Aktív témák
-
Mika1227
őstag
Help me!!!! Beraktam a hd4890-et előtte leszedtem az összes nvidia programot, de amikor feltenném az ATI drivert akkor ezt írja ki: Nincs ilyen INF fájl. Próbáltam már a karihoz kapott lemezről a netről leszedtem de egyik sem jó!
Mit csináljak???A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Zsolti1987
aktív tag
Mondjuk nem tudom, de gondolom tisztába vagy vele, hogy sok cégnél nem használnak legális szoftvereket. Lehet h ez volt meg nekik legálisan, aztán kimész az ajtón, és már telepítik a többit. És úgy már szükség is van a komolyabb gépre, ez meg csak a látszat volt, hogy arra fogják használni.
-
joi29
őstag
válasz Zsolti1987 #32404 üzenetére
-Ez bizony sok helyen így van kivéve nálunk ugyanis az illető cégnek mi vagyunk
a rendszergazdái és épp ezért is hozták az új jövevényt hozzánk telepiteteni.
-Egyébként az állami vagy úgynevezett közvállalati szervezeteket kötnek
a licensz szerződések no meg a szoftver rendőrség is igen aktív mostanában. -
törölt tag
válasz kbalazsa #32408 üzenetére
cseréltem már bios, csak tudni akarom, h rivatunerben lehet-e állítani azokat az értékeket, mert ha nem, akkor ki kell gyúrnom magam nibitor-ból.
[ Szerkesztve ]
-
flatron11
csendes tag
Helló!
Adott egy laptop (Dell Latitude C600) és van benne egy Ati Mobility Rage 128(M3).Agp 2X-es benne a kártya.És van egy ilyen kártya:http://www.vatera.hu/dell_inspiron_4150_videokartya_es_szalagkabel_159159948.html
Ez AGP4X-es szerintem.Belemenne vagy leégne?Mert úgy tudom ,hogy az AGP2X 3V-ról megy az AGP4X pedig 1,5V-ról.Működne?A választ előre is köszi.3DFX Forever!
-
titán
Én oda vagyok a Quadrokért meg a FireGL-ekért, de több évig használtam mezei Radeont ProEngineer alatt, és soha semmi gondja nem volt. Még csak softmodolva sem lett. És a softmodolt Quadrom (még a Geforce2 MX lett quadrosítva) is tökéletesen működött.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Zsolti1987 #32412 üzenetére
"csakhogy olyan már nincs, hogy softmod. a mai kártyákkal nem leht."
http://prohardver.hu/tema/re_bovult_az_nvidia_quadro_fx-ek_felhozatala/hsz_21-21.html
"Meg ugye attól is függ, hogy mekkora modellekkel dolgozol. Hány alkatrészed volt?"
Sok, többszáz/többezer. Egész spec. teherautók és felépítmények komplett modelljeivel dolgoztam.[ Szerkesztve ]
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz schawo #32413 üzenetére
Én is hasonló dolgokkal dolgoztam/dolgozok. Korábban laptopom volt, benne egy ati x1400 mobility kártya. Ez 256-os volt, és 512-re egészítette ki a ramból.
Solidworksben már ~200 alkatrésznél megadta magát a rendszer. Viszont hozzá kell tenni hogy ezek az alkatrészek viszonylag bonyolultabbak, sok features-ből álltak.
Most amin dolgoztam legutóbb, az már az asztali gépemen volt, az 2700 alkatrészből és 350 alösszeállításból állt. Nem mondhatom azt se, hogy húde gyors volt, de a bonyolultabb műveleteket is megcsinálta pár másodperc alatt. Az egész betöltése kb 30-40 sec volt.
Amikor zárlatos lett a 9800gt-m be kellett érnem egy kölcsön kapott 7800gt (talán) az 256 mb-os volt. Azt hittem megőrülök, annyira szar volt, minden forgatásnál 30-40 mp-et kellett várni. (Ezt most nem csak neked írtam. )
Párhuzamosan használok Catiát is, annál is ugyanezt mondhatom...
Biztos hogy nagy a különbség amúgy quadro meg sima kari között, szomszédom használ vmi kisebb quadrot, és tényleg nagyon jó, ahhoz képest, hogy azis csak vmi 128vagy256 mb-os.
És ez a softmod csak az új atikkal jó, vagy van megint nvidiákra, ha tudsz vmi jó megoldást ne fojtsd magadba kérlek Amúgy a fenti kijelentésemmel az nvidiákra gondoltam Az ati terén nem ismerem őket, nvidia párti vok... -
addikt
válasz flatron11 #32410 üzenetére
Elméletileg az AGP4X-es kártyák működnek AGP2X-es foglalatban. De úgy tudom vannak spéci AGP foglalatok is, amelyek nem minden AGP-s karit szeretnek . Meg kell nézni jobban a karikat, ha megegyezik a két kártya csatlakozása, akkor elvileg működnie kéne a dolognak. Csak nem tudom megéri-e ez a bővítés .
-
titán
válasz Zsolti1987 #32414 üzenetére
Softmod jelenleg csak ATI-val megy a 9xxx sorozattól jelenleg a HD4xxx sorozatig (HD5xxx-hez még nincs driver patch).
Elsősorban ATI-kat használtam (FireGL, soft FireGL és Radeon, de egyszer befigyelt egy soft Quadro). Alapjában véve nem volt velük gondom, de már úgy 3-4 éve letettem az egeret, és mással foglalkozom , ergo friss tapasztalatom nincs. Volt hardveres kártyám, szoftmodos is, ami jól működött. A hardveres kártyák számomra kb 2000 körül elvesztették jelentőségüket, áldozatokká váltak a költséghatékonyság oltárán Egységnyi (kevés) pénzért jobb DX kártyát kap az ember OpenGL-re, mint hardveres GL kártyát. Nekem a hardveres és SoftGL kártyák csak a tesztekben muzsikáltak jobban. De az is lehet, hogy túl egyszerű modellekkel dolgoztam (amiben van némi igazság).Ettől függetlenül egy nagy cégnek többszáz gép esetén hatalmas előnyt jelenthet a valódi GL kártya terméktámogatása, azt el tudom képzelni.
-
őstag
Sziasztok! Az akarom megkérdezni h hol tudok venni vgahoz 6tűs hosszabítót?
Mert csak 6ról nyolcasat találtam. vagy a 6ról 8asat is rátudom dugni a vga 6os helyére csak két érintkező kimarad?Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
veterán
Rá tudod dugni, kettőt meg lehagysz.
Itt megnézheted közelebbről is, hogy néznek ki a csatlakozók:
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.htmlHa jól értem, rövid a 6 pólusú PCI-Express tápcsatlakozód?
Érdemesebb olyan hosszabbítót venni, ami 8 pólusú is egyben, később még jól jöhet, ha olyan VGA-d lesz, ami 8 pólust igényel majd.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
őstag
válasz Thunderzolee #32420 üzenetére
köszönöm a választ! A tápomon van minden cm rp520m csak rövid ez az ág.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
kriszbon
őstag
válasz Thunderzolee #32420 üzenetére
Ez nagyon jó oldal, és köszönet érte!
A múltkor kellett átalakítót csinálnom, mert a procinak nem volt tápcsati a tápon. Úgy látszik mégsem vagyok annyira hülye hogy molex lett megcsapolva, mert még átalakító is létezik(kipróbálásra csak).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
csirkosz
csendes tag
Üdv!
Készülök egy Radeon HD4890-et venni, csak nem tudom még, hogy milyen márkában. Ebben kéne egy kis segítség, hogy mégis melyiken milyen hűtő van és miért jobb az. Mennyivel másabb az alap hűtője, mint például a PowerColor-nak? Árban kicsi az eltérés, de ha nem számít sokat, hogy mi van rajta, akkor inkább a legolcsóbb kéne, ami nálam fontos.
A segítséget előre köszönöm.
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv! Egy hd4870-et milyen órajelen hajtana ki egy e7300? Jelenleg 3ghzen megy, mert a mostani 4830hoz elég.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
veterán
válasz Taknyoshal #32399 üzenetére
Ez egy laptop?
Ott szokott lenni gyorsbillentyű hozzá, "fn+valami".Ha nem az, akkor a VGA-nak a vezérlőprogramjában biztos van olyan pont, h TV-re képkimenet választása. (Lehet akár egyszerre a monitor, és a TV is tud működni.)
Az S-video - RCA az amúgy mit takar?
Kompozit (egypólusú, általában sárga) RCA, vagy
komponens (3pólusú, általában zöld, kék, piros) RCA?Vetted a kábelt, vagy forrasztottad?
Hirtelen más nem jut eszembe.
Nekem régen (a régi TV-n) S-video - S-video kábellel volt a TV-m összekötve a géppel, ott is volt olyan gondom, h rosszul forrasztották össze a majd' 20 méteres kábelt a boltban, aztán végül nekem kellett otthon megcsinálnom.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
addikt
válasz 1hijjanhusz #32426 üzenetére
Honnan tudod, hogy kihajtja 3Ghz-en a 4830-at?
-
joi29
őstag
-A 4870 a 4830-hoz képest olykor 30~40, sőt egyes játékokban akár 50%-al
is felülmúlja a teljesítményét.
-Vagyis ha az E7300-ad 3ghz-en elég a 4830-hoz akkor a 4870-hez már bőven
kevés.
-Szerintem ha van rá lehetőség és teljes mértékben kiakarod használni a 4870
képességeit akkor már nem ártana elgondolkodni egy 4 magos procin.
-Ugyanakkor sokan azt mondják majd, hogy egy 3Ghz-es c2d elegendő hozzá,
nos az elegendő és a maximális kihajtás között van némi különbség. -
CrazyMax
tag
Sziasztok GURU-k!
Nagy kérdéssel fordulok Hozzátok
Komoly véleményt, illetve játék és egyéb teszt eredmény. Valamint személyes tapasztalatot kérnék:
Az érintet kártyával kapcsolatbanXFX GTS250 1GB DDR3 ( GS-250X-ZDFL )
Link:
http://www.pcx.hu/termek/xfx-gts250-1gb-ddr3-gs-250x-zdfl--41236Minden választ köszönök!
PC / XBOX 360 Slim / PS3 XD
-
lsc
nagyúr
Itt egy ph teszt [link], 19xx felbontásnál már 3,2 körül elég, alacsonyabban nem árt izmosabb proci.
Az élet kegyetlen .
-
CrazyMax
tag
Ja ebbe a gépbe szeretném:
2.8 C2D
4GB DDR 2
Win7
ASUS P5W DH DELUXE
(Ez van most egy MSI 380 OC karival, melyet leváltana a fentebb említett kari)
Játékok, amiket tolnék:
COD Modern warfare 2
Empire total war
stbPC / XBOX 360 Slim / PS3 XD
-
Yooha
aktív tag
Win reinstall után sem küld jelet a kártya, vártam vagy 1 percet. Valahogy ki lehet deríteni, hogy a kártya, vagy az alaplap pci-e csatlakozója a rossz? (másik kártya nincs kéznél, hogy így tudjam meg).
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
egykettoharo
csendes tag
Sziasztok
Épp Készülök venni egy ATI radeon 5850-est (pcie 2.0), és én egy Asus P5k-e alaplappal rendelkezem (Pcie 1.1), hogy ha belerakom akkor teljes mértékben működnie kell ?
A többi:
E8400 Intel
500-600 wattos táp most nem vagyok benne biztos mekkora :$
3 GB Geil memória.Kösszi előre is
-
lsc
nagyúr
-
lcsaszar
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy láma kérdés: van egy LCD monitorom 1280x1024 natív felbontással, és egy nVidia GeForce 7300GT videokártyám, ami tud nagyobb felbontásokat is. Ha nagyobb felbontást állítok be, akkor a látható képméret marad 1280x1024, és az egérnek a képernyő szélére tologatásával lehet ezt az 1280x1024 méretű asztalt mozgatni a nagyobb felbontáson belül. Nem tudom, hogy világosan írtam-e le. Tehát szeretném a teljes pl. 1600x1200 méretű képet látni, nem csak az 1280x1024 méretű részét (amit a nagyobb képen belül tologathatok).
-
kizul
tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem VGA "tuning" témában.
Mennyivel lesz jobb ha húzok az órajeleken, milyen bajok lehetnek, mikkel jár az egész gondolok itt arra, hogy többet fog enni - mennyivel , mennyire károsodhat a vga , mennyire csökkenti az élettartamát stb.
Másik, hogy egy haverom húzott a Sapphire HD4850 én (1gb) és aztmondta h grafikailag minőség romlást tapasztalt, pedig nemhúzott sokat és mindíg csak kis lépésekben. Ez mitől van?Válaszokat előre is köszönöm!
-
vergilx
őstag
a teljesítmény javulás attól függ,mennyit emelsz/tudsz emelni az órajeleken.ha emelsz pl 20% a gpu órajelén,az olyan ~5% teljesítmény többletet hoz.Ha nem emelsz feszültséget,akkor baja nem igen lehet a kártyának.ha nem bírja az általad beállított értékeket pixelesedéssel,csíkozással látni fogod,és akkor annyi a teendő,hogy visszább veszed.
Grafikai romlás valszeg túlhúzástól van,azaz nem bírja a kártya az órajelet,és hibázik.mondjuk ilyesmiről még nem hallottam -
-
Qru
MODERÁTOR
Hogy mennyivel lesz jobb az játék függő is, de sosem lesz annyival gyorsabb %-osan mint amennyivel húztad.
Hátrányam hogy jobban melegszik ha magasabbak az órajelek, tehát hangosabb lesz a kártya (ha magától szabályozza a venti frodulatszámát) és/vagy ha minimálisan is de csökkenhet az élettartama.
A többire meg már válszaolt az előttem szóló.#nincsbennetarcsi
-
atidzsiforc
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy zsírúj msi 4770et, egy daraig baromi jó volt aztán ki akartam cserélni a driverét, mikor a régit töröltem befagyott a rendszer és azóta, ha van fent ati driver bootképernyő után feketeség és fagyás. Kipróbált os-ek: xp sp3 vista sp2 win7x64 rtm, minddel ezt csinálja. Az adatlapomon feltüntetett konfigon kívül kipróbáltam egy asus m2n68-am deszkával, többi alkatrész cseréjére nincs lehetőségem, a ram,deszka új, és mégegyszer hangsúlyozom, a driver cseréig működött(Catalyst 9.12-őt akartam vmiért régebbire cserélni).
Ha elindítom last good configurationnel a wint ez fogad: [kép]
Ha lenne valakinek valamilyen jó tanácsa, nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
törölt tag
válasz atidzsiforc #32445 üzenetére
(Catalyst 9.12-őt akartam vmiért régebbire cserélni)
hátha többet bír tuningban?[ Szerkesztve ]
-
flatron11
csendes tag
Kössz a választ!
Hát akkor megveszem a kártyát ha menni fog.Legalább a Metin2 és a Sanandreas menni fog.3DFX Forever!
-
törölt tag
válasz atidzsiforc #32447 üzenetére
akkor megyek gyorsan lottózni
tényleg sovány vigasz neki a procid, a helyedben inkább azt húznám amíg lehet(~3ghz), vagy cserélném valami komolyabb 2 magosra, akár athlon x2-re vagy phenom2 x2-re, mert a lapod támogatja.
bár sokan majd megköveznek ezért a kijelentésért, de én húzott gtx 260, és 4870et is hajtottam x2 240@3,5ghz-es procival, és sztem bőven kihajtottam mind2 kártyát fullhd felbontáson(ahol úgy is a vga a szűk keresztmetszet).a tényleges problémáddal kapcsolatban viszont nem tudok mit mondani, laikusként azt mondanám, h legyilkoltad a sok tuninggal. ha húztál 3 oprendszert, és mind3nál ugyanazt csinálja, akkor én azt mondom, h gariztasd. de ne vedd 100%-ra, ilyennel még nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest