-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3lete
aktív tag
jah és azt hogyan tudom leellenőrizni? Márkafüggő?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz d3lete #26801 üzenetére
Nem, a specifikációban megtalálod egyértelműen.
-
tixem
addikt
mi az oka annak, hogy egy 7870-en crysis 3 még mediumon is kvázi szabályos időközönként laggol. Egyébként megy flottul highon is, de sokszor beáll még zárt térben is. Egyedi hiba vagy másnál is van ilyen?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
válasz BomiBoogie #26804 üzenetére
nem mértem még rá, de nagyon úgy néz ki. Beakad aztán megy tovább rendesen, csak fps lehet
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Maximum1
őstag
Rákötöttem a tv-re a pc-t hdmi-vel.
FullHd Tv egy 6770-nel.
Bekapcsolásnál sípol 5x a bios, de feláll.
Eszközkezelő nem mutat semmit, Catalyst-ban tudok állítani mindent, de sz@r a kép, hang van
Kábel kipróbál a monitoron ott sípolás nélkül feláll.
A tv nem tetszik neki valamiért, mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Előbbi kérdésemre nem jött semmi válasz, de nem baj mert azt hiszem megoldódott.
Viszont most az van, hogy HDMI kábellel küldöm a képet a TVnek, + hangot is a TVn vagyok kénytelen hallgatni, tehát HDMI-n küldöm. CCC mellé felpakoltam a HDMI audiovezérlőt is. Küldi a hangot, viszont b@szottul akadozik. 1mp-re van hang, majd 1mp-ig nincs, egy halk pattogás, majd megint 1mp csend, aztán 1mp-re hang és így folytatódik.Mi lehet a probléma? Láttatok már ilyet?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz Maximum1 #26811 üzenetére
Neten keresgéltem mostanság ilyenre, úgy látom rengeteg embernek van baja HDMI kábellel csatlakoztatáskor, ha hang is van küldve. Többnyire a hangal van baj, de van hogy a kép nem jó, hang meg okés.
Nekem a Samsung TVn van egy olyan csati, hogy DVI/PC, ha erre kötöm DVI/HDMI kábellel a gépet, akkor jó a kép, hang nincs (gép nem is látja a TV-t hangeszközként). Ha HDMI-HDMI kébellel ugyan oda, akkor van az ami most nekem, hogy van kép, van hang, csak pattog a hangszóró, hang meg akadozik. Ha HDMI-HDMI kábellel kötöm össze, de a TVnek egy sima HDMI csatlakozójával, akkor nagyon jó a hang, viszont a kép rettenetes!
Kérdésem emberek, hogy DVI/HDMI kábellel lehet hangot küldeni?
-
wolfman
veterán
válasz Hubba12 #26813 üzenetére
Érdekes, mert nekem ha ezzel a kábellel kötöm össze a gépet a TV-vel, akkor nem küld hangot (vagy a TV nem fogadja). Neten rengeteg ember ezt kérdezi, válaszként meg az megy, hogy azt bizony nem lehet, mert DVI nem küld hangot.
VISZONT!
A Régi VGA csatlakozó is küldte a hangot ha megvolt minden lába! Ebben biztos vagyok, mert a legelső számítógépe a családnak (486) olyan monitorunk volt, hogy hangfal volt az oldalán és csak VGA kábellel volt összekötve!
[ Szerkesztve ]
-
Hubba12
senior tag
válasz wolfman #26814 üzenetére
Akkor nem mondták jól. Nekem úgy van össze kötve hogy a DVI-a videokártyába van kötve a HDMI-rész a TV-be és tökéletesen adja a hangot. Fel van telepítve a hangkártya driver? És a HD audio? (amugy nekem NV kártyám van) és ha ezeket fel rakom plusz a Nv drivert akkor megy rendesen.
Ezt probáld meg:
[itt ez hátha bejön.][ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
varmi2
nagyúr
válasz wolfman #26812 üzenetére
Ha hdmi-hdmi kábellel kötöd össze egy sima hdmi csatlakozóba, akkor a samsung tv-nél add meg, hogy mit kötöttél rá. Az segít a képen, hogy teljesen jó legyen.
forráslista---->(tools gomb)--->> névszerkesztés---> kiválasztod a pc-t, és jó lesz a kép.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
wolfman
veterán
válasz Hubba12 #26815 üzenetére
Milyen TV-d van? Neked van külön olyan HDMI csati rajta, ami kifejezetten PC csatlakoztatására van? Nekem Samsung és van ilyen csati rajta. Havernak Philips TV-je van, neki bármelyikbe lehet csatlakoztatni.
Amit ide linkeltél annyiban hiányos, hogy nem írja, hogy a VGA-ba mivel csatlakoztatta, HDMI-vel vagy DVI véggel.
Most raktam friss windowst, hangkártya driver nincs fent, mert az integrált rossz, PCI csati meg nincs hogy be tudjam szerelni az Audigy2zs-t (ezért is szarakodok most ezzel). Csak az ATI telepítőjébe felkínált HDMI hangvezérlőt telepítettem. Ez lenne az 'AMD High Definition Audio Device'? Ha nem akkor külön le kell tölteni?varmi2: Ezt már próbáltam, de a kép ugyan olyan sz@r marad. Képernyőt pont kitölti, de nem lesz a kép éles.
De most az a problémám igazából, hogy HDMI-HDMI kábellel jó a kép, van hang, de akadozik.
Most átdugtam a DVI-HDMI kábelt a TV-ben egy sima csatira, ezt írta ki a gép
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz Hubba12 #26818 üzenetére
Eszerint az ATI nem engedi szoftverileg DVI-n ki a hangot, Linuxon működik jól mókolt driverrel, windows-on meg nem, csak ha veszel hozzá valami hülye átalakítót.
Egy másik külföldi gyerek a VGA BIOSát mókolta meg, akkor jó lett, de saját felelősségre ajánlja. De azt a leírást nem is értem és nem is fogom megcsinálni.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Darth Raven
csendes tag
Üdv !
Kérdezném hogy szerintetek mennyire tudna kihajtani egy MSI R6870 HAWK típusú VGA-t egy AMD Athlon64 X2 4400+ os CPU Asus M2N-e deszkában 6gb RAM-mal ?Primarch-Progenitor, to your glory and the glory of him on earth!
-
Hubba12
senior tag
válasz Darth Raven #26821 üzenetére
az a proci elég gyenge nem tudja ki hajtani.
[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
sharm
tag
Udv!
Teghnap raktam ossze uj gepet, Config az adatlapomon.
ILYET produkal.
Csinaltam printscreent is de azon kevesebb negyzet van erdekes modon.
Ez hardver hiba lesz? :\
Ugy veszem eszre, csak 2d megjelenites kozben csinalja[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz Hubba12 #26825 üzenetére
Alaplapit feltelepítettem, mellé a Realtek HD Audio Drivert, így sincs semmi. Mutatja hogy szól, de hang az nincs, de ez van ha JACK dugóval használom is.
Olvastam egy 4870 tesztet amin a hangot próbálta a gyerek, azt írja, hogy (akkor) az ATI hivatalosan nem adott ki drivert hozzá, hanem a Realtek csinálta nekik, amit a Realtek honlapjáról kellett leszedni amit beépít az alap hangkártya driverébe.
Na akkor telepítettem a hangkártya driverét, utána a Realtek HD Audio Drivert, de semmi, nincs hang, ami lehet a szar integrált chipnek is köszönhető. Itt be is fejeztem!Most visszatértem a HDMI-HDMI hang küldésére, de itt ugye az van hogy akadozik és pattog a hang, DE, most már a kép is ugrál kb fél percenként egy pillanatra!
(képet megoldottam, élességet kellett beállítani)„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Hubba12
senior tag
fuu hát nem tudom mi lehet a baj. Nem hiszem hogy memória baj mert az így néz ki:
valahogy igy
tunning van a kártyán?[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
Hubba12
senior tag
válasz Darth Raven #26832 üzenetére
Igen el viheted szervizbe. Vagy ha a kártya annyira csinálja (8800 gt) hogy használhatatlan és javíthatatlan van erre egy módszer ami nagyon kockázatos és nagyon nem ajánlót és még nem is végleges inkább vidd szervizbe. Használtan vetted a HD7870 et? Kicsit utána olvastam és másnak is volt ilyen gondja de nem kapot választ.
Csak az ASUS!
-
törölt tag
Üdv!
Olyan problémám lenne hogy adott egy VTX3D 6870 kártya. Belépek akármeik játékba és nem skálázza magát a vga ventije. Az az 40%-on tegyük fel 1500 RPM-en forog. Ha belépek a játékba és elkezdek játszani ugye felkéne magát vennie nagyobb RPM-re de sajnos nem teszi. MSI After és a Catalyst is irja hogy 70%-on megy a venti de közbe olyan erősségü mintha csak 40% lenne.
-
wolfman
veterán
válasz Hubba12 #26830 üzenetére
MŰKÖDIK!
A megoldás nem tökéletes, viszont most már ezzel megelégszem.
Egy oldalon írta egy ember, hogy ATI kártyájához csak az működött, ha visszatette a 12.3 driver-t, utána lett hangja. Letöröltem a 13.1-es drivert, feltettem azt, és láss csodát, van kép, van hang, nem akadozik, folyamatos és nem pislog a kép. Viszont DVI-vel továbbra sincs, feltételezem, hogy az ezeken az újabb kártyákon csak átengedi a hangkártya feldolgozását, de külön hangkártyának nem látja a windows. Ha a TV-m DVI/PC csatlakozójára dugom a kábelt, akkor sincs hang, csak ha egy sima HDMI-re kötöm.Úgy látszik Nvidia az a DVI hang támogatást beintegrálta, az ATI csak átengedi ha van amúgy is egy hangkártyád, de mivel nekem most rossz a hangchip, így nem tudom letesztelni. Nem feltétlen az ATI okolható a hang problémáért, lehet a realtek cseszett el valamit az újabb szoftverében. Ha meg lehet tudni, hogy a 12.3-as melyik verziójú Realtek drivert tartalmazza, akkor fel lehet tenni a legfrissebb ATI drivert azzal a hang driverrel.
-
Hubba12
senior tag
válasz wolfman #26837 üzenetére
Ha meg lehet tudni, hogy a 12.3-as melyik verziójú Realtek drivert tartalmazza, akkor fel lehet tenni a legfrissebb ATI drivert azzal a hang driverrel.
Szerintem ez nem így működik. Akkor csak driver probléma volt. Hát örülök hogy sikerült De biztos javítva lesz ez. Bár nem hiszem hogy másnál is fent áll ez a probléma.
Csak az ASUS!
-
blade007
tag
Sziasztok ilyenkor mi lehet a gáz?
[link]
Csak a crysis 3 alatt jelentkezik a probléma (Shapphire HD6970) -
blade007
tag
válasz BomiBoogie #26842 üzenetére
De semmi más alatt nem produkálja ez....
-
sharm
tag
válasz Hubba12 #26836 üzenetére
Na ujraraktam a wint. Volt egz sata3 driver telepites utani kekhalal az elozo telepitesnel es utana visszallt egy regebbi pontra, csakhogy kozbe mar telepitve volt minden, aztan ugye azok eltuntek, de visszamaradtak fajlok. Gondolom emiatt volt, mert most nem csinalja mar a hibat.
-
blade007
tag
válasz BomiBoogie #26844 üzenetére
Igen azt de azt is csak akkor a very high minden csak akkor csíkoz
-
hektorka69
tag
Sziasztok!!!!
adott egy gts 250-es kari ami 1db 6 pinről kap áramot. nekem lenne egy ilyen tápcsatim. az a kérdésem hogy a molex végeit mind a 2-őt rá kell e dugni a tápra vagy csak az egyiket? Üdv! -
Maotun
őstag
-
netguru10
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest