- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz janos1988 #16141 üzenetére
Erre csak röviden tudnék válaszolni, mert ezer éve olvastam ezeket. Mindketten haragszanak a világra, az ellenük hozott igazságtalan ítéletek miatt. Mindketten sorban bosszulják meg sérelmeiket egy komoly anyagi bázis (vagyon) megteremtése után.
Ha jó, angolra fordítsd le te! -
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Valakinek van Invitl net-je?
Arra lennék kíváncsi a be kötetem a 15MBit-es (ez nem MB lenne) netet akkor mennyi lesz a letöltési sebességem?
Haverom Externet-est kötetet be ott is 15MBit-et írt,de viszont 1500KB-al (15MB) töltőt le!
Itt is így van? -
aveos
tag
Sziasztok!
Vettem egy GTX 470 VGA-t, kipróbáltam több új játékot és megy is vele, de azóta többször újra kellett telepíteni (OS), mert gondol egyet és bootolásnál lefagy, ma is alap helyzetben lefagyott, előtte semmi terhelés!
"Core i7 940; 6 GB ram; SSD OCZ Agility 3 (OS) 1,5 TB; Gainward GTX 470_GELID hűtés; Táp: 580W; 24' ACER monitor Full HD 1920x1080p"
Azt hittem, hogy a táp, hosszabb ideig több játékot kipróbáltam, de nem volt semmi gond vele.
Szerintetek, mi lehet a hiba?
06302081105
-
localhost
Közösségépítő
válasz Itachi82 #16152 üzenetére
Haverod kamuzott...!
Mert a 15 Mbit/sec az kb 1,5-1,8 Mbyte/sec.
Ez matematika és nem Invitel kérdése. És a tények bizony makacs dolgok![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
AndrisBoy
aktív tag
Helló mindenki.
Árulnak neten olcsóé egy 2,5" Laptop hdd-t.
Az a bibi vele elvileg, hogy bios jelszavazva lett, és nem tudják jelszót.
Lehet azzal valamit kezdeni, vagy hagyjam ott ahol van , nemkell az nekem?
•°o.OO.o°•
-
Arlekim
aktív tag
#16145Nem meggyőződés az 1A, de az tény hogy bekapcsolt fogyasztó nullvezetékét sikerült leföldelnem többször, illetve hoztam létre áramkört a fázis véletlen érintésével, arra rátapadva.
Nem bíztatok senkit hogy nyalogassa a csupasz vezetéket, de meglátásom szerint olykor túllihegik az elektromos áram veszélyeit. Misztifikálják, és legendákkal övezetté teszik.Az eredeti témához: Még sosem sikerült Fi relét jól működtetnem. A mosógép, mikrohullámú, gázcirkó, és más dolgok egyből leverték. Mi lehetett a gond? Földeletlen fogyasztók nem zavarták...
[ Szerkesztve ]
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Arlekim
aktív tag
válasz Lompos48 #16162 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd, nem szertnék konfrontálódni, csupán véleményt fogalmaztam meg. Nem szakmám, de közvetve - közvetlenül kapcsolatban vagyok a témával, és hiányosak az ismereteim számos téren. Ha te azt mondod bele kell halni, akkor ígérem legközelebb megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Arlekim
aktív tag
válasz spista222 #16163 üzenetére
Nyilván a félreértés abban rejlik, hogy -bár tegyük fel- 1A az áram a fogyasztón, a vezeték érintésével nem kizárólag rajtam keresztül folyik az áram, így csak annak egy része gyakorol hatást.
Ezek szerint meglehetősen túlzó adat volt. Lehet még cikizni, bírom az AmpertWindows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
spista222
addikt
válasz Arlekim #16166 üzenetére
Biztos nem volt 1A mert annak a kezeden látható nyoma maradt volna. Ha el tudtad engedni magadtól akkor max 15mA körül lehetett. Az hogy a fogyasztó 1A-eszik annak semmi köze nincs ahhoz hogy rajtad mennyi áram folyt át, ha csak nem indult be rajtad keresztül pl a hűtő.
-
Llew
senior tag
Tegnap óta:
Olyan gondom van, hogy ment a gép, aztán egyszer csak vízszintesen becsíkozódott a képernyő, majd teljesen szétesett (egy része tök fekete lett, egy része kriksz-krakszos, maradék csíkos), az egérre, meg a billentyűzetre semmit nem reagált.
Újraindítottam, akkor már eleve csíkosan kezdett, bejött a csökkentet mód választós menü, de billentyűztet híján nem tudok választani, így egy idő után magától elindul normál módban, de csak a windows képernyőig jutott, ahol teljesen megakadt.
A csíkozás kapcsán videókártyára tippelnék, de a többi miatt nem tudom.Annyit változott a helyzet, hogy pár óra pihenés után a gép simán elindul, de pár perc után a kép elkezd sor mintázódni, meg a színek is szétesnek, időnként akár szinte fényképnegatívum szerűre is, és lefagy minden.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok, ha várok egy utánvétes csomagot, de munka miatt nem tudom átvenni személyesen, és látom a posta csomagkövetésén hogy már kétszer megpróbálták kézbesíteni, akkor a 3. kísérlet után egy kijelölt postafiókba kerül, vagy visszaküldik a feladónak? Úgy emlékszem mintha ilyenkor vmi kis cetlit hagynának a ládában.
Választ köszi.
# ANTAL Tuning #
-
vilmaboy
őstag
válasz marec1122 #16068 üzenetére
Tetess be egy alap riasztót a házba akkor, amiben van mobil átjelző és távirányító pánik gombal. 30Kból megúszod. a néma azaz pánik riasztást ráállítod a saját telefonodra, meg amire akarod... és már jön is a vészhívás vagy sms... egy domino kártya meg évent 1-2ezerért simán van...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
nem lehet itt PH-n valahogy feljegyzéseket készíteni? vagy megjelölni hsz-eket vagy iylesmi... sok hasznops hsz-telmentenék, vagy felirnám a tartalmukat, de olyan uncsi jegyzettömbbe irogatni, azt meg hazaküldeni melőból mindig... Van valami okos gondolat?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Volna egy kis problémám egy IBM ThinkPad R32 notival:
Az újraindítás parancsra nem áll le. Akkor se, ha oprendszerből indítom újra, akkor se ha pl. a BIOS beállítások mentése után kéne újraindulnia. A sima leállítás paranccsal nincs baj, úgy leáll. Ha viszont újra kéne indulnia, akkor nem teszi meg, az utolsó fázisnál megakad és nem kapcsol le, majd újra vissza.
Mi lehet a gond?
-
whabaky
tag
Szia,
Akkor jártam így, amikor a winchesterem el kezdett haldokolni. Persze, ne ilyedj meg, az teljesen véletlen egybeesés volt, hogy a 2 hiba együtt jött, de amúgy egy win javítás megoldotta a problémámat. Nálam konkrétan akkor még olyant is "kreált", hogy a restartra leállt a gép, leállításra meg restartolt
(Persze a biztonság kedvéért inkább újraraktam az egészet és utána működött minden. Igaz, az nem noti, hanem asztali gép volt, de szerintem nálad is valami kisebb "összeakadás, vagy parancs kiesés" okozhatja.)Azért azt javaslom, hogy mielőtt bármelyiket használnád, mentsd le a cuccaidat a gépről, mert elég idegesítő tud lenni, amikor egy win javítás behal és bukta az összes adat a gépen
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Tud valaki olyan linket, ahol online élőben meg lehet nézni a teljes Le Mans-i 24 órás Versenyt? (Ami ugyebár most hétvégén esedékes...) Gondolom a Eurosport csak a rajtot, a leintést meg esetleg részleteket közvetít a versenyből...
-
Apollo_21
addikt
válasz 3.Aragorn #16177 üzenetére
Hali...én itt nézek ilyesféle sport eseményeket (Nascar, Indycar..Le Mans 24 órás...stb.
http://onlinetv.gportal.hu/ itt a livesport1re katt..ottpedig a motorsport fülre...elvileg..ma 19órától lesz az időmérő....aztán 21:30ra is kivan írva még..általába leadják egész szépen a dolgokat..remélem ez segítettAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
nagyúr
Egy linux guruval beszélgethetnék privátban? Mail server ügyeben.
-
enginev3.0
félisten
videótömörítéshez melyik a legjobb formátum?
Lényeg a kis méret
És lehetőleg asztali divx-es dvd is lejátsszaHa tudtok programot jöhet az is
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
AndrisBoy
aktív tag
Milyen alaplapot+porcesszor párost javasoltok , egy számtek üzletbe ahol hardveres-szoftveres munkákat végeznek?
Amire kellene:
-GPS javítás , szoftverezés
-Telefon javítás szoft
-hdd javítás, adatmentés
-honlapszerkesztésÁr/érték arányban érdekelne, a legjobb páros.
•°o.OO.o°•
-
vilmaboy
őstag
válasz AndrisBoy #16184 üzenetére
a hdd miatt kellene egy minimum i3. a többi művelet nem olyan, hogy erőforrás igényes legyen. Esetleg még a weblapozás, amenyiben a grafikai elemeket is te hozod létre, akkor a photoshop stb miatt kellhet "erőssebb proci". Én ilyen műveleteket egy P4-en végzek 4gb ddr2-vel és egy 1gigás geforce kártyával, asus p5ad2-e deluxe alaplappal. (nem mai csirkék) Ha nem akarok eszméletlen nagy képeket manipulálni, akkor teljesen megfelel a célra. soxor a winyó ghostolásokat stb is ezen csinálom.
Szerintem egy Gigabyte H77-DS3H Intel H77 LGA1155 ATX alaplap (kb 25e Ft) és egy Intel Core i3 3,10GHz LGA1155 (30-tól vannak) bőségesen megfelelnek erre.
[ Szerkesztve ]
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz vilmaboy #16185 üzenetére
Aztmondod akkor hogy nem kell komolyabb ketyere?
Azthittem hogy i7 -re cseréljem jelenlegi gépecském, és dobjam ki gigabyte lapomat
Konfigom:
+ Intel Core i5 750
+ Gigabyte GA-P55A-UD4
+ CoolerMaster Hyper 212 Plus
+ Kingston HyperX 4GB DDR3 1333MHz CL7 KIT
+ Gigabyte GV-N460SO-1GI Super Overclock
+ Samsung HD103SJ 1TB
+ Corsair CMPSU-650TXEU
+ Coolermaster 690 II Advenced RC-692-KKN2Ez bőven elég lehet mindenre?
•°o.OO.o°•
-
vilmaboy
őstag
válasz KaiotEch #16186 üzenetére
Ha van több 10.000 file, akkor annak a mozgatása processzort is terhel (szerintem).. épp ezért írtam, hogy talán még amiatt sem... tartom hogy elég egy 30ezres konfig, mint te is írod... nekem is azon megy maxi gőzerővel... Most, h lentebb kommentelte a jelenlegi konfigot. szerintem elég az... sok is
[ Szerkesztve ]
-
pokface
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy kb 1 hónapja eggyik pillanatról a másikra napi 4-5ször elmegy a netem...Hálózati átjáró nem elérhető hibaüzenettel.
Digi netem van, a routerem: TPLINK TL-R860
Mi lehet ennek az oka szerintetek? Az a baj sajnos foggalmam sincs...
Ha vkinek van ötlete légyszi segítsen.[ Szerkesztve ]
" Ez itt a végszó, bár nem poén, de remélem, hogy leesett "
-
spista222
addikt
válasz vilmaboy #16188 üzenetére
Amióta van DMA-UDMA(kb p2-es korszak) azóta nem szabadna magas értéknek lennie a proci terhelésnek és nem is magas csak ha valami rosszul van beállítva vagy valami nagyon gagyi vezérlővel van bekötve a hdd. Ha sok fájlt mozgat akkor is a hdd szenved nem a proci mert minden egyes fájl előtt ha nem sorrendben vannak a hdd-n a fájlok (általában miért is lenne) meg kell várnia amíg a fej odaér a megfelelő helyre ami nagyon sok idő (hdd-k estében 7-20ms) a proci sebességéhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
De akkor sem annyira hogy min egy I3 kelljen hozzá
Pl amikor sok fájlt másolok akkor az nem azért csökken le 10MB alá mert nem bírja a procim hanem mert a hdd ennyit tud az más kérdés hogy a program lefoghatja de szép lenne már az is ha egy mezei 3GHz-es P4 kevés lenne ilyen esetre.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
-
randras
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs