Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bananfa

    csendes újonc

    Sziasztok, én is egy kérdéssel fordulok hozzátok!

    A szar helyzet hogy van egy evga 2070-em, illetve egy papíron rá illő blokkom (alphacool 2080ti/2080-hoz, de mivel az evga kartya 2080 referencia pcb-tervet hasznalja, igy minden combatibility checker kihozza mint kompatibilis)

    A probléma tünetei, hogy elsőnek is sokszori ráhelyezés kellett míg elindult a blokkal a kártya, addig gpu errort dobott post előtt, jópár felhelyezés után, ezen átlendültünk, használtam, játszottam gond nélkül, reménykedve, hogy ennyi volt a dolog.
    Majd egy hónapra rá átszereltem egy másik házba, ekkor ujra a gpu errort dobta az alaplap, hát nekiindultam még párszor a blokk ujrahelyezésének, egyszer eljutottam post utánig, újraindult, majd megint semmi , ekkor már véglegesen, mert a visszakerül eredeti blokkjával sem reagált, eddig erről mindig.

    A probléma, valószínűleg az lehet hogy a blokk valahol(szerintem a memóriáknál) shortolta a lapot, talán amennyiben túl volt húzva a csavar (minden gyári termal pad volt), alapbol a short csak megakadályozza a bootot, de valamiért mégse kimélte egyszer, és itt szakadhatott el a cérna. A pcb-t egyébként semmi égésnyom vagy hasonló nincs, a memória induktora kicsit elszineződőtt, ami szintén valami shortra utaló jel.

    az eddigi diagnosztika, hogy a memória (és a szóban forgó induktor) körüli 3db smd kapacítás, multival rámérve nem mutat kapacítást, ellenben a többi hasonló elemmel.

    A kérdés az lenne, hogy volt-e már tapasztalatotok hasonlóval? Tudtok-e bárkit aki értene a megszereléséhez? Illetve esetleges garancia az evgán segíthet-e ilyen helyzetben?

    A segítséget előlre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák