Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz I02S3F #130399 üzenetére

    Szokott menni le fel töltögetés arra a gépre streamen kívül, szóval azért igénybe van véve a hálózat. Akár mentés megy a NAS-ra, vagy onnan megy letöltés az adott gépre. Szóval a hálózat használva van.

    inf3rno
    Szinte semennyit se vártam. Megnézzük a log file-t hátha benne van hogy mi okozza, erre még nem néztünk rá.

    mezis
    Igen cseréltem a csatlakozási pontot, átdugtam másik portba de ugyanaz a helyzet. A terheltség pedig nem számottevő főleg hogy azért van 32GB RAM illetve i9-10900 proci hogy ezzel ne legyen gond. A proci max olyan 50% környékéig megy fel, a RAM meg nagyjából 60%-ig.

    Aryes
    Az a baj hogy erre is tudok mit mondani. Be van kötve a hálózatba egy Synology DS718+ NAS amin van azért pár torrent, és feltöltési korlát csak akkor van beállítva amikor megy stream, különben nincs sávszél korlát a feltöltésre.
    Szóval ha a routernak a feltöltéssel lenne gondja akkor a NAS-t is ledobná a netről, de ilyen nem fordult elő egyszer sem. Mindig el lehet érni a NAS-t távolról, illetve a helyi hálózatról is.

    Most majd annyit fogok csinálni hogy a cat5e kábelt kicserélem egy új cat6 kábelre és meglátom mi lesz. A router egy TP Link Archer C9 ami a maga ársávjában szerintem egy nagyon jó router, és már nagyon szépen évek óta teszi a dolgát.Soha nem jött elő vele semmilyen hiba, így az lenne az utolsó amit ki szeretnék cserélni.
    Mindenképp utánanézek hogy hátha a log file-ba benne van valami infó a szakadásról. Tényleg nem értem hogy egy LTE-s routerral miért működik minden faszán?? Ha a router lenne a ludas akkor a hálózatra kötött többi gépnek is kellene szakadnia.
    Én egy kicsit azért driver hibára gyanakszom, kicsit bánom hogy a Windows-ra hagytam a driverezést.
    Ha nem oldódik meg akkor a rendszert újrateszem mindenképpen de a gyártó oldaláról leszedett chipset drivert rakom fel, plusz a lan audio stb drivereket. Windows-nak nem hagyom hogy bármilyen más drivert felrakjon.
    Ha hardveres hiba lenne akkor úgy vélem hogy az LTE-s routerral is szar kellene hogy legyen.

    Köszönöm mindenkinek a segítséget és tippeket amikről beszéltünk végignézem hátha jutok valamire.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák