Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vodar

    senior tag

    Sziasztok,

    A következő problémát már leírtam korábban, akkor valaki azt írta, hogy kontakthiba van a CPU és az LGA lábak között és tisztítsam meg kontakt spray-el. Megtörtént, de a hiba továbbra is fennáll. Ami pedig a következő:

    Egyszer csak elkezdte azt csinálni a PC-m, hogy bekapcsolás után csak pörögtek a ventik ezerrel, a sípolás elmaradt és kb. 1-2 perc üres ventipörgés után simán elindult a boot, mintha mi se történt volna. Semmi egyéb probléma nincs a géppel (pl. újraindulás, melegeséd).

    Az érdekesség, hogy amikor szétszedem a gépet, majd újra összerakom, akkor rendszerint pár hónapra megjavul... mondjuk mostanában már nem.

    Amit még észrevettem, hogy az egyik LGA(775) láb egy nagyon kicsit mintha elállna a többitől, de tényleg csak nagyon minimálisan. Próbáltam egy tűvel visszahajlítani, de ha nagyon megvizsgálja az ember, még most se tökéletes. De nem tűnik töröttnek...

    Illetve olyat is ötletelt valaki, hogy a táppal lehet a gond és azért javul meg egy időre a gép, amikor szétszedem, majd újra össze, mert ilyenkor a táp áramtalanítva van egy időre. Ebben végül is lehet valami, mert az előbb szintén nem indult a gép, kihúztam a tápkábelt, majd vissza és így már elindult. De ez lehet csak véletlen is, hiszen egyébként is van, hogy pöccre indul. Ha tényleg a tápppal van valami, akkor mi lehet? Lehet-e javítani? Nem tűnik sérültnek, a kondik, stb. rendben vannak így szemre. Na meg ennyi erővel az alaplap is lehet, hiszen ilyenkor az is áramtalanítva van egy időre. Más egyéb?

Új hozzászólás Aktív témák