- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
-
Shingen
addikt
-
Sziasztok!
Bocs, ha hülye kérdés, de nem találtam egyértelmű megerősítést a neten.
Van egy Zotac alaplapom, amin integrált Geforce 9300 van. A specifikációk szerint tudja az alaplap a Hybrid SLI-t, ha ez egyszem PCIe-be rakok egy másik Nvidia-kártyát.
A Hybrid mit jelent, hogy másik Gefroce szériával is tudja az SLI-t?
Tehát nemcsak 9300-as szériát rakhatok mellé?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
quailstorm
nagyúr
válasz hege8888 #97853 üzenetére
8400GS-8500GT alapvetően, de elvileg majdnem GTX2xx végéig volt support
keres infómorzsákatteljesítmény nulla, hangterhelést meg fogyasztást tudsz vele visszavenni, mint a dual VGA-s laptopok
-
válasz quailstorm #97854 üzenetére
Hello!
Köszi a gyors választ.
Hmm, ezek szerint jobban járok ha teszek a PCIE-be vmi passziv HD6xxx, HD7xxx-et.
Nem izomgép a cél, csak egy erős munkásgép, amin ha pár régebbi (4-5 éves) játék ha felkerül elmocorogjon.https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
kisbe88
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, adott egy konfig:
Alaplap: Asus M5A99x evo rev1.
CPU: FX-8320
GPU: GTX580
HDD: 500GB WD green
SSD: ocz vertex4
PSU: fsp750-80apgA mai nap álltam át az FX-8320-ra egy FX-6100-ról, megvolt a műtét, indítom a gépet, lépek be Windowsba(win10) még egy leheletnyi időm volt is egy 5percnyi AIDA stabilitás tesztre(max 46° volt a proci hője), be is zártam, gondoltam tuningkor úgyis jobban belemegyek, viszont eddig tartott az öröm, megfagyott a gép(kép van de semmi más). Párszor újraindítottam, nulla terhelés mellett mindig megfagyott a gép kb 5 perc után. BIOS a legfrissebb, volt reset is, újraraktam a Windowst is, csináltam RAM tesztet is hátha megbolygattam szerencsétlent, de semmi. Viszont Csökkentett módban, semmi baja, jelenleg is innen írom a hsz-t.
Bárkinek Bármi ötlete esetleg?
"Egy jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."
-
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! Egy 10 éves gép van most nálam, annyit tudok róla, hogy Pentium D 2,66ghz proci van benne és DDR2 1gb RAM.
Kérdésem az lenne, hogy Win7 32 bit vagy a WinXP 32 bittel lenne gyorsabb a gép? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A HDMI-s házimozi erősítőm kimeneti hdmi jelét egy splitter segítségével elosztottam 2-re, és az egyiket a tv-be a másikat meg a monitoromra szeretném kötni.
Csak ehhez kellene nekem még egy olyan adapter, ami a HDMI-ből DSUB(VGA)-t csinál.
A kérdésem az lenne hogy erre a célra megfelelne az olyan adapter is, ami vga in, hdmi out-al van ellátva?
Vagy csak olyannal működik ami hdmi in, vga out-os?A választ, segítséget előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
quailstorm
nagyúr
válasz Stylerr #97858 üzenetére
Egyértelműen az XP-vel csak kérdés, hogy akarsz-e egy nyugdíjba küldött nem támogatott rendszert használni.
Ilyesmi gépen itthon a Linux+XP kombó van, XP csak Office 2010 meg régi Nokiához suite célokra, semmi másra.(#97859) Pöttön: mivel digitális/analóg konverzió szükséges, az irány nem cserélhető fel.
Csinálj belőle DVI-D-t azt lehet passzívan is.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Pöttön #97861 üzenetére
másik irány!!!!!!
át persze, egy ugyanolyan aktív átalakítóval mint a HDMI-t
mielőtt bedőlnél a 900Ft-os passzív átalakítónak, az DVI-I-hez van ami tartalmaz DVI-A-t ami egy D-SUB más formában
HDMI-ben, NINCS ANALÓG JELkukázd a monitort, nekem már a 2007-es retkem tud DVI-t
-
szervizeszso
csendes újonc
Üdv!
Adott ez a mini PC: https://img.conrad.de/medias/global/ce/0000_0999/0000/0090/0093/1093031_LB_00_FB.EPS.jpg
A probléma a következő lenne:
-Csatlakoztatom a tápegységet a falicsatlakozóba, kigyullad az alaplai LED, majd az indító gomb meg nyomásának hatására egyszer körbe fordul a proci ventillátora majd újboli indítás után nem csinál semmit.
Mi lehet a probléma? -
Sordoran
addikt
Üdv!
Új videókártyát raktam gépbe, és egy olyan probléma jött elő, hogy amikor leállítom a gépet (win start menüből ahogy mindig is) akkor kikapcsolás után rögtön újra elindul. Előző kártya HD3850 volt, ami vram hibás lett, azután HD3200-as igp-ről ment, és most egy HD4830-as került bele. Mivel ugyanaz a catalyst a legfrissebb mindegyikhez, így nem volt semmi újratelepítés, behelyezés után elindult, telepítette az eszközt, újraindítást kért és megy szépen, egyedül ez a leállítás helyetti újraindulás van jelen. Valami ötlet, hogyan lehetne megoldani?
Konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+
Táp: FSP 400W
OP rendszer: Win7 Ultimate 64bit
VGA: Sapphire HD4830Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz waslaw #97865 üzenetére
Semmit nem állítottam át, be se léptem BIOS-ba jó ideje már, és eddig nem fordult elő ilyen.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz varmi2 #97868 üzenetére
Ugyan ezt a Catalystot dobja ki ehhez is és a régihez is hivatalos oldal a legfrissebbnek, szóval nem kéne gondnak lennie. Elvileg nem kéne hatással lennie rá amúgy se, hiszen windows leáll, és aztán magától újra elindul a gép, szóval én VGA, BIOS vagy táp-ra gyanakszom. Ha más megoldás nincs, azért megnézem a driver dolgot is, szóval köszönöm ötletet.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni,hogy hogyan lehet létrehozni win iso fájlból ami meg van,egy olyan pendrivét amin win 8.1 van.Teheát egy komplett működő rendszert szeretnék pendriveról futtatni.Elöre is köszi.
-
Spet
addikt
-
toza
senior tag
hello
lenovo a540--i5 verzio... ----- ZAA50-70 LA-B031P laphoz keresek hdd caddy-t es hdd sata kabelt!! hol talalok ilyet?! vagy hogy hivjak ezt!? miez?! mekkora !? hol!?
koszonom!
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
mezis
félisten
-
nightzone
aktív tag
Üdv!
Meg még lenne egy ilyen nyomtatós kérdésem is:
Nyomtató vásárlás elött állok. Utángyártott patronokat használnálok általában/szeretnék használni, de most találtam ezt a Cannon oldalán "A felhőbe és az e-mailbe való beolvasás csak az eredeti Canon tintát használó felhasználók számára érhető el ", és ezt nem vágom mi köze a kettőnek egymáshoz. Valami tipp valakinek miért?Thx!
-
nightzone
aktív tag
válasz philoxenia #97876 üzenetére
Jó áron kínálják, mondjuk nem csoda. Azt hittem van erre vmi egyszerűbb esetleg ingyenes megoldás is, de azért köszi!
-
toza
senior tag
mindenki sokat segitett..koszonom szepen...NOT...
-
Sordoran
addikt
válasz waslaw #97872 üzenetére
Szó sincs arról, hogy tápot cserélnék. Amennyiben ez bosszantó hiba, de nem károsítja a gépet (azaz leállításnál mikor indulna újra, lekapcsolom elosztót és kész), akkor együtt élek vele, kivéve ha van rá megoldás amivel nem verem magam plusz költségbe. Fél éven belül venni akarok újat, nem akarok rá költeni feleslegesen.
Driver problémára írtam, hogy szerintem nem az, de ha nem marad más ötlet megcsinálom. Viszont ugyanaz a driver kell hozzá, és működik is elvileg most rendesen. Fast startup alatt nem tudom mire gondolsz, nincs UEFI-m, ha arra gondolsz, tehát nem is érhető el olyan beállítás.
BIOS beállításokat még megnézem majd, csak kell szedni és rákötni egy PS/2-es billentyűzetet, mert USB-ssel nem tudok belépni biosba (ez külön sztori, elvileg ezzel is szenvedtem már sort, és bekapcsoltam bios-ban támogatást, USB legacy, USB keyboard, de nem megy).Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Vakegérke
félisten
Akkor teszek fel kérdést, ha már kerestem mindenhol a megoldást, de nem találtam. Te úgy kérdeztél, hogy nem kerested a megoldást. Lám, egy kis "munkával" megtaláltad a választ a kérdésedre.
Másokat akartál "dolgoztatni", és még gúnyolódsz. Nem szép dolog.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
toza
senior tag
válasz norb55 #97883 üzenetére
eszembe jutott mar nyilvan.. inkabb vennek..
kosz azert(#97881) Vakegérke
nyilvan 3 orat kerestem es nem talaltam...ma megis meglett ujabb 2 ora utan..
nem szep dolog azt hinni h masokat akarok dogoztatni.. ne magadbol induljal ki koszi szepen[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
mezis
félisten
válasz szervizeszso #97878 üzenetére
Húzz le minden perifériát (túl sok nem lehet), csak monitor, billentyűzet maradjon és úgy próbáld indítani.
Következő: csak egyetlen RAM modullal, másik RAM-al, ha cserélhető, másik processzorral...mezis
-
Elvagyok
senior tag
Szervusztok!Kérek Szeretnék segítséget Kérni abban hogy hány W-os LED izzó hány W-os hagyományos izzónak felel meg?Pl.Ha 100W-os hagyományos izzó helyett hány W-os LED-es izzót kell vennem?Van-e ehhez az átváltáshoz táblázat vagy valamilyen átszámolási segédlet?Laci.
[ Szerkesztve ]
Soha többé ...
-
sutyesz96
őstag
hali!
Van különbség a 2 típus közt? És ha igen akkor mi?
Apple EarPods md827zm/a vs. Apple EarPods md827zm/b.
Illetve ezen a 2 típuson kívül van/volt másik kiadás is?
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Vakegérke
félisten
válasz Elvagyok #97888 üzenetére
Szia!
Hirtelenjében ezt találtam.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Elvagyok #97888 üzenetére
Ledekből sok fajta van, a valódi fényerő és színhőmérséklet csak a bolti kipróbálásnál derül ki. Két hagyományos százas izzó kb. ugyanakkora fényerő, két tízes led között óriási különbség lehet és a jobbak igen drágák. Általában csak oda érdemes még venni, ahol napi sok órát használod, esetleg non-stop....
-
Elvagyok
senior tag
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy bedöglött a gépem, és hirtelen csak egy 1 magos, 256 mega ramos gépet tudtam hozni ismerősömtől. Windows XP van rajta és az ismertebb weboldalakat SSL hibával nem nyitja meg (Facebook, google, yahoo), más oldalakat simán (Prohardver, gamestar, origo, stb). Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet ez az SSL hiba, és hogyan lehetne orvosolni ?
-
zalman90
őstag
üdv
egy régebbi pc re amibe AMD athlon 64 3000+ proci, 1gb ddr2 ram és integrált videó kártya van, feldobhatom a win10-et ? vagy maradjak a 7 nél?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest