- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz kornyiktamas #129947 üzenetére
Átkerültél másik csomagba, vagy a routereden van limit.
https://www.coreinfinity.tech
-
HARDVERAPRÓD
válasz kornyiktamas #129947 üzenetére
Kérdezd meg a szomszédot, ha lehet. Mert lehet van a szolgáltatónál hiba, és javítják. Nézd meg nincs-e a kábel kicsúszva, a bejövő kàbelt.
indítsd újra a modemet... stb -
w.miki
veterán
Ismerősöm Asus x54c Win10 laptopjára szerintetek milyen reklámblokkolót tegyek a Chrome-ra? ABP, uBlock valamelyik, esetleg más?
Lehet valahogy gyorsítani a rajta lévő Win10-en? Cortana, Dropbox ilyesmik kikapcsolása?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Cs1csó
félisten
válasz w.miki #129954 üzenetére
Ubock Origin, de ha lassú esetleg tegyen próbát már Chromium alapú böngszővel pl. Opera, Vivaldi, vagy a már gyárilag települt Edge.
Esetleg Firefox.
Ha az Ublock Origin nem válik be akkor esetleg AdGuard böngészőkiegészítő is jó választás.Nálam az Ublock Origin a nyerő, még úgy is, hogy 1-2 AdGuard-os szűrőt is bekapcsolok (nagyon jók az AdGuard szűrői de magát a kiegészítőt annyira nem szeretem)
- AdGuard Annoyances (a felugró zavaró stb. dolgok ellen még a "fogadd el a sütit" kérések ellen is jó)
- AdGuard Base (ezt csak akkor érdemes ha úgy érzi nem szűr eléggé az Ublock alap beállításokon és már az AdGuard Annoyances is be lett kapcsolva de még így sem az igazi.A jövőbeni esetleges hibákra: ha van valami anomália nem szűr rendesen stb. akkor két dolgot érdemes megcsinálni:
1. lefuttatni az AdwCleaner-t hátha van valami huncutság a böngészőben
2. úratelepíteni az Ublock Origin-t (lehet benne van valami hiba) -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Pityu. #129963 üzenetére
Ez a táp célba dobáshoz jó lenne, csak rosszul tud repülni! Hardver közelébe sem engedném! Illetve igen, ha olyan kísérlet a cél, hogy mikor száll fel füst az adott tápból, vagy a hozzá kapcsolt alkatrészekből. Mint tudjuk minden elektromos eszköz képes füsttel is működni, csak az a hátránya, hogy mindezt rendkívül rövid ideig teszik!
Mi alá kell írás?
-
pjen
félisten
válasz sziszi-fuszi #129966 üzenetére
Nem biztos, én hasonlóról üzemeltetek egy autós hűtő ládát, kiváló.
-
toushiro18
csendes tag
Sziasztok!
Itthoni modem dns átállításában kérnék segítséget.
Típusa sagemcom fast 3686 v2. Amire szerteném váltani az alap telekomosat az a 1.1.1.1 cloudflare dns.
Gyanítom a Dinamikus DNS szolgáltatás használata menüpontnál lehethttps://imgur.com/qPuVyJC
https://imgur.com/MY3ssml
ahogy láthatjátok cloudflare nincs a listában. IP címet nem enged megadni jelenleg. Ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz sziszi-fuszi #129966 üzenetére
Dugtam rá gépre tesztnek,nem füstölt semmi
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Kiadtak nemrég egy frissítést a skype-ra, ami megnehezíti a használatot win7-et használók számára. Az esetemben a probléma az, hogy frissítés után nem ad képet a webkamera, akármit állítok. Gondolom ezzel az volt a célja a microsoftnak, hogy az emberek win10-re frissítsenek. Nos, én mindenképp maradnék a Win7-nél! Eddig se volt bajom vele, ezek után se fog, ugyanis NEM megyek olyan oldalra, ahol vírus van! A win10-ről pedig nem mondanék véleményt, mert akkor örökre kizárnának innen!
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezzel az új skype-pal lehet-e valamit kezdeni, hogy legyen kamera kép és jól működjön minden, vagy a régi verzió telepítése után valahogy le lehet tiltani a frissítést? Az utóbbit próbáltam a neten található megoldások egy részével, de remélem lesz itt valaki, aki tuti valaki tuti jó megoldást az említett problémámra
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
w.miki
veterán
válasz Satyricon #129977 üzenetére
Ez nem túl jó hír, én is Win7-en vagyok, és rendszeresen használom a Skype-ot.
Akkor felteszek egy régebbi verziót skype-8-67-0-96.exe.
Frissítés elkerülése véget pedig a C:\Users\wermiki\AppData\Roaming\Microsoft\Skype for Desktop\ könyvtárba csinálok egy skype-setup.exe könyvtárat, esetleg egy 0 bájtos írásvédett file-t.
Ha valakinek van jobb ötlete engem is érdekel, mert a régi verziót bármikor letilthatja a cég.
Mondjuk win7 win10-nek mutatása (átverése) a skype-nak .[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mezis
félisten
w.miki is: Jobb addig átállni a Win10-re, amíg (talán még) aktiválható Win7 kulccsal. Amióta az MS megvette a Skype-ot, már nem PP kapcsolattal működik, hanem az MS szerverei is kellenek hozzá.
Vagyis kb addig lesz működő képes, amíg van aki finanszírozza a szervereket.
Win10: két maggal, 4GB RAM-al már elviselhetően működik.mezis
-
w.miki
veterán
válasz mezis #129981 üzenetére
Hol lehet a Win7-et Win10-re frissíteni legálisan?
Ha majd nem megy már a régi Skype, muszáj lesz átállnom.
Előre félek, hogy fogja széttúrni az 5 éve belakott rendszert.
Aztán majd lementeni mindent újratelepíteni, visszatenni, beállítani... rámegy 2-3 nap...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
King Unique
titán
válasz w.miki #129982 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
• How to Clean Install Windows 10Opció a közvetlen W7
—►
W10 upgrade, valamint a W10 tiszta telepítése is a W7 termékkulcsát megadva az aktiválásnál. Ami mint említették, technikailag továbbra is működhet, de a korábbi határidő lejárta után alkalmazva már nem feltétlen lesz jogtiszta az így szerzett licenc. -
gyakori
friss újonc
Sziasztok, nem tudom hogy jó helyre írok-e, gondolom nem. (sosem használtam ezt)
A helyzet hogy kibannoltak gyakori kérdésről ipre, hogy kéne megváltoztatnom az ip címem? -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #129982 üzenetére
Tényleg sokadjára mondom. ne kezdj bele. H amár azt elkövetted, hogy nincs mentésed, mi lesz még itt? Ilyenkor én úgy szoktam az ügyfeleknek, ha nincs mnetésük, azonnal mentek egy image-t macriummal, az imagae-t egy ssd-re és azzal szórakozok, ha valami nem sikerülne azonna van 2 mentésem is, illetve 1 meg az eredeti adathordozó érintetlenül.
Ok tudom nem lehet kéznél mindig háttértár, de ha ilyenre készülsz, akkor előbb ments valahogy -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy biztonságos oldalt, ahonnan nyugodtan letölthetem a DirectX 8.1-et? (Illetve egyéb régi verziókat) Vettem pár ősrégi játékot, valamelyik a TnL-t is hiányolja. A régi DX-szel ez megoldódna vagy ahhoz más is kell?
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Szia! Hadonló probléma miatt a Skype online változatát használom és jó!
Pyttawrx - "Ok tudom nem lehet kéznél mindig háttértár, de ha ilyenre készülsz, akkor előbb ments valahogy" - Én például az androidos telómra mentem a legfontosabb fájlokat. A semminél jobb.
Szerk. : C. s. Ubuntu + wine nem megoldás? Vannak esetek, amikor jobb, mint a winnel szórakozni. De ez nem biztos, hogy kulcsra kész megoldás lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Bendzsey
friss újonc
Üdv! Egyik napról a másikra a gépem teljesen random elkezd stutterelni, vele a hang is és az egér is, meg minden. Újraindítás után néha jó, néha nem.. kb két éve van meg ez a konfigom és semmi probléma nem volt vele soha. Ram diagnosztikát lefuttattam és semmi hibát nem ír.. ssd 70%-os azon idítottam egy diagot, de azt írja tökéletes és nem talál hibát.. videokártya probléma nem lehet, annak nem ezek lennének a jelei. Valamiért mégis az ssd-t gyanítom hogy ezt okozza. Cpu probléma lenne esetleg? Gépet újratettem, kiszedtem mindent, újrapasztáztam mindent, kitakaritottam az egész gépet. Windowsot is újratettem már kétszer, de ezek után se változott semmi... teljesen tanácstalan vagyok... bárki bármilyen ötlet ? B450m ds3h lap, ryzen 5 2600, 3200 as ddr4 predator ramok(2x8), rtx 2070. Kingston a400 ssd. Sima winyo nincs a gépben, évek óta nem használok. Nyugtassatok meg, hogy csak “dobd ki a p*csaba azt a kingston ssd-t es minden jó lesz”
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Érdeklődnék, hogy a jó régi, pl. 2007-es Word-ben volt/van-e olyan beillesztési lehetőség, mint az újabbakban, hogy csak a szöveget illeszti be és a forrásformátumot (pl. aláhúzás, félkövér, színek stb.) nem hozza át?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest