróm lementem a bin fájlt és felteszem
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Kocska89
tag
válasz diablo1984 #5622 üzenetére
Elég kicsi a különbség. De van. Próbáltam a rézlemezt. Nem is igazán lemez, valami ipari kábel köré volt tekerve mint árnyékolás, ezt egyengettem ki. 0,1mm vastagságú, de ha aláteszem akkor pedig a nagy magra nem fekszik fel a borda rendesen. Ennél vékonyabb lemezt nem hiszem lehetne szerezni.
-
diablo1984
veterán
válasz Kocska89 #5626 üzenetére
sűrűbb ezüst paszta? a gpu-n vastagabban kened, a procin nam annyira vastagon és az majd elterül! nem akkora a diffi, hogy csúnyán tudjon beszáradni, azért erősen használva évente lehet nem árt átkenni! vagy a hűtőbe a proci résznél egy halvány bemarást végezni, de ez kétélű fegyver, mert a ló másik oldalára is át lehet esni és akkor meg a procira nem fekszik fel....
-
nahunn
tag
A legidiótább ügyféldíjra nevezném:
Ügyfél: Helló, az a gondom, hogy kikapcsolgat a gépem. Főleg video nézés közben.
Én: Igen, valószínűleg egy hűtés tisztítás kell neki.
Ü: Ááá, az kizárt, már volt csinálva rajta...
Én: Házilag vagy melyik szervizben?
Ü: Önöknél.
Én: Ühüm és mennyi idővel utána jelentkezett ez a hiba?
Ü: Hát, kb. 2 éve volt Önöknél a gép.áááááááááááááááááááááááááááááááááá
Én: Igen, el szoktam mondani mindenkinek, hogy évente, ha nem melegszik akkor is 1,5-2 évente hozza be a gépet egy tisztításra...
Ü: Ez nem lehet hogy, ugyanaz a hiba megint, szerintem biztos nem az a baj...
Én: De igen.
Ü: Jó akkor meggondolomés lehet, hogy beviszem.Az ostoba istenbarma.
-
ielektros
senior tag
válasz Kocska89 #5626 üzenetére
Azokkal a rez bevonatu kabel arnyekolasokkal vigyazz. Van, hogy femgozolt muanyag alapu vacak. Hovezetesre nem a leg idealisabb.
nahunn: En az ilyeneknek lezarhato tasakban odaszoktam adni a ganyet amit kiszedtem a gepbol Paplan, tollparna, fel macska, pinaszor. Esatobbi.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
-
f27
senior tag
Mer engem felhiv egy ugyfel hogy kikapcsolt a gepe es nemkapcsol be.
Nem montam hogy csak 1 hete fog mukodni a gep.
Mondom most volt javitva?
Mondja igen nem olyan reg.
Mondom olvassa mar le a szervizlaprol mikor volt javitva.
Mondja 2012.nov 2
Mondom ember az tavaly volt
Mondja hat jah de csak most kapcsolta be.
Persze hogy most kapcsolta be -
-
Benji77
aktív tag
-
nagyúr
válasz Tamás9x #5633 üzenetére
866-ost, mi mást. Elég sokat tudó darab. Bár hallottam valami ITC-ről is amiről ódákat zengtek. (mondjuk több fajta epromot nem ismert, de nem 10 sec alatt írt, hanem 1 sec alatt )
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #5636 üzenetére
"Feljavitva?" ez most mit jelent nalad? Mert az uj golyok nem adnak semmit egy Geforce 8600-nak. Eddig egy gep sem jott vissza garanciaban amibe UJ chipet raktam. Egy sem. Reflow, reball mind megpukkant 2-4 honapon belul, aki kerte tettem be uj chipet es a reflow aranak a 80%-at beszamoltam. Egy szart sem er az egesz szinhaz szerintem ezzel a reballos bohockodassal. Csak akkor, hogyha nem kell garanciat vallalni....
Van itt az egyetemen egy ilyen. En eddig 4 gepet megvizsgalhattam vele. A 4-bol egynel sem talaltunk ball hibakat. Egyiknel vetemedes miatt gyanusan torzult golyokat figyeltunk meg, de ott sem tunt meg valoban serultnek a forrasztas.
Akkor csinalok Reflow-t vagy reballt ha kifejezetten azt ker az ugyfel es ugy, hogy megkerdezem, hogy tisztaban van e kockazattal es azzal, hogy SEMMI garanciat nem vallalok ra. De szerencsere ilyen csak ketszer fordult eddig elo.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez nálunk alap.
Visszahoztak egy gépet, hogy megint szar a gpu.
Ja, aztán látom, hogy a gép 1024x768-ban hajtja meg a kijelzőt, majd telitolja a felső egynegyedét színes képpontokkal. Sikerült valami totál más BIOS beleírniuk szegény gépbe. Persze ellőtték a mikrokontrollert is, így már nem gazdaságos a gép javítása...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
f27
senior tag
válasz KillHates #5639 üzenetére
Olyannal mar probalkoztak nalad hogy lejavitasz egy notit es egy hetmulva hozza vissza hogy nemjo
Szedem szett a gepet,mondom valami nemtiszta nekem.
Kerdem szetszedtetek a gepet?
Mondja aaa nem hozza sem nyult.
Mondom baxi szopattok ez a gep okes hogy tok ugyan az de en nemhasznalok feher meg ezust pasztat hanem szurke mx pasztat csak.
Leakartak javitatni velem masik gepet garba -
genai
csendes tag
Egy újabb gyöngyszem a REFLOW-ra, de itt legalább a megfeleő eredménye lesz meg
http://www.youtube.com/watch?v=HA09cIUloLg
A végén a szövegen behaltam -
Benji77
aktív tag
válasz ielektros #5638 üzenetére
Teljes mértékben igazad van, de ha csak chip cserével javítanánk, akkor lehúzhatnánk a rolót is
Ez itt Magyarország. Ha 20-25eFt-ot mondasz a javításra, akkor 90%-a nem kéri.
A másik nagy probléma pedig a hiteles chip beszerzése. Erről már írtunk. Amíg a Kínai beszerzésből 30%-a kuka, addig felejtős a chip csere. -
albi31
aktív tag
válasz Tamás9x #5621 üzenetére
Én egy kicsit máshogy oldom meg,persze a BIOS modding érdekelne,mert eddig egy román srác moddingját láttam megfelelőnek,de ott el kellene kunyerálni a PIC programját,így néz ki ...és ilyen hőmérsékleteket produkált: ez korrekt! plusz ez még megfejelve a réz lapkával a IGP alatt! (mármint nem a te verziódra gondolva,hanem ahogy én csinálom!)
(#5648) Benji77 : így van ahogy mondja,és jó ha csak a 30% szar!!!...én már évekkel ezelőtt elmondottam ezt,de mindenki csak legyintett!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest