- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- CPU léghűtés kibeszélő
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
colin81
tag
Hali! ha valaki venni szeretne 4890 bitang jó ára van árak talán veszek
-
twine
veterán
"akár 165 ezer alkatrészt is beültetni egy óra alatt!"
Minket meg hetekig(már akit) szop@tott a mesterünk, a "ráccsal" hogy rendesen tanuljunk meg forrasztani! Elektroműszerész...Lehet hogy lassan ünnepélyes keretek között kishajót hajtogatok a bizonyítványomból és utnak eresztem a Dunán
-
KDavid17
aktív tag
Valaki megtudná milyen gyártó mit ad a karihoz?(gigabyte,asus, sapphire)
Szerintetek melyiket vegyem? Igaz nincs különbség köztük, csak más matrica -
Tomate
veterán
válasz
- = Zk = - #191 üzenetére
Ugyan ilyen fasza bug volt nekem az utolsó 4 driverrel mikor be akartam izzítani Vista alatt a 4850&4870CF-et....
-
Jocy
aktív tag
Amúgy az új drivert próbálta már valaki? Elvileg holnap jön meg az első Ati kártyám (4850 Vapor-x) ,kíváncsi vagyok, hogy jobb e a 9.3 nál....
-
kriszbon
őstag
-
Jocy
aktív tag
válasz
- = Zk = - #183 üzenetére
Ez egy chipbeültető masina......
-
-
kriszbon
őstag
válasz
Bluegene #173 üzenetére
Hát tényleg elég keveset mutattak abból hogy hogyan készül, ráadásul az alkatrész rárakásnál is csak az IC fejet mutatták ahogy rakja a nagyobb alkatrészeket, ami elég lassan megy! Látni kellene amikor a többi apró alkatrészt rakja fel 1 óra alatt 60 ezret nyom fel 1 gép
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
tudna vki mondani egy pontos adatot hogy mennyit fogyaszt a HD4890? - mivel nem nagyon találtan meg...
előre is köszönet. -
bozont
veterán
válasz
- = Zk = - #176 üzenetére
Igen, de ha tovább mész a letöltés szekcióba, ott már 9.4 szerepel és tölthető is, bár elvileg csak holnap kéne megjelennie. Viszont innentől kezdve hivatalos a win7 támogatás!
-
KDavid17
aktív tag
válasz
- = Zk = - #176 üzenetére
pedig nekem már 9.4-t mutat, sőt le is szedtem...
-
KDavid17
aktív tag
-
Bluegene
addikt
csak kérdezzetek bátran!
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #170 üzenetére
csak kérdezz meg egy profit
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #168 üzenetére
töldtsd le a 9.4-est
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy Win7-re 64bites Ati Drivert hogyan nyomjak fel? Próbáltam a gyári telepítő lemezen lévőt, az felment, de nem indul el a CCC (és a kártyát sem ismeri fel), és a kártyát nem ismeri fel (HD4890), amit meg az Ati honlapjáról leszedtem 9.3-as Win7 kompatibilis drivert, az meg nem csinál semmi, nem ismeri fel szerintem a kártyát, ezért nem csinál vele semmit.
Pls Help!
THX -
- = Zk = -
félisten
köszönöm a segítséget, Uraim! Lehet, hamarosan átszerződöm ebbe a topicba
-
emmm
őstag
válasz
- = Zk = - #163 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal, ez a kártya biztosan tökéletes választás lehet neked
Nézz csak körül az apróhirdetéseknél, van 60 k-ért mindenféle márka, közöttük gyárilag túlhajtott is.
Ha most le kellene cserélnem a 4850-em, biztosan előjegyeztem volna egy ilyen kártyára, de egyelőre nekem megfelel
-
bozont
veterán
válasz
Ugyan annyira valós a memória mint az 3870X2-n, csak annyi különbséggel hogy ott egy gpu-ra 512Mb memória jut. Vagyis hiába a 2x512Mb ha nem megosztott, akkor max fél gigát használ, kicsit becsapós a dolog.
Ahogy nézem full HD a monitorod natív felbontása és bizony oda már elkél a több memória. Az meg hogy 4870 vagy 90, neked kell tudni hogy megéri-e a különbözetet. Nézegesd a teszteket, de ha jól emlékszem kb 10% a 90-es előnye. Bár én még várnék egy kicsit, most jönnek a gyárilag húzott 90-es kártyák és van amelyik elég szép 925 vagy akár 950Mhz-es gpu órajellel érkezeik (850 ugye a referencia). Ha nem kérnek értük aránytalanul magas árat, én azok közül választanék egyet. -
Skizz
addikt
válasz
A kártya mindenképp kihasználja, csak a felhasználástól függ hogy mennyire.
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok!
annyira tanakodtam, hogy gondoltam ink ideírok, nem a 4870es topicba (mivel elméletileg megvan a jelenlegi VGA-m utódja
)
Segítség kéne. Picit tudatlannak érzem magam. Jelenleg egy 3870 X2es VGA-t nyüstölök.(picit bánom) Pont azért vettem, merthogy 1GB memcsi van rajta. Namármost eléggé gáz, hogy nem nagyon kerül elő az az 1GB. Vagylegalábis nem veszem észre. A napokban elkezdtem filózni egy másik 1Gigás karin, de csakis 1GPU-sban! Első körben a 4870 1gigás változata jutott eszembe. De ismim javaslatára akkor már ink 4890! És valahol azért hallgatok rá. Csinált már nekem jó boltot
A lényeg: mennyire VALÓS a 4890-esben az az 1! GB memória? Azt nemis kérdezem, hogy hosszútávra megérné-e, mert ugyanezt gondoltam a jelenlegiről is. Ésmost ott tartok, hogy Iponon fennvolt egy meghibásodási táblázat, amin az Én VGA-m toronymagasan az elsők közé sorolható. Hurá
köszönöm
Zk(#164) Skizz : köszönöm gyors válaszodat!
Értelem szerűen a játékokra gondolok. Ilyen VGA-t én pl arra vennék. De ezekszerint megfelkelő volna.
Érezhető lenne a különbség? Sejtem igen, mivel az enyém épphogy 512MB-ot kihasznál! -
gyiku
nagyúr
-
olizsoli
tag
Aham köszi
Ezt tényleg nem nekem fejtetted ki legalábbis remélem h a memóriám legalább még jó XDAm az szerintem is fura lenne h a sima dx10-et támogató karik bírnák 11-et, de ki tudja
ha tényleg grafikailag nem csinálnak vele túl sok mindent mint 10->10.1 de ennél ez nem is volt elvárás(legalábbis nálam) akkor talán megoldható, de annak megin nem, sok értelme lenne részükről, max h az NV ismét előnyt szerezne vele, kivéve ha... vagy talán mégse... de ez még a jövő amit csak ÓZ lát meg Merlin meg a zöldségeskosarunk fejesei, meg még biztos vannak egy páran...
na ezt aztán jólmegaszondtam-.- -
P00By
nagyúr
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #153 üzenetére
Bár ezt már régebben máshol kifejtettem (nem neked
), de azért leírom:
Az "elméletem" az, hogy mivel a DX11-es játékok kisebb/nagyobb kompromisszumok mellett hajlandóak lesznek lefutni a jelenlegi normálisabb DX10-es kártyákon, ezért a DX11 a DX10 egy nagyobb kiterjesztésének tekinthető. Tesszellátor, fizikai számolás, stb...
Mondvacsináltan a mi érdekünk, gyakorlatilag csak részben. Elvileg a lényeg az volna (a DX10-nél is az volt), hogy kisebb hardverigény mellett szebb látványban legyen részed. A visszaütője pedig az, hogy cserébe új "kisebb hardvert" kell venned...Mivel ugrásszerűen úgysem fognak terjedni a DX11-es VGA-k, ezért várhatóan így is egy darabig a DX10(.1) csiszolt változatának fog tűnni, tehát a legutóbbi kívánságod azt hiszem részben teljesülni fog.
MOD: Bár kérdés, hogy Abu hol foglal állást... az sem lehetetlen, hogy a DX11 nem fog olyan irdatlan lassan terjedni, mint a DX10.1.
-
olizsoli
tag
Am nem igazán értem, hogy mért akarják a dx11-et már idén kiadni... ha megnézzük h a dx9 meddig bírta/ja(!) akkor nem igazán értem h mi ez a gyors váltás... inkább 10.1en csiszolgassanak szerintem
-
Bluegene
addikt
A 956 million-transistor processing powerhouse, a technology statement and dream come true for enthusiast gamers hungry for the fastest GPU ever made.
azt állítja a diamond h ez a világ leggyorsabb GPU-ja, hmmm lehet benne vmi
végülis számolási képessége 1,36 teraflops amivel lekörözi az nvidiákat, de azért nem ilyen egyszerű mert van T.W.I.M.T.B.P. program -
zuchy
őstag
válasz
Real Ghoost #148 üzenetére
Ja, de ne várj csodát a képminőségtől
Mert nálam amikor TV-re kötöttem iszonyat ronda volt, el volt csúszva az egész olyan volt mintha kettős látásod lenne. Meg vibrált. De ez lehet hogy csak nálam volt -
zuchy
őstag
válasz
Real Ghoost #146 üzenetére
Azt szerintem nem lehet összekötni, de egy sima Tv-n nagyon csúnya lesz...Inkább használd sima monitoron. Még a régebbi karikon szokott lenni egy TV kimenet. Azzal lehetett összekötni a TV-vel a gépet. HDMI meg HDTV-hez jó. A táp elég lesz neki.
(#135) PowerBuldog: A hőleadást a nagyobb magméret miatt jobb ugye..., de hogy miképp segítit a tuningpotenciált, azt sajnos nem tudom. Elvileg nagy frekin megőrzi a chip stabilitását. De szerintem ez titok hogy miképpen és mi módón.
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok
A Sapphire 4870 Vapor-X es változatain, ugye egy sima analóg vga , egy dvi és egy hdmi kimenet van, az lenne a kérdésem, hogy ezt akkor hagyományos tv-vel hogyan lehet összekötni?
A honlapján 500W-os tápot ajánlanak neki, de szerintem egy 450es Corsair is elvinné egy C2d processzor mellett, jól gondolom? -
olizsoli
tag
válasz
PowerBuldog #133 üzenetére
nem olyan biztos az
Wild_boynál 60k az összes 4890Persze Dubmasternek is upup
-
rocket
nagyúr
Overclocking the Radeon HD 4890
Utmutato azoknak akik meg sose tuningoltak VGA-t
-
rocket
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Am, Diamond kártyákat forgalmaznak kis hazánkban?
-
MPowerPH
félisten
Mit tudhat egy Asus EAH4890TOP 1Ghz -s GPU -val?
Most azon vagyok, hogy egy olyat beszerezzek.
GPU v-mod -al nagyon biztató, csak már jönne meg.
-
PowerBuldog
veterán
RV790-nél ez a kapacitor gyűrű eltudná nekem valaki magyarázni, hogy működik? Azt értem, hogy jobban húzható lesz tőle, meg hőleadást segíti stb, de mégis hogy? Milyen módon?
-
zuchy
őstag
Ja igen, euro nem dollár
SRY
Szép is lenne dollárban -
PowerBuldog
veterán
200$ nálunk = 200€ ~ 59k
Azon még nincs se áfa, se céfa se tréfa.
Szvsz Dubmaster ára verhetetlen. 65k-ért -
zuchy
őstag
A Shapphire már 200 dollár alatt adja a HD4890-t.
-
olizsoli
tag
-
zuchy
őstag
Referencia hűtővel ellátott kártyákon nem hiszem, hogy lesz 1GHz-s kari.
De talán egy komolyabb hűtős kari..., de ennek is kis esélyét látom.(#104) Abu85:Értem, köszi
(#124) olizsoli:Csak ne lenne ilyen szar a forint.
Nyári árakon sokkal olcsóbbak lennének.
De azért remélem az RV870 megjelenésére normalizálódni fog...
-
olizsoli
tag
Most nézem iponba a saphire 4890ét 68ért adják(nettó 56!) úgy látszik komolyan gondolták azt az árcsökkentést már csúszott is 3-4 ezret...
Aztán majd ha jön a gtx275... akkor lesz csak az igazi árháborúlegalábbis remélem
Asszem várok én még azzal a karivásárlással 1-2 hetet annyit még kibírok pár ezres plusszért -
P00By
nagyúr
Vajon lesz olyan kártya aminek gyárilag 1000 MHz-es lesz a gpu órajele?
-
Izzé
őstag
-
rocket
nagyúr
válasz
Bluegene #103 üzenetére
Jo ideje piacon vannak mar az 55nm-es GT200 GPU-k, ami mar "csak" 479mm², szoval az RV790-hez kepest az NV jobb helyzetben hozta magat meret/teljesitmeny aranyban, mint amiben volt a 65nm-es GT200-zal az RV770 ellen.
Ettol fuggetlenul az AMD meg mindig jobban all gyartasi koltseg, es GPU meret/teljesitmeny aranyban, csak a pontossag kedveert jegyeztem meg ezt a tenyt
-
P00By
nagyúr
-
emmm
őstag
Ez tényleg érdekes, a dátum szerint a közlemény 2009-es kiadású. Nem is tudtam, hogy Phenomokon tesztelték a "járgányt"
Mindenesetre ebből tényleg az következne, hogy a második rész szintén a legfejlettebb technológiákra épít, amit ma a Radeon kártyák képviselnek. Ergo akkor DX 10.1 lenne...
Tényleg beindult a fejlődés...de mint ahogy a gazdaságban és a politikában, a "régi rendszer barátai" nem akarnak változást, mert az számukra csak bajt hoz. Pedig a változás megállíthatatlan és szükséges, hála az égnek -
olizsoli
tag
válasz
Bluegene #105 üzenetére
GTX260 minimum 1fps(L) XDDDD 55ezerért
HD4890 minimum 25fps 60ezerért ph-n
DX10.1
bár sima dx10ben sincs lemaradva a 285től sőt stabilabb is
nvidia sucks... csak azt remélem h a gt300 nem lesz sokkal gyengébb az rv870nél...
nem mintha nagyon szívemen viselném nvidia sorsát csak azért verseny maradjon már meg
mer a gtx275el csak magukkal csesznek ki... -
Bluegene
addikt
nem a tranzisztorszám fontos hanem a magméret a költségek szempontjából, ha így nézzük sokkal durvább, az rv790 260-270mm2 a gt200 576mm2, kisebb mint a fele(260X2=520), ez a gáz nem is beszélve az olcsóbb nyákról
ehhez képest a 4890 nincs olyan nagyon lemaradva(10-20%), köszönhetően a korszerűbb felépítésének, a magasabb órajelnek
-
R.Zoli
őstag
Abba senki nem gondolt még bele ,hogy az AMD RV (tehát nem felső kategóriába szánt) jelzésű chipje ami most ugye a 4890-es jelzésű kártyákon dorombol ergo alig van lemaradva DX9 alatt a másfélszer annyi tranyós , DX10.1-et nem tudó felső kategórába szánt legerősebb NV chip mögött... Ha meg ugye a játék tudja a dx10.1-et akkor csúnyán elveri az NV-t ez a "középkategóriás" chip... Ezért áll annyira gázul az NV és szerintem amíg a DX futószalag marad elég kemény pofonokat kap majd még az ATI-tól...
-
emmm
őstag
Bizony!
Egy kicsit körbenézve (csak egy kicsit, én most csak az iponban néztem, mert ott szoktam vásárolni, egész egyszerűen), jelenleg amit látok, hogy 69 k-ért kapható a Sapphire 4890, ami gyári órajeles. Ezzel szemben most a legolcsóbb GTX 285 99 k-ért egy MSI OC túlhajtott példány. Hogy is mondjam csak...kb ha 10 % difi volt a két kártya között a GTX javára (a 4890-et a GTX 280 szintjére teszem), és jelenleg annál jóval olcsóbb. Itt a ph-n kapható 60 k-ért is, ami borzasztóan jó ár érte, igaz, biztos lehet a GTX-et is olcsóbban kapni, de kb. a 30 k különbség megmarad. Ennyivel viszont biztosan nem ér többet a 285-ös kártya.
Továbbmegyek: a GTX 275 szintén nagyon jó kártya, egy picit gyorsabb, mint a 4890. Lesz végre egy nvidia kártya, ami á/érték arányban is megfelelő, ami mindenképp pozitív. De: mivel árban is kb megegyeznek, ez azt jelenti, hogy az új kártya szintén kiszorítja a GTX 285-öt, ugyanúgy, mint a vörösöké
Érdekes szituációt csinált magának az nvidia, ha az ati árat csökkent, akkor az nvidiának is kell, megint csak veszteséget termel a cég, meg akik gyártják a kártyákat. Pláne, hogy a GTX 285 is most jött ki nem olyan rég...nekem ezek a lépések eléggé...kényszeredettnek tűnnek.
-
zuchy
őstag
-
GuB3Ra
aktív tag
* Intel Core i7-965 Extreme Edition processor (3.2GHz, 6.4 GT/s QPI);
* Asus P6T Deluxe mainboard (Intel X58 Express chipset);
* Corsair XMS3-12800C9 (3x2GB, 1333MHz, 9-9-9-24, 2T);
* Maxtor MaXLine III 7B250S0 HDD (250GB, Serial ATA-150, 16MB buffer);
* Enermax Galaxy DXX EGX1000EWL 1000W power supply;
* Dell 3007WFP monitor (30", 2560x1600@60Hz max display resolution);
* Microsoft Windows Vista Ultimate SP1 64-bit;
* ATI Catalyst 9.3 for ATI Radeon HD;
* Nvidia GeForce 182.08 WHQL for Nvidia GeForce. -
zuchy
őstag
Amúgy én sem értem, hogy mi köze van hozzá
Elvileg a GPU órajele alacsonyabban van, az hozna valamit, de sajna a ramok viszont magasabban, mert azt ugye nem tudják órajel kapuzni, vagyis lehet, csak akkor egyet villan a kép. Én még ezt is elfogadnám, az alacsonyabb fogyasztásért. De azért valami csökkenés kimutatható, csak nem találok egy tesztet hozzáIgen, amit Rocket linkelt, azon jól látható.
-
TTomax
félisten
És akkor szerinted a HD4890 gyorsabb mint a GTX280... okydoky...
Fusd már át ezt a tesztet..amugy a fogyasztáson faragás nem nagyon sikerült,de reméljük csak driver bug...
(#81) leviske
A játék shader intenziv,és emiatt mennek nagyon a radeonok,megint csak nem a DX10.1 miatt..
-
-
tzsolesz
nagyúr
Nem hiszem el, hogy még senkinek nincs ilyen karija.
Egyébként driver téren valóban nem lesz gond, mert jóformán alig alakítottak rajta valamit, plusz az órajelek változtak meg. A 9.4, vagy 9.5 már 100%-os teljesítményt fog belőle kihozni szerintem.
-
keIdor
titán
Az ATi driverek egyáltalán nem olyan kezelhetetlenek, mint 1-2 nV-s mondja, szóval ez így nem igaz. Nehezebb velük bánni, ezt aláírom, sokkal nagyobb odafigyelést igényelhet, de attól még nem szar, max nem vérpistikéknek való.
A fogyasztás meg egyáltalán nem a villanyszámla miatt foglalkoztat, de minden attól függ, hogy ezt mennyiért lehetne elpasszolni, meg mikor... a GTX-275 amúgy is a legesélytelenebb, engem főleg ATi érdekel. Ott a DirectX 10.1 is, tudom nem sokat ér, de több, mint a PhysX.
HD4870-ről is azért váltottam GTX-280-ra, mert kellett valami gyorsabb, és a HD4870 X2-re nem akartam költeni, 2db VGA meg nem kell a gépbe, szóval maradt az átnevezős cég kártyája. De ha most már ATi-tól kapok egy gyorsabb kártyát olcsóbban, akkor nem kell GeForce. Amúgy se szeretem az nVidia-t, ezt rólam mindenki tudja, legszívesebben ott tennék nekik keresztbe, ahol tudok.
-
Bluegene
addikt
30W-os fogyasztásból adódó villanyszámla spórolás meg kb olyan 78 éven belül visszahozza a cserén bukott lovétezzel egyetértek, najó 5 év inkább
a HD4890-hez meg megint 3-4hónapig nem lesz frankó driver... mint ahogy szokott...ezzel meg abszolút nem, mivel gyakorlatilag a 4870es túlhajtott változata, tehát ugyanaz
szal ugyanolyan lesz a drivertámogatása mint a 4800asoké, egyébként ez a 3-4hónapot nem tudom honnan veszed, valszeg most találtad kiegyébként átnéztem a G92/G200 topicba egy csomóan panaszkodtak driverhibára, ezek szerint le lehet számolni végre azzal a tévhittel h az nv driver tökéletes(ebb)
való igaz nincsen túl nagy különbség köztük, most az AMd lejjebb is vitte a 4890es árát mert tudja h a GTX 275 gyorsabb picivel, sztem korrekt, más kérdés h az nvidia sokkal kevesebbet nyer egy kártyán így árháborúzni nem szívesen menne bele, és sokkal elérhetőbb a 4890(több helyen lesz kapható nagyobb példányszámban), tehát a GTX 275 megint "kvázi" győzelmet aratott az nv(ráadásul veszélyezteti a GTX285 eladásait), sztem a GTX 285 árát kellett volna levinni és kihozni a GTX 290-est a GTX 285 árára és helyére na akkor nyertek volna(magyarul a GTX 285-öst állítani a 4890 ellenfelének), egyébként DX10.1 miatt szerintem törleszteni fog még a 4890 a GTX 275-el szembe, úgyhogy nem butaság megvenni azt sem
-
TTomax
félisten
Na hát ezt inkább nem is kommentálom...én inkább kényszeres hardware vásárlást szimatolok... mert ez egy szép nagy maszlag amit írsz
,csak itt ott lóg ki a lóláb de nekem mindegy... a 3 VGA GTX275,GTX280,HD4890, mondjuk 10%-os különbségen belül van,és pont azt amid most van lehet a legjobban húzkodni,a 30W-os fogyasztásból adódó villanyszámla spórolás meg kb olyan 78 éven belül visszahozza a cserén bukott lovét,a HD4890-hez meg megint 3-4hónapig nem lesz frankó driver... mint ahogy szokott....
Mégsem bírtam ki hogy ne kommentáljam ... sorry, a te pénzed... -
KMT
addikt
Apááám, az az idle fogyasztás. O_o
Annyit eszik az egész gépem. -
rocket
nagyúr
Csak a szerencsetol
A tapot kiveve a gep tobbi resze nem befolyasolhatja a VGA tuningot, egy jobb hutes termesztesen segithet a tuningban.
ASUS-hoz van egyedul jelenleg GPU feszultseg allito program, ez termesztesen nem azt jelenti biztosan menni fog 950mhz-et, vagy megtobbet, de nagyobb az esely mint a tobbi gyartonal ahol jelenleg a gyari 1.312volt mellett tudod csak a kartyakat tuningolni, persze elobb-utobb biztosan lesz majd valami feszultseg allito program az osszes HD4890-hez, es akkor ez az "elony" az ASUS-nal eltunik. -
olizsoli
tag
Az h mennyire tuningolható egy kari az miktől függ? úgyértem oké attól h jó darabot kell belőle kifogni
, de gondolom számít a gépkonfig is meg a hűtés, nálam mennyire lehetne egy 4890et húzni? egy új táppal persze
9500amd 2gbdrr2-800 a mostani hd2600am gpuja szokott menni 38-52 fok között. egy ASUSból 950mhz-et kitudnék nyaggatni?
hehe mos látom lelkes újonc lettem
az mit takar?
-
keIdor
titán
Minimális drop történt, de én is többet akarok.
-
leviske
veterán
válasz
csucsbicep #63 üzenetére
A HD4870 árát már így is levezették 45-50k környékére, míg a HD4890 70k környékén mozog. Ekkora teljesítménybéli különbség pedig csak nagyon kevés helyen akad. Csak, ha az OC-t nézzük.
Ezért én olcsóbb HD4800-asokat csak onnantól várok, mikortól az nVidia elkezd játszadozni az árakkal. Az pedig erősen kétséges. És ha az újabb játékokban mért teljesítményt nézzük, akkor még sok esetben ennyi sem lenne elég az nV részéről, hogy megmozdítsa a Radeon árakat.
Bár lehetséges, hogy az AMD egyszer csak megnyomja a hajrát és lejjebb viszi az árakat, de ez a 30/50/70 triónál sem hamar következett be. Egyedül az erősödő Forintban lehet bízni.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, nincs még senkinek a PH!-án ilyen?
-
csucsbicep
nagyúr
ez a 4890 kb arra jó, hogy lenyomja az árakat. Tehát egy 4870 már elérhető lesz valószínleg nem sokára...
-
joshua7
veterán
Asus-nál vajon minden változathoz jár ez a szoftveres feszemeléses progi? Eszerint igen.
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #55 üzenetére
jah vhol a GTX 260 és 285 között lehet, talán a GTX 280-assal van egy szinten(kis jóindulattal), ami dicséretes
viszont a jövőre nézve a 4890 le fogja nyomni a DX10.1 miatt a GTX 280/285-öt is(csak az újabb játékokban picivel, viszont a régiek így is úgy is jól futnak mindegyiken), tunningképesség szempontjából szerintem majdnem egyenértékű a GT200-zal
mindenesetre jó próbálkozás, úgyis az RV870 lesz az igazi váltás, én már csak arra adok ki pénzt
-
gyiku
nagyúr
HD 4890 vs GTX 275 cat fight
tesztgyujtemenyNvidia Geforce GTX 275 - Upgrade Sticker Edition
lol -
P00By
nagyúr
-
urdongo
tag
Jah és itt vannak azok a kis öntapadós bordák amiről beszéltem. Ezek is járnak a Musahi-hoz. :[----->link]
-
urdongo
tag
Jók a tesztek. Valószínűleg tényleg elérkezett az ideje annak, hogy leváltsam a 8800GTS OC-m. Egy dolognak kell még teljesülnie...legyen rajta legalább olyan jó hűtés mint a mostani karimon...ami 25%os tuning mellett is 55 fok alatt tartja full terhelve.
(Scytche Musashi...be is linkeltem).
Apropó...szerintetek rá lehet majd helyezni a 4890-re?
[---------->LINK!!!!!]
Mert ha igen akkor nem várok soká a vásárlással.Több helyen azt írják, hogy kompatibilis a 4870-essel is. Viszont a GTS-nél is csak kisebb alu bordákat kaptak a memók meg az egyéb melegedő alkatrészek. A GPU-ra kerülő hatalmas rácsozatban meg két ventiben nem kételkedem...de azok a fránya kis bordák lehet már nem bírnának egy 4890-essel.
-
olizsoli
tag
Azért az vicces h a 285nek elég kicsi az előnye, már ahol van egyáltalán
5-10 fps különbség és a 4890 az 71ezer boltba
de láttam itt ph apróba meg be is van linkelve 870/740topicba
h 60ért árulta egy user
rendes tőle
ezzel szemben a gtx 285 boltba 100ezernél kezdődik iponba... pf 10 fps nem ér 30-40ezret... -
cowboy_bebop
őstag
-
leviske
veterán
Nah, már a bit-technek is megvolt... Vicc, hogy az OC-t csak Crysis alatt hasonlítják össze a végén.
(#53) Keldor papa: Lassan ez is tele lesz szemetelve, tehát tökmind1.
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #51 üzenetére
hidd el jobb ez így, rakasd át max senki se fog róla olvasni semmit te se, ha több ezer hsz-t kell átnyálazni h olvashass pár 4890-nel kapcsolatos hsz-t
a 4830as is külön van, más kártya jobb az úgy
azonkívűl így, akiknek4890ese van, külön kis klubjuk lesz és segíthetnek egymásnak és könnyű lesz visszaolvasni, különben is nem kér enni ha külön van a topic
-
dangerzone
addikt
Jó, hát ha ritka kártya lesz, akkor ezzel a logikával ebben a topikban kevesebben fognak járni, ergo, ha valami gond van valakinél, későn fognak rá válaszolni, tehát úgyis más topikban fog segítséget kérni.
De jó, legyen. Nem szólok bele, csak érdekelt hogy miért van külön.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
dangerzone #48 üzenetére
Ilyen alapon mehetne jópár nv kártya egy topikba. A GTX275 se sokban különbözik a GTX285-től.
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #48 üzenetére
olvasd el a #4 hsz-t
miért hova kéne rakni? h minden 200.-dik 4850/4870 hsz szóljon a 4890-ről? ha érdekel a kártya képtelenség kikeresni
-
dangerzone
addikt
Minek kellett ennek külön topikot csinálni? Csak azért mert rv790?
-
zuchy
őstag
Egy minőségi 500W-os nak elégnek kell lennie, de attól függ mi van még mellette. A Te gépedet egy HD4890-el simán elbírná.
(#44) rocket:A karik fele megy 1GHz-t ami nem rossz, bár van egy 880MHz-s tuning is
. De a legtöbb kari megy ~950MHz-et. Amúgy great, hogy összegyűjtötted
-
olizsoli
tag
Hali
egy 4890 kb mekkora tápot igényelhet? vhol 500w-osat láttam ajánklottnak de PH-sokban jobban bízok ien téren -
rocket
nagyúr
Osszegyujtogettem a tesztekben elert tuning eredmenyeket
(OC a gyarilag mar tuningolt kartyakat jeloli)
Sapphire 930/1145
ASUS 1000/1130 (ASUS sajat voltage tweak programjaval 1.412volton)
ASUS 950/1100
XFX OC 1000/1090
Sapphire 960/1095
ASUS 1000/1085 (ASUS sajat voltage tweak programjaval 1.412volton)
ASUS 985/1200
HIS OC 971/1150
Sapphire 1000/1200
ASUS 980/1180 (ASUS sajat voltage tweak programjaval 1.404volton)
Powercolor 980/1150
Sapphire 1000/1200
Powercolor 1000/1200
XFX OC 920/1150
Sapphire 940/1150
ASUS 975/1035
HIS OC 950/1100
Sapphire 950/1100
ASUS 950/1100
Sapphire 925/1110
Powercolor 880/1120
Powercolor OC 1000/1200
Sapphire 960/1100Konkluziot termesztesen nem lehet levonni belole, mert mindenhol mashogy mertek a stabilitast, meg a tuning meg mindig a szerencsen mulik
-
tzsolesz
nagyúr
Mi ez a szar? 6.12-es catalyst-al futtatták a tesztet? Vagy a geforcokon elfelejtették bekapcsolni az szűrőket. 12 másik teszt valahogy nem így néz ki. Na igen az NV keze mindenhová elér.
Stormrise-t sem látom benne, meg a HAWX-t sem.
A Mirror Edge-el ki játszik egyébként? Mert szörnyű.Szerintem mindenki csak kineveti.
Nem úgy volt a GTX275 a GTX285-el van majdnem pariban? Azokkal meg a 4890?
-
gyiku
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig van különbség csak nem látszik a videón. Az AMD inkább a sebességet akarta szemléltetni. A Stormrise alatt a DX10.1 Guassian algoritmussal szűrt árnyékok sokkal lágyabbak, mint a DX10 módban. A BattleForge alatt pedig működik az alpha objektre is az élsimítás. A H.A.W.X. az speciel tényleg csak sebességben profitál a DX10.1-ből.
Mondjuk a grafikai eltérések valóban nem számottevőek.
-
gyiku
nagyúr
iponban mar van 4890 [link] 72k-tol kezdodik.
-
paprika
aktív tag
#18) Igaza van TOMATE-nak. Megnéztem vagy 500 videót DX10 VS 10.1 -et HD minőségben de akárhogy néztem-nézték semmivel nem volt szebb se a robbanás se semmi. Új effektek sem voltak vagy ha igen az is nagyon észrevehetetlen. Észre sem lehet venni a 10.1-et. Viszont sebességben ott van na
Azt nem is firtatom
#19 Lehet találni sok sok ilyen HD videót. Töltsétek le és nézzétek meg FULL HD-ba. Semmit nem fogsz látni. Arra sem lehet fogni hogy kicsi a videó. Amúgy 10.1 Powa
-
Arkar
aktív tag
-
tzsolesz
nagyúr
Az az érzésem, hogy ma már, de legalább is a hétvégén PH! user kézen is lesz egy két példány.
Ha így van, akkor ne habozzon, és rakjon fel néhány saját készítésű képet róla. -
westlake
félisten
ezt irtam privatban abu-nak:
szia!
csak gratulalni szeretnek ahhoz, hogy beraktatok a 4890-es kartyakat a regi ati-s topikba.. 46000 hozzaszolas utan rettento praktikus otlet voltnem tudom, hogy ennek hatasara-e, vagy mas is "kampanyolt" az ugy erdekeben, de a vegkifejlet szerencsere egy uj topik lett..
[ Módosította: philoxenia ]
-
poli27
veterán
Egy hazai teszt a VGA ról :[link]
-
rocket
nagyúr
Ahoz tul kicsi a video, hogy a grafikai kulonbsegeket eszre vedd, de a frame ertekeket jol latni, egyebkent is inkabb a sebessegrol szol a DX10.1 a DX10-hez kepest, mint az "uber" latvanyrol.
(videoban egyebkent egy HD4870-n futottak a jatekok, de most ez lenyegtelen, a lenyeg, hogy jol demonstralja a DX10.1 miert is lenne fontos a felhasznaloknak)
-
rocket
nagyúr
Erdekes a video vegen az AMD logo alatt a felirat: The future is fusion
-
rocket
nagyúr
Diamond HD4890 XOC 925/4200
-
zoo8800
veterán
Ez is ütős lesz, már érzem. Reszkess, NVidia
-
zuchy
őstag
-
leviske
veterán
Igen, erről már beszéltem Abuval, mert én is így olvastam, de Ő írta, hogy az AMD az aktív alkatrészeket veszi figyelembe. A kapacitorgyűrűt pedig nem tekintik aktív alkatrésznek...
A hivatalos oldalon is 956m van írva. (Jellemzően csak az után vettem észre, hogy kész lettem.
)
MOD: off
-
zuchy
őstag
Jó és igényes lett!
(#6) CHIPman: Azért, mert sokkal drágább a mint a sima HD4870, de annyival nem jobb.
Persze aki a maximumot akarja, vagy a legerősebb kétchipes grafikát, az beteszi CF-be, vagy megveszi. Akinek nincsen HD4xxx karia, annak szinte meg sem éri. Vagyis hát én nem váltanék. -
CHIPman
nagyúr
Esetleg CF-kompatibilis lesz a régebbi 4800-akkal?
szerk.: miért lenne ritka kari? -
leviske
veterán
Elnézést, van pár gyártó, aki még nem rakta ki az oldalára a kártyákat (pl: ASUS, JetWay, Gainward, Palit). Ezeknél csak olyan linket adtam meg, amiken a későbbiekben megjelenhetnek a kártyák.
(#4) Bluegene:
(#6) CHIPman: Össze lehet kötni, de az alacsonyabb órajeleken üzemelő kártya vissza fogja húzni... nincs értelme összekötni, csak, ha van egy 850/900MHz-en ketyegő RV770-es kártyád. Ami meg elég ritka.
Amúgy CFX topic, első hozzászólás CFX része.
-
leviske
veterán
2009. Április 2-án az AMD bemutatta a rendkívül sikeres Radeon HD 4800 széria legújabb, a RV790 kódnevű grafikus processzorára építkező tagját, mely a HD 4890 jelzést kapta.A továbbfejlesztett RV790 kódnevű grafikus processzor a TSMC 55 nm-es gyártósorán készül. Az ATi mérnökei az RV770-et számtalan helyen megváltoztatták és optimalizálták (pl: külső kapacitorgyűrű) , ennek köszönhetően az új lapka elődjénél sokkal magasabb órajelek elérésére képes.
Az RV790 lapka továbbra is 959 millió tranzisztort tartalmaz, ám az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, így a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva. A kártya TDP fogyasztása teljes terhelés mellett 190, terheletlen állapotban pedig 60 watt. Az utóbbi érték a PowerPlay rendszer továbbfejlesztésével valósul meg, ugyanis a technológia 240 MHz-re veszi vissza a grafikus processzor órajelét, amennyiben a chip használaton kívül van. A tápellátást két darab 6 tűs PCI Express konnektoron keresztül kell biztosítani, ám a gyártópartnerek a különböző gyárilag tuningolt modellekhez használhatnak 8 tűs csatlakozót is. Az AMD állítása szerint az extra tápellátásnak köszönhetően az RV790 magórajele akár 1 GHz fölé is emelhető. A tuningra azonban nincs biztosíték, így a gyártók csak a kézikönyvben feltüntetett paramétereket garantálják.
ATi Radeon™ HD 4890
GPU kódneve: RV790
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 959 millió
GPU órajele: 850MHz
Shaderek száma: 800 stream processzor (160 komplex/640 egyszerű skalár stream processzor)
Textúrázók száma: 40
ROP-egységek száma: 16
Támogatott DirectX® verzió: 10.1
Támogatott OpenGL verzió: OpenGL 3.3
Támogatott OpenCL verzió: OpenCL 1.1
Matematikai számítás: 1360 GigaFlops (1,36 teraFLOPS)
Memóriavezérlő: 256bit hub-vezérelt
Memória órajele: 975 MHz (effektív 3900MHz)
Memória-sávszélesség: 124800 MB/s
Memória típusa: GDDR5
Memória mérete: 1GB
HD-videó gyorsítás: Avivo™ HD (UVD 2.0)
Referenciahűtő: 2 slot-os
CrossFireX™ támogatás: VanAMD: most tényleg az okosabb döntés!
Tesztek:
techPowerUp | Guru3D | PROHARDVER! | Overclock3D | AnandTech
Referencia HD4890 kártyák:
ALBATRON|ASUS|BIOSTAR|CLUB3D|DIAMOND MM|FORCE3D
GECUBE|GIGABYTE|HIS|MSI|POWERCOLOR|SAPPHIRE|XFX
Ajánló:
[ Abu85 ] - Dávid és Góliát
[ Abu85 ] - A reformok kora
[ Đ@n! ] - HD4800 Series ventilátor szabályzás!
[ katt777 ] - ATI HDx8xx - minden, amit tudni kell
[katt777]-ATI VGA felülvezérlése Riva Tuner -relforrás: PROHARDVER!
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest